Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת פגע וברח - דיון והצעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדמה (לי לפחות) שבחודשים האחרונים יש מגיפת תאונות מסוג "פגע וברח". אני לא אעלה כאן לינקים אבל קל מאוד למצוא מגוון של תאונות כאלה בעיתונות האינטרנטית. חשבתי על זה קצת והגעתי למספר תובנות - והצעה בסופן.

ראשית, כדאי לנסות להכנס יותר לעומק של תאונת הפגע וברח.

קל מאוד לקחת צד כששומעים על תאונה כזו. הרי אין דבר יותר נבזי ושפל מפגיעה בשוגג במישהו, המלווה בבריחה מהמקום מחשש לעונש. אנחנו שומעים על תאונה כזו וישר רוצים לצעוק שצריך להרוג אנשים כאלה, או שהם צריכים לשבת בכלא עד סוף ימיהם. כמובן שאלו קריאות שנובעות מכעס ולא ממחשבה, שכן אסור לשכוח שבסופו של דבר זהו הטבע האנושי לברוח מסכנה.

אדם שמחליט לברוח מזירת תאונה שהוא הגורם לה, הוא אדם מבוהל. בשניות של ההחלטה הוא חושב על חייו ועל מה ייאבד אם יישאר במקומו. הוא שוקל את חייו מול חיי הנפגע ומבצע החלטה איומה ונוראה - וכל זה בתנאים בלתי נתפסים של לחץ והיסטריה. לא סתם רבים מהאנשים הללו מגיעים למחרת לתחנת המשטרה בכדי להתוודות - אחרי שהם נרגעו הם מצליחים לחשוב בהגיון ולהבין את חומרת מעשיהם.

זה יכול לקרות לכל אחד - לא כל מי שפגע וברח הוא פושע או אדם רע. לפעמים הוא פשוט היסטרי. בהחלטה של רגע הוא נסע עוד כמה מאות מטרים אחרי הפגיעה, וכעת הוא כבר לא יכול לחזור. כי מה יגידו האנשים שסביב הנפגע? איך הוא יסתכל להם בעיניים?

אני לא מנסה להגן על מי שבורח מזירת תאונה. אני רק מנסה להבהיר מה עובר לו בראש כשהוא מבצע את המעשה הפחדני הזה.

שנית, אדבר על המצב כיום בכל הנוגע לתאונות פגע וברח

לדעתי, סיבה עיקרית להחלטה "בעד בריחה" במקרה של תאונה, היא חוסר הבנה לעומק של חומרת המעשה. אם לא ייטבע במוחו של אדם שבריחה מזירת תאונה היא עבירה חמורה ביותר, הוא די בקלות עשוי להעדיף את הסיכוי לצאת ממנה ללא עונש בכלל (חוץ מהמצפון שלו, שבוודאי לא יהיה שקט מאותו הרגע). אסור לשכוח שהעונש על תאונת דרכים עם נפגעים יכול להגיע ל-3 שנים בכלא, כתלות בנסיבות התאונה ומהות הפגיעה. העונש על תאונת פגע וברח היה 9 שנים וכעת הוא כבר 14 שנים, כולל עונש כבד לנוסע ברכב הפוגע, אבל מי באמת יודע את זה?

לכן - ההצעה:

זו בטח לא הצעה חדשה, אבל לדעתי יש לה חשיבות גדולה מאוד. המדינה צריכה לצאת בקמפיין שיבהיר היטב את המצב ויחנך את העם. לקמפיין כזה יש משמעויות חינוכיות ומוסריות - הוא צריך להיות חלק מחומר הלימוד לזהירות בדרכים בבתי הספר, הוא צריך לדבר אל המוסריות לא פחות משהוא מדבר אל הפחד מעונש (גם המוסריות של נוסע ברכב הפוגע, שמטרתו צריכה להיות להרגיע את הנהג הפוגע ולהוביל אותו לדרך הפעולה הנכונה היחידה - לעצור ולהושיט עזרה). אבל אין מנוס מלהזכיר את העונש, וכאן יש לי הצעה - לתת מחיר בשנות אדם לכל מקרה. משהו קונקרטי שאנשים יוכלו לכמת בצורה פשוטה ולהבין את ההשלכות. למשל (ואלו רק דוגמאות):

פגעת במישהו בזמן ביצוע עברת תנועה קלה - תקבל עד כשנה בכלא.

פגעת במישהו בזמן ביצוע עברת תנועה חמורה - תקבל עד 3 שנים בכלא.

פגעת במישהו וברחת מזירת התאונה, אך התאפסת על עצמך וחזרת במהירות להושיט עזרה - אתה עשוי לקבל עד שנה יותר מהעונש המקורי.

פגעת במישהו, ברחת והתייצבת תוך 24 שעות במשטרה בכדי להתוודות - אתה עשוי לקבל עד שלוש שנים יותר מהעונש המקורי.

פגעת במישהו, ברחת וניסית להמלט מעונש - כל יום נוסף שתחכה יוסיף עוד שנה לעונשך המקורי, עד למקסימום הקבוע בחוק.

כאמור אלו סתם מספרים אבל הרעיון מאחוריהם הוא להבהיר עד כמה לא משתלם לברוח.

מה דעתכם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דווקא אהבתי את הרעיון של חלוקת העונשים.

במקרים הללו אכן קל להגיד שאלו אנשים שלא חושבים על האחר,אבל הפחד מכזה מקרה גם גדול,ולכן מה שאתה טוען הגיוני,צריך להיות הפחד מעונש צריך להיות הרבה יותר מוחשי מאשר ממה שקרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי זה לא יעזור. אבל מי יודע? אולי הנהג הישראלי יירתע מהמשטרה או מהחוק? כששאלתי מישהו בעבודה (אני עובד באבטחה) אם יש עליו משהו חד, הוא ענה שכן. דרשתי שיוציא את החפץ, ואם לא, אשתמש בכוח. השתמשתי בכוח, הוצאתי ממנו סכין, ואמרתי לו שאני מעכב אותו עד לבואו של הקב"ט ויגיע שוטר. הוא בתגובה - "אני לא מפחיד מהמשטרה, שם ז*ן עליה". כשהגיע השוטר הוא היה צריך להשתמש בפלפל כדי להרגיע את הבחור שצרח עד שהגרון שלו יצא שהוא שם ז*ן על המשטרה.

אז עונש, ממש לא ירתיע את הישראלי המצוי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לדעתי, זאת חשיבה טובה ואכפתית.

אבל, ויש אבל גדול, כמו שאבא שלי אומר "לך תשנה בנאדם". המון אנשים ניסו והציעו והלכו רחוק עם כל מיני הצעות אבל מעטים האנשים שהצליחו לשנות באמת משהו. בטח ובטח שהממשלה שלנו עסוקה יותר בעצמה מאשר באזרחיה.

ואני אתן דוגמא אחת מיני רבים. איפה שאני גר רוב הכבישים הם פשוט רכבת הרים. ביובים משוחררים וגבוהים בכ 5 ס"מ, בורות בעומק של 10 ס"מ. יש עוד כביש שפשוט נוצרה בליטה בגובה של 20 ס"מ. וזה כבר המון זמן ככה. לאחרונה בעקבות המטרונית החלו לפעול על מנת לסדר תשתיות, ועל הדרך הם הרסו לגמרי(אני מדגיש, לגמרי) את הכביש. באחד הכבישים אוטובוס נסע והכביש פשוט קרס עם האוטובוס, במזל לא היו נוסעים והנהג לא נפגע. כל פעם שניסו (והרבה ניסו) לפנות לעירייה הם קיבלו תשובה שהם לא אחראים על זה והפנו את האחריות כלפי גוף אחר, כמובן שאותו גוף הפיל את האחריות על העירייה וכן הלאה.

בנוסף יש עוד כביש הרוס, צריך תזמון מושלם כדי לא להרוס את הרכב. זה הגיע למצב שאבא שלי פשוט לא מוכן לקחת איתו אנשים ברכב(יש כמה שיוצאים לכביש הראשי ברגל)כדי שאם הוא יעלה על בור הסיכוי שהוא ידפוק את הרכב יהיה נמוך יותר. דיברו עם העירייה ובעירייה האשימו את המפעלים באותו אזור, והמפעלים האשימו את העירייה.

הפואנטה היא שמאוד קשה לשנות את האדם הישראלי הממוצע שרק מחפש להיפתר מהאשמה.

בכל מקרה אם תמשיך עם הצעה זו האלה, אני תומך ומאחל בהצלחה :mm_yeah:

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

כי בכזה מצב מה יעשו לו,אולי איזה קנס קטן או אזהרה.בגלל זה אין פחד מהעונש.

ברגע יפגעו במשהו בשיקר לאנשים זה ישתנה,למשל קנסות מאוד גבוהים,תן לאותו בחור שאם הוא אדם ממעמד בינוני 800 שקל קנס.פעם הבאה זה יצמח,אולי זה ישנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הצעתך נשמעת טוב, וברשותך, אוסיף 2 דיוקים בדבריך:

אדם שמחליט לברוח מזירת תאונה שהוא הגורם לה, הוא אדם מבוהל.

"...הוא שוקל את חייו מול חיי הנפגע..." אם הנהג הפוגע היה שוקל/חושב על חיי הנפגע, הוא לא היה בורח.

"...פגעת במישהו וברחת מזירת התאונה, אך התאפסת על עצמך וחזרת במהירות להושיט עזרה - אתה עשוי לקבל עד שנה יותר מהעונש המקורי. כאן אני לא חושב כמוך, שנינו מסכימים שרוב הבורחים עושים זאת משום שהם בהיסטריה, אז אם הוא התאפס וחזר מייד, למה להחמיר עליו? ובנוסף, אם הוא יידע שגם כשחוזר מייד הוא יקבל שנה יותר - הוא כבר לא יחזור למקום התאונה.

להרגשתי, חלק גדול מהגורם לריבוי 'פגע וברח' זה מכיון ששומעים כ"כ הרבה על מקרים כאלו בתקשורת, ולכן גם נתנו במה גדולה להחמרת הענישה לבורחים.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

טענה ששמעתי לא פעם, ומאנשים בקיעים, מספרת שלפי מחקרים רבים לא חומרת העונש היא שמרתיעה אלא הסיכוי לקבל אותו.

במילים אחרות, אם הסיכוי להיתפס מרתיע יותר מהעונש, גם כשהעונש הוא עונש מוות, מי שמאמין שיש לו סיכוי טוב להימלט יבצע את הפשע, לעומת זאת העונש על גנבת בזוקה הוא אפסי (לא יענישו כנראה) אבל עדיין רוב האכלוסיה לא עושה את זה.

בקיצור צריך להשקיע המון בתפיסת נהגים כאלו, לפרם את התפיסה וההרשעה, וכמובן בנוסף להעניש בחומרה יתרה.

הפתרון האמיתי הוא חינוך, אבל זה כבר לא באופנה לחנך את הילדים היום.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ברגע שבן אדם הצליח לברוח מזירת התאונה ואין לאף אחד שראה את זה את מספר הרכב וכו, הסיכוי שיתפסו את אותו אחד שברח מזירת התאונה הוא אפסי.

אף אחד לא רוצה לקבל את העונש בסופו של דבר..

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

להרגשתי, חלק גדול מהגורם לריבוי 'פגע וברח' זה מכיון ששומעים כ"כ הרבה על מקרים כאלו בתקשורת, ולכן גם נתנו במה גדולה להחמרת הענישה לבורחים.

למה שריבוי אזכורים למקרים כאלה בתקשורת דווקא יגרום לריבוי שלהם? אם כבר, זה צריך להיות להפך.

ברגע שבן אדם הצליח לברוח מזירת התאונה ואין לאף אחד שראה את זה את מספר הרכב וכו, הסיכוי שיתפסו את אותו אחד שברח מזירת התאונה הוא אפסי.

אף אחד לא רוצה לקבל את העונש בסופו של דבר..

אתה לוקח פה מקרה מאוד קיצוני שבשביל שיתקיים, צריכים לקרות הרבה מאוד דברים:

א. התאונה צריכה להיות באזור נטוש בלי אף מכונית או אדם בסביבה.

ב. נהג המכונית צריך להיות בטוח שאין מצלמות בטחון בשום מקום באזור.

ג. הרכב שלו צריך להיפגע במידה מאוד קטנה שלא תדרוש תיקון או לא תעלה חשד, ובעיקר לא יישאר לו זכר במקום התאונה.

ד. הנפגע צריך להפגע באופן מספיק בכדי שלא תהיה אפשרות שהוא יזהה את הדורס או את רכבו.

ה. ועוד...

מרבית התאונות הן אינן כאלה, וזו הסיבה שאנחנו קוראים הרבה על אנשים שנתפסו אחרי פגע וברח.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למה שריבוי אזכורים למקרים כאלה בתקשורת דווקא יגרום לריבוי שלהם? אם כבר, זה צריך להיות להפך.

ג. הרכב שלו צריך להיפגע במידה מאוד קטנה שלא תדרוש תיקון או לא תעלה חשד, ובעיקר לא יישאר לו זכר במקום התאונה.

ד. הנפגע צריך להפגע באופן מספיק בכדי שלא תהיה אפשרות שהוא יזהה את הדורס או את רכבו.

ה. ועוד...

מרבית התאונות הן אינן כאלה, וזו הסיבה שאנחנו קוראים הרבה על אנשים שנתפסו אחרי פגע וברח.

צר לי לחלוק עלייך, ממש לצערי אתה טועה, וממש לצערי מנסיון

א. התאונה יכולה לקרות גם באיילון האנשים בסביבה לא כולם יעצרו לעזור

ב. המצלמות באיילון מסתבר לא מצלמות באופן רצוף את שני הכיוונים

ג. כן הרכב יכול להיפגע וכל עוד לא נהרג מישהו, וזה לא מפורסם בכותרות, הוא יכול לתקן יותר מאוחר בראש שקט

ד.הנפגע יכול לדעת את סוג הרכב, אבל בזמן תאונה אתה לא יכול להספיק לרשום מספרים, ומסתבר שגם האנשים מסביב יכולים לא להספיק לרשום, והוא יברח

גם אם הנהג בפאניקה הוא יכול לגרום חס וחלילה למוות ברשלנות, וכל שניה שעוברת והוא לא נותן עזרה זה עיניין של חיים ומוות

הלוואי והיו חושבים כמוך על חשיבות פרסומת כזאת

ובמקום להרתיע בעונשים אולי להקל על מי שכן נתן עזרה

אחריי הכל זו תאונה שום דבר לא נעשה במזיד, אלה אם כן היא נעשתה ברשלנות

פורסם

אם מישהו ביצע פגע וברח והחליט לברוח מהמקום כי הוא נבהל, מינימום להזמין מד"א למקום. להראות מינימום של אחראיות.

עשית פגע וברח בלי להזמין מד"א תוך כדי מילוט מהמקום בשביל להכחיש כל קשר לעניין? לדעתי מגיע מאסר מפחיד ומרתיע של לפחות 5 שנים בפנים בלי קשר לחומרת הפגיעה בקורבן עצמו או ברכב שלו.

פורסם

נתחיל מזה שבישראל תרבות נהיגה חרא ! אל תצפו מנהג שעוקף הולך רגל במעבר חצייה במקום לעצור, להשאר בזירת תאונה שהוא גרם לה או מנהג שמראש יודע שהוא שותה אלכוהול ובכל זאת עולה על הכביש כי הוא גבר ולא רוצה לצאת פארש ליד חברים שלו. אני אישית הייתי בהרבה זירות תאונת דרכים ואני חי בפחד להיות מעורב באחת כזאת, אני לא עובר את ה100קמ"ש ותמיד משתדל לציית לחוקי התנועה ולנסוע בזהירות רבה. אני מעדיף שכולם יעקפו אותי ויצפצפו לי ויעשו תנועות מגונות אבל אני אשאר שלם ובריא ובמיוחד מי שנמצא איתי ברכב, נכון אם חס וחלילה אני אהיה מעורב בתאונה אני לא יודע איך אני אגיב...זה קשה לנבא את התגובה שלך במקרה כזה. זה משהו שלדעתי צריך ללמד ולהסביר עליו בנוסף לתיאוריה, פשוט להעביר קורסים/מפגשים שמסבירים ומציגים לנהג הצעיר והחדש את המצבים האלה. חינוך רבותיי, הכל זה חינוך.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

הרעיון בבסיסו נשמע טוב. אבל, וזה אבל לא קטן, בנאדם שבורח מזירת תאונה -ולא נכנס כרגע לכמה הוא חלאה או היסטרי- עושה את זה בגלל כמה גורמים, שאחד החשובים, לפחות לדעתי, הוא "לא יתפסו אותי".

הפחד פה, עוד לפני שהבנאדם עיכל איזה עונש הוא עלול לקבל, הוא הפחד מלהתפס ולהתעמת עם המעשים שלו. לכן, לדעתי, אם כבר הולכים על כיוון של חינוך או הסברה, מעבר ללספר איזה עונש אתה עלול לקבל במידה ויתפסו אותך, צריך לשים דגש לא פחות, אם לא יותר, על כמה גדול בעצם הסיכוי שלך להתפס.

ברגע שבנאדם שגורם לתאונה, יודע בוודאות שיש לו סיכוי מאוד מאוד טוב להתפס ולקבל את האלמנט, הוא יחשוב פעמיים עם לברוח או לא, ולא נראה לי שזה ממש ישנה לו אם הוא הולך לבלות 3 שנים או 5 בחברת אפרו-אמריקאים גדולים מהממוצע בשם בבה.

הבעיה היא שבמציאות של היום, כולם בטוחים שפשוט לא יתפסו אותם, אז גם פה העונש מקבל חשיבות משנית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ה. ועוד...

גם אם הפגיעה תדרוש תיקון הוא יכול לגשת באותו יום למוסך, בקשר לחלק השני קרא לי כבר כמה פעמים שנתקלתי באנשים שנכנסו לי ברכב בזמן שהוא היה בחנייה ונעלמו מהמקום, הזכרון היחיד שנשאר לי מזה הוא שקע בפח ומספר שריטות..

(דיברתי כאן על רכב חונה, כמובן שעל רכב שבתנועה אי אפשר להמלט בכזו קלות)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
נדמה (לי לפחות) שבחודשים האחרונים יש מגיפת תאונות מסוג "פגע וברח". אני לא אעלה כאן לינקים אבל קל מאוד למצוא מגוון של תאונות כאלה בעיתונות האינטרנטית. חשבתי על זה קצת והגעתי למספר תובנות - והצעה בסופן.

ראשית, כדאי לנסות להכנס יותר לעומק של תאונת הפגע וברח.

קל מאוד לקחת צד כששומעים על תאונה כזו. הרי אין דבר יותר נבזי ושפל מפגיעה בשוגג במישהו, המלווה בבריחה מהמקום מחשש לעונש. אנחנו שומעים על תאונה כזו וישר רוצים לצעוק שצריך להרוג אנשים כאלה, או שהם צריכים לשבת בכלא עד סוף ימיהם. כמובן שאלו קריאות שנובעות מכעס ולא ממחשבה, שכן אסור לשכוח שבסופו של דבר זהו הטבע האנושי לברוח מסכנה.

אדם שמחליט לברוח מזירת תאונה שהוא הגורם לה, הוא אדם מבוהל. בשניות של ההחלטה הוא חושב על חייו ועל מה ייאבד אם יישאר במקומו. הוא שוקל את חייו מול חיי הנפגע ומבצע החלטה איומה ונוראה - וכל זה בתנאים בלתי נתפסים של לחץ והיסטריה. לא סתם רבים מהאנשים הללו מגיעים למחרת לתחנת המשטרה בכדי להתוודות - אחרי שהם נרגעו הם מצליחים לחשוב בהגיון ולהבין את חומרת מעשיהם.

זה יכול לקרות לכל אחד - לא כל מי שפגע וברח הוא פושע או אדם רע. לפעמים הוא פשוט היסטרי. בהחלטה של רגע הוא נסע עוד כמה מאות מטרים אחרי הפגיעה, וכעת הוא כבר לא יכול לחזור. כי מה יגידו האנשים שסביב הנפגע? איך הוא יסתכל להם בעיניים?

אני לא מנסה להגן על מי שבורח מזירת תאונה. אני רק מנסה להבהיר מה עובר לו בראש כשהוא מבצע את המעשה הפחדני הזה.

שנית, אדבר על המצב כיום בכל הנוגע לתאונות פגע וברח

לדעתי, סיבה עיקרית להחלטה "בעד בריחה" במקרה של תאונה, היא חוסר הבנה לעומק של חומרת המעשה. אם לא ייטבע במוחו של אדם שבריחה מזירת תאונה היא עבירה חמורה ביותר, הוא די בקלות עשוי להעדיף את הסיכוי לצאת ממנה ללא עונש בכלל (חוץ מהמצפון שלו, שבוודאי לא יהיה שקט מאותו הרגע). אסור לשכוח שהעונש על תאונת דרכים עם נפגעים יכול להגיע ל-3 שנים בכלא, כתלות בנסיבות התאונה ומהות הפגיעה. העונש על תאונת פגע וברח היה 9 שנים וכעת הוא כבר 14 שנים, כולל עונש כבד לנוסע ברכב הפוגע, אבל מי באמת יודע את זה?

לכן - ההצעה:

זו בטח לא הצעה חדשה, אבל לדעתי יש לה חשיבות גדולה מאוד. המדינה צריכה לצאת בקמפיין שיבהיר היטב את המצב ויחנך את העם. לקמפיין כזה יש משמעויות חינוכיות ומוסריות - הוא צריך להיות חלק מחומר הלימוד לזהירות בדרכים בבתי הספר, הוא צריך לדבר אל המוסריות לא פחות משהוא מדבר אל הפחד מעונש (גם המוסריות של נוסע ברכב הפוגע, שמטרתו צריכה להיות להרגיע את הנהג הפוגע ולהוביל אותו לדרך הפעולה הנכונה היחידה - לעצור ולהושיט עזרה). אבל אין מנוס מלהזכיר את העונש, וכאן יש לי הצעה - לתת מחיר בשנות אדם לכל מקרה. משהו קונקרטי שאנשים יוכלו לכמת בצורה פשוטה ולהבין את ההשלכות. למשל (ואלו רק דוגמאות):

פגעת במישהו בזמן ביצוע עברת תנועה קלה - תקבל עד כשנה בכלא.

פגעת במישהו בזמן ביצוע עברת תנועה חמורה - תקבל עד 3 שנים בכלא.

פגעת במישהו וברחת מזירת התאונה, אך התאפסת על עצמך וחזרת במהירות להושיט עזרה - אתה עשוי לקבל עד שנה יותר מהעונש המקורי.

פגעת במישהו, ברחת והתייצבת תוך 24 שעות במשטרה בכדי להתוודות - אתה עשוי לקבל עד שלוש שנים יותר מהעונש המקורי.

פגעת במישהו, ברחת וניסית להמלט מעונש - כל יום נוסף שתחכה יוסיף עוד שנה לעונשך המקורי, עד למקסימום הקבוע בחוק.

כאמור אלו סתם מספרים אבל הרעיון מאחוריהם הוא להבהיר עד כמה לא משתלם לברוח.

מה דעתכם?

רוני

התפיסה הבסיסית שלך בהחלט נכונה. מצב טראומטי שכזה יוצר לפעמים מערכת התנהגותית בלתי רציונלית עד בלתי נשלטת במצבים קיצוניים ולכן השיפוט שלה בכלים רציונליים חוטא במידה מסוימת לצדק. יחד עם זה אין מנוס מלנסות ולהלחם בתופעה הזו באופן היחיד האפשרי, היינו קיום מערכת עונשית כזו שהפחד מפני העונש על עבירת ההפקרה יהיה גדול מהפחד בגין העונש על תאונה עצמה. מה שנעשה כעת ע"י המחוקק הוא בהחלט צעד בכיוון הזה. אשר להצעה על תוספות ענישה יחסיות לזמן גילוי העבריין ולשאלה אם הסגיר עצמו אם לאוו, היא להערכתי מיותרת, כל אלו ממילא נלקחים בחשבון על ידי השופט בעת גזירת העונש ועדיף, כל זמן שהדבר אפשרי, לתת לשיקול דעת שיפוטי להיות הגורם המכריע.

• תוכן חדש...