Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההמצאה המוזרה ביותר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה מנגנון שכזה גם באולדסמוביל אומגה (משנת 1978) של אבא שלי. זה אולי עובד בתאוריה, אבל במציאות זה לא עשה כלום מלבד רעש.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בבקשה:נורית האזהרה המתריעה על אי חגירת חגורות בטיחות בוולבו 240 של תחילת שנות ה 80,שהיתה מהבהבת גם כשמושב הנוסע היה ריק(הפיתרון-"לשקר"למערכת ולהעביר את החגורה מאחורי המושב...),מתג המגבים באיביזה דור ראשון,שהיה צריך להשחיל את היד לתוך גלגל ההגה כדי להגיע אליו.לוח המחוונים הדיגיטלי בפיאט טיפו שהיה מראה 90 גם כשהאוטו עמד...מד המהירות באופל רקורד 64-67 שהיה בעל 3 צבעים,עד 40 ירוק,מ 40 עד 100 כתום ומ 100 ואילך אדום,מיקום מתג ההצתה בסאאב 99,בין המושבים(מסורת אצל סאאב עד היום)על מנת לאפשר את נעילת מוט ההילוכים,כפתורי פתיחת הדלתות בפיג'ו 404,למעלה נעול למטה פתוח...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מאפרת וואקום בשברולט של שנות ה50, הגיע בתור אופציה נוספת בתשלום:

יש צינורית שמתחברת לסעפת יניקה מהמאפרה ושואפת את העשן מהסיגריות, והמנוע שורף אותו :lol:

פורסם
בבקשה:נורית האזהרה המתריעה על אי חגירת חגורות בטיחות בוולבו 240 של תחילת שנות ה 80,שהיתה מהבהבת גם כשמושב הנוסע היה ריק(הפיתרון-"לשקר"למערכת ולהעביר את החגורה מאחורי המושב...),מתג המגבים באיביזה דור ראשון,שהיה צריך להשחיל את היד לתוך גלגל ההגה כדי להגיע אליו.לוח המחוונים הדיגיטלי בפיאט טיפו שהיה מראה 90 גם כשהאוטו עמד...מד המהירות באופל רקורד 64-67 שהיה בעל 3 צבעים,עד 40 ירוק,מ 40 עד 100 כתום ומ 100 ואילך אדום,מיקום מתג ההצתה בסאאב 99,בין המושבים(מסורת אצל סאאב עד היום)על מנת לאפשר את נעילת מוט ההילוכים,כפתורי פתיחת הדלתות בפיג'ו 404,למעלה נעול למטה פתוח...

קראתי שגם לווקסהול קרסטה של תחילת שנות השישים היה מד מהירות שהיה מחליף צבעים.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

לדגמים הראשונים של החיפושית והקרמן גיאה לא היה מד דלק, אלא "ברז רזרבי" שהיית פותח עם הרגל כשהאוטו התחיל להשתעל. זה נתן לך עוד כמה ליטרים של דלק, וידעת שכדאי למצוא תחנת דלק מהר.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

למערכת המתגים שהיו בוויזה וב GSA קראו "לווינים",והם היו מאד נוחים לשימוש.אגב איתותים,בפיג'ו 404 ו 504 מוקם מתג האיתותים בצדו הימני של ההגה,כמו גם בכמה מדגמי רנו.מיקום הרדיו בין המושבים בסיטרואן GSA ו CX,המאפרה האחורית בקונטסה 1300 שמוקמה בגב המושב הקדמי(גם בלארק).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מנורה עם לחצן שנמצאת מתחת להגה ומאירה את הדוושות.

ברנו 16 כמובן...

ועוד דבר שיחודי רק לרנו 16

המרווח בין הגלגלים קדמי-אחורי בצד אחד, שונה מזה שבצד השני...

גם באולדסמוביל שלי יש דבר כזה, רק יותר משוכלל - לכל צד של הרגליים יש מנורה שניתן להדליקה ע"י סיבוב הדיימר למצב הסופי.

יש לי גם מתג חשמלי לפתיחת הבגאז' - רק שהוא נמצא בתוך התא כפפות.

ההמצאה הכי מטורפת שאני זוכר היא ההכנה למצית - סימון עגול למקום של המצית שהייתה תוספת בתשלום בגולפים 1.3 בתחילת שנות ה-80.

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

חברים, אני מזועזע!

לתומי חשבתי שפה זה פורום אספנות. שפה אמצא אנשים שרואים ברכב יותר מכלי תחבורה לשינוע ממקום למקום. שפה יש מי שמעריך את השונה והמיוחד ולא חושב שזה מוזר. שפה יעודדו ויטפחו חשיבה הנדסית מקורית.

מה שמוזר בעיני, ואולי זה לא כלכך מוזר, שכל יצרני הרכב מייצרים היום את אותו המוצר עם לוגו אחר. פעם, כניסה ראשונה לרכב היתה כרוכה בלמידה ובהוראות מיוחדות. לא היתה אפשרות להניע ולנסוע, כי היה צריך להכיר איפה ההילוכים ואיזה מתג עושה מה , ואיזה משמעות יש לכל נורה, וכו וכו. היום אין צורך בהסברים. ההבדלים בין המכוניות זניחים. תיכנס לכל אוטו של כל יצרן גדול מכל מקום בעולם, ותרגיש בבית.

היתה לי פעם דיאן 6. את ההילוכים מעבירים שם עם מין מקל-סבא שיוצא מהדש בורד. זה די דומה לרנו 4, אלא שבדיאן ראשון היה שמאלה ואחורה. שמאלה וקדימה (היכן שראשון בד"כ) היה רברס. זה נשמע מכביד אבל למעשה זה הכי הגיוני: ראשון ורברס הם ההילוכים בהם משתמשים בתמרון לחניה, וסידור זה נוח מאוד. אילו היו לה חמישה הילוכים, רביעי היה יוצא מול חמישי וזה גם די נוח.

בקיצור: זה לא מוזר, זה נהדר.

נמרוד

פורסם

גם בדה שוו זה דומה כמו לדיאן 6

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
חברים, אני מזועזע!

תירגע! :wink:

מצד אחד, אני מסכים איתך שאחד הסיבות העיקריות שמושכות אותנו (או לפחות אותי) לתחביב הזה, זה שהמכוניות האלה הן גם שונות אחת מהשניה, וגם מהסטנדרט הנפוץ של היום. אני מוכן להתוודות שהוצאתי מהאוטו שלי משאבת שפריצרים חשמלית והתקנתי את המערכת האוטנטית במקומה, מכיוון שזה אחד הדברים שמייחדים את האוטו שלי מה"מחשבים על גלגלים" שיש היום.

מצד שני, אין סיבה לא לקרוא לתופעות האלה "מוזרות". עובדה שהן היו תופעות חולפות, שאף אחד לא אימץ אותן חוץ מהחברה שהמציאה אותן. לפעמים ה"גדג'טס" האלה היו לא אמינים, ולפעמים הם נתפסו כמטורפים גם בזמנם.

בכל מקרה זה רק מוסיף לקסם של התחביב הזה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

ראשית תודה ליצרני המכוניות שהינהיגו סטנדרט זהה לנהיגה ושימוש בכל הדגמים.

הסיבה פשוטה ביותר - אם תתן לחברה/אישה לנסוע לסופר ברכב המיוחד שלך (מהלכים הפוכים לדוגמא) -יש סיכוי טוב שהרכב יחזור על גרר מעוך !!!

ולדוגמא לפטנט מוזר - באוסטין A35 שיש לנו החלונות לא עולים ויורדים עם ידית, אלא ישנה לוחית מזכוכית המודבקת על החלק העליון של החלון ובעזרתה דוחפים/מעלים את החלון למעלה - ממש אבל ממש פטנט חכם (בעיקר נגד פורצים - אבל אין מה לעשות ככה עובד הראש האנגלי).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני ממש נהנה לקרוא את הת'רד הזה. מאוד מעניין לשמוע על כל הרעיונות שיצרני המכוניות העיזו לנסות.

הסאאב הוא רכב מלא מוזרויות והרגע נזכרתי בעוד אחת. החלונות בדלתות הקידמיות יורדים אל תוך הדלת לא בצורה סטנדרטית, אלא על ציר. החלון יושב על ציר בצד הקרוב לקורה A והוא מחליק אל תוך הדלת מהצד המרוחק הקרוב לקורה B. אפקט נחמד שמשעשע את כל מי שנתקל בו בפעם הראשונה.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

עוד:

סיטרואן DS - הפנסים פונים בכיוון סיבוב ההגה

מגבה אינטגרלי (זה היה נראה כמו עמוד והרים שני גלגלים באוויר)

סיטרואן דה-שבו / דיאן / GS / GSA - אפשרות להתנעת הרכב בעזרת מנואלה...

סיטרואן דה-שבו - רק במכונית זאת החלון נסגר לך על האצבעות כשאתה סוגר את הדלת...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...