Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי את הרכב עם שמן גיר כהה. הרכב עם קצת פחות מ115000. נראה כי מעולם לא החליפו את השמן וכעת אני מעוניין להחליף את שמן הגיר באופן עצמאי. רכשתי גלון שמן כמו בתמונה (המוכר אמר לי שזה שמן איכותי).

יתכן וארכוש עוד גלון שמן פשוט יותר ולשים כדי לתת לשמן לעבוד כמה ימים ואז לרוקן שוב ולמלא את השמן הטוב, כדי שיצא יותר שמן כהה.

אני מעוניין לדעת :

1. באיזה כלי עליי להשתמש כדי לפתוח את פקק האגן של הגיר? (מצורפת תמונה).

2. איך עליי לדעת כמה שמן לשים כדי שיהיה מספיק ולא יותר מדיי ומצד שני לא להסתכן עם שמן מועט מדיי בגיר?

IMG_1935.JPG

IMG_1936.JPG

IMG_1940.JPG

IMG_1941.JPG

פורסם

תודה, אבל לא רשום כאן איזה כלי צריך אלא רק מה המומנט שצריך כדי לסגור את הבורג.

מישהו יודע איזה כלי צריך?

וגם התייחסות לשמן שקניתי תתקבל בברכה.

פורסם

תבדוק טוב אם כדאי לך.

אני עם אותו רכב שנתון 98, וגם אצלי מעולם לא הוחלף הנוזל ההידראולי.

המומחים אמרו לי שהחלפת הנוזל ההידראולי בשלב כזה עלולה לגרום לצרות צרורת לגיר ולהכניס אותו למצב של "הלם"

תעשה חיפוש אחורה בפורום על הנושא ...

פורסם

רכשתי הבוקר ידית מומנט ובוקסה של הלן 10mm, החלפתי את הנוזל והיה משהו כמו משחה אפורה על הפקק מבפנים.

תפקוד הגיר השתפר מעט בכך הקפיצות שהיו במעבר הילוכים בין 1 ל-2 ובכניסה למצב D, מעט התרככו לסירוגין.

השמן שיצא היה כהה כמו שמן מנוע וכבר היה לי חשש שרוקנתי את האגן הלא נכון (אבל ווידאתי בעזרת המדידים).

השמן שהכנסתי הוא מסוג זול (American Eagle dex III) ועוד כשבוע אחליף שוב לשמן האיכותי יותר (זה שבתמונה).

מקווה שלא יהיו צרות והרכב הזה לא יהיה מנחוס.

פורסם
רכשתי הבוקר ידית מומנט ובוקסה של הלן 10mm, החלפתי את הנוזל והיה משהו כמו משחה אפורה על הפקק מבפנים.

תפקוד הגיר השתפר מעט בכך הקפיצות שהיו במעבר הילוכים בין 1 ל-2 ובכניסה למצב D, מעט התרככו לסירוגין.

השמן שיצא היה כהה כמו שמן מנוע וכבר היה לי חשש שרוקנתי את האגן הלא נכון (אבל ווידאתי בעזרת המדידים).

השמן שהכנסתי הוא מסוג זול (American Eagle dex III) ועוד כשבוע אחליף שוב לשמן האיכותי יותר (זה שבתמונה).

מקווה שלא יהיו צרות והרכב הזה לא יהיה מנחוס.

לפי מה שזכור לי היצרן ממליץ על ריענון חלקי בלבד של הנוזל ולא החלפה מלאה!

מה גם שאם זו פעם ראשונה שהחליפו שמן גיר לרכב אז אני לא יודע אם הצעד הזה היה ממש חכם.

אני ממש מקווה בשבילך שהכל יהיה בסדר.

דרך אגב:

במידה ואתה הולך להחליף לשמן גיר שונה (בעוד כשבוע כמו שאמרת) אז שוב פעם תצטרך

לרוקן הכל כי לא מומלץ לערבב שמנים.

השאלה היא מה יצא לך מזה?

פורסם

הריקון השני עם השמן הזול נועד לנקז באופן יסודי יותר( עד כמה שניתן) את השמן הישן.

מתי יכולה להגיע בעיה אם בכלל? היום נסעתי איזה 40 ק"מ והכל היה בסדר.

פורסם

תראה, כבר החלפת את השמן אין דרך חזרה.

אני לא רוצה להפחיד אותך, אולי הכל יהיה בסדר. אני יודע שיש צורך להחליף כמות מסויימת משמן הגיר ולא את כולו.

אם חשוב לך לדעת כמה בדיוק יש להחליף אז תמתין למחר ואני יבדוק או תמתין לאחד מחבריי הפורום.

לצערי מה שיותר מדאיג זה העובדה שכנראה שאף פעם לא החליפו שם שמן גיר.

בכל אופן אם כבר החלפת את כל השמן אז תחליף לשמן גיר הכי איכותי שתוכל למצוא.

אין לי חוות דעת על שמן גיר ספציפי אני ממליץ לך לחפש חוות דעת בפורום.

נ.ב

אני גם מחפש ידית מומנט טובה, באיזה טווח NM קנית ושל איזה חברה?

פורסם

תראה, בעיקרון האדם שמכר לי את הרכב טען שעשו לרכב את כל הטיפולים שצריך במוסך מסויים שהוא היה מטפל אצלו והוא לא

היה נכנס לפרטים. אפשרות הראשונה היא שבאמת הוא לא מבין ברכב ושעשו את כל הטיפולים שצריך, והאפשרות השנייה היא שרצה

להסתיר את העובדה שדילגו על טיפולים מסויימים שהיצרן ממליץ כמו החלפת השמן גיר ועוד. אבל לצערי אין תיעוד ואין דרך לדעת.

החברה של הידית מומנט בתמונה והטווח 25-215NM. זאת ידית זולה יחסית. לא זכור לא היכן מיוצרת

(לא רשום עליה, אבדוק לך מחר אם זה חשוב), המוכר אמר לי שמוסכים קונים את הכלי הזה.

IMG_1951.JPG

פורסם

איזה סיבה יש למוכר להסתיר עובדה שהוחלף שמן גיר או לא? יותר קל להגיד לא יודע וזהו.

והמחיר מעניין אותי ואם אפשר לדעת גם מאיפה קנית.

אני מחפש ידית זולה וטובה (עד כמה שזול וטוב הולך יחד..)

• תוכן חדש...