Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

19.2 קמ"ל ל 107 רובוטית נראה לי מעט אופטימי מדי.. וזה מה שבדיקות של מגזינים ואתרים אחרים גם מראים על צריכה של הרובוטית, זה יותר מתאים לידנית (וגם זה מעט יותר לדעתי ממה שהיא משיגה בממוצע בפועל אם נוסעים גם עירוני..)

אבל עדיין בתור אוהד גדול של המיני האלה זה משמח, והלוואי שכמו שאמרו פה יביאו מיני וספר מיני דיזל חדשות.. לא חושב שיש כרגע יבוא מסודר מלבד הפביה TDI שבקושי רואים, הן משמעותית יותר חסכוניות מהבנזין, אם מכונית ענקית כמו הפלואנס חסכונית יותר מ-ה 107 דיזל זה אומר הכל..

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
19.2 קמ"ל ל 107 רובוטית נראה לי מעט אופטימי מדי.. וזה מה שבדיקות של מגזינים ואתרים אחרים גם מראים על צריכה של הרובוטית, זה יותר מתאים לידנית (וגם זה מעט יותר לדעתי ממה שהיא משיגה בממוצע בפועל אם נוסעים גם עירוני..)

צריכת הדלק המופיעה במבחן היא צריכת הדלק האמיתית והמדודה שיצאה לנו (בשיטה הישנה והטובה של מילוי מיכל מלא, איפוס, נסיעה לאורך כמה מאות קילומטרים ותדלוק מחדש).

למען האמת אפילו קצת הופתענו שלא ראינו למעלה מ 1:20 ב 107 ושלא היא יצאה המנצחת במבחן הצריכה.

אין לי צל של ספק שמי שמחפש רכב חסכוני בחירה ברכב סופר מיני עם מנוע דיזל צנום נפח היא הבחירה המועדפת.

הפלואנס, מלבד היותה הגדולה והארוכה בחבורה הציגה ביצועים מצויינים שישימו כל מאזדה 3 (אההה, כלומר משפחתית X) בכיס הקטן וזאת תוך שמירה על צריכת דלק טובה בעשרות אחוזים. גם נושא זיהום האוויר הידוע לשמצה של הדיזלים כבר מזמן חלף מהעולם והרכבים של היום מזהמים אף פחות ממקביליהם לוגמי הבנזין.

אז למה אנחנו עדיין לא רואים רכבי דיזל חסכוניים וירוקים בתפוצה רחבה? כנראה שלישראל כץ וגלעד ארדן הפתרונים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

1:20 עושים הרכבים האלה ?!?!

באיזה אגדה ?

בשימוש אופייני תצרוכת הדלק כמעט כפולה.

ולא ,קצת עליות לא מדמה נסיעה של 5 קמ 40 דקות.

פורסם

ונסיעה של 5 קילומטרים ב-40 דקות זאת כן נסיעה אופיינית? אפילו בפקקים של איילון צפון בשעות הבוקר לא נוסעים כל כך לאט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נהניתי לקרוא. סופסוף כתבה מקצועית בנושא הרכב, וניכר שהתאמצתם לשקלל הרבה גורמים.

אפשר לסכם שעלות הטיפולים, זאת שעליה היו אינספור ויכוחים ואמוציות בפורום- היא הפרמטר הכי זניח בעלויות.

מתוך המבחן, עבור המשפחתית:

39,000 דלק

5,000 רישוי

13,000 ביטוח

43,000 ירידת ערך

2,500 טיפולים

כלומר ירידת ערך היא הפרמטר הכי משמעותי.

אבל שכחתם פרמטר משמעותי ביותר שקיים בעולם האמיתי- עלות מימון הרכב.

נניח נהג שיש לו 60,000 שקל ביד וצריך לקחת הלוואה בריבית של 6% לשנה כדי לרכוש פריוס שעולה 150,000 , ובעצם משלם עוד 5000 שקל בשנה בצורת ריבית. לעומת רכב כמו 107 שעולה משהו כמו 75,000 ויוסיף לו עלות מימון זניחה בהרבה - כמה מאות שקלים בלבד בשנה.

פורסם

בהנחה והוא צריך מימון אתה צודק, בהנחה והוא לא צריך מימון אז יש שווי מסויים לכסף שיישב בבנק ל-3 שנים וגם את זה אפשר להוסיף למשוואה.

אני דיי בטוח שרוב האנשים לא מבינים שרכב עולה להם כ-2700 שקלים בחודש. נהוג להתייחס לרכב כהוצאה השניה בגודלה בבית ממוצע אבל 2700 שקלים כל חודש זה סוג של משכנתא, איך שלא תסתכל על זה ואם נחזור רגע למחאה החברתית, רוב רובו של הכסף הזה הולך על מיסוי גבוה מדי על דלק וגבוה ברמה היסטרית על עלות הרכב.

פורסם

הרשו לי להיות חוצפן ולסובב את הכתבה המועילה הזו לכיוון חדש

בואו נקח את העלות ל-3 שנים ל107

נוריד משם את עלות הדלק

קיבלנו 50500~

נחלק ל-3 שנים ול-12 חודשים

קיבלנו 1400 ש"ח

עכשיו בואו נסתכל על מחירי השכרת רכב שכזה בחברות השונות (לינק לכתבה בדה מרקר מאתמול)

באדג'ט מציעים ב-58 ש"ח ליום (שהם 1700 ש"ח לחודש)

אינני יודע אם זה כולל ביטוח (יש להעריך שכן)

שימו לב למחירים שחלקם גם כוללים אוטומטיות...

האם זה לא הופך את השכרת הרכב לטווח ארוך להגיונית פתאום?

פורסם
הרשו לי להיות חוצפן ולסובב את הכתבה המועילה הזו לכיוון חדש

בואו נקח את העלות ל-3 שנים ל107

נוריד משם את עלות הדלק

קיבלנו 50500~

נחלק ל-3 שנים ול-12 חודשים

קיבלנו 1400 ש"ח

עכשיו בואו נסתכל על מחירי השכרת רכב שכזה בחברות השונות לינק לכתבה בדה מרקר מאתמול

באדג'ט מציעים ב-58 ש"ח ליום (שהם 1700 ש"ח לחודש)

אינני יודע אם זה כולל ביטוח (יש להעריך שכן)

שימו לב למחירים שחלקם גם כוללים אוטומטיות...

האם זה לא הופך את השכרת הרכב לטווח ארוך להגיונית פתאום?

במידה ובאמת תצליח להשכיר רכב ב1700 שקל בחודש זה יצא לך 61200 במהלך 36 חודשים, מחיר של 107.

107 תוכל למכור בסוף השלוש שנים באני מניח לפחות 20 אלף שקל?

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם
התפיסה שלך מוטעת.

אתה רוצה להפחית את התלות בנפט ולכן בוחר רכב היברידי, אבל הרכב ההיברידי עדיין משתמש בדלק ולפי המבחן גם לא באופן היעיל ביותר.

לכן הבחירה בשבילך היא מהגאן שצורכת פחות דלק מהפריוס ולכן מקדמת אותך למטרתך.

זה שהרכב היברידי לא הופך אותו לפחות תלוי בנפט, במקרה זה אפילו להפך.

ספיציפית אצלי התוואי של הנסיעה לרכב הפרטי הוא אידיאלי בשביל רכב היברידי מבחינת צריכת דלק ולכן בשבילי רכב כזה יכול להיות פתרון לא רע בכלל.

פורסם

חברים,

אנחנו מחכים לשמוע את דעתכם גם בעמוד הפייסבוק שלנו, שם נפתח דיון נוסף

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
צריכת הדלק המופיעה במבחן היא צריכת הדלק האמיתית והמדודה שיצאה לנו (בשיטה הישנה והטובה של מילוי מיכל מלא, איפוס, נסיעה לאורך כמה מאות קילומטרים ותדלוק מחדש).

למען האמת אפילו קצת הופתענו שלא ראינו למעלה מ 1:20 ב 107 ושלא היא יצאה המנצחת במבחן הצריכה.

אין לי צל של ספק שמי שמחפש רכב חסכוני בחירה ברכב סופר מיני עם מנוע דיזל צנום נפח היא הבחירה המועדפת.

הפלואנס, מלבד היותה הגדולה והארוכה בחבורה הציגה ביצועים מצויינים שישימו כל מאזדה 3 (אההה, כלומר משפחתית X) בכיס הקטן וזאת תוך שמירה על צריכת דלק טובה בעשרות אחוזים. גם נושא זיהום האוויר הידוע לשמצה של הדיזלים כבר מזמן חלף מהעולם והרכבים של היום מזהמים אף פחות ממקביליהם לוגמי הבנזין.

אז למה אנחנו עדיין לא רואים רכבי דיזל חסכוניים וירוקים בתפוצה רחבה? כנראה שלישראל כץ וגלעד ארדן הפתרונים.

איתמר.

התוצאות שלכם לא רציניות.

אתם לא בדקתם צריכת דלק בעיר אלא רק מחוץ לעיר, שם יש יתרון לדיזל.

חבל.

פורסם
במידה ובאמת תצליח להשכיר רכב ב1700 שקל בחודש זה יצא לך 61200 במהלך 36 חודשים, מחיר של 107.

107 תוכל למכור בסוף השלוש שנים באני מניח לפחות 20 אלף שקל?

תסלח לי אבל אתה טועה

ואני אסביר

בהשכרה-(במידה ושכרת ב1700) העלות הטוטאלית היא 61,200 לא כולל דלק ובסוף התקופה אתה נשאר עם כלום ביד

בקניה- אתה קונה ב 60,000 ומוכר לטענתך בלפחות 20,000 אחרי שלוש שנים, לכאורה חסכון של 20K

אז זהו שלא, בקניה מתווספות לך כ17,500 על טיפולים, ביטוחים, ואגרות

כך שהחיסכון בקניה הופך לכמעט מזערי לעומת הנוחות והראש השקט שבהשכרה (כ2,500 ש"ח בתקופה של 3 שנים)

אני לא טוען שהשכרה תהיה זולה יותר, אבל לפי הנתונים שהובאו כאן זו בהחלט נקודה למחשבה

• תוכן חדש...