Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחירים בארץ מנופחים גם כך והשוק כאן לא ממש הגיוני.

ירידת הערך של הרכבים כאן היא מאוד גדולה ויכולה לגדול עוד בגלל התמור המופרז של הרכבים.

רכב חדש שעולה לכביש מפסיד כ10/15 % מיד שזה כ10 מתוך 70 אלף.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא כל אחד קונה רכב בשביל להחליף אותו עוד חצי שנה (:oops:), ויש אנשים שיקנו את הקליאו ההיא ב8K פחות מחדשה.

למה? סיבה מאוד פשוטה - 8K זה עדיין משכורת-וחצי לרוב האוכלוסיה. אתם אומרים תוסיפו 10 ותקנו חדשה?

אני אומר נקנה בת 4 חודשים ב8K הנחה ונשדרג את הטלוויזיה בסלון. או את סט הכורסאות.. או משהו אחר.. whatever.

בעוד 5~7 שנים כשירצו למכור את הקליאו - למי יהיה אכפת אם זה יד 1 או יד 2? :roll:

אני מסכים איתך, אבל רוב עם ישראל קונה גם ככה במימון כזה או אחר, ככה שפסיכולוגית קל מאוד להשפיע עליו.

תחשוב ככה, בתור האזרח הממוצע, היית מעדיף להוציא עכשיו 62 אלף במזומן, בשביל לקנות רכב יד 2 שלך תדע מה קורה איתו, או 70 אלף שבמימון ל-48 חודשים זה יהיה תוספת של 166 שקל בחודש, אבל תהנה מרכב חדש לגמרי מהנילונים?

באמת שקשה לי לחשוב על מישהו שיבחר באופציה ה-1, אולי רק בהפרש גבוה יותר.

פורסם

"יד2 לך תדע מה קורה איתו" לא רלוונטי ידידי, רכב בן 4 חודשים ועדיין עם שנתיים ו8 של אחריות.

המימון "פריים מינוס חצי" שנותנים לך בכל סוכנות רכב שווה ל:

מספר חודשים: 48

תשלום לחודש: 1,564.92

סה"כ תשלום: 75,116.16

סה"כ ריבית: 5,116.16

הלוואה של 62K לאותה תקופה, בריבית של פלוס חצי שווה ל:

תשלום לחודש: 1,413.82

סה"כ תשלום: 67,863.36

סה"כ ריבית: 5,863.36

הפרש של 700שח בריבית בין שתי האופציות, סה"כ. (ככה שעדיין חסכת כ7300שח)

ואם הבנק יסכים לתת פריים מינוס חצי תמורת שיעבוד הרכב תגיע ל:

תשלום לחודש: 1,386.07

סה"כ תשלום: 66,531.36

סה"כ ריבית: 4,531.36

כלומר חסכת עוד 600שח בריבית על כל הסכום, שזה 8600שח סה"כ.

ובכסף הזה אפשר לקנות פלזמה 51" של סמסונג ומערכת ישיבה של ויטוריאו דיבאני ועוד ישאר לך קצת עודף לשווארמה בפיתה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לא כל אחד קונה רכב בשביל להחליף אותו עוד חצי שנה (:oops:), ויש אנשים שיקנו את הקליאו ההיא ב8K פחות מחדשה.

למה? סיבה מאוד פשוטה - 8K זה עדיין משכורת-וחצי לרוב האוכלוסיה. אתם אומרים תוסיפו 10 ותקנו חדשה?

אני אומר נקנה בת 4 חודשים ב8K הנחה ונשדרג את הטלוויזיה בסלון. או את סט הכורסאות.. או משהו אחר.. whatever.

בעוד 5~7 שנים כשירצו למכור את הקליאו - למי יהיה אכפת אם זה יד 1 או יד 2? :roll:

זה לא מדויק. ההפרש הוא לא 8K אלא בערך חצי מזה - כי החישוב הנכון להוצאה הוא לא "מחיר הרכב במעמד הקנייה", אלא "מחיר הרכב במעמד הקנייה פחות שוויו במעמד המכירה". עכשיו - אם מנטרלים את כל המשתנים האחרים ובוחרים באותו הרכב בדיוק, חדש מול יד שנייה בן חצי שנה, נניח, מקבלים שהרכב שנקנה כחדש יהיה שווה כמה אלפים יותר במעמד המכירה בעוד שלוש-ארבע-חמש שנים, גם בגלל שהוא חדש יותר בחצי שנה וגם בגלל שהוא יד ראשונה ועם פחות ק"מ.

הבעיה היום היא באמת שמרבית האוכלוסיה קונה מכוניות בתשלומים. כבר לא צריך את ה-100 אלף שקלים במזומן בשביל לקנות אוטו, אז נורא קל לאבד את היכולת לעקוב אחרי ההוצאות. בדיוק כמו בתשלום משכנתא. זו הסיבה שאנשים מעדיפים להוציא 30K על רכב חדש (ואת השאר בתשלומים), לעומת להוציא 70K על רכב משומש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא מבין שוב על מה השרשור הכל עניין של הציע וביקוש

לפני ההיסטריה על מולטיפלה במצב סביר בשביל למכור היית צריך לחתוך 30 אחוז מהמחירון לפני משא ומתן, היום

אחרי ההיסטריה של משפחות עם 4 ילדים מבקשים על הרכב מחירון+

כנ"ל לגבי מגאן אני מתעניין על אחת ידנית ספציפית ודורשים מחירון ללא התפשרות (ידנית במצב טוב לא ליסינג).

בכל מקרה יש עוד הרבה דוגמאות כאלו למכוניות שלפני שהתפתח ביקוש אנשים שלמו הרבה מתחת למחירון ואחרי הביקוש...

סתם להשכלה אני מכרתי פיקנטו לא מזמן אמנם מעל המחירון (לא הרבה) אבל עדיין הפסדתי לא מעט ב 9 חודשיים ולדעתי מחירון לוי יצחק הוא אינפנטילי (שיסלח לי על הקטילה אבל גם שמעתי אותו בתוכנית גלגלים והכל מוזמן ומכור מראש) ללא חיבור למציאות רק ללחץ יבואנים\חברות ליסינג.

פורסם

בכמה מכרת את הפיקנטו אם אפשר לשאול?

והדיון הוא לא לבוא בטענות אל אותם אנשים שמוכרים. מצידי שידרשו גם 500 אלף שקל, לא אכפת לי. הדיוק הוא רק אם הם באמת מצליחים למכור או לא.

פורסם

אני מכרתי מאזדה 2 שנת 2008, כמעט 4 שנים על הכביש במחיר מחירון פחות או יותר- 71,000 ש"ח. (פחות מיצחק לוי, יותר ממחירון יד 2)

לקח לי די מהר למכור, כל יום התקשר לפחות 1, הראשונה שבדקה חטפה את הרכב (ק"מ נמוך, מטופל, קצת שריטות/עיקומי פח)

אי אפשר להשוות אותה לרכבים החדשים שנמכרים במחיר כזה של כ-70K, היא בדרגה מעל ומקבילה ליאריס, ג'אז ואולי גם סויפט.

אנשים מעדיפים יפאנים יד שניה בגלל האמינות והאחזקה הזולה יחסית ובגלל זה המחירים שלהם יורדים לאט.

פורסם
אני מכרתי מאזדה 2 שנת 2008, כמעט 4 שנים על הכביש במחיר מחירון פחות או יותר- 71,000 ש"ח. (פחות מיצחק לוי, יותר ממחירון יד 2)

לקח לי די מהר למכור, כל יום התקשר לפחות 1, הראשונה שבדקה חטפה את הרכב (ק"מ נמוך, מטופל, קצת שריטות/עיקומי פח)

אי אפשר להשוות אותה לרכבים החדשים שנמכרים במחיר כזה של כ-70K, היא בדרגה מעל ומקבילה ליאריס, ג'אז ואולי גם סויפט.

אנשים מעדיפים יפאנים יד שניה בגלל האמינות והאחזקה הזולה יחסית ובגלל זה המחירים שלהם יורדים לאט.

אני מכרתי כזו ב 76

ללפני כחצי שנה

יד ראשונה

20 אלף קמ

נקיה לגמרי . פרסמתי ב12 בשעה 4 כבר היה מישהו ששם מקדמה בששעה 2 הורדתי את הפרסום ועד הערב עוד קבלתי טלפונים

, יום למחרת אחרי בדיקה הרכב עבר בעלות

פורסם

הבעיה היום היא באמת שמרבית האוכלוסיה קונה מכוניות בתשלומים.

למה זאת בעיה?

לדעתי הבעיה היא שמחירי רכבים חדשים בישראל אינם מציאותיים, דבר שמביא לירידה חדה בשוויים. הלקח שלי הוא לקנות רכב בן 3+, שאז המחיר שלו הרבה יותר ריאלי.

פורסם
למה זאת בעיה?

לדעתי הבעיה היא שמחירי רכבים חדשים בישראל אינם מציאותיים, דבר שמביא לירידה חדה בשוויים. הלקח שלי הוא לקנות רכב בן 3+, שאז המחיר שלו הרבה יותר ריאלי.

זו לא באמת בעיה. זה פשוט גורם להתנהלות מאוד מסוימת במעמד הקנייה, שלכאורה פוגעת בשוק המשומשות (שנמצא למטה בכל מקרה, כיום).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...