Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא סובל נהגים כאלה.

כאלה שמצפצים על החוק, שחושבים שהם "מומחי נהיגה ויודעים כל דבר" ועל הדרך רוצים שגם אתה תעבור עליו.

כאשר נהגים כאלה רואים את השלט צהוב "נהג חדש" הם בכלל תופסים את הקריזה, כאילו באים להגיד "אני עם וותק של 30 שנה על הכביש, איך אתה נוסע לפי החוק" או משהו בסגנון.

קרה לי כשנסעתי עם מישהי מהמשפחה שהייתה נהגת חדשה - ונסעה בידיוק לפי התמרורים - שככה כמובן צריך.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קטע דומה קרה לי אתמול עם איזה אידיוט ערס, שכנראה עושה פוזות על החברה שלו..

3 נתיבים, הימני והאמצעי חסומים (אני מאחורי החוסם האמצעי) והאמצעי נוהג באותה מהירות כמו הימני (שנוא עלי בטירוף! פשוט עבור לנתיב הימני וסגרנו עניין!)

אני יוצא לעקיפה בנתיב הכי שמאלי, מאחורי מגיע רכב שמחליט שהוא גם רוצה לעקוף, לא נסע מהר מדי, אבל התחיל להבהב לי באמצע שאני עוקף.

לאחר העקיפה פניתי ימינה, האדיוט בשיא החוצפה פונה אחרי מדליק אורות גבוהים ומסנוור בכוונה, וכמובן נצמד אלי.

אחרי חצי דקה שאני רואה שהוא לא מרפה, פשוט לחצתי לחיצה חזקה על הבלמים, הוא עקף אותי.

אני מאחל לאנשים כאלו רק רע.

Opel Adam S 2017

פורסם
תראה, נצמדים לבן אדם מאחור, מסכנים את החיים שלו ומלחיצים אותו. יותר נכון לשפוט את מי שנצמד מאשר מי שמחפש מקלט, גם אם יש שיטות נכונות יותר או נכונות פחות.

אני לא בא לשפוט אף אחד,

נכון ..., שמי שנצמד מאחור ומלחיץ הוא לא בסדר.

אבל כאן אנשים נשאלו מה הם עושים אם מישהוא נדבק להם מאחור...

אף אחד לא מחפש רעיונות כיצד "לתקוע" את הנהג הנצמד מאחור,

אף אחד לא מחפש צרות ,ואף אחד לא רוצה לעמוד בצד הדרך ולהחליף פרטים עם נהג פוגע.

השיטה הנכונה והמומלצת היא לשמור מרחק גדול יותר מהרכב שלפנים ויש לזה הסבר .

החוק קובע שיש לשמור מרחק של שניה אחת מהרכב שלפנינו (3/4 שניה זה זמן תגובה של נהג נורמלי ,ועוד 1/4 שניה זה מקדם בטיחות).

הנהיגה הנכונה מכתיבה לנו נהיגה יותר בטוחה ,על כן יש לשמור מרחק של 2 שניות מהרכב לפנינו.

אם נהג נצמד אליך מאחור , שמור מרחק של 4 שניות!

2שניות הם שלך ו2 שניות הם עבור הרכב שנצמד אליך מאחור.

וכך יש לנהוג וכך יש לרשום בפורום.

גם מקריאת הודעות אלו ניתן ללמוד לעשות שטויות בכבישים ולא לזה מייחלים המנהלים.

ירון מאיר

פורסם

רק תיקון קטן, ברשותך. לא כדאי להכפיל את הרווח ממול בבת אחת. זה יכול להיגמר בפגיעה מאחורה או לפחות להרגיז את ה"לחצן" שמאחורה. לכן, קודם כל מגדילים את הרווח מקדימה בשניה אחת. בהנחה שהנהג מאחורינו לא יושב במרחק אפס מאיתנו, גם שניה אחת נוספת נותנת את התוצאה הרצוי בלי צורך בהאטה דרסטית.

אחר כך אפשר להגדיל את הרווח בעוד שניה ואז נגיע למרחק של ארבע שניות. כמובן שכאשר הכביש רטוב אז אנחנו מדברים על שלוש וחצי שניות במקום שתיים, ועל שבע שניות (!) במקום ארבע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הכביש הוא כביש 46 מצומת אל על לצומת ברקת, החומה בין הנתיבים חדשה יחסית וגם השלט שמגביל את המהירות ל 70.

אין שום אפשרות לעקוף בכביש הזה, וזה כביש ללא תאורה.

לא יודע מה לעשות, אולי לשלוח תלונה למשטרת התנועה ? הם מתייחסים בכלל לפניות כאלה ?

ולכל מי שממליץ לעשות כל מיני דברים שיעצבנו או יחנכו את הנהג שמאחוריכם, אני נגד השיטות האלה, ראיתי איך הדברים האלה יכולים להסלים, מספיק שהנהג שמאחוריכם עצבני/ילדותי/קם על הצד הלא נכון בבוקר , ברגע הראשון שיש לו הזדמנות הוא עוקף אתכם ומאט למהירות לא סבירה ולא נותן לכם לעקוף אותו. ראיתי כבר פעם אחת משחק חתול ועכבר כזה שכל אחד מנסה לחנך את השני ובנס לא גרמו נזקים לנהגים מסביב.

אין לי שום כוונה לחנך אף אחד, אלא רק לקוות שהטייס שמאחורי לא יתנגש בי ושנינו נעבור עוד נסיעה על הכביש הזה בשלום.

תיארתי לעצמי שזה הכביש המדובר.

נדיר לראות על כביש זה מכוניות הנוסעות על פחות מ80 קמ"ש!

הכביש הוא ישר ברובו ואין בעיה לנסוע עליו במהירות גבוהה.

תמיד שאני נוסע עליו, אני משתדל לפני שהכביש משתלב לנתיב אחד, לתת לשאר הרכבים לעבור אותי, ואז לנסוע בלי לחץ.

פורסם

קרה לי בצפון. אותתי ימינה, ירידתי לשוליים ונתתי לו לה*דיין בבטחה הלאה.

אם אין לך לאן לרדת, עדיף להתעלם, כי אתה לא יודע על איזו חלאה אתה עלול ליפול. יש כאלו שיקבלו את השפריצרים בשקט, ויש כאלו שיהפכו את זה למשימת חייהם לעקוף ולשגע אותך בכביש וח"ו לגרום לתאונה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
יש קטע כביש של מספר קילומטרים שהמהירות שם מוגבלת ל 70 קמ"ש, זה כביש בין עירוני ישר, נתיב אחד לכל כיוון עם חומת הפרדה בין הנתיבים כך שאין שום אפשרות לעקוף.

נהגים מסויימים אוהבים לנסוע שם גם מעל 100 קמש. כשאני נוהג שם אני מנסה להשאר במהירות המותרת ז"א 70-80 קמ"ש, ולמרות זאת נדבקים אלי מאחור , ויש כאלה שבשלב מסויים מתחילים להבהב עם האורות ואף לצפור, אני לא מוריד או מעלה מהמהירת שלי ולא מגיב כלל אבל האמת זה די נמאס והופך את הנהיגה שם למלחיצה יותר.

מה אתם הייתם עושים במצב כזה ?

ירידה לשוליים בכדי לאפשר לרכב אחר לעקוף אותך היא חוקית, במידה ואין שוליים הייתי עושה בדיוק את מה שאתה עושה, מתעלם וממשיך בשלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מחזק את מי שהזכיר נגיעה בדוושת הבלם רק כדי להדליק את אורות הבלימה.

אם כי זה יותר מועיל בכבישים בהם כן יש אפשרות לעקוף והדביל בכ"ז יושב לך על הזנב.

אם אין אפשרות לעקוף והדביל מסנוור או צופר - אז מעבירים את המראה המרכזית למצב מונע-סינוור (בשביל זה זה נועד), סוגרים חלונות ומגבירים את המוזיקה. זה הכל.

קטעי כביש כאלו ללא אפשרות עקיפה הם די מעטים וגם אז הם די קצרים. אחרי דקות ספורות זה נגמר והדביל יכול לעקוף אם הוא רוצה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

נוסע במהירות המותרת ומתעלם במידה והוא ממש מתחיל לסכן אותי ואותו, אני מתחיל לבלום עד כדי שהוא יבין שאני אומר לו שירגע ומהר.

במידה והוא ממשיך עוד פעם מוריד מהירות.

בד"כ מי שעושה את זה, זה סתם איזה ילד קטן שמתלהב, או איזה ערס שחושב שאבא שלו אתמול חתם זכרון דברים לבעלות על הכביש, אני חולה על הקטע שהוא חושב שהוא יכול לצאת ולעשות פוזה כאילו הוא בא לתת לי מכות, ואז שאני יוצא לו מהאוטו, 1.90 גובה על 2 מטר רוחב הוא מתחיל להתקפל.

אחח בכמה כאלה נתקלתי כבר.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

לכל הגאונים שמצדדים בבלימת פתע, רק לידיעתכם, בלימה שכזאת ללא שום סיבה רק בשביל "ללמד לקח" את הגאון שנצמד, אינה חוקית בעליל. גם אם הוא נכנס בכם מאחורה יש לכם אשם תורם, אלמלא הייתם דופקים ברקס חירום התאונה לא הייתה מתרחשת.

השופט לא ירחם עליכם וטוב שכך. אתם עבריינים לא פחות מאשר הנצמד (אם לא יותר....)

יש משפט כזה.. בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם.

מציע לכם לאמץ אותו. או להתבגר.

אברה קדברה

פורסם

פעם הייתי נוגע בבלמים כדי להרחיק את הנהג מאחור או לעודד אותו לעקוף. פיתחתי את המיומנות בבלימה ברגל שמאל (הנדרשת לעתים בנהיגה ספורטיבית) ולכן אני מסוגל לגעת בבלמים מבלי לעזוב את הגז. אף על פי כן החלטתי לנטוש את השיטה הזאת כיוון שהיא מרגיזה את הנהג מאחורה, עלולה לגרום לו לפעולות קיצוניות וגם גורמת לו שלא "יקנה" את אורות הבלמים שלך, גם כשמדובר ב"אמת אמת."

הפתרון הראשון והחשוב ביותר הוא מה שאני וירון מאיר ציינו והוא להגדיל את המרווח מקדימה (או להוריד מהירות), ובנוסף רצוי לסמן עם אורות המצוקה או בהבהוב קצר (רק לרגע) באורות הערפל האחוריים. מעבר לכך, חשוב לטעמי לפתח שיטה לאמדן מרחקים מהנהג מאחורה. בנהיגה בינעירונית אפשר לפעמים למדוד שניות כמו שעושים בשמירת רווח מלפנים, ואילו בנהיגה אטית בכביש יבש (עד 70 קמ"ש) יש לראות את פנסי הרכב מאחור.

בכל מצב שבו אנו אפילו מסופקים שהנהג מאחורינו קרוב מידי - מיד להגדיל את הרווח ממול בשניה אחת!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הכביש הוא כביש 46 מצומת אל על לצומת ברקת, החומה בין הנתיבים חדשה יחסית וגם השלט שמגביל את המהירות ל 70.

אין שום אפשרות לעקוף בכביש הזה, וזה כביש ללא תאורה.

לא יודע מה לעשות, אולי לשלוח תלונה למשטרת התנועה ? הם מתייחסים בכלל לפניות כאלה ?

.

הכביש הזה היה בעבר ללא גדר הפרדה בין הנתיבים.

הגדר הוצבה בקטע כביש זה לאחרונה.

אפשר לשלוח בקשה למע"צ, אבל הפתרון היחיד שאני מבינה שניתן לעשת הוא הרחבת הכביש.

ולהרחיב כביש זה תהליך ואישורים רבים.

תגיש בקשה למע"צ אולי למישהו שם תדלק נורה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

חלק מכם הגיבו למצב בו אנו נמצאים בין "זחלן" מקדימה ובבון מאחורה, ואילו פותח השרשור מתאר מצב בו הוא "הזחלן" ולאחריו הבבון.

בכביש בו אין אפשרות לעקוף כלל, תשומת הלב צריכה להיות בעין אחת קדימה ועין אחת לזה שמתקרב מאחור, כי "מאחור תיפתח הרעה " זה נכון לכל כביש כמובן .

בבון לא חושש מבני אדם הוא חושש אבל מבבונים אחרים . לכן תתנהג כמו בבון.

בהנחה שאתה בסנדביץ' איך שאתה רואה כי מישהו מצמצם מרחק אליך האט קצת את מהירותך וצור מרחק גדול יותר מהרכב לפניך.

הבבון מאחריך נצמד , הגבר מהירות כך נוצר ביניכם רווח מתאים , לא מבין ושוב מנסה להיצמד , שוב אותה טכניקה . הבבון מבין שלפניו בבון שיש להיזהר ממנו ,ושומר מרחק.

ואף בבון לא רוצה להיכנס בבבון שלפניו ולשלם עבור הפגיעה .

וכאשר יש מקום לעקוף והבבון עוקף אותך , חייך אליו בתמימות , שיוציא מאותו בבון כל חשק לסגור עימך חשבון בהמשך הדרך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לכל הגאונים שמצדדים בבלימת פתע, רק לידיעתכם, בלימה שכזאת ללא שום סיבה רק בשביל "ללמד לקח" את הגאון שנצמד, אינה חוקית בעליל. גם אם הוא נכנס בכם מאחורה יש לכם אשם תורם, אלמלא הייתם דופקים ברקס חירום התאונה לא הייתה מתרחשת.

השופט לא ירחם עליכם וטוב שכך. אתם עבריינים לא פחות מאשר הנצמד (אם לא יותר....)

יש משפט כזה.. בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם.

מציע לכם לאמץ אותו. או להתבגר.

אני אישית מכיר מקרה בדיוק אחד של נהג שהוטלה עליו אחריות על בלימה ללא קשר וזה היה במקרה שהנהג עצמו אמר שבלם, ובכל מקרה אחר ? לף תוכיח.. מי שמאחור אשם, וטוב שכך - שמירת מרחק זה תנאי מקדים ורוב התאונות הן בגלל אי שמירת מרחק.

פורסם
אני אישית מכיר מקרה בדיוק אחד של נהג שהוטלה עליו אחריות על בלימה ללא קשר וזה היה במקרה שהנהג עצמו אמר שבלם, ובכל מקרה אחר ? לף תוכיח.. מי שמאחור אשם, וטוב שכך - שמירת מרחק זה תנאי מקדים ורוב התאונות הן בגלל אי שמירת מרחק.

בכביש מהיר, הסיבה שמישהו יכנס בך מאחורה תהיה רק אם בלמת והוא לא שמר מרחק (עדיין אין כאן סרטים של צאק נוריס שמנגחים מכוניות) אבל מה תגיד, עברה חתולה בכביש?

ובכל מקרה היום יש ציבור הנהגים לא מובטל עם מצלמות ברכב...

זה עדיין לא מצדיק את ההתנהגות. ולדעתי זה עבריין וזה עבריין. ההבדל הוא שאחד יכל למנוע ולהמנע.

אברה קדברה

• תוכן חדש...