Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזמן לא שאלתי איזה שאלה מופרכת...אז הנה זה בא:

אני רוצה להחליף באימפרזה שלי את המנוע מ1600 ל2000 סמ"ק. עבור מנוע משומש זה יותר זול מאשר להחליף לרכב משנתון זהה עם 2000 סמ"ק (הרכב שלי שנת 2000, ועבר 95K), אז אל תטיפו לי בנושא זה בבקשה :roll: שיקול נוסף לא להחליף את הרכב הוא שאני מכיר אותו היטב על כל היתרונות ומעט המגרעות שלו, כך שחבל לסכן בקניית רכב אחר.

עד כמה שידוע לי לא צריכה להיות בעיית רישוי, אך השאלה היא אילו התאמות נוספות אאלץ לבצע, והערכת עלויות של הספור כולו.

כמו כן, אם מישהו מכיר מקום טוב לבצע החלפה שכזו, אשמח להמלצות ומחירים.

תודה

הכי טוב FSI!

פורסם

בלמים, ציריות, גיר (לא בטוח) ועוד..

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אתה צריך להחליף רק מנוע, לא צריך בלמים וגיר תיהיה בטוח, כאילו איזה הבדל יש בין 1.6 ל 2.0 ...

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
אתה צריך להחליף רק מנוע, לא צריך בלמים וגיר תיהיה בטוח, כאילו איזה הבדל יש בין 1.6 ל 2.0 ...

מציע לך לעשות מחקר בעניין. (אם היה לי זמן הייתי מסביר לך)

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

בלמים וצריות זה לא משהו שחובה להחליף כאשר עולים לנפח גבוה יותר...

אם היינו מדברים על תוספת של יותר מ50 כ"ס אז בלמים חובה לשפר.

אבל אני מאמין שגם המקוריים יסתדרו ללא בעיות עם תוספת של 30 כ"ס...

כמה הונדות טורבו נוסעות עם בלמים מקוריים? כמעט כולן...

Scooby WRX

פורסם

המסובך יותר...

יש את :

להתקשר ליפנאוטו \ מוסך מורשה של סובארו ולשאול אותם. יש להם נסיון וידע והם יוכלו לתת לך תשובות חותכות.

ויש את הדרך המסובכת: לבוא, לשאול פה, להתבסס על אנשים שלפעמים עודף המוטיבציה גורם להם לענות גם בלי נסיון או על סמך שמועות.

אם היית שואל על שדרוג של 205 GTI מ1600 ל-1900 הייתי מבין, אבל בסובארו? נראה לך שתמצא פה מישהו עם נסיון בזה?

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כמה הונדות טורבו נוסעות עם בלמים מקוריים? כמעט כולן...[/quote]

והן נוסעות באופן חוקי ?

שמוליק

פורסם
המסובך יותר...

יש את :

להתקשר ליפנאוטו \ מוסך מורשה של סובארו ולשאול אותם. יש להם נסיון וידע והם יוכלו לתת לך תשובות חותכות.

ויש את הדרך המסובכת: לבוא, לשאול פה, להתבסס על אנשים שלפעמים עודף המוטיבציה גורם להם לענות גם בלי נסיון או על סמך שמועות.

אם היית שואל על שדרוג של 205 GTI מ1600 ל-1900 הייתי מבין, אבל בסובארו? נראה לך שתמצא פה מישהו עם נסיון בזה?

רון.

אני מסכים

ככה תמיד יש את מי להאשים

וככה בטוחים ב 100% שעושים הכול כמו שצריך

פורסם
הבלמים של האימפרזה בקושי מסתדרים עם ה 1.6.

לפי דעתי צרכים לשפר גם את הבלמים.

הבלמים הקדמיים בלגאסי ג'י.אל. 2000 סמ"ק = בלמים של אימפרזה ג'י.אל. 1600 סמ"ק. בדגמי האימפרזה יש רק 2 סוגים של דיסקים לאורך כל השנים. 250 ממ ו 260 ממ. 250 ממ היה בדגם הישן של האימפרזה, גירסאות ה DL הראשונה (93+94) וגירסאות ה LX עד איזור שנת 97~ בערך.

באופן עקרוני, צמד דיסקים מאווררים בקוטר 260 מ"מ עושים שם את העבודה בצורה נאה (רק אם יש לך רפידות תחליפיות טובות. המקוריות מחורבנות).

הברקסים האחוריים לעומת זאת שונים. דגם ה 2 ליטר נהנה מצמד דיסקים אחוריים לעומת תופים ב 1600. סיכוי אפסי להשיג כאלה בפירוקיה.

כמובן שהציריות גם כן שונות (אם יש הבדל בקוטר המוט בין דגם ה 1.6 ל 1.8 בלגאסי, נראה לך שבין 1.6 ל 2.0 באימפרזה לא יהיה הבדל ?!).

בנוגע להבדל בגיר, אינני יודע אם מדובר בתיבות שונות. המבנה החיצוני שלהן זהה אך אין לדעת מה קורה מבפנים - מעולם לא יצא לי לבדוק. למרות שמבנה הקרטר והמסננים זהה, אך אין זה מעיד על שום דבר.

אם זה עוזר, יחסי ההעברה בכל הדגמים (1.6/1.8/2.0) זהים - ייתכן ומדובר באותו הגיר באמת.

בסעיף הביצועים, אגב, אתה יכול לצפות להפתעה חיובית.

לגאסי 2000 סמ"ק מאיצה ל 100 קמ"ש בסביבות 10.5 שניות. באימפרזה אתה בהחלט יכול לצפות לנתון דומה (וההבדלים, אם אתה תוהה, קריטיים: דגם ה 1.6 מאיץ ל 100 קמ"ש במעל 13 שניות - שלא לדבר על ההבדלים בשימוש יום-יומי.... דגם ה 2 ליטר לא דורש יותר מליטוף דוושת הגז וההבדלים בצריכת הדלק לא מטורפים. מנוע ה 2 ליטר צורך ליטר דלק על כל 8.5 ק"מ בעיר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמה הונדות טורבו נוסעות עם בלמים מקוריים? כמעט כולן...[/quote]

והן נוסעות באופן חוקי ?

שמוליק

יותר נבון לשאול:

והן נוסעות באופן בטיחותי ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מנהל החטיבה הטכנית של יפאנוטו בארץ הגיב למכתב שלי, וטען כי לפי החוק בארץ לא ינתן לי אישור להחליף מנוע 1.6 למנוע 2 ליטר. היתכן?

הכי טוב FSI!

• תוכן חדש...