Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דור חדש למנועי VW - כשלון TSI ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דומני שחלק מחסידי הקונצרן הגרמני שהגיבו כאן נוטים לציין תובנות שאינן עולות בקנה אחד עם המציאות והעובדות.

חידוש בחלק ממנועי TSI אבל עקב בעיות שונות ירדו ממנו VW די מהר. כיום לא משווקים לפי ידיעתי מנועי TSI כפולים.

]

אתה טועה.

מה עם האיביזה fr / קופרה? פולו gti? אפילו השירוקו 160 מגיעה עם טורבו ומגדש על.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעייה העיקרית של קבוצת פולקסווגן היא המרדף הבלתי פוסק לטכנולוגייה.

אומנם צריך להוריד בפניהם את הכובע על חדשנות ונועזות כדוגמת מנועי טורבו קטנטנים וחסכוניים או תיבת ה DSG, אך העובדות בשטח הן שהרכבים של VAG נכון להיום פחות אמינים משהיו בעשורים הקודמים וגם במבחן השטח יש בעיות שונות שארכיון הפורום מלא בהם.

אנחנו צריכים לזכור שלמעט סעיף הבטיחות, נושא האמינות לא חשוב פחות לרוכשי רכב, וככזה רכבי VAG בעייתיים למדי. אומנם נראה שמנועי ה TSI בינתיים מראים אמינות טובה (לא זכור לי איזה ריקול ענק או תקלות אחרות) אבל אין לדעת איך הם יתנהגו לכשיתישנו ומה יהיו עלויות התיקונים. גם תיבות ה DSG שכבר יצרו לעצמן מוניטין מפוקפק מרחיקות רוכשים פוטנציאליים. גם איכות הפנים ברכבי VAG מראה אותותיה בגיל צעיר מהצפוי בדוגמת דשבורדים מתקלפים, נסדקים, חלונות שנופלים וריפודים מתרופפים (אם כי זה קיים גם בפאר יצירת הרכב הקוראנית: יונדאי גטס).

צריך לזכור שרכב הוא קודם כל מכונה, והמכונה הבסיסית ביותר היא גם האמינה ביותר.

בשורה התחתונה - אני לא חושב ש VAG מוציאה מנועים חדשים בגלל כשלון ה TSI, אפילו להפך. אין ספק שהעולם האוטומטיבי עושה היום יותר מתמיד מאמץ עילאי על מנת להפחית את צריכת הדלק וזיהום האוויר תוך כדי שמירה על ביצועים טובים לפחות כמו בעבר. הבעייה היא למצוא את נקודת האיזון בין טכנולוגייה טובה ואמינה לבין שחרור לשוק של מוצר מוגמר, וזה לדעתי המקום בו VAG נכשלת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כולכם פה נותנים קרדיט ל VW על ראשוניותה וחדשנותה במנועים קטני נפח מוגדשים אבל אם זכרוני לא מטעה אותי, הבכורה היא דוקא לפיאט, או שאני לא זוכר טוב?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כולכם פה נותנים קרדיט ל VW על ראשוניותה וחדשנותה במנועים קטני נפח מוגדשים אבל אם זכרוני לא מטעה אותי, הבכורה היא דוקא לפיאט, או שאני לא זוכר טוב?

Das ist nicht der Punkt.

הנקודה היא שהם פיתחו באופן עצמאי מנוע צנום נפח עם ביצועים מעולים וצריכת דלק מופתית.

plats, ואם כבר, בפרק הלפני אחרון של טופ גיר ג'רמי אמר שסאאב היו הראשונים לייצר מנועים עם טורבו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אני לא טועה, את מנוע ה-TSI הראשון פגשנו ב-2005 ואת ה-T-JET הראשון ב-2007. אבל החידוש העיקרי של VW זה השילוב של מגדש על ומגדש טורבו במנוע קטן נפח שנועד בעיקר להציג שיפור משמעותי בצריכת הדלק ופחות לביצועים נטו שכן מנועי טורבו גם קטני נפח כבר מזמן היו, אך הם היו לצורך שיפור ביצועים עם צריכת דלק מזעזעת.

פורסם

שרשור הזוי ביותר, שמוזן אך ורק משנאה תהומית ולא ברורה למותג. הכותרת בכלל מטעה ברמות של חוסר יכולת הבנת הנקרא או צרות עין לא ברורה, ונשגב מבינתי איך המנהלים משאירים את הכותרת ללא שינוי, אבל ניחא. לו היה כתוב שם, למשל, "רוני עוזב את אוטו לטובת טורבו - הודעה בעיתונאות מוטה?" זה היה פשוט לשון הרע.

לוקחים מנוע, ולשם החסכון מפעילים אותו מידי פעם על 2 במקום 4 צילינדרים. WOW אין ספק שזה שקול להודאה בכשלון מנועים אחרים... אם כבר, זו טכלונוגיה חדשה שעשויה להיות בעייתית - אין לי מושג.

מנועי VW לא אמינים? קורסים? על מה אתם מדברים?

נכון שבישראל מנועי ה- 160 עשוי בעיות (לא אצלי, אגב). גם באוסטרליה. משותף לשתי המדינות הוא הדלק הירוד. זה היה לפני מעל לשנה. והמנוע כפול המגדשים עדיין ALIVE AND KICKING. אולי פשוט תספרו אתם ל(אני מניח) עשרות אלפי רוכשי גולף/ג'טה 160 ואיביזות למיניהן בעולם שהם עשו את טעות חייהם והרכב עומד לקרוס?

כל מה שנותר לי לאמר זה: :shock::roll:

אגב, בלי קשר, כנראה הדור הראשון של ה- DSG7 באמת לא היה מוצלח דיו, אולי רק באקלים המזרח-תיכוני ואולי בכלל. אז מקבלים על זה 5 שנות אחריות והחלפה של כל מה שצריך לדור חדש. מה זה קשור? לאלוהים הפתרונים.

ובאמת, כל כך הרבה אנשים מדירים את רגליהם מהמותג עד שלפרטיים הוא הכי נמכר כאן... השכנוע העצמי של כמה מחברי הפורום פה צריך להילמד באוניברסיטה.

ובהקשר אוניברסיטה, לפותח השרשור -

אם מתוך הטקסט: "יצרנית הרכב הגדולה באירופה משיקה גרסה חדשה וחסכונית במיוחד של הפולו, עם מנוע טורבו שפועל על שניים או ארבעה צילינדרים לפי דרישה. השיווק באירופה מיולי, עדיין לא ידוע אם תגיע אלינו ", הסקת כשלון הדור הקודם, שאגב כלל לא מוחלף משום שמדובר במשהו ספציפי לרכב ספציפי שנועד לחסכון (וגרסאות BLUE תמיד היו למותג הזה), אז אני מאוד מקווה שלפסיכומטרי תלמד היטב...

העובדה שאנשים פה כנראה בכלל לא טרח לקרוא מה כתוב בכתבה המקורית, אלא ישר "קפצו" על ה"מציאה", מעידה על הרבה דברים - אף אחד מהם לא חיובי.

עריכה: אפשר גם להתעלם מהכתבה באנגלית -

The EA211 is a complete redesign; only the cylinder spacing of 82 mm was adopted from Volkswagen’s successful EA111 engine series

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
דומני שחלק מחסידי הקונצרן הגרמני שהגיבו כאן נוטים לציין תובנות שאינן עולות בקנה אחד עם המציאות והעובדות.

הגדשת מנועי בנזין בטורבו היא דבר ישן מאז שנות ה - 70 , ואף קודם לכן. נכון ששילוב מגדש טורבו ומגדש על ברכב סדרתי היה

חידוש בחלק ממנועי TSI אבל עקב בעיות שונות ירדו ממנו VW די מהר. כיום לא משווקים לפי ידיעתי מנועי TSI כפולים.

יקירי, אתה לא מבין/מכיר על מה אתה כותב - החידוש במנועי ה-TSI אינו בשילוב מגדש טורבו, החידוש הטכנולוגי הוא בשילוב של הזרקת דלק ישירה (ישירות אל תוך תא הבעירה לעומת הזרקה אל סעפת היניקה) והגדשה תוך שימוש במגדשים קטנים ומודרנים אשר מאופיינים בהשהייה מינימאלית (לכן, התנהגות המנוע כמעט לינארית), בשילוב ניהול מנוע מתקדם אשר מנפק תפוקת מנוע גבוהה (מומנט) בסל"ד מאד נמוך. VAG בעצם לקחו את טכנולוגית המסילה המשותפת שפותחה עבור מנועי הדיזל ועשו לה התאמה לעולם הבנזין.

המנוע עם שילוב של שני המגדשים (טורבו והגדשת על) קיים רק בדגם מנוע אחד מיני רבים - והוא עדיין משווק.

השיפור הטכנולוגי החדש מ-ב-ו-ס-ס על הטכנולוגייה הקיימת ומציע את האפשרות לנתק/לחבר שני צילינדרים בצורה "שקופה" למשתמש (תקרא טוב את הלינקים המקוריים של היצרן).

לא ברורים לי הטענות לגבי אמינות לקוייה של המנועים האלו - לא ראיתי עדויות יוצאות דופן בפורום המכובד ובפורומים אחרים בחו"ל על בעיות יוצאות דופן במנועי TSI, ומהכרות עם גורם טכני בכיר אני יודע שהטכנולוגיה הזאת נחשבת מוצלחת מאד. כל תעשיית הרכב בעצם החלה לפתח טכנולוגייה דומה כיוון שהיא האמצעי הטוב ביותר לעמוד בדרישות זיהום האויר ההולכות ומחמירות שמתווה האיחוד האירופי. בנוסף ליצרנים האירופאים ,גם יונדאי (שהיא גם הבעלים של קיה) הציגה מנועים כאלו אשר הגרסה הבולטת תגיע לוולוסטר (1.6 טורבו).

אפרופו יונדאי - מעניין לראות איך יונדאי שהחלה דרכה תוך התבססות על טכנלוגייה יפנית (מבית מיצובישי) עוקפת בצעדי ענק את תעשיית הרכב היפנית, אשר עקב מצוקה תקציבית (בעיקר) לא השכילה לפתח מנועים בטכנולוגייה דומה. ד"א יונדאי התבססו על טכנולוגייה של פיג'ו במנועי הדיזל הרשונים שלהם והיום הם כבר נמצאים בחזית מנועי הדיזל בעולם - יצרן שאפתן ביותר ובעל יכולת גדלה והולכת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני מתעלק על השרשור עם שאלה בנוגע להארכת האחריות על תיבות הDSG7. אני עומד לרכוש ג'טה 160 מודל 2009 עם הגיר המדובר, ואשמח לדעת למי אני צריך לפנות כדי לקבל את אותה הארכת אחריות מאוחלת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אם אני לא טועה, את מנוע ה-TSI הראשון פגשנו ב-2005 ואת ה-T-JET הראשון ב-2007. אבל החידוש העיקרי של VW זה השילוב של מגדש על ומגדש טורבו במנוע קטן נפח שנועד בעיקר להציג שיפור משמעותי בצריכת הדלק ופחות לביצועים נטו שכן מנועי טורבו גם קטני נפח כבר מזמן היו, אך הם היו לצורך שיפור ביצועים עם צריכת דלק מזעזעת.

ואם אני זוכר נכון אז זו הייתה לנצ'יה שעשתה זאת קודם. אם אני לא טועה היא הייתה היצרן הראשון ששילב מנוע ששילב גם מגדש טורבו וגם מגדש על.

פורסם

בשנות ה-90 GM הוציאו מנועים בשם NORTHSTAR, שפעלו בטכנולוגיה דומה, והפעילו 4, 6 או 8 צילינדרים לפי דרישה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
החדשנות הבלתי פוסקת של VAG זו אחת הסיבות למה לפי רוב התחזיות החברה תעקוף את GM ותהפוך שנה הבאה ליצרן הגדול בעולם.

עדיף את זה מאפשר לנסוע באיזה מזדה-ליסינג/קורולה עם מנוע 1.6 בזבזני ומזהם מאמצע שנות ה90.

היא תהפוך ליצרן הגדול בעולם לא בגלל חדשנות אלא בגלל רכישה בלתי פוסקת של חברות רכב אחרות (בוגטי, למבורגיני ועוד שלל דוגמאות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ואם אני זוכר נכון אז זו הייתה לנצ'יה שעשתה זאת קודם. אם אני לא טועה היא הייתה היצרן הראשון ששילב מנוע ששילב גם מגדש טורבו וגם מגדש על.

לנצ'יה הציגה בתחילת שנות ה 80' מנוע בנפח 2.0 עם מגדש על שכונה ווליומקס.

למנוע ה 2.0 שודך מגדש על מתוצרת רוטס שחובר ברצועה לשאר אביזרי המנוע (אלטרנטור, משאבת מיים וכדומה) ובשילוב מאייד כפול הפיק 135 כ"ס ומומנט בריא.

הרעיו ניגנז במהרה, בעיקר בשל צריכת דלק גבוהה ושיפור לא מספק בביצועים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בהחלט כותרת מטעה לשרשור, מסכים עם אייל. מנועי ה-TSI הקיימים בהיצע, לא יוחלפו.

הטכנולוגיה מתרחבת, זה הכל. על מה כל הטררם?!

Twincharger Stratified Injection

• תוכן חדש...