Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דור חדש למנועי VW - כשלון TSI ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך יכול להיות שמנוע שזכה שלוש שנים (ואני חשבתי שרק שנתיים) בפרס מנוע השנה לא יהיה טוב וכבר ירצו להחליף אותו ?

הריי זה פשוט לא הגיוני ! אז בתור בעלים של הTSI (הדגם הקצת יותר מפולפל 160) אני רוצה להגיד שהמנוע מדהים ! נכון היו תקלות בתחילת דרכו בארץ ובמקומות אחרים בעולם (במיוחד חמים) אבל דגמים מ2010 כבר לא שומעים על החלפת מנוע כיוון שהחליפו מחשב ניהול או משהו דומה (אני לא בקיא במיוחד בסיפור).

כי פרס מנוע השנה ניתן על אופן פעולת המנוע ולא על האמינות שלו.

הדבר שקול לרכישת רכב אחרי שקראת כתבה מפרגנת ביותר בירחון רכב, בכתבה בחנו איך הרכב נוסע, אבל אף אחד לא סיפר לך על בעיות האמינות של הדגם (דוגמא כללית שאיננה נוגעת לפולקסווגן דווקא).

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כי פרס מנוע השנה ניתן על אופן פעולת המנוע ולא על האמינות שלו.

נכון, אבל אם אחרי 4 שנים (לא אלך לבדוק, אבל נדמה לי שזה היה 4 שנים ולא 3, אך זה לא עקרוני) היו רואים שהוא לא "אמין", לא היו נותנים לו פרס. אז אני מניח, משום שקיבל 3 או 4 שנים את הפרס, ומשום שמנועים יותר חזקים (ע"ע איביזה FR) נמכרים על אותו בסיס, שבאירופה הוא כנראה פחות בעייתי...

לגבי המלצה - עד היום, אני חושב שה- 160 שהיתה לי היתה מדהימה. אילולא היתה לי GTI, היתה לי היום (ואולי עוד תהיה) ג'טה 160. אני מאוד מבין את האכזבה שלך, אני מניח שמדובר היה בסט מנועים שאולי היו רגישים מידי. כנראה, אגב, שלא כולם, משום שלי לא היתה כל בעיה במנוע, כאמור. אני עדין חושב שמה שהמנוע הזה מספק, ביחד עם צריכת הדלק שלו, הוא שילוב נדיר, אבל זו כמובן זכותך המלאה לא לרכוש יותר דבר מהם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
נכון, אבל אם אחרי 4 שנים (לא אלך לבדוק, אבל נדמה לי שזה היה 4 שנים ולא 3, אך זה לא עקרוני) היו רואים שהוא לא "אמין", לא היו נותנים לו פרס.

אני מאוד מבין את האכזבה שלך, אני מניח שמדובר היה בסט מנועים שאולי היו רגישים מידי.

תחליט - אמין או רגיש מידי, או שאולי לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך.

פורסם
תחליט - אמין או רגיש מידי, או שאולי לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך.

נו.... אתה הרי יודע במה מדובר, כי קראת פה כמוני.

בהתחשב בזה שלי לא היתה כל בעיה עם ה- 160 1.4 שלי, ובהתחשב בזה שהמנוע הזה היה גם ב- 140 כ"ס כפול מגדשים ולא היתה לו כל בעיה, ובהתחשב בזה שהוא "רץ" באירופה כבר 6 שנים לפחות, בהספקים שונים של בין 140-170 כ"ס, ובהתחשב בזה שהוא נמכר גם כאן כיום בג'טה 160, איביזה FR וכו', הרי שלהערכתי (האישית בלבד, משום שכאמור לא התנסיתי בבעיה) היתה סדרת ייצור שלא התאימה לאקלים ו/או לדלק ה"איכותי" שלנו. אחרי שכמה מנועים "הלכו", יצא עדכון תוכנה שכנראה הפחית כמה סוסים, אבל "הרגיל" את המנוע ה"אירופאי", לדלק ו/או לטמפרמנט הישראלי. מאחר ודבר דומה ידוע (לפחות בזמנו כאשר נעשו החיפושים) רק באוסטרליה, הידועה גם היא בדלק האיכותי ובמזג האוויר הנוח, הרי שלטענה הזו יש חיזוק כלשהו.

אפשר לקבל את זה, ואו שפשר להגיד שכל מנועי הטורבו/סופר של VAG דפוקים (מה שבעליל כאמור לא יכול להיות, משום שב- 140 לא קרה כלום וה- 170 ממשיך להימכר פה לצד ה- 160, והם כולם אותו מנוע..., ואנחנו לא שומעים יותר על מנועים שהתפגרו להם).

פורסם

כל פעם משעשע אותי התירוץ של ה-״דלק הישראלי״....

יש פה רכבים עם 400, 500 כ״ס וצפונה שנוסעים בסדר גמור.

אז מה, הם מתדלקים בדלק מועשר בקוויאר ?

צריך לרדת מהסיפור הזה על הדלק, זה לא תירוץ שיכול להחזיק, בטח לא בעידן שמגיעות לארץ מפלצות לא קטנות שנוסעות עם אותו דלק בסדר גמור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נו.... אתה הרי יודע במה מדובר, כי קראת פה כמוני.

בהתחשב בזה שלי לא היתה כל בעיה עם ה- 160 1.4 שלי, ובהתחשב בזה שהמנוע הזה היה גם ב- 140 כ"ס כפול מגדשים ולא היתה לו כל בעיה, ובהתחשב בזה שהוא "רץ" באירופה כבר 6 שנים לפחות, בהספקים שונים של בין 140-170 כ"ס, ובהתחשב בזה שהוא נמכר גם כאן כיום בג'טה 160, איביזה FR וכו', הרי שלהערכתי (האישית בלבד, משום שכאמור לא התנסיתי בבעיה) היתה סדרת ייצור שלא התאימה לאקלים ו/או לדלק ה"איכותי" שלנו. אחרי שכמה מנועים "הלכו", יצא עדכון תוכנה שכנראה הפחית כמה סוסים, אבל "הרגיל" את המנוע ה"אירופאי", לדלק ו/או לטמפרמנט הישראלי. מאחר ודבר דומה ידוע (לפחות בזמנו כאשר נעשו החיפושים) רק באוסטרליה, הידועה גם היא בדלק האיכותי ובמזג האוויר הנוח, הרי שלטענה הזו יש חיזוק כלשהו.

אפשר לקבל את זה, ואו שפשר להגיד שכל מנועי הטורבו/סופר של VAG דפוקים (מה שבעליל כאמור לא יכול להיות, משום שב- 140 לא קרה כלום וה- 170 ממשיך להימכר פה לצד ה- 160, והם כולם אותו מנוע..., ואנחנו לא שומעים יותר על מנועים שהתפגרו להם).

למיטב זכרוני אתה החזקת את האוטו המדובר כשנתיים בלבד ( אולי בצדק, שלא לגלוש חלילה מעבר לאחריות ) , קשה להערכתי לגזור משהו מתקופה כזו שהיא קצרה בחיי רכב. לי אין מושג בדבר אמינות המנועים הללו, אפילו אין לי תאוריה מלומדת על דלק או חום הקשורים לחיים קצרים, אבל עצם העלאת הנושא הזה כאן ולא מעט, כמו גם ענין תיבות ההילוכים מטיפוס DSG, מעלה לא מעט תהיות, שלא לומר חששות.

פורסם
למיטב זכרוני אתה החזקת את האוטו המדובר כשנתיים בלבד ( אולי בצדק, שלא לגלוש חלילה מעבר לאחריות ) , קשה להערכתי לגזור משהו מתקופה כזו שהיא קצרה בחיי רכב. לי אין מושג בדבר אמינות המנועים הללו, אפילו אין לי תאוריה מלומדת על דלק או חום הקשורים לחיים קצרים, אבל עצם העלאת הנושא הזה כאן ולא מעט, כמו גם ענין תיבות ההילוכים מטיפוס DSG, מעלה לא מעט תהיות, שלא לומר חששות.

אתה צודק לגמרי. לא ציינתי שגם אני נסעתי מעל 20K ק"מ, וחלקם אפילו בעליות ;-), לכך התכוונתי. למיטב ידיעתי, הקונה המאושר לא החליף מנוע, והמנוע גם עבר בדיקה בהצלחה לפני הרכישה. אין ספק ש- 20K לא מעיד על כלום, אבל כל הבעיות התגלו בתחילת חיי המנוע, וגם אצל הבחור שכתב פה בפורום על ה- 160 של אביו דובר ב- 20K.

פורסם
כל פעם משעשע אותי התירוץ של ה-״דלק הישראלי״....

יש פה רכבים עם 400, 500 כ״ס וצפונה שנוסעים בסדר גמור.

אז מה, הם מתדלקים בדלק מועשר בקוויאר ?

צריך לרדת מהסיפור הזה על הדלק, זה לא תירוץ שיכול להחזיק, בטח לא בעידן שמגיעות לארץ מפלצות לא קטנות שנוסעות עם אותו דלק בסדר גמור.

יש איזו מפלצת כזו שעושה שימוש במנוע עם טורבו וסופר, שמתדלקת 95 ושנמכרת בכמות של מאות יחידות כך שאפשר בכלל לראות אם יש שם תקלה? אני מהמר שלא.

בכל מקרה, העובדה היא שעם עדכון התוכנה הבעיות כנראה נפתרו לאותו דור מנועים, שיותר לא שומעים על בעיות עדכניות כאלה, ושהמנועים ממשיכים להימכר פה ואפילו בגרסאות חזקות יותר. אני סיימתי :-) מי שלא רוצה - שלא יקנה.

פורסם
למיטב זכרוני אתה החזקת את האוטו המדובר כשנתיים בלבד ... , קשה להערכתי לגזור משהו מתקופה כזו שהיא קצרה בחיי רכב.

לדעתי, התקלות שהיו ומוזכרות בשרשור זה כן אירעו בשלבים הראשונים של חיי המכונית/מנוע. זה כמובן לא מהווה תעודת ביטוח שכשלים לא יקרו בשלבים מאוחרים יותר של חיי המנוע.

ולכל מי שמכליל אותי בחטא של הגנה על המותג, תרדו מזה. אני אמנם אוהב את הרכבים של הקונצרן על שלל מנועיהם, אבל זה לא מנע ממני בעבר ולא ימנע ממני בעתיד לקפוץ ולספק קבל עם ועדה תיעוד על תקלות שאירעו ברכבים שבבעלותי. אני לפחות לא מסתמך על רב-סרן שמועתי.

תזכורת למפקפקים:

- שיפוץ גיר בגולף שנת 2000.

- תקלה במשאבת דלק בגולף TSI שנת 2010.

פורסם

אחרי שכמה מנועים "הלכו", יצא עדכון תוכנה שכנראה הפחית כמה סוסים, אבל "הרגיל" את המנוע ה"אירופאי", לדלק ו/או לטמפרמנט הישראלי. מאחר ודבר דומה ידוע (לפחות בזמנו כאשר נעשו החיפושים) רק באוסטרליה, הידועה גם היא בדלק האיכותי ובמזג האוויר הנוח, הרי שלטענה הזו יש חיזוק כלשהו.

יש בעיה בחלק הזה של התגובה שלך, כיוון שמקופלת בו ההנחה שהקטנת הספק מינורית שנעשתה בדרך של עדכון תוכנה - פתרה את הבעיות שבמנוע.

הבעיה שבטיעון היא שאם זה נכון אזי שולי הביטחון - מבחינת חוזק ועמידות החלקים לעומס שנתנו המתכננים - הם כל כך צרים שהעדכון המינורי יחסית של התוכנה הפך את המנוע מ'מתקלקל' ל'מחזיק מעמד'.

כבר כתבתי את דעתי על העניין - אבל אחזור בקצרה, נפח המנוע הצנום גורם בתורו לחלקי מנוע פנימיים צנומי מידה, חלקים שתפקידם לעבוד תחת עומסים כבדים שנובעים מהספק המנוע המכובד (לא בציניות).

אולי תורת המתכות התפתחה כל-כך שסגסוגות אקזוטיות מאפשרות היום את מה שפעם נראה כבלתי אפשרי, אולי הסגסוגות האלה בצירוף שמני מנוע מלכותיים יאפשרו למנועים האלה לעבוד שנים רבות ללא תקלה - אולי.

אבל לליבי התגנב יותר משמץ של חשש, שהחלקים הפנימיים במנוע פועלים בעומסי קיצון ביחס לעמידות שלהם, שברגע שמישהו יחפף בטיפול (והוא יחפף), אז הלך מנוע - בקיצור האינטואיציה שלי לא מנבה טובות לביחס לעמידות המנועים הללו.

אגב, גם הטענה בדבר האקלים הישראלי והבנזין המחורבן שבארץ בעייתית משהו, האקלים כאן לא חם יותר מאשר במדינות אחרות ובאיזורים שבדרום ארה"ב (שזה שוק יעד מרכזי ליצרן). לא זו אף זו, בזמן פעולה בתא המנוע שורר אקלים נעים ביותר כשנוזל מערכת הקירור מגיע לטמפ' של 90 מעלות - טמפ' שכמותה קשה למצוא בארץ...

כך שהאקלים מהווה אתגר אך ורק למערכת הקירור של הרכב.

פורסם
יש איזו מפלצת כזו שעושה שימוש במנוע עם טורבו וסופר, שמתדלקת 95 ושנמכרת בכמות של מאות יחידות כך שאפשר בכלל לראות אם יש שם תקלה? אני מהמר שלא.

בכל מקרה, העובדה היא שעם עדכון התוכנה הבעיות כנראה נפתרו לאותו דור מנועים, שיותר לא שומעים על בעיות עדכניות כאלה, ושהמנועים ממשיכים להימכר פה ואפילו בגרסאות חזקות יותר. אני סיימתי :-) מי שלא רוצה - שלא יקנה.

או שאתה לא הבנת אותי או שאני לא הבנתי אותך, אבל אני אזרום איתך:

1.גולף עם 140 או 160 כ״ס היא לא מפלצת (אני יודע שלא זו היתה כוונתך), כנ״ל GTI ו\או R32.

2. בוא ניקח את זה יותר רחוק, יש לא מעט רכבים בכבישי הארץ שמוציאים סביב 200 כ״ס ומעל בצורה אטמוספרית, כלומר ההספק מגיע בסל״ד גבוה יותר מאשר בגולף מוגדשת, משמע המנוע עובד אולי אף קשה יותר מזה של הגולף.

3.עכשיו ברצינות, התירוץ של ״דלק באיכות ירודה״, נו אתה באמת מאמין לשטות הזאת? כאילו באמת ציפית שצ׳מפיון או היצרן יבואו ויגידו ״שמעו, יש סידרה של מנועים שיש בהם בעיה באשמתנו, בוא נחליף לכם מנוע״?

ברור שיותר נוח להגיד ״ייתכן שיש בעיה שנובעת מדלק באיכות ירודה, עדכון תוכנה יפתור את זה״.

הלקוח ״מרוצה״ כי הוא קנה מכונית מצויינת שאין בה שום בעיה, הרי זה בכלל בעיית הדלק שפוגעת רק במנועי ה-TSI אבל מה אכפת לי, ״עקצו״ לי קצת מההספק של המנוע ועכשיו אין בעיה.

בחייך, זה תירוץ שבאמת לא תופס כשיש כל כך הרבה רכבים חזקים בכביש שנוסעים בסדר גמור (ולמי בכלל אכפת אם יש או אין להם טורבו, הטורבו, בהנחה ומהנדסי ואג התאימו כראוי למנוע לא אמור לגרום לו לקרוס כך שאין קשר אם רכבים אחרים מוגדשים או לא) באותם תנאי אקלים ואותו דלק.

מעבר לזה, למה שלא תתדלק 98 אם הדלק באמת כל כך גרוע?

יש מחיר לרכב מוגדש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
או שאתה לא הבנת אותי או שאני לא הבנתי אותך, אבל אני אזרום איתך:

1.גולף עם 140 או 160 כ״ס היא לא מפלצת (אני יודע שלא זו היתה כוונתך), כנ״ל GTI ו\או R32.

2. בוא ניקח את זה יותר רחוק, יש לא מעט רכבים בכבישי הארץ שמוציאים סביב 200 כ״ס ומעל בצורה אטמוספרית, כלומר ההספק מגיע בסל״ד גבוה יותר מאשר בגולף מוגדשת, משמע המנוע עובד אולי אף קשה יותר מזה של הגולף.

3.עכשיו ברצינות, התירוץ של ״דלק באיכות ירודה״, נו אתה באמת מאמין לשטות הזאת? כאילו באמת ציפית שצ׳מפיון או היצרן יבואו ויגידו ״שמעו, יש סידרה של מנועים שיש בהם בעיה באשמתנו, בוא נחליף לכם מנוע״?

ברור שיותר נוח להגיד ״ייתכן שיש בעיה שנובעת מדלק באיכות ירודה, עדכון תוכנה יפתור את זה״.

הלקוח ״מרוצה״ כי הוא קנה מכונית מצויינת שאין בה שום בעיה, הרי זה בכלל בעיית הדלק שפוגעת רק במנועי ה-TSI אבל מה אכפת לי, ״עקצו״ לי קצת מההספק של המנוע ועכשיו אין בעיה.

בחייך, זה תירוץ שבאמת לא תופס כשיש כל כך הרבה רכבים חזקים בכביש שנוסעים בסדר גמור (ולמי בכלל אכפת אם יש או אין להם טורבו, הטורבו, בהנחה ומהנדסי ואג התאימו כראוי למנוע לא אמור לגרום לו לקרוס כך שאין קשר אם רכבים אחרים מוגדשים או לא) באותם תנאי אקלים ואותו דלק.

מעבר לזה, למה שלא תתדלק 98 אם הדלק באמת כל כך גרוע?

יש מחיר לרכב מוגדש.

אמרת דבר מאד נכון !!

קובי

:-)

פורסם

הדיון הזה נגרר סתם (שוב ובפעם המליון) לוויכוח בין חובבי המותג למתנגדיו.

אבל בשביל להדגים לכם בצורה הטובה ביותר את כוחה של תדמית, אבקש אך ורק מתומכי המותג לענות על השאלה הבאה:

האם היית ממליץ לאמא שלך לרכוש רכב מקונצרן VAG אשר מצויד ב TSI+DSG כאשר מדובר ברכב שמור מאוד,בן 4 שנים עם 80K ק"מ?

מאחר ואני מהמר לאיזה כיוון ינטו התשובות, אפשר להגיד כבר עכשיו שזאת בדיוק הבעיה של VAG, היא מתחילה להתפס בציבור כחברה עם עודף טכנולוגיה ואחזקה מעבר לאחריות שעלולה להיות יקרה להחריד (ולא אמרתי מילה על אמינות)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני רכשתי רכב מתוצרת המותג שהוא בן שלוש וחודשיים עם 42K ק"מ :oops:

מצד שני שילמתי 15 אלף מתחת למחירון ולובינסקי טרייד נותנים אחריות לשנה

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

VW מובילה כרגע את השוק בצורה משמעותית, אף יצרן שהוא לא פרימיום לא מתקרב אליה מבחינת היצע המנועים/התיבות, מאיזו סיבה היא צריכה להוציא קו חדש של מנועים אני תוהה? למה לא להנות מהפיתוח שהם עשו במשך כמה שנים? לשפר את האיכות והאמינות שלו? אף תשובה הגיונית לא תתקבל.

גם אני שואל את עצמי את השאלה הזו, אבל נראה שתשובה הגיונית כן תמצא:

בזמננו אנו, הסיבה שיצרן מחליף סדרת מנועים היא ב 99% בגלל נושא זיהום אויר, נקודה !

ולגבי אמינות מנוע מוגדש:

מנועים מוגדשים פועלים ביחס דחיסה נמוך מעט משל מנועים אטמוספריים, וניסיון עבר עימם (וולבו 850 ו 940, סאאב) הוכיח שרמת האמינות שלהם זהה לזו של מנועים אטמוספריים.

אכן. במיוחד במנועים מוגדשים מהדור השלישי ומעלה (קרי, בקרת גדישה אלקטרונית עם היזון חוזר - מאז שנות ה-90 בערך), שבהם בעית גדישת היתר והצלצולים אינה קיימת, בהכללה - אין בעיה של אמינות.

דני

• תוכן חדש...