Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דור חדש למנועי VW - כשלון TSI ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כול הכבוד שיש לי אליך להגיד על המנועים המדוברים של VAG שאין להם שום בעיה של אמינות זה להיות עיוור למציאות שהוצגה פה כבר כמה וכמה פעמים בפורום.

אולי המנועים המוגדשים של וולוו אמינים(אולי אני לא באמת יודע), על המנועים המדוברים של VAG אני לא יכול להגיד את אותו דבר.

בכלל כול חברה שלא מוכנה לתת את מרווח האחריות המקובל בשוק מבחינתי לא אמינה, אתה לא מאמין במוצר שלך אז גם אני לא מאמין בו ותחסכו כבר את התירוצים(רק בישראל ואוסטרליה, מישהו ממש השתדל למצוא עוד מדינה יוצאת דופן כדי לחזק את התופעה של דלק ירוד וטמפ' גבוהה).

ישנן שלל מכוניות שעובדות פי כמה קשה מאותם מנועים מוגדשים(קליאו ספורט, הונדה S2000), איך אותן מכוניות שורדות שנים של עבודה קשה תחת מאמץ בחום הארץ ישראלי עם הדלק הירוד שלנו?

כנראה שלמנוע של VW זה לא מספיק הוא אוכל רק דלק מזוקק שעובר חיטוי ואז הקפאה, נכנס למנוע בדיוק בטמפ של 12 מעלות, כאשר המנוע נהנה ממיזוג עם בקרה של 20 מעלות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם היית ממליץ לאמא שלך לרכוש רכב מקונצרן VAG אשר מצויד ב TSI+DSG כאשר מדובר ברכב שמור מאוד,בן 4 שנים עם 80K ק"מ?

80K זה הרבה מבחינתי ל-4 שנים, אם היה עם 40K בהחלט הייתי שוקל לקנות לבת שלי.

בכלל כול חברה שלא מוכנה לתת את מרווח האחריות המקובל בשוק מבחינתי לא אמינה, אתה לא מאמין במוצר שלך אז גם אני לא מאמין בו

אני מניח שאתה מדבר על הנושא של שנתיים אחריות. אולי לא נתקלת בזה בעבר, אז עכשיו תפנים - לא החברה ולא היבואן קובעים את גבולות האחריות, מדובר על איזשהו הסכם שקשור לשוק האירופאי ולארץ המוצא, כולל אלפא, מרצדס, וכן, גם וולוו. וזה לא בגלל שהם לא מאמינים במוצר שלהם. תבדוק מה תקופות האחריות לאותם רכבים בארה"ב למשל.

פורסם

האם היית ממליץ לאמא שלך לרכוש רכב מקונצרן VAG אשר מצויד ב TSI+DSG כאשר מדובר ברכב שמור מאוד,בן 4 שנים עם 80K ק"מ?

להורים שלי אני ממליץ אך ורק על סובארו B4 או טויוטה אוונסיס. אבל הם ממש לא מתעניינים במה שמנוע ה- 1.4TT 160 מספק, או בסוג הגיר שיש להם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תשים לב שבמדובר בדגמים משנת 2008-2010.

אז לפולו, פאביה ואיביזה לא היו מנועי TSI.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק - יש הרבה מה שיתקלקל, לרגע לא טענתי שרק ה- TSI מתקלקל.

אגב, שים לב שהקפיצה חלה בדגמים שיצאו מאחריות, שם התיקון הוא ע"ח הבעלים וצריך חלפים ובזול.

פורסם
מה שמתקלקל הרבה - נגנב הרבה (צריך חלקי חילוף)

אני לא בטוח שהתיאוריה הזאת נכונה, מה שבטוח שהוא שככל שהרכב גניב יותר ככה גם הביטוח יקר יותר + דרישות המיגון, מה שמייקר מאוד את כל נושא האחזקה של הרכב.

פורסם

לא קראתי את כל השרשור אז עמכם הסליחה, אבל אתייחס רק לטענת פותח השרשור:

לפולקסווגן אין שום בעיה עם סדרת מנועי ה-TSI. גם לא עם המנוע כפול המגדשים (טורבו ועל).

סדרת המנועים החדשה (על פלטפורמת MQB) היא פיתוח המשתמש גם במנועי ה-TSI וה-TDI ועיקרו יצירת נקודת עיגון אחת ויחידה שתשמש כל מנוע וכל רכב.

למה צריך את זה? לדוגמא: מנועי ה-TSI הנוכחיים מחוברים למרכב בזווית מסוימת. מנועי ה-TDI מחוברים בזווית אחרת. כתוצאה, כל נקודות החיבור של המנועים (לגיר, למערכת הפליטה וכו') הן שונות. לא רק בין מכוניות אלא גם בין מנועים שונים. בעבר המצב היה אפילו חמור יותר. זוכרים את מנוע ה-1.9TDI? בעצם, היו 130 מנועים שונים כאלה, שנבדלו ביניהם במגוון דברים קטנים כגדולים.

הסדרה החדשה מאפשרת התקנת כל מנוע, בין אם בנזין או דיזל, באותה הצורה בדיוק, בכל דגם!

זה מאפשר, למשל, להחליף מנוע 1.2 TSI במנוע 2.0 TDI בפולקסווגן גולף דור 7, מבלי להידרש כמעט לשום שינוי אחר.

זה מאפשר לקחת מנוע מגולף ולשים אותו בפאסאט.

זה מוזיל עלויות של ייצור ושל החלפה.

תחשבו על זה - אם מערכת המתלים נותרת זהה בין גרסאות שונות של מכונית, ורק כיולם משתנה בהתאם לצרכים ולמשקל הרכב, אז למה אי אפשר לעשות אותו הדבר - ויותר - עם מנועים ותיבות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בספטמבר 2014 נכנס התקן החדש Euro6 (זיהום אויר), מה שמחייב את כל היצרנים לשפר את המנועים עוד יותר מבחינת אופן העבודה של המנוע, כמות המזהמים שהוא פולט וכדומה. התקן אמור לכלול בין השאר גם מעבר ל-OBD3, כלומר גם שינויים באלקטרוניקה של המנועים.

אין כל הפתעה ש-VW מבצעת שינוי נרחב במנועים, וזה לא סימן לכשלון הטכנולוגיה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...