Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דור חדש למנועי VW - כשלון TSI ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היא תהפוך ליצרן הגדול בעולם לא בגלל חדשנות אלא בגלל רכישה בלתי פוסקת של חברות רכב אחרות (בוגטי, למבורגיני ועוד שלל דוגמאות).

עם כל הכבוד למבורגיני ובוגאטי לא מביאים הרבה מאד לקוחות...

במקרה של VAG, החדשנות הטכנולוגית עוזרת ליצור ערך משמעותי ללקוחות במספר נישות (VW, Audi, Skoda, SEAT). הגדלת הערך ללקוח מגדילה את המכירות. כאשר הגדלת ערך הלקוח מבוססת על טכנולוגיה חדשנית שאינה בהישג יד מהיר של המתחרים (TSI, DSG), אז יצרן יכול להגדיל משמעותית את מעגל הלקוחות שלו על חשבון המתחרים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
החדשנות הבלתי פוסקת של VAG זו אחת הסיבות למה לפי רוב התחזיות החברה תעקוף את GM ותהפוך שנה הבאה ליצרן הגדול בעולם.

עדיף את זה מאפשר לנסוע באיזה מזדה-ליסינג/קורולה עם מנוע 1.6 בזבזני ומזהם מאמצע שנות ה90.

כל מנוע הולך להתקלקל מתישהו. ואיכשהו נראה לי סיכוי יותר גבוה שיתקלקל יותר מהר, ויהיה משמעותית יותר יקר לתיקון, מנוע קטן, עתיר טכנולוגיה, ובעל יחסי דחיסה גבוהים, מאשר מנוע 1.6 טורי אטמוספרי פשוט משנות ה-90, שהיצרן הספיק למצוא ולתקן כמעט את כל מחלות הילדות שלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כל מנוע הולך להתקלקל מתישהו. ואיכשהו נראה לי סיכוי יותר גבוה שיתקלקל יותר מהר, ויהיה משמעותית יותר יקר לתיקון, מנוע קטן, עתיר טכנולוגיה, ובעל יחסי דחיסה גבוהים, מאשר מנוע 1.6 טורי אטמוספרי פשוט משנות ה-90, שהיצרן הספיק למצוא ולתקן כמעט את כל מחלות הילדות שלו.

אין ספק שאתה צודק, אגב, אבל תראה מה קורה בשוק - מי קונה היום משומשת? כמעט אף אחד לא, חוץ מהטרייד אין...

להערכתי, ואני מתייחס לישראל כמובן - כי בחו"ל המצב כך כבר מזמן - נראה יותר ויותר מכוניות חדשות, ופחות משומשות, כך שממילא אורך החיים של המנוע כבר לא צריך להחזיק 20 שנה. אני מסכים עם ההערכה שהיפניות ישרדו יותר, ויותר טוב, אגב, אבל כאמור מספר רוכשי המשומשות צפוי להמשיך ולרדת, אם היבואנים ימשיכו להציע מכוניות קטנות ובזול (אני כמובן לא מחשיב את יבואן פיאט בזה ;-) ). תראה איזו חגיגה יש עם הקיה הקטנה, עם הסיאט, עכשיו הפיאסטה הצטרפה, תיכף יגיעו הקטנטנות של קונצן VAG, המיני ברות השגה פתאום ולהערכתי ישפיעו גם על מחיר ה- 500, וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אין ספק שאתה צודק, אגב, אבל תראה מה קורה בשוק - מי קונה היום משומשת?

כאלה שאין להם כסף לחדש, ולצערי יש יותר מדי כאלה (כולל אותי, וכמעט את כל מי שאני מכיר), לאור העובדה שבישראל אתה משלם על שתי מכוניות ומקבל אחת. זאת בדיוק הסיבה שגיל ממוצע של מכונית בישראל הוא 8-10 שנים, וזאת גם הסיבה שאנשים בארץ דוחים חידושים טכנולוגיים, ונשארים עם נוסחת המשפחתי-1.6-יפני-אוטומט, מהסיבה שזה יחסית אמין, פשוט, ולא יקר לתיקון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אין ספק שאתה צודק, אגב, אבל תראה מה קורה בשוק - מי קונה היום משומשת? כמעט אף אחד לא, חוץ מהטרייד אין...

להערכתי, ואני מתייחס לישראל כמובן - כי בחו"ל המצב כך כבר מזמן - נראה יותר ויותר מכוניות חדשות, ופחות משומשות, כך שממילא אורך החיים של המנוע כבר לא צריך להחזיק 20 שנה. אני מסכים עם ההערכה שהיפניות ישרדו יותר, ויותר טוב, אגב, אבל כאמור מספר רוכשי המשומשות צפוי להמשיך ולרדת, אם היבואנים ימשיכו להציע מכוניות קטנות ובזול (אני כמובן לא מחשיב את יבואן פיאט בזה ;-) ). תראה איזו חגיגה יש עם הקיה הקטנה, עם הסיאט, עכשיו הפיאסטה הצטרפה, תיכף יגיעו הקטנטנות של קונצן VAG, המיני ברות השגה פתאום ולהערכתי ישפיעו גם על מחיר ה- 500, וכו'.

ומה לדעתך עושה הטרייד אין שקונה משומשת ? הוא מוכר אותה למי שלא הספיק לקרוא אותך ? שוק למכוניות משומשות קיים גם במקומות בהם מכוניות חדשות נמכרות במחירים נמוכים משמעותית מאשר בארץ. ואין לי מושג מהיכן נלקחה ההנחה שבחו"ל רואים הרבה פחות מכוניות משומשות מאשר חדשות. שם, בדיוק כמו כאן, ישנם כאלו שרוכשים מכוניות משומשות, בין בשל העדר ברירה אחרת בין מתוך בחירה. יחד עם זה נכונה לדעתי ההנחה שבשוק המשומשות היום המחירים צריכים לרדת באופן משמעותי בכדי לפגוש קונים שיהיו מוכנים לעיסקה.

פורסם

bar72, למצב שאתה מתאר תיהיה תוצאה אחת ודאית, קריסת המחירון.

אם בטווח של שנים ספורות מהיום המנועים האלו יגלו את המחלות שלהם בשילוב המחלות שהגירים כבר גילו, המחירון פשוט התרסק.

אנשים לא טיפשים, ומהר מאוד כולם יודעים אלו רכבים הם בעיתיים, הבעיה העיקרית היא שסטיגמה נשארת לאורך זמן ראה מקרה החלונות הנופלים שלא עוזב את VW כבר שנים.

זו טעות ואפילו טיפשות לחשוב שהיום לא צריך לפתח מנועים שישרדו, רכב בסופו של דבר זו הוצאה מאוד יקרה, והוצאה שבניגוד לבית עושים אותה בכול כמה שנים.

גם מי שקונה רכב חדש רוצה לדעת שיהיה לו למי למכור אותו, ולכן יצרנים חייבים להמשיך לפתח רכבים אמינים.

בנוסף התירוץ הזה של דלק ירוד/אקלים חם הוא פשוט עלוב, למה יצרנים אחרים מצליחים ליצר רכבים שעומדים בדלק הירוד של מדינת ישראל ועומדים באקלים החם בלי בעיות? מה המהנדסים הסופר מוכשרים של VW שכחו שיש מקומות בעולם שטמפ' של 40 מעלות היא דבר נפוץ שם?

בנוסף מה שVW עושה לא הגיוני כלכלית, היא מותחת את יכולות הפיתוח שלה עד הקצה ולא נהנת מספיק מהפירות של אותו פיתוח+אין לה מספיק נסיון ייצור כדי להבין שהפיתוח הזה מושלם.

VW מובילה כרגע את השוק בצורה משמעותית, אף יצרן שהוא לא פרימיום לא מתקרב אליה מבחינת היצע המנועים/התיבות, מאיזו סיבה היא צריכה להוציא קו חדש של מנועים אני תוהה? למה לא להנות מהפיתוח שהם עשו במשך כמה שנים? לשפר את האיכות והאמינות שלו? אף תשובה הגיונית לא תתקבל.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
כאלה שאין להם כסף לחדש, ולצערי יש יותר מדי כאלה (כולל אותי, וכמעט את כל מי שאני מכיר)

גם אני עד לפני שלוש מכונית הייתי רוכש משומשות. לא נולדתי עם כפית של בנזין בפה. אבל העובדה היא שהיום אתה יכול לרכוש ב- 60K רכב חדש, וב- 70K כבר רכב ממש נחמד, כאשר לפני שנה כל מה שזה היה משיג לך זה משהו יד 3 מליסינג. בנוסף, המחירון כבר צולל - רכב מרווח מליסינג כבר נמכר ב- 60K, למעט חריגים כגון מיניואנים ספציפיים, ותראה את כל השרשורים כאן על אנשים שלא מצליחים למכור את הרכב גם במחירי זנות. S60 2001 ב- 30K??? אני לא צריך ובכל זאת כמעט וקניתי ;-)

bar72, למצב שאתה מתאר תיהיה תוצאה אחת ודאית, קריסת המחירון.

...

אף תשובה הגיונית לא תתקבל.

המחירון כבר קורס בפועל ל- 90% מהמכוניות, ובלי קשר לאמינותן הנחזית או האמיתית. כשטרייד לוקח רכב בעת רכישת חדש, זה אומר שבפועל אתה מוותר על הנחה של 5-10K.

וכמובן, המשפט "אף תשובה הגיונית לא תתקבל" הוא קצת אוקסימרון :-). קונצרן VAG לא חי בוואקום הישראלי. הוא מתמודד מול חידושים של מרצ, PSA, רנו, KIA, ואחרים, שכל הזמן משפרים ומשתפרים. פעם היה נהוג לומר שכל פיצ'ר מתקדם שאתה רואה עכשיו במרצ, תראה עוד עשור ברכבים המשפחתיים. הטווח הזה התקצר, ומרצ זה לא רק מרצ. זה גם BMW או אאודי. היתרון של אאודי הוא שיש להם גם כמה מותגים נוספים אליהם זורמת הטכנולוגיה או שעליהם אפשר לעשות "ניסויים".

על כל פנים, אני מסכים שטכנולוגיה חדשה היא לאו דווקא מוצלחת, ושהיא תמיד עשויה להיות פתח לצרות. עם זאת, בתחום המנועים, אני לא רואה בעיה מיוחדת אצל קונצרן VAG.

פורסם

שוב, האמינות של טכנולוגיית ה-TSI לא אמורה להיות שונה משמעותית ממנועי הדיזל המודרנים(מסילה משותפת).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

שוב אני שם לב שכול המגינים על VW הם בעלים של VW.

גם אני וגם אתם לא יכולים לנבא מה יהיה, בעוד שנתיים יכול להיות שפתאום תיהיה מכה של טורבו שגמרו את חייהם (אני כבר רואה שתירוץ איכות הדלק הישראלי יקפוץ), ויכול להיות שהמנועים האלה יתגלו כאמינים ומוצלחים מאוד.

בכול מקרה זה גורם לקצת תהיות שחברה שכבר יש לה הובלה לא קטנה על מתחורותיה בשוק, משקיע כול כך הרבה בפיתוח וממשיכה לשחרר לשוק מוצרים חדשים עוד לפני שנהנת מפירות הפיתוח שלה, ועוד לפני שהשיגה מספיק זמן מדף כדי להבין שהמנועים האלו אמינים.

מבחינה כלכלית זה לא ממש מסתדר, חברה רוצה להנות מהכסף שהיא משקיע, למרות שVW רוצים להפוך ליצרן הגדול בעולם ואולי זו הסיבה.

אם לVW לא היו פאשלות בעבר הייתי סומך עליהם בעיניים עצומות, אבל גם בעבר, וגם עכשיו(DSG) הם הוכיחו שהם יודעים להוציא מוצר חדש ומבריק לשוק, אבל שהמוצר הזה הוא לא בהכרח חף ממחלות.

התירוץ של 5 שנים אחריות לDSG רק מוכיח את הטענה, בעוד 5 שנים אף אחד לא יהיה מוכן לקנות רכב עם הגירים האלה, אולי למי שקנה את האוטו חדש מהחברה זה לא באמת משנה, אבל למי שיקנה את הרכב אחריו זה כבר משנה מאוד.

BAR לגבי המחירון, אנחנו עדיין לא גרים באמריקה שלקנות רכב זה כמו לקנות מכונת כביסה, ישנם הרבה אנשים שחשוב להם המחירון, ישנם הרבה אנשים שקונים רכבים מיד 2 וחשוב להם שהרכב יראה אמינות.

המצב שתיארת אולי תופס למדינות אחרות, אצלנו לרכב עדיין אנשים מייחסים תכונות של נכס גם אם אי אפשר להגדיר אותו כנכס.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה הגדרה של מנוע לא אמין ?

המנועים בני זמננו נהנים מאמינות גבוהה בעיקר בשל הסיבה שיכולת העיבוד השבבי עלתה מאד בעשור האחרון, מה שאיפשר למנועים להגיע להספקים גבוהים ובנסועה מכובדת.

מנועים מוגדשים פועלים ביחס דחיסה נמוך מעט משל מנועים אטמוספריים, וניסיון עבר עימם (וולבו 850 ו 940, סאאב) הוכיח שרמת האמינות שלהם זהה לזו של מנועים אטמוספריים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מנועי VW לא אמינים? קורסים? על מה אתם מדברים?

נכון שבישראל מנועי ה- 160 עשוי בעיות (לא אצלי, אגב). גם באוסטרליה. משותף לשתי המדינות הוא הדלק הירוד. זה היה לפני מעל לשנה. והמנוע כפול המגדשים עדיין ALIVE AND KICKING. אולי פשוט תספרו אתם ל(אני מניח) עשרות אלפי רוכשי גולף/ג'טה 160 ואיביזות למיניהן בעולם שהם עשו את טעות חייהם והרכב עומד לקרוס?

לאבי גולף TSI 1.4 כפולת המגדשים עם 160 כוחות סוס, שהוא קנה בהמשך לשנים רבות שהוא נוסע על מכוניות מבית VAG והתבסס גם על פרסי המנוע של השנה ורבים אחרים. חלקם אולי עדיין אלייב אנד קיקינ' אבל אצלנו הרכב עבר החלפת מנוע (!!) לאחר כ65 אלף קילומטר, שלוותה בשירות מחפיר ויחס ירוד מבית צ'מפיון. עכשיו, יש בעיות ויש בעיות. ולהבנתי המנוע הזה הולך לצאת מייצור. אני עדיין מנסה להבין מה בדיוק גרם לזה שיחליפו מנוע, וברגע שאני אדע בדיוק מה אני אפרסם שרשור מרחיב שיפרט גם את כל שאר הבעיות שהיו עם הרכב.

פורסם

בזמננו אנו, הסיבה שיצרן מחליף סדרת מנועים היא ב 99% בגלל נושא זיהום אויר, נקודה !

אם היה כשל נקודתי בסדרת ה TSI היצרן היה מתקן אותה או מטפל בה (בין אם מדובר בהחלפת חלק בחלק עמיד יותר ו/או שינוי שגרת הטיפולים). למיטב מה שידוע לנו (כולנו חשופים לאינטרנט), אין שום בעיה סדרתית במנועי ה TSI - להפך, יש המון מנועים כאלה ושומעים עליהם כמעט כלום. תקלות זיהום אויר במכוניות מודרניות הוא עניין שמביא הרבה מכוניות למוסך על בסיס יומי, כך שאין כאן שום בסיס לטעון שיצרן כזה או אחר מחזיק בסדרת מנועים בעיתיים.

נושא ההזרקה הישירה "חזר לאופנה" בגלל נושא זיהום האויר, ב PSA כבר 4 שנים מוכרים מכוניות עם הזרקת בנזין ישירה בסדרת מנועי BMW (מתורבתים) שהחלה את דרכה בשנת 2007-2008 בדגמי ה- 207 ו-308 וזלגה אט אט גם ל C4 וליתר הדגמים החדשים שפותחו ו/או היו קיימים (C5 החדשה וכד').

היצרנים, למיטב ידיעתי, לעולם לא מחליפים סדרה חדשה של מנועים "מהיום למחר" בכל הדגמים. תמיד זה מתחיל עם דגמים חדשים (שעוד בתנור ועומדים לצאת בקרוב) וזולג לאט לאט לדגמים וותיקים שעדיין ממשיכים בייצור סדדרתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צריך לזכור ש-VW לא מחליפה טכנולוגיה, אלא מוסיפה על זו הקיימת. המנועים החדשים, זו החלטה שלא קשורה לטיב המנועים אלא להפחתת עלויות ייצור בעיקר. עם פלטפורמת MQB החדשה ומנועים שכולם מותקנים בצורה זהה ואין צורך להתאים את הפלטפורמה למנוע שונה, זה פשוט חיסכון של המון כסף עבור היצרן שמשתמש באותה הפלטפורמה להמון דגמים.

בנוסף כפי שאיציק ציין לפני, יש כאן את נושא תקנות זיהום האוויר. אצלנו, הציון הירוק הוא משחק של היבואן עם המחיר והוא מחליט כמה מההנחה שהוא מקבל מהמדינה למעשה נשארת אצלו בכיס. ברוב מדינות מדינות אירופה, זה עובר ישירות לכיס של הצרכן. המנוע החדש מציע 105 גרם/ק"מ CO2, פחות ממנוע דיזל חלש יותר ועבור הבריטי למשל, זה אומר הפרש של 600 שקל בשנה שהולכים ישירות לכיס שלו או בקיצור, הוא משלם כמו בעלים של פיג'ו 107.

פורסם
ואם אני זוכר נכון אז זו הייתה לנצ'יה שעשתה זאת קודם. אם אני לא טועה היא הייתה היצרן הראשון ששילב מנוע ששילב גם מגדש טורבו וגם מגדש על.

לנצ'יה הציגה בתחילת שנות ה 80' מנוע בנפח 2.0 עם מגדש על שכונה ווליומקס.

למנוע ה 2.0 שודך מגדש על מתוצרת רוטס שחובר ברצועה לשאר אביזרי המנוע (אלטרנטור, משאבת מיים וכדומה) ובשילוב מאייד כפול הפיק 135 כ"ס ומומנט בריא.

הרעיו ניגנז במהרה, בעיקר בשל צריכת דלק גבוהה ושיפור לא מספק בביצועים.

קראת בכלל מה הוא כתב ??

מה לעזאזל הקשר למנוע טורבו+על ???

ANYWAY....המכונית המדוברת של לנצ'יה מאמצע שנוע ה 80 היא הדלתה S4 ולא הבטה ווליומקס המעפנית.

לה מנוע בנפח 1800, יוצרה כנשק תקיפה להדחת ה 205T16 מממלכות גרופ B והתמודדה בהצלחה חלקית עד התאונה הקטלנית של טויבונן.

אפשר גם לראות את צמיגי הפירלי פ-זירו אסימטריק שפותחו במיוחד עבור הלנצ'יה S4.

Glamour.jpg

Intercoolers.jpg

Exposed.jpg

Engine.jpg

EngineBay.jpg

EngineCutaway.jpg

Airflow.jpg

פורסם
לאבי גולף TSI 1.4 כפולת המגדשים עם 160 כוחות סוס' date=' שהוא קנה בהמשך לשנים רבות שהוא נוסע על מכוניות מבית VAG והתבסס גם על פרסי המנוע של השנה ורבים אחרים. חלקם אולי עדיין אלייב אנד קיקינ' אבל אצלנו [b']הרכב עבר החלפת מנוע (!!) לאחר כ65 אלף קילומטר[/b], שלוותה בשירות מחפיר ויחס ירוד מבית צ'מפיון. עכשיו, יש בעיות ויש בעיות. ולהבנתי המנוע הזה הולך לצאת מייצור. אני עדיין מנסה להבין מה בדיוק גרם לזה שיחליפו מנוע, וברגע שאני אדע בדיוק מה אני אפרסם שרשור מרחיב שיפרט גם את כל שאר הבעיות שהיו עם הרכב.

אני מסכים שעברת חוויה מאוד לא נעימה. אין לי ויכוח עימך במישור זה.

אבל אם המנוע הזה היה כ"כ גרוע, הוא לא היה ממשיך להימכר, ובטח לא היה משמש את האיביזות הספורטיביות למיניהן - שנועדו לחיים לא קלים - ועוד בהספק גבוה יותר, את השירוקו, שכנ"ל, וכו'. כדאי לזכור, שלו המנוע הזה היה כל כך בעייתי, הוא לא היה זוכה 3 שנים ברציפות מנוע השנה באירופה. שם, הוא נמכר בכמויות "קצת" יותר גדולות מאשר כאן, כמו כל רכב, כמובן.

שוב, החוויה שעברת היא באמת לא נעימה. צריך לזכור שגם מנועים של פורד ושל טויוטה מידי פעם "הולכים", ואם יש לך "הבנה" על כך שהמנוע הולך "לצאת מייצור", כולם פה ישמחו לראות מהיכן היא מגיעה (קישור למשהו רשמי).

• תוכן חדש...