Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שחלקכם קראתם שאני מחפש רכב ידני רק לחודשיים-שלושה עד שיגמר המלווה. ויתרתי על זה, אני חושב שזה מיותר. איזה לדעתכם תהיה הכי ראויה? הצרכים שלי הם שלרכב תהיה בטיחות גבוהה, התנהגות כביש טובה ונוחות בנסיעה עירונית (לא רק נוחות המתלים, אלא גם העברת הילוכים חלקה למשל). 0-100 זה נחמד אבל לא ממש רלוונטי בהפרשים של חצי שניה עד שניה בין רכב לרכב. הרכב צריך להיות אוטומאט עם תיבת DSG (אני מקווה שהיא מעבירה הילוכים באופן חלק). יהיה נחמד אם תהיה טיפונת פוזה ברכב. אם זה משנה, אני מתכוון להחזיק את הרכב עד אחרי צבא (כ 4 שנים).

רציתי להתייעץ האם כדאי להכניס את המיטו להשוואה הזאת. כמו כן אציין כי למרות שאיביזות למיניהן מהוות תמורה מעולה למחיר, יש רק 4 כריות אוויר ואמנם הרכב קיבל 5 כוכבים, אבל רק בגרסה עם 6 כריות האוויר. בקיצור, לא נראה לי שיסכימו לקנות לי אותו.

תודה מראש (וסליחה על החפירה :-P).

פורסם

האסטרה מאכזבת מבחינת אבזור, והתיבה שלה היא אוטומט רגיל, 6 הילוכים, ומאד מעצבנת לטעמי בנסיעת מבחן שעשיתי.

הפוקוס מצויינת, רצוי ללכת על גרסת הספורט או טיטניום, תלוי בתקציב ובנפח מנוע שאתה רוצה.

אם מספיק לך 1.6 - אז זה ספורט, אם 2.0, אז טיטניום (139K בגירסה הזאת).

הגיר של הפוקוס מעביר הילוכים חלק ב-95% מהזמן, אבל יש לו קטע מעצבן גם, שהוא לא מאפשר להוריד הילוך לסל"ד גבוה.

אם אתה נוהג רגוע יחסית זה לא צריך להטריד אותך. זה מפריע יותר בנהיגה ספורטיבית/טכנית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

גם לפי דעתי במחיר הנוכחי האסטרה מעניקה תמורה מאוד גבוהה, מה גם שמהמחיר הזה ניתן לקזז עוד קצת אם ההורים/קרובים חברים בהסתדרות המורים או הוט.

גיר אוטומטי רגיל ולא רובוטי הוא דווקא יתרון מבחינתי - פחות חלקים מתבלים = פחות תקלות.

בהצלחה.

פורסם

מיטו זה לא אלפא, סה"כ מדובר בפונטו באריזה יפה יותר, חבל על הכסף.

אם זה נוסע כמו פונטו, מרגיש כמו פונטו ואיכותי כמו פונטו, אז זה פונטו.

האלפא האמיתית האחרונה שעדיין מיוצרת זאת ה159.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אתה לפני צבא ומחפש רכב מעניין וספורטיבי, אך עם זאת פרקטי.

באזור המחירים שאתה מחפש (130K) יש לך אפשרות לרכוש סיאט לאון 1.8TSI עם 160 כ"ס ותיבת הילוכים DSG.

אני צריך להוסיף?

לפי דעתי זו קנייה מנצחת לעומת האפשרויות האחרות שהעלית.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
מה התקציב שלך לקניה?

מדברים על חדש או משומש?

עידן

+1

אם מדובר על רכב חדש מהחברה, הייתי ממליץ לך על הפוקוס.

גולף זה רכב טוב, אבל אם איבזור חשוב לך אז בפוקוס תקבל הרבה יותר.

שוב, הכל תלוי בתקציב שלך.

פורסם
מיטו זה לא אלפא, סה"כ מדובר בפונטו באריזה יפה יותר, חבל על הכסף.

אם זה נוסע כמו פונטו, מרגיש כמו פונטו ואיכותי כמו פונטו, אז זה פונטו.

האלפא האמיתית האחרונה שעדיין מיוצרת זאת ה159.

איזה שטויות!

למיטו יש מנוע MultiAir חדיש שאין לפונטו, כמו כן תיבה כפולת מצמד איכותית יותר מDSG (אין בה את התקלות שלהם) שגם אין בפונטו ומראה מדהים שכמובן לא קיים בפונטו.

המשותף היחיד ביניהן זו אותה חברת אם.

פורסם
איזה שטויות!

למיטו יש מנוע MultiAir חדיש שאין לפונטו, כמו כן תיבה כפולת מצמד איכותית יותר מDSG (אין בה את התקלות שלהם) שגם אין בפונטו ומראה מדהים שכמובן לא קיים בפונטו.

המשותף היחיד ביניהן זו אותה חברת אם.

כל הפוסל במומו פוסל, לאוסף כזה של שטויות לא ציפיתי האמת.

בפונטו גם יש מנוע מולטי-איר אולי לא באותו ההספק כמו במיטו אבל אותו המנוע.

ובנוגע לגיר, אף אלפיסט אמיתי לא ירשה להכניס גיר רובוטי (god forbid) לאלפא שלו.

בנוגע לטענה הכללית, גיר ומנוע לא הופכים כל רכב לאלפא. יש גם דברים מעבר - התנהגות-שלדה-מתלים-היגוי-תקשורת עם הנהג,

כל חסרים במיטו וגם בג'וליאטה, בכך הופכים את הרכב ללא יותר מפונטו בעטיפה נוצצת.

אגב, גם באודי S8 יש מנוע של גייארדו, זה עדיין לא הופך את הS8 ללמבורגיני. :wink:

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

• תוכן חדש...