Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחיל לעבוד בחברה קטנה יחסית, ואמרו לי שם שאני יכול להזמין איזה רכב שאני רוצה בגלל שאין להם צי משלהם אלא הם מזמינים רכבים לפי דרישה.

ככל שהרכב יקר יותר ככה אני משלם יותר כל חודש (מס שווי), לכן אני מחפש משהו זול יחסית, אבל שיהיה חזק.

חשבתי בכיוון של i20 (ידני 1.6, 5 דלתות). לא ראיתי יחס טוב יותר של כוח מול עלות, תקנו אותי אם אני טועה.

אגב ניסיתי לחשב מה ישאר מהמשכורת שלי אם אני אזמין פורש 911, הנטו יוצא פחות מאלף שקל. אולי זה כדאי, אני יכול לישון ברכב.

פורסם
אני מתחיל לעבוד בחברה קטנה יחסית, ואמרו לי שם שאני יכול להזמין איזה רכב שאני רוצה בגלל שאין להם צי משלהם אלא הם מזמינים רכבים לפי דרישה.

ככל שהרכב יקר יותר ככה אני משלם יותר כל חודש (מס שווי), לכן אני מחפש משהו זול יחסית, אבל שיהיה חזק.

חשבתי בכיוון של i20 (ידני 1.6, 5 דלתות). לא ראיתי יחס טוב יותר של כוח מול עלות, תקנו אותי אם אני טועה.

אגב ניסיתי לחשב מה ישאר מהמשכורת שלי אם אני אזמין פורש 911, הנטו יוצא פחות מאלף שקל. אולי זה כדאי, אני יכול לישון ברכב.

תזמין אודי R8 ותשלם לחברה שלך אלף חמש בחודש. שווה לא? :-)

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
תזמין אודי R8 ותשלם לחברה שלך אלף חמש בחודש. שווה לא? :-)

וואלה לא יודע אחי, אני יותר נמשך לפורש... ;)

אני אשמח גם לתשובה רצינית :lol:

פורסם

I20 ידנית לא ממש נפוצה, למה לא חשבת על אוטומט, בכללי הרכב מצויין

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מה זה משנה שהיא לא נפוצה? :p

אני רוצה קצת להנות מהרכב ואת זה קשה לעשות עם אוטומט. בשנה הקרובה אני בקושי אנהג בפקקים אז בכלל אין סיבה לקחת אוטומט.

פורסם

היתי בדיוק במקום שלך לפני 4 שנים

חיפשתי משהוא "ספורטיבי" במסגרת האפשרויות הליסינג - כלומר: הכי הרבה כח + הכי פחות משקל + גיר ידני + הכי זול .

לקחתי יונדאי גטס FUN 1.4 ידני - עיצוב פנימי חמוד עם כאילו ספורטיבי בשני צבעים - שחור ואדום .

לוח מחוונים ישן וטוב - שני שעונים גדולים מהירות וסל"ד .

מנוע 94 כ"ס על 1050 ק"ג (כיוון שזה ליסינג זה מוסיף לו בערך 10 כ"ס ופחות חצי שניה להגיע ל 100 :lol::lol:)

3 שנים נהנתי מאוד - היתה לו אחיזת כביש פחות טובה מהלאון שלי על קרח... אך איזה כיף לנהוג על המיגבלות .. ב40 קמ"ש ....

המנוע נתן פיצוי ממש טוב - מאיצה יותר טוב מכל מזדה 3 1.6 , מפרפרת בהעברה לשני .

תא מטען שיגעון !! עם כסאות מקופלים הוא מאוד מרווח וגבוה .כיוון שרק אני נסעתי ברכב המושבים תמיד היו מקופלים (אפני הרים נכנסות בקלות בלי לפרק כלום!) מממש רכב הובלות ...

בקיצור נתן לי הכי הרבה פאן למעט כסף ! לא היתה תקלה אחת בשלוש שנים למרות שמחט הסל"ד ביקרה בדרך כלל צפונה מ4000 ס"לד (מצד שני לא נסעתי עליו הרבה 58K בשלוש שנים )

נראה לי ש I20 בנפח 1.6 גיר רגיל עלולה להיות מעט יקרה בליסינג , גם דגם ה1.4 ידני 100 כ"ס יתן את הפאן .

פורסם
היתי בדיוק במקום שלך לפני 4 שנים

חיפשתי משהוא "ספורטיבי" במסגרת האפשרויות הליסינג - כלומר: הכי הרבה כח + הכי פחות משקל + גיר ידני + הכי זול .

לקחתי יונדאי גטס FUN 1.4 ידני - עיצוב פנימי חמוד עם כאילו ספורטיבי בשני צבעים - שחור ואדום .

לוח מחוונים ישן וטוב - שני שעונים גדולים מהירות וסל"ד .

מנוע 94 כ"ס על 1050 ק"ג (כיוון שזה ליסינג זה מוסיף לו בערך 10 כ"ס ופחות חצי שניה להגיע ל 100 :lol::lol:)

3 שנים נהנתי מאוד - היתה לו אחיזת כביש פחות טובה מהלאון שלי על קרח... אך איזה כיף לנהוג על המיגבלות .. ב40 קמ"ש ....

המנוע נתן פיצוי ממש טוב - מאיצה יותר טוב מכל מזדה 3 1.6 , מפרפרת בהעברה לשני .

תא מטען שיגעון !! עם כסאות מקופלים הוא מאוד מרווח וגבוה .כיוון שרק אני נסעתי ברכב המושבים תמיד היו מקופלים (אפני הרים נכנסות בקלות בלי לפרק כלום!) מממש רכב הובלות ...

בקיצור נתן לי הכי הרבה פאן למעט כסף ! לא היתה תקלה אחת בשלוש שנים למרות שמחט הסל"ד ביקרה בדרך כלל צפונה מ4000 ס"לד (מצד שני לא נסעתי עליו הרבה 58K בשלוש שנים )

נראה לי ש I20 בנפח 1.6 גיר רגיל עלולה להיות מעט יקרה בליסינג , גם דגם ה1.4 ידני 100 כ"ס יתן את הפאן .

נשמע כיף :)

מה זאת אומרת יקרה בליסינג? הפרש המחירים לא גבוה עד כדי כך, והוא בסה"כ משפיע על המס (לא על ה-3k שמורידים לך מהברוטו).

פורסם

לחבר טוב שלי יש i20 כזאת. רכב מצוין, נוסע לא רע בכלל וגם מאובזר מאוד.

הבכיה של הרכב הזה היום היא התחרות. בפחות או יותר אותו הסכום אפשר לרכוש וולוסטר ידנית או סיאט לאון ידנית. לשתיהן יש יותר כוח והרבה יותר ״לוק״.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה קונה את הרכב במבצע הנוכחי של "חבר", לך על ה-I20 (כ-12K ש"ח הנחה). אם לא (וסביר להניח שאתה לא), כמו שצביקה רשם - תקנה לך ולוסטר ידנית או לאון. יתנו תמורה עדיפה ויהיו מהנות יותר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נראה לי שיש לך פה טעות בהבנה , לא יכול להיות שאמרו לך שאתה יכול להזמין כל רכב , וירד לך תמיד רק 3000 ש"ח מהברוטו!!!

(לא כולל שווי מס 2.5% שהולך למס הכנסה לא למעסיק )

ה 3000 ברוטו מורכב מעלות הליסינג + "עמלה" קטנה שמוסיף המעסיק .

עלות הליסינג לרכב ממוצע - נניח מזדה 3 1.6 היא 2400 ש"ח , המעסיק מנקה עוד 600 וסך הכל 3000 .

עלות הליסינג לפורשה 911 כנראה שתעלה באזור ה 23,000ש"ח + המעסיק ... ועוד לא הכנסנו שווי מס !!!

גם אני עבדתי בחברה קטנה ש/שם הסידור היה :

תבחר איזה רכב ליסינג שתרצה , מהברוטו ירד לך עלות הליסינג + 18% . ובנוסף תשלם את המס של "שווי מס"

זאת הסיבה שבחרתי בגטס , כל רכב מחוץ לרשימת המשפחתיות הסטנדארטיות היה עולה בליסינג הרבה מאוד !

לדוגמה גטס 1.6 רצו 2700 ליסינג + 18% .. + שווי מס ..= הרבה יותר ממזדה 3 :shock: על לאון בכלל לא היה על מה לדבר ...

לכן ציינתי את נושא המחיר בליסינג .

אתה לא באמת חושב שהבוס שלך יתן לך לקבל ליסינג של פורשה 911 ב3000 ש"ח לחודש :lol::lol:.

להשכיר אותה ליום עולה יותר !!

ציינתי את ה I20 בנפח 1.4 כי אני מניח שזה רכב לא מקובל בליסינג ולכן הוא איך שהוא יכנס לתקציב ה3000 , אולי חברת הליסינג תהיה נחמדה ותוכל להשחיל פנימה את דגם ה 1.6 .

שומאכר וצביקה - הוא מחפש רכב בליסינג , לא לקנות !

פורסם

נו? אז?

גם ולוסטר וגם לאון אפשר לקחת בליסינג ופותח השרשור ציין במפורש שהוא יכול לקחת מה שהוא רוצה. סביר להניח שחברת הליסינג תנסה להניע אותו מבחירות כאלו ולשלוח אותו לרכבים שיש לה במלאי. אבל זה לא אומר שאין רכבים כאלו בליסינג. ולוסטר יש בשלמה סיקסט ובאלבר. סיאט יש בקל אוטו ובפרי, אולי גם באוויס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא אמרתי שאין כאלו רכבים בליסינג , רק אמרתי שזה יעלה לו הרבה יותר מה 3000 שמורידים לו בברוטו - אם בכלל המעסיק יסכים ! , בדרך כלל כשהמעסיק מוריד מהברוטו סכום קבוע (במקרה זה 3000 ש"ח) יש לו רשימה קבועה של אפשרויות , אם נאמר שהוא יכול לבחור כל רכב שהוא רוצה , אז זה ישתקף בהורדה מהברוטו , כלומר אם הוא ירצה לקחת וולסטר והליסינג ידרוש מהמעסיק 4500 ש"ח לחודש תהיה בטוח שהמעסיק לא יאשר את הרכב או שידרוש לנקות מהברוטו סכום גבוה יותר מ3000 .

פורסם

הרווח של המעסיק הרבה יותר גדול, תוספת של 3K לברוטו משמעותה למעסיק תשלום הפרשות סוציאליות של עוד 21%, תוספת לביטוח לאומי ופדיון ימי חופשה לפי שכר גבוה יותר. לא פלא שהרבה מעסיקים מנסים לדחוף לעובדים ליסינג והפראיירים חושבים שעוד מדובר ב"הטבה" 8)

פורסם

ת'כלס יצאתי קצת טמבל, נראה לי שלא הבנתי אותו עד הסוף. אני צריך לברר בדיוק כמה זה יעלה ואז להחליט.

8)

תודה!

• תוכן חדש...