Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב מסוחר - זיוף ק"מ +תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

בן דוד שלי השתחרר מצה"ל ובשעה טובה רכש לעצמו רכב לפני כחודש .

בי4 2007 מנוע 2000 גיר יד 2 . ק"מ שרשום ברישיון רכב הוא 87K , בלוח המכוונים 88K .

היום הוא הלך למוסך מורשה סובארו באיזור הצפון במטרה לעשות לרכב טיפול ויישור קו קטן כנהוג ברכב חדש .

במהלך קליטת הרכב במוסך שאלו אותו אם הוא הגיע לעשות טיפול 280 אלף ק"מ , והוא כמובן לא הבין ובעל המוסך חשב שהוא טעה במספר הרכב , אך לאחר מספר חוזר של הקלדות חוזרות , זה אכן הרכב המדובר .

לרכב היתה מכה מאחורה בשתי הכנפיים האחוריות ודלת בגאז' שתוקנה.

ועל רכב זה שולם מחיר מ-ח-י-ר-ו-ן אפילו כולל המסך והג'יפיאס .

הוא לא לקח את הרכב לבדיקה והסתמך על המילה של המוכר - אפילו שלדעתי לא היו עולים על עניין הק"מ בבדיקה .

פנינו היום לאותו מגרש , והסוחר טוען שהוא אמר שהאוטו על 300 אלף ק"מ , ויש לו גם זכרון דברים - שהוא סירב להציג לנו מהסיבה שהוא שלח את הזכרון דברים לרואה חשבון .

מה עלינו לעשות בכדי להחזיר את הגלגל לאחור ?

ולנסות להשיב לבחור הצעיר שכרגע מתחיל את חייו את הכסף אשר חסך בעבודה קשה , ומה שהיה חסר לו הוא אפילו עשה הלוואה .

תודה מראש .

Lexus Is250 - The Presuite Of Perfection

BMW 330ci E93 - The Ultimate Driving Machine:evil:

פורסם

בן דוד שלך עשה את כל השגיאות האפשריות בתהליך הקניה.

א. מכיוון שהמוכר הוא מגרש רכב, יש כאן עבירה פלילית על עצם העובדה כי לא גילה לו על מצב הרכב. וזאת מבלי לקבוע אם הוא זייף את הקילומטרז. עכשיו הוא כנראה ינסה "להמציא" טופס כזה אותו כביכול נתן לקונה.

אגב, זכרון דברים הוא מסמך אחר עליו אמורים להיות חתומים שני הצדדים לפני הקניה. ועותק שלו היה אמור בן דודך לקבל.

לפיכך יש להגיש תלונה במשטרה על "אי גילוי נאות" ועל זיוף הקילומטרז'.

על-פי חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות) התשס"ח 2008, "עוסק ברכב" מחויב למסור לרוכש מידע בכתב על אודות מצבו של הרכב, לרבות מס' הק"מ שעבר הרכב, מספר הבעלים הקודמים, ופגיעות ברכב.

ב. לתבוע את הסוחר תביעה אזרחית ולתבוע ביטול עסקה.

מציע לעשות את שני הדברים במקביל. המשטרה לא תעסוק הצד העסקי, ובית המשפט האזרחי לא יפסוק בצד הפלילי.

כדאי להתייעץ עם עו"ד.

פורסם

כואב הלב!

איך אפשר לקחת רכב מסוחר בלי בדיקה?זה המינימום שבמינימום!

אני מקווה שבן דוד שלך יקבל את שמגיע לו,בהצלחה!

פורסם

תודה לכולם על התגובות המהירות !

בן דוד שלי טוען שהוא לא חתם על שום זכרון דברים , וכל מה שהוא קיבל זה הקבלה של הקנייה ודף עם אחריות לרכב ל-24 חודשים (בכתב יד?! זה גם מוזר מאוד!) , וממתי מעבירים זכרון דברים לרואה חשבון ?

אני יודע שהוא עשה את כל הטעויות האפשריות , הוא התלהב מהרכב כמו כל אחד מאיתנו שקנה את הרכב הראשון שלו .

אישתו של בעל המגרש טוענת שכנראה החליפו את לוח שעונים ברכב , ולא זייפו ק"מ , בעלה שהוא בעל המגרש לא היה , וכשתקשרנו אליו הוא ואמרנו לו שהרכב בעצם עומד על 300 אלף ק"מ ולא 88 אלף ק"מ כמו שרשום בלוח השעונים הוא טען שהוא אמר לו שזה הק"מ ברכב , ושאיימנו בהגשת תלונה ותביעה , הוא אמר שנגיע ביום ראשון חזרה למגרש ,ונדבר .

*רשום גם ברשיון הרכב 87 אלף ק"מ - משרד הרישוי טעו ?

האם אתם מכירים עורך דין טוב שמטפל במקרים כאלה באיזור הצפון?

כמה זמן עשוי לקחת כזה דבר? ומה דין הרכב בזמן הזה? האם עליו לעמוד בחנייה מרגע הגשת התלונה והתביעה ועד הפסק הדין ?

פורסם

בכל זאת הוסיף ואומר שהייתי אולי מנסה קודם כל לגשת אל אותו סוחר לפני שאני מערב עו"ד, נסה לפתור איתו את הבעיה, אם זה לא יצליח פנה לעו"ד, יותר מזה לא הוסיף מכיוון שאינני רוצה להטעות אותך.

פורסם

במשרד הרישוי לא טעו. בזמן מבחן הרישוי השנתי רושמים את מה שמראה מד המרחק. יתכן שהזיוף (או החלפת לוח השעונים) בוצע לפני הטסט.

הסוחר (ואשתו) כבר מנוסים וממולחים. מכיוון שהרכב עבר 300000 קילומטר וזו עובדה לא ניתנת לעירעור, הם מכינים את כל "טיעוני ההגנה" האפשריים.

זו לא המלצה, אבל אילו אני הייתי נופל קורבן להונאה כה בסיסית - הייתי פונה קודם למשטרה להגיש תלונה, ואחר כך ממשיך את המו"מ עם הסוחר. אני לא מאמין באיום בהגשת תלונה. If you want to shoot, shoot - don't talk.

אי אפשר לדעת כמה זמן זה יימשך. הסוחר יכול לבטל העסקה ביום א' או לעולם לא.

הרכב שייך כחוק לבן דודך. הוא יכול להשתמש בו כאוות נפשו.

פורסם

לא תמיד רשמו ק"מ ברישיון זה משהו חדש יחסית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מכיר עו"ד מצויין מאיזור רחובות שמתעסק במקרים כאלו, לצערי אני לא בטוח שזה רלוונטי לכם.

אם תרצו זה הפרטים שלו:

http://www.d.co.il/69947270/38010/

בכל מקרה כדאי לפעול מהר, עיכובים רבים מדי יהיו נגדכם בבית המשפט.

כמו כן חשוב להקליט כל שיחה ושיחה עם הסוחר.

פורסם

לא זה לא רשום להם .

הוצאנו הסטוריית טיפולים של הרכב שמראה את הק"מ עם השנים .

פורסם

- אם והיה וכל הנאמר עיי הקונה הוא נכון אז :

1. לפנות למח הונאה במשטרה ולהגיש תלונה.

2. לפנות לעו"ד ולהגיש תביעה .

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

הוא לא היה קונה בי4 עם 300 אלף ק"מ ותאונה מאחורה במחיר מחירון.

אמרתי לו להגיש תלונה , ובינתיים נחכה ליום ראשון .

• תוכן חדש...