Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

הרכב: רנו מגאן שנת 2003 מנוע 1600 82K קילומטר

הרכב נמצא ברשותי כחודש, שבועיים לפני שקניתי אותו הוחלף הגיר שהיה, בגיר משופץ בעלות של 9,000 שקל במוסך מורשה של רנו.

לפני הקניה ביצעתי בדיקת קניה ולא היה אפילו סעיף אחד בנוגע לגיר, הכל היה מצויין.

אחרי 500 ק"מ ניגשתי לבדיקה בחברה על מנת לבדוק שאין נזילות וכ'ו, לפי מה שהם ביקשו.

הבעיה היא שהגיר מתפקד קצת מוזר(לדעתי), הילוך הראשון עובר עם מכה קטנה לשני, ההילוך השני קצר מאוד(פחות מ 2000 טורים)

. ההילוך השלישי מושך יותר מידי.

כאשר אני נותן פול גז בראשון, הילוך ראשון מגיע ל70 קמ"ש, שני מגיע ל85 קמ"ש, ואז מגיע שלישי, אני נמצא על 90 קמ"ש (בערך) ומשחרר את הגז, לפי ההיגיון הבריא, הרכב אמור להעביר להילוך רביעי וחמישי, אבל הוא נשאר על שלישי על טורים גבוהים.

דבר נוסף כאשר אני משלב הילוך רוורס(בעמידה ,על כביש ישר) יש מכה בגיר( דיי מורגשת).

לפני שנסעתי על הרנו נסעתי על מזדה 6, המעברים בגיר היו חלקים ובלי בעיות, אולי ככה עובד הגיר של רנו, אני פשוט רגיל למשהו אחר.

אציין שהגיר עדיין באחריות של 10 חודשים, ושהייתי בבדיקה אמרו לי שאין שום בעיה(הם עשו נסיעת מבחן).

העניין הזה נראה לי קצת מוזר, אשמח לשמוע חוות דעת ממישהו שיש לו רנו ויודע איך הגיר שלהם עובד, או כל מקצוען אחר בתחום.

תודה, גיא

פורסם

ראשית, לתיבת הילוכים זו 4 הילוכים ולא 5.

כל התופעות למעט מכה בשילוב לרוורס הן תקינות ואופייניות.

תלוי עד כמה המכה חזקה.

כשאתה מאיץ בהלוך שני, אתה רואה ומרגיש ירידת סל"ד וחושב שזו החלפה "מוקדמת" לשלישי. אבל זה לא המצב, מה שאתה רואה זה נעילה של ממיר מומנט, הגיר עדיין נשאר בהילוך שני.

לאחר האצה במצערת מלאה הגיר עובר ל"מצב ספורט" ולא ממהר לשלב להילוך גבוה בעזיבת גז. גם זה תקין.

פורסם

תודה רבה על המידע, כמו שציינתי, הייתי רגיל לנהוג על מזדה, ששם הגיר מתפקד קצת אחרת, וחבר אמר לי שככה מתנהג הגיר של רנו.

אז לפי מה שהבנתי מדבריך, הכל תקין חוץ מהמכה בשילוב לרוורס?

שווה ללכת ולבדוק את זה במסגרת האחריות?

פורסם

על כמה סל"ד המנוע שלך מסתובב ב-100 קמ"ש? ככה נדע אם התיבה כן ממשיכה להעביר להילוך רביעי (בתיבה שלך יש 4 הילוכים, לא חמש).

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אהלן טל, עם ההילוך הרביעי אין לי בעיה, שאני נוסע על 100 קמ"ש הס"לד על 2500 .

העניין שאני על פול גז בשלישי בסביבות ה90 קמ"ש, ואז עוזב את הגז ומאט קצת, הוא לא מחליף לי לרביעי,(מה שאני רגיל שקורה ברכבים אחרים).

בנסיעה רגועה בכביש מהיר האוטו נוסע מצויין, ומעביר הילוכים טוב.

השאלה שלי בגדול היא האם ככה מתנהג הגיר של הצרפתי של רנו? כי זה חדש לי, או שיש כאן איזושהי בעיה...?

ומה לגבי השילוב לרוורס? המכה הזאת לא נראית לי כל כך תקינה...

פורסם

לי נראה שמה שאתה מתאר (מנסיון נהיגה עם גיר כזה), ולמעט הדפיקה כמובן - תקין.

אל תצפה שהגיר הזה יעביר לרביעי, אם אתה נמצא בשלישי ועוזב את הגאז (אפילו אם היית בפול גאז). הגיר הזה אינו מתנהג ככה.

אני מציע לך להתעמק קצת בפורום, ולחפש הודעות על AL4 (לי זכורות הודעות של ארנון, שנתן כמה הסברים מלומדים על הגיר הזה).

דומה לגיר של יפאניות זה לא יהיה בכל אופן.

alfa 156 2.5.

פורסם

כמו שהסברתי, הגיר הזה לא מעלה הילוך בעזיבת גז, בשביל לאפשר בלימת מנוע יעילה ולתת לנהג תחושה, שקרובה לנהיגה ברכב עם גיר ידני.

לגבי המכה בשילוב לרוורס-בהרבה מכוניות משומשות מורכשת מכה קלה, יכול להיות שמקור המכה הוא בתושבות מנוע וגיר ולא בגיר עצמו.

אני מבין, שכבר היית במוסך, ראו את זה וקבעו שזה תקין. אם אתה חושב שזה לא, קבל חוות דעת ממוסך אחר, רצוי מתמחה במכוניות רנו.

פורסם

תודה רבה על המידע חבר'ה, עכשיו אני מבין שאין לי מה לדאוג לגבי הגיר אם ככה הוא אמור להתנהג...

אז נשאר לי רק לבדוק מאין נובעת המכה בשילוב לרוורס..

• תוכן חדש...