Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה, החלונות חשמל הקדמיות הפסיקו לעבוד. המנוע מסתובב אך לא מוריד/מעלה את השמשה (אולי רק מזיז אותה קצת).

הלכתי לחשמלאי (אני גר בבאר שבע) והוא אמר לי בלי לפרק שום דבר שהתיקון של המנגנונים יעלה 900 עבור שני חלונות.

האם זה מחיר הגיוני? ומה יכולה להיות בעיה שם? האם ניתן לסדר זאת באופן עצמאי?

תודה,

מיכאל.

פורסם

היי מיכאל,

שתי החלונות לא עובדים ?

אתה יכול לעשות בדיקה לבד, אם אצלך זה כמו בפולו 97 הכפתור בדשבורד אז תבדוק בחיבור של הדלת לגוף האוטו יש שם שרוול שחור כמו אקורדיון, תפרק אותו ותראה אם כל החוטים שלמים ושאף חוט לא נקרע אם הכל תקין, תוריד את כיסוי הדלת, ואת הספוג מתחתיו (לא לקרוע אותו) קח סוללה כמו של מברגה 12V תנתק את הקונקטור שמתחבר למנוע, ותן לו מתח מהסוללה, תבדוק מה מוריד ומה מעלה ותחבר ישירות לסוללה, אם המנוע עובד אז הוא תקין, ממשיכים לכפתורים במידה ואחד החלונות עובד תחבר את המתג של החלון שעובד לזה שלא עובד או להיפך, אם גם זה תקין כנראה יש בעיה במנגנון עצמו שזה כבר סיפור אחר אבל אלו הבדיקות שניתן לבצע לבד…

בברכה : גידי בוקס. 

פורסם

תודה גידי,

בשתי החלונות המנוע מסתובב אח החלון לא יורד/עולה (בחלון אחד בהתחלה קצת יורד ואז נתקע, ובחלון השני בכלל החלון לא זז). אז הבעיה היא לא בחשמל (כפתורים/חיווט).

כנראה שהבעיה במנגנון. והשאלה שלי, עד כמה מסובך זה לתקן אותו באופן עצמאי? האם 900 ש"ח זה מחיר סביר עבור שתי חלונות? ו

תודה,

מיכאל.

פורסם

תלך לעוד זגג אמרתה שהוא לא פתח כלום ולא בדק, אולי צריך להכניס ספריי סיליקון למסילות תלך לזגג נורמלי שקודם יפתח את הדלתות ויבדוק את המנגנונים ואז תהיה יותר חכם אבל מוזר ששניהם הלכו באותו הרגע, מאיפה אתה בטוח שהמנוע עובד ? בדקת פיוזים ?

פורסם

שתי החלונות התקלקלו בערך באותו זמן. לא ממש ביחד. המנוע בטוח מסתובב כי אני שומע אותו. וגם באחד החלונות הוא קצת מתחיל להזיז את השמשה.

הבנתי שמי שמתפל במנגנונים האלה זה חשמלאי. אני טועה? זה זגג?

בכל מקרה, יש איזשהו איש מקצוע טוב שאפשר להמליץ לי בבאר שבע?

תודה!

פורסם

אוקיי, מי שמטפל בזה הוא זגג רכב יש גם מקומות מיוחדים שמטפלים במנגנון חלונות חשמל תריץ חיפוש בפורום או בגוגל… אבל אני מציע ללכת לקבל עוד חוות דעת ליפני שאתה רץ להחליף…

פורסם

לגבי מחיר אז 900 שקל לשני מנגנונים חדשים כולל עבודה זה בהחלט סביר. השאלה אם זאת באמת הבעיה. אם הם הלכו בערך באותו זמן ולא בדיוק ביחד אז זה באמת סביר שהמנועים הלכו כי אורך החיים שלהם אמור להיות דומה ולכן הגיוני שהם ילכו פחות או יותר באותו זמן. אם זה קרה בדיוק באותו זמן הבעיה לא במנגנון אלא בחשמל. יכול להיות גם שהמסילות מלוכלכות ומי שהמליץ לך פה לנקות אותן בספריי סיליקון אמר נכון. עלים שנושרים מעצים כשהרכב חונה, או כרטיסי ביקור של מכוני ליווי שדוחפים לחלונות ונופלים פנימה יכולים לתקוע את החלונות. קודם תוודא שהמסילות נקיות לפני שאתה רץ להחליף מנגנונים, אבל עם מדובר במנגנונים מקורים מ-98' אז זה הגיוני שבא זמנם.

פורסם
לגבי מחיר אז 900 שקל לשני מנגנונים חדשים כולל עבודה זה בהחלט סביר. השאלה אם זאת באמת הבעיה. אם הם הלכו בערך באותו זמן ולא בדיוק ביחד אז זה באמת סביר שהמנועים הלכו כי אורך החיים שלהם אמור להיות דומה ולכן הגיוני שהם ילכו פחות או יותר באותו זמן. אם זה קרה בדיוק באותו זמן הבעיה לא במנגנון אלא בחשמל. יכול להיות גם שהמסילות מלוכלכות ומי שהמליץ לך פה לנקות אותן בספריי סיליקון אמר נכון. עלים שנושרים מעצים כשהרכב חונה' date=' או כרטיסי ביקור של מכוני ליווי שדוחפים לחלונות ונופלים פנימה יכולים לתקוע את החלונות. קודם תוודא שהמסילות נקיות לפני שאתה רץ להחליף מנגנונים, אבל עם מדובר במנגנונים מקורים מ-98' אז זה הגיוני שבא זמנם.[/quote']

תודה על התשובה ג'וני.

הקטע שהום ביקשו 900 ש"ח על תיקון מנגנונים ולא מנגנונים חדשים. האם 900 ש"ח עבור תיקון זה סביר?

• תוכן חדש...