Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכתוב לך נוסחה מעניינת ותבין לבד.

בדרך שלך:

נורה אחת (75 ש"ח)

בדרך שלהם:

נורה אחת (75 ש"ח) = נורה אחת (75 ש"ח) + מדבקת טסט

ככה זה עובד אין מה לעשות, היה לי מקרה דומה עם כיוון פרונט.. ביצעתי כיוון במכון ולא בדקו את הרכב לאחר מכן (וגם לא שילמתי טסט חוזר).

פורסם

אתה בנאדם מבוגר, על עצלנות במקרה הזה קיבלת קנס של 19 שקל, קבל את זה כמו גבר ותלמד שיעור לעתיד.

כמו שאתה מצופה להגיע לבחינה באוניברסיטה מוכן, ככה אתה מצופה להגיע לטסט עם רכב מוכן, תאר לך שכל עמך ישראל היה עוצר על מסלול הבדיקה ע"מ להחליף נורות (כי ע"פ שיטתך, בשביל זה יש טסט), כולנו היינו עומדים שם ימים שלמים בשביל לקבל את המדבקה הזו.

כאמור, אתה בנאדם מבוגר, תפעיל קצת אחריות, אף אחד הוא לא הבייביסיטר שלך.

פורסם

לפותח השירשור. סליחה שאני שואל אותך אבל אני חייב להיות בטוח במאת האחוזים לפני שאני עונה לך. האם עשית את הטסט החוזר באותו יום? או יום למחרת? כי אני יכול לומר לך בוודאות שבמכון הטסטים בעכו מול קיבוץ עין המפרץ, בחיים אבל בחיים לא גבו ממני אגרת טסט חוזר במידה וחזרתי עם הליקוי באותו יום. לעומת זאת, כן גבו במידה וחזרתי יום או מספר ימים אחרי.

לא יודע מה הנוהל של מכונים אחרים אבל בעכו זה נוהל ידוע שאתה לא משלם במידה ואתה חוזר באותו יום. אפילו המוסך שלי יודע זאת. אז זוהי בהחלט לא ג'סטה שעושים במיוחד עבורי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בדיוק מה שכתבת, הוא היה יכול להיות פחות שמוק, אבל זה כנראה בטבע שלו.

אגב, זה היה באותו מכון, אצל אותו בוחן, 7 דקות אחריי שהוא שלח אותי להחליף נורה.

ולא, לא הייתה לי סיבה לדעת שיש מנורה שרופה, אלא אם לא היית מתעצל ובודק לפני הטסט.

זה לא רכב שלי, אני לא נוסע עליו, אין לי שום סיבה לדעת כלום על הרכב הזה ...

מקרה קצת מרגיז שקרה לי היום,

ניגשתי לעשות "טסט" לרכבם של ההורים של אישתי (רכב חדש, טסט פעם ראשונה)

בעצלנותי הרבה (טעות שלי לחלוטין) לא עשיתי בדיקה בסיסית לרכב לפני שניגשתי למכון.

ניגשתי לעשות טסט (הרכב כמעט חדש) הטסטר מעביר אותי את כל התהליך, הכל נראה בסדר (לא ציפיתי למשהו אחר)

מסיים את הטסט, הבוחן ניגש אליי ואומר לי, "יש לך נורה שרופה, גש למעלה שיחליפו לך ותחזור עוד פעם"

עליתי לחנות חלפים, רצו על נורת H7 אחת 75 ש"ח (?!) אמרתי תודה, קפצתי לאוטו דיפו וקניתי שתי נורות ב 80 ש"ח,

החלפתי זריז וניגשתי לבוחן במטרה שיחתום לי על האישור.

הבוחן בתגובה "גש תעמוד בתור מחדש, תיכנס כמו כולם"

אוקיי, ממתין עוד קצת בתור, מגיע תורי, ניגש אליי הבוחן "19 ש"ח טסט חוזר" :mm_mad: :mm_mad:

ועכשיו אני שואל אתכם, אין שמץ של הגינות לאנשים האלה?

הרי נכנסתי ל"טסט" עם אורות דולקים, ראית שיש נורה שרופה, לא יכולת להגיד מילה?

והוא עוד עשה "כאילו" הוא בודק לי את הפנסים :mm_mad:

אני לא טוען שהבוחן עשה משהו לא חוקי, הטעות הייתה שלי שלא בדקתי לפני את המנורות.

אבל חשבתי שיש קמצוץ של יושר פנימי לאנשים אשר "אמונים" על בדיקות הרישוי ברכבים.

כנראה שהם יותר "אמונים" על גירוד עוד כמה גרושים...

אני בכל מקרה, למכון הזה לא יחזור יותר ...

ET

הדגשתי בשנית את מה שרציתי להגיד ....

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

חבר, חבל על העצבים שלך

מכון הטסטים מנסה להרוויח עלייך עוד כמה שקלים בדרכים לא הכי נעימות לך, לצערינו זה קורה לא רק במכוני טסטים אלא בעוד הרבה חברות אחרות ( ובהרבה מהם זה לא כמה שקלים אלא הרבה יותר )

אז על סכומים כאלה חבל להתעצבן, הבריאות יותר חשובה :-D

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

פורסם

מה בדיוק אתה רוצה? זילזלת, התעצלת ושילמת על זה.

אני לא מבין איך אפשר לקחת רכב לטסט ולא להשקיע ד-ק-ה בלוודא שהאורות תקינים, לוחית הרישוי נקייה, יש ברכב פח-משולש-אפוד, ובדיקה ויזואלית של שנייה וחצי שהצמיגים בריאים ואין נזילות היסטריות מלמטה. גם ברכב חדש.

יש סיבות טובות מאוד למה נתנו לך לעבור את כל המסלול לפני שאמרו לך מה הריג'קטים. זה לא קשור לחמדנות או לרשעות שאתה מנסה להדביק להם כדי להסיר מעצמך את האחריות (למרות שחמדנות וקטנוניות דווקא כן יש לפעמים במכונים).

מה אתה רוצה, שעל כל ריג'קט יעצרו את כל תור המכוניות ויעשו סימפוזיון או שאולי ציפית שהבוחנים יעצרו עבודתם, יזיזו את כל הרכבים שמאחוריך חזרה לכביש ויתנו לך לצאת לשופינג ולחזור? זה לא נראה לך מוגזם?

והסיבה שלא מציינים בפניך את הריג'קטים עד הסוף היא גם כדי לא להתחיל בוויכוחים עם כל נהג בכל תחנה בטסט אלא מול גורם אחראי בסוף כשרכבך עומד בצד ולא מפריע וגם כדי לאפשר לך לקבל את כל הבעיות שאולי יתגלו בתחנות הבאות ולאפשר לך ללכת ולסדר אותן באופן מרוכז.

מנסיון שלי בטסטים רבים למכוניות רבות, חדשות וישנות, כבר יצא לי לגלות שנורה עושה בעיות והפסיקה לפעול בדרך מהבית למכון. קורה. כבר קרה לי שבמכון הבוחן נתן כמה מכות על הפנס, הנורה חזרה לעבוד והוא ציין את זה בפני ולא רשם כריג'קט. ולפעמים כן נכשלתי על זה ונאלצתי לחכות את כל התור מחדש כדי שיבדקו רק קישקוש קטן, למרות שבדרך כלל אם תבקש בנימוס, בוחן ייגש רגע הצידה לרכבך מחוץ לתור ויאשר שתיקנת.

בוחנים הם לא עמלקים. סך הכל אנשים שעושים את העבודה שלהם, שהיא לוודא שהרכב שלך תקין ומטופל. מסתבר שהרכב שלך לא היה ואין לך למי להלין אלא על עצמך. נקודה.

פורסם
מקרה קצת מרגיז שקרה לי היום,

ניגשתי לעשות "טסט" לרכבם של ההורים של אישתי (רכב חדש, טסט פעם ראשונה)

בעצלנותי הרבה (טעות שלי לחלוטין) לא עשיתי בדיקה בסיסית לרכב לפני שניגשתי למכון.

ניגשתי לעשות טסט (הרכב כמעט חדש) הטסטר מעביר אותי את כל התהליך, הכל נראה בסדר (לא ציפיתי למשהו אחר)

מסיים את הטסט, הבוחן ניגש אליי ואומר לי, "יש לך נורה שרופה, גש למעלה שיחליפו לך ותחזור עוד פעם"

עליתי לחנות חלפים, רצו על נורת H7 אחת 75 ש"ח (?!) אמרתי תודה, קפצתי לאוטו דיפו וקניתי שתי נורות ב 80 ש"ח,

החלפתי זריז וניגשתי לבוחן במטרה שיחתום לי על האישור.

הבוחן בתגובה "גש תעמוד בתור מחדש, תיכנס כמו כולם"

אוקיי, ממתין עוד קצת בתור, מגיע תורי, ניגש אליי הבוחן "19 ש"ח טסט חוזר" :mm_mad: :mm_mad:

ועכשיו אני שואל אתכם, אין שמץ של הגינות לאנשים האלה?

הרי נכנסתי ל"טסט" עם אורות דולקים, ראית שיש נורה שרופה, לא יכולת להגיד מילה?

והוא עוד עשה "כאילו" הוא בודק לי את הפנסים :mm_mad:

אני לא טוען שהבוחן עשה משהו לא חוקי, הטעות הייתה שלי שלא בדקתי לפני את המנורות.

אבל חשבתי שיש קמצוץ של יושר פנימי לאנשים אשר "אמונים" על בדיקות הרישוי ברכבים.

כנראה שהם יותר "אמונים" על גירוד עוד כמה גרושים...

אני בכל מקרה, למכון הזה לא יחזור יותר ...

ET

נניח והבוחן הראשון היה אומר לך שיש לך מנורה שרופה ועלייך להחליפה מה היה קורה הלאה ? היית נוסע ברוורס ויוצא מהטסט ? מתקשר לחבר שיביא לך מנורה או שולף מנורה רזרבית והיית נתקע על המסלול ומעכב את כולם כי כבודו לא מוכן לוותר על התור שלו ורוצה להחליף מנורה ?

או מבקש מהבוחן שלא ייסמן בטופס שקיימת מנורה שרופה מכיוון שאתה תחליף אותה תוך כמה רגעים במקרה הטוב ובמקרה הגרוע הדבר עלול לקחת 10-20 דקות תלוי בסוג הרכב.

אל תשכח דבר בסיסי אחד שקיימים רכבים שהחלפת מנורה ראשית לוקח 10 דקות ויותר. אל תחפש את האשמים אלא בדוק את עצמך תחילה ולאחר מכן תשפוט אחרים על מעשיהם.

לצערי הבקשה שלך נדחית על הסף נסה לערער לעליון :-D

איזה כייף לי :)

פורסם

לפותח השרשור, ה-19 שקלים הללו הם שכר לימוד. להבא תמיד לעבור במוסך לפני טסט ולעשות בדיקה.

אגב מכוני רישוי ישרים, לי קרה מקרה שונה. כשעשיתי את הטסט האחרון גם לי אמרו שיש לי נורה שרופה, וזה הפתיע אותי כי החלפתי נורה כמה חודשים קודם לכן וגם עברתי במוסך שלי לפני הטסט. שאלתי את הטסטר כמה עושה אצלכם נורה והוא אומר לי עשרה שקלים. החלטתי לא להתעצבן על כזה סכום, מעט מדי בשביל העצבים שלי, והלכתי לעמדת האלקטרוניקה שיחליפו לי נורה. אחרי חצי דקה בערך הבחור בעמדה אומר לי שהנורה בסדר והסיבה שהיא לא דלקה הם המגעים שהיו רופפים, הבחור חיזק את המגעים, לא לקח תשלום, ושלח אותי לדרכי. אחרי כמה דקות קיבלתי מדבקה.

שם המכון - קומפיוטסט ראשון מערב.

פורסם

לקח להבא: תמיד להחזיק נורה רזרבית ברכב, על כל צרה שלא תבוא. מעבר לכך, כפי שכבר נכתב: לפני שנכנסים לטסט עושים בדיקה עצמית שכל הנורות עובדות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם לי קרה מקרה הפוך במכון אמיתי בעפולה.

חשבתי מראש שהצמיגים יכשילו אותי אבל ניגשתי בכל זאת, היה צורך בהחלפה של שני צמיגים קדמיים וכיוון פרונט אבל בגלל שהיה יום שלישי והם רצו לסגור הוא העביר אותי ונגשתי להחליף אחרי הטסט. זה אמנם קרה לפני כמה שנים אבל גם כשביקרתי שם לפני חודש לעשות טסט ראיתי שהם עושים דברים דומים.

• תוכן חדש...