Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה לנטיס.

יקיר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שכולם שונאים אותה בגלל שכולם אוהבים אותה .

למה כולם אוהבים אותה זו השאלה האמיתית.

התשובה :

עם ישראל אוהב להתנהג כמו עדר כבשים, "כולם" קונים אז "כולם" לא טועים.

דג מת שוחה עם הזרם.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כנראה שכולם שונאים אותה בגלל שכולם אוהבים אותה .

למה כולם אוהבים אותה זו השאלה האמיתית.

התשובה :

עם ישראל אוהב להתנהג כמו עדר כבשים, "כולם" קונים אז "כולם" לא טועים.

דג מת שוחה עם הזרם.

אני גם לא מתלהב מהלאנטיס (חוץ מהדגם שלי שאני מאוד אוהב).

מה שבאתי לומר הוא : שעם ישראל הוא עם של סטיגמות (סטגמיטרי - אם יש מילה כזו)

דוגמה נחמדה מעולם המחשוב

עד לפני כמה שנים אינטל (יצרנית מעבדי מחשב למי שלא יודע) הייתה אחת היצרניות הבולטות בעולם, בישראל היא נכנסה חזק עם כמה מפעלים והחלה לכבוש את השוק הישראלי.

הישראלי הפשוט וחסר ידע קנה רק מעבד של אינטל , כי אינטל שידרה במעבדיה ,ביצועים , אמינות ואחריות (כמו סוברו DL 1600 בזמנו).

לפני מס. מועט של שנים החלה חברה בשם AMD לייצר מעבדים מהירים זולים ואפילו טובים בביצועים מהמעבדים של אינטל (לפי מבחנים השוואתים), היא החלה לשווק את מעבדיה בארץ. בהתחלה היה לה קשה בגלל חוסר מודעות למעבדיה, אבל רק בשנתיים שלוש האחרונות חלה עלייה במכירות שלה בגלל מודעות שהחלה להתפתח אצל השוק..

אבל , ופה אני מדגיש את האבל - עדיין הקליינט הישראלי הפשוט וחסר היידע רוצה לקנות מעבדים של אינטל (לא משנה כמה הם יעלו) כי הם נחשבים ל TOP שב -TOP והם לא מודעים לחלופות אחרות...

בקיצור עם ישראל הוא עם של סטיגמות והוא עם של עדרים, רק קמצוץ מהעדר בורח ומגלה דברים חדשים..

וחבל.. חבל שהפכו את המזדה לאנטיס לחלקת דונם גדולה שבה העדר יוכל לנגוס.

חבל שהפכו את הלאנטיס למכונית שנואה בגלל ציי הרכב שכבשו אותה.

חבל שעם ישראל הוא עם שלא אוהב לבדוק אפשרויות אחרות.

בקיצור - זהו..

Familia-MPS_R_l.jpg

Familia-MPS_F_l.jpg

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לפני חודש וחצי קיבלתי את הלנטיס שלי. ליסינג, ראלי, דלקן :)

לפני זה הייתי שלוש שנים אל איפרזה (1600, אוט', ליסינג, ראלי, דלקן)

קודם כל, יתרונות של לנטיס על אימפרזה:

1. יש תאורה בתא כפפות.

2. ניתן לשנות את עוצמת התאורה של לוח השעונים.

3. קיקדאון מהיר יותר באיזה רבע שנייה מהאימפרזה.

4. פתיחת באגאז' מבחוץ ללא מפתח.

5. מרחב פנים גדול יותר.

עכשיו החיסרונות:

1. מכונית הזאת פשות לא נוחה. איני מסוגל לנהוג יותר מחצי שעה ברצף - אחרי זה מתחילים כאבי הגב איומים!!! :cry::cry::cry::cry: המושב (זה שמתחת לתחת) קצר מדי, מבנה גב המושב גרוע ביותר. משענות ראש לא טובות.

מתלים חסרי תחום הנוחות - רכב פשוט מקפץ כל הזמן.

2. גיר לא צפוי. אתה עף פעם לא יודע באיזה הילוך אתה נמצא (בגלל אי נעילת ממיר מומנט עד ל5000 סל"ד - בסובארו זה היה בסביבות 3000), מה שגורם לתאוצה (או חוסר תאוצה) לא צפויה בבעקיפות והשתלבויות - מסוכן!

לאחרונה אני פשות מחליף הילוכים ידנית. (שם ב HOLD ומשחק 1-2-3)

3. רעש מנוע מחריש אוזניים מעל 4500 סל"ד - ז"א הבחירה היא בין חוסר תאוצה לחוסר שקט.

4. התנהגות כביש דווקה טובה - הרכב "יושב" מצויין, זוויות גלגול בפניות לא גדולות - אבל מאבד אחיזה באופן לא צפוי - מאוד מסוכן.

5. על הגה דיברנו.

6. בלמים חזקים אך לא פרוגרסיבים - ABS אופטימי מדי ונכנס לפעולה מוקדם מדי.

בקיצור - אני מתכוון להחזיר את הלנטיס לחברה ולרכוש רכב פרטי - כמו רוב האנשים פה שקיבלו לנטיסים במקום מכוניות אחרות.

P.

פורסם
אני בהחלט מסכים ,

אני לא מבין למה כל כך יורדים על הלאנטיס ,

יש בבעלותינו כבר את הלאנטיס השנייה וזה רכב סבבה ...

שמעתי בלמים גרועים + ABS גרוע ... איזה שטויות ... כנראה נהגת על רכב ספציפי שהיה לו בעיות .

המנוע חזק וסוחב מצויין ... 110 כ"ס ... הגיר מצויין , לא מזייף אף פעם ותמיד נותן קיק , הרבה יותר טוב מכל החרא הצרפתי כמו ה - AL4 וכו' ...

ותנחשו מה .. הלאנטיס יושבת לא רע.... יותר טוב מקורולה דגם קודם .

ונמאס לי שאנשים מדברים משמועות ולא מניסיון ... אני נהגתי כמה שנים בלאנטיס , בדרך גם בקורולה ובמספר קוריאניות ... ותאמינו לי שהלאנטיס סבבה.

גם אצלי במשפחה יש רכב חברה (לא אחד אפילו) כאשר בחרנו רכב חברה לפני שנה וחצי

האופיות היו:

1. מאזדה לאנטיס.

2. טויוטה קורולה.

3 פורד פוקוס. (4 דלתות בלבד)

4 סיטרואן קסארה 2.0 בנזין.

מי שהיה צריך לבחור את הרכב היה אני :D מכיוון שאחי שהרכב מיועד לו לא מבין בגרוש

במכוניות, קיבלתי טלפון שאמר לי - גיא הנה רשימת הרכבים תודיע לי איזה רכב אני לוקח

עד סוף השבוע.

אני לא יכנס לנקודה של למה בחרתי וכו אבל אני כן יכנס למה קרה אחרי זה - הנבחרת

היתה סיטרואן קסארה שני ליטר, רמת הגימור אקסקלוסיב, מגיעה עם ג'אנטים (יפים לדעתי!)

לאחר זמן מה הקסארה היתה צריכה טיפול, וקיבלנו במקומה - לאנטיס! הפנים של האוטו

נראה נורא בהשוואה לקסארה בעלת עיצוב הפנים מיושן (אך היותר נאה מהלאנטיס). המושבים מגעילים (המושב של הקסארה טוב בעשרות מונים) האוטו ממש , אבל ממש לא נוח. אני מעדיף את ה AL4 החכם (מאוד) של הקסארה, במצב ספורט מאשר את התיבה היפנית של הלאנטיס (ולשם ההשואה גם על זו של הפוקוס) אח שלי אפילו אמר שהלאנטיס היתה נוראית והוא ממתין כבר שיחזירו לו את הקסארה...

בטיפול הבא הגיע קורולה (דור קודם) היא יותר נוחה מהלאנטיס, אך לא מאובזרת לחלוטין

המושבים גם כן נוראיים. האוטו משדר פשטות, הכל מינימלי. שוב חיכינו בהתלהבות שתוחזר

הקסארה..

שלא נדבר על הפרשים בכוח, אבל פה משווים 2 ליטר 138HP מול 1.6 ולכן ההשוואה

אינה הוגנת. (לא שהייתי מהרהרה פעמיים מה לקחת - לאנטיס שני ליטר או קסארה)

עד היום הרכב היחידי שאח שלי ואנוכי התלהבנו ממנו יותר מהקסארה היה מסגמנט אחד גבוהה

יותר - המונדיאו, אותו קיבלנו לשבוע בגלל תקלה בקסארה שניו קופל הסתבכו איתה.

ולסיכום הלאנטיס :

הכי גרוע - לא נוחה.

מושבים לא נוחים.

עיצוב פנים לא יפה (דעתי)

ABS שנכנס מוקדם מדי , ובלמים גרועים באופן כללי (לקסארה בלמים מעולים!)

המונית.

כך אגב ניראית הקסארה בגירסת האקסלקלוסיב:

http://www.citroen.lv/jpeg/xsara_exclusive.jpg

http://www.citcar.hu/aloldal/xsara-2_fokep.jpg

התמונות די מגעילות, אם הדיון עדיין יהיה רלוונטי בעבודה יש לי תמונות שאני צילמתי

והן מרשימות הרבה יותר.

פורסם
התמונות די מגעילות, אם הדיון עדיין יהיה רלוונטי בעבודה יש לי תמונות שאני צילמתי

והן מרשימות הרבה יותר.

Zה בסדר , סולחים לך :o

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
אני בהחלט מסכים ,

אני לא מבין למה כל כך יורדים על הלאנטיס ,

יש בבעלותינו כבר את הלאנטיס השנייה וזה רכב סבבה ...

שמעתי בלמים גרועים + ABS גרוע ... איזה שטויות ... כנראה נהגת על רכב ספציפי שהיה לו בעיות .

המנוע חזק וסוחב מצויין ... 110 כ"ס ... הגיר מצויין , לא מזייף אף פעם ותמיד נותן קיק , הרבה יותר טוב מכל החרא הצרפתי כמו ה - AL4 וכו' ...

ותנחשו מה .. הלאנטיס יושבת לא רע.... יותר טוב מקורולה דגם קודם .

ונמאס לי שאנשים מדברים משמועות ולא מניסיון ... אני נהגתי כמה שנים בלאנטיס , בדרך גם בקורולה ובמספר קוריאניות ... ותאמינו לי שהלאנטיס סבבה.

אז תסלח לי, אבל יש לי ניסיון על לנטיס שנת 99.

בלמים ג-ר-ו-ע-י-ם. ABS אפילו יותר נורא.

מנוע 1.8 היה לנו. סחב בסדר. 1.6 די עגלה. נראה כי 110 כ"ס זה אופטימי בשבילו. הגיר בסדר.

ועל מה בדיוק הלנטיס "יושבת"? איזו מילה מפגרת זאת. אם התכוונת לאחיזה, אז בכלל הצחקת אותי. תת היגוי בכמויות ומוקדם מאוד.

נהגת גם בלנטיס, גם בקורולה וגם בכמה קוריאניות? נו? ענית לעצמך - הבסיס ההשוואתי שלך גרוע. ביחס אליהן ברור שהלנטיס בסדר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מציע מאסר עולם לממציא ה- AL4 ! :mad:

איזה תיבה מסריחה! :mad:

למה זה טוב, הא? :mad:

מתן, שכל השירות הצבאי שלו עבר בנהיגה בכביש החוף, במגאן עם AL4 :mad:

:puzzled:
פורסם

[qoute=Guy]אני מעדיף את ה AL4 החכם (מאוד) של הקסארה, במצב ספורט מאשר את התיבה היפנית של הלאנטיס (ולשם ההשואה גם על זו של הפוקוס)

סתם לידיעה ללנטיס ולפוקוס אותה תיבת הילוכים (וגם אותו אבא)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שהשרשור הזה לא נגמר??

כנראה שמאוד אוהבים את הלאנטיס :lol::lol:

פורסם

לי אין משהו נגד הלאנטיס... בעיני היא מכונית בסיסית ביותר שנועדה לשנע אותי מא' לב'.

היא לא רעה כל-כך, נסעתי על כמה וכמה לאנטיסים, על כמה קרועות שממש אין ברקסים והמתלים מתים וגם על לאנטיס עם 80K שנוסעת כמו חדשה...

אני לא מבין מה כל הבילבולי ביצים עם הכיסא לא נוח, נהגתי במשך 4 שעות רצוף ולא היו כאבים מיוחדים.

זה לא הרכב שהייתי קונה, אבל זה לא רכב שאני אסרב לנהוג עליו כי הוא די טוב... במיוחד אחרי שנהגתי רבות על DL 88 ...

קורלה דור קודם היא מכונית נהדרת, אף פעם לא הפריע לי האפרוריות בתא הנוסעים, המנוע מחפה על הכל, חזק וקולע, הגיר האוטומטי מצויין והקיק דאון שלו נהדר.

הבאסה היחידה באוטו זה המקום מאחור שזה ממש מכה. אבל חוץ מזה - מלכת האמינות. עונה על הדרישות הבסיסיות הרבה יותר מהמאזדה...

haters will hate

פורסם
אח....הזיכרונות...מזדה לנטיס ליסינג ראלי+פזומט(מהעבודה של אבא)...סחיפות "כוח" על דשא לח..170 בכביש החוף...קיקדאונים מצמיתי גב..

דיר בלקום ללכלך על הלנטיס!! :wink:

אין כמו פזומט!!!

וואי, איך עצבנת אותי :mad:

אתה מזכיר לי את החבר הדפוק שלי שאומר על היונדאי אקסידנט שלו שהוא אוטו מצויין רק בגלל שהוא רכב מהעבודה של אבא שלו והדלק חינם . . .

גם אבא שלי מביא לפעמים מהעבודה מיצובישי לאנסר עם דלק חינם, אני קרעתי לרכב הזה את הצורה מכל מכיוונים (בלמים, צמיגים, מנוע וגיר שקרובים מאוד לקרוס) אבל בחיים לא תשמע אותי אומר על הרכב הזה משהו טוב חוץ מבלמים טובים . . .

עכשיו נחזור לנושא הראשי, המזדה היא מכונית בנונית מאוד, יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות אבל אנשים הולכים כמו עדר וקונים אותה כי לשכן יש כזו בלבן . . .

אני לא שונא אותה בגלל שהיא נפוצה . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
[qoute=Guy]אני מעדיף את ה AL4 החכם (מאוד) של הקסארה, במצב ספורט מאשר את התיבה היפנית של הלאנטיס (ולשם ההשואה גם על זו של הפוקוס)

סתם לידיעה ללנטיס ולפוקוס אותה תיבת הילוכים (וגם אותו אבא)

רשמתי את זה בתור דוגמא כי זו המשפחתומטית השניה שיש לנו... התיבה היא

של מאזדה. ונמצאת גם בפוקוס.

לגבי מתן , לדעתי ה AL4 מעולה. אני לא יודע מה כל כך הפריע לך איתה, אבל אני

הייתי מחליף היום את התיבה בפוקוס ל AL4 אם היתה לי את הבחירה... (ואם כבר

בחירה אז הייתי מחליף לגיר ידני...)

פורסם
redrose

וואי, איך עצבנת אותי :mad:

אתה מזכיר לי את החבר הדפוק שלי שאומר על היונדאי אקסידנט שלו שהוא אוטו מצויין רק בגלל שהוא רכב מהעבודה של אבא שלו והדלק חינם . . .

גם אבא שלי מביא לפעמים מהעבודה מיצובישי לאנסר עם דלק חינם, אני קרעתי לרכב הזה את הצורה מכל מכיוונים (בלמים, צמיגים, מנוע וגיר שקרובים מאוד לקרוס) אבל בחיים לא תשמע אותי אומר על הרכב הזה משהו טוב חוץ מבלמים טובים . . .

עכשיו נחזור לנושא הראשי, המזדה היא מכונית בנונית מאוד, יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות אבל אנשים הולכים כמו עדר וקונים אותה כי לשכן יש כזו בלבן . . .

אני לא שונא אותה בגלל שהיא נפוצה . . .

אין לי בעיה עם תפירת צמיגים, ובלמים. זה אומר הרבה עבודה, גם אני הרגתי צמיגים

בקסארה, אם כי בלמים לא, אותם לא הרגתי בכוונה אלא בקטעים מאומצים מאוד. ופה

מדובר על בלאי, כמו בצמיגים לא משהו מאוד לא סטנדרטי.

למה להרוס גיר? בשביל להרוס גיר באוטומט אפשר לעשות מה שרבים (ו$@T%@$)

עושים וזה להרים את הטורים לשמיים בניוטראל, ולשלב ל D... את המכה שומעים לק"מ.

זה נשמע כואב, ובעיקר נשמע מיותר... צמיגים הולכים בניסעה ספורטיבית מה לעשות..

גם ברקסים. צמיגים גם הולכים שעושים שטויות קצת, אבל גיר?!??! :shock: לא היה לי לב או איזה שהוא צורך לעשות את זה עד היום לשום רכב , זה פשוט נראה לי מיותר.

גם לא ל 2 רכבי חברה שהיו לי במשפחה (ועדיין נמצאים).

• תוכן חדש...