Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא GT מסוכנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
JTS זו נפילה. אבל לכל דבר יש מחיר. אם כי, תזכור, כמה שיורידו לך מהמחירון עכשיו לא אומר שאתה לא תצטרך להוריד כשתמכור...

בכל מקרה אם אתה קונה GT כזו תבדוק טוב טוב, לא רק במכון אלא אצל מכונאי אלפא שמכיר את המנוע (מישהו כמו איציק מרחובות למשל) שגם יודע להקשיב לו, יראה מה מצב הקוילים והמזרקים וכו'. בהנחה שהמנוע כרגע במצב טוב (אל תתיחס לאכילת שמן - הם תמיד אוכלים שמן, מיום צאתם מהמפעל ועד סוף חייהם) אני לו קניתי אותו הייתי לוקח את הכסף שחסכתי מתחת למחירון ומשקיע אותו מיידית בהחלפה יזומה של כל המזרקים לחדשים (לא מפירוק!), טיפול טיימינג והחלפת שמנים טוטאלית. יעלה לך אני מניח בסביבות ה-15,000 ש"ח ואולי יותר, אבל אל תחסוך כאן. אחרי טיפול כזה יש לך סיכוי לעוד 4-5 שנים שקטות. ואז - ברגע שמתחילות בעיות - שוב פעם, בלי לחסוך, להחליף את כל המזרקים.

אם היתה כאן אפשרות כזו, הייתי נותן לך לייק.

תודה, איישם את ההמלצות.

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

15K ש"ח רק בשביל להמנע מתקלות אופייניות? כל 4 עד 5 שנים?

או שאתה צריך כיס מאוד עמוק בשביל לתחזק ככה רכב או שאתה צריך להיות משוגע שהחליט שזה הבייבי שלו והרכב הולך להיות בבעלותו הרבה מאוד זמן.

לי זה נשמע שאם מחיר הרכב הוא בין 20 ל40K מתחת לגבול התקציב שלך - כנראה שאתה יכול להנות מאלפא בלב שקט.

לפי מה שאני יודע מנועי הJTS של ה156 הם בעייתיים.

מה לגבי מנועי הJTS ב159 - הבנתי שרוב הבעיות טופלו שם -

אין טיימינג - האם זה נכון? ואם כן האם זה נכון משנתון מסויים והלאה?

טיפלו בבעיות של המשולשים.

טיפלו בנושא האינג'קטורים - נכון? לא נכון?

אשמח לקצת מידע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כל הבעיה של ה-JTS הישנים היתה במזרקים. במנועים החדשים (דור ה-159) פתרו את זה - אני מניח שינו טכנולוגית הזרקה - ופתרו את בעיות האמינות. היום אין בעיות ב-JTS החדשים. רק חבל שב-GT המשיכו להכניס את אותו מנוע מחורבן.

ובכל זאת - נהגתי 4 וחצי שנים על ה-JTS הזה, נכון שהוצאתי עליו הרבה כסף אבל בסופו של דבר אני מסתכל על זה ככה - בזמנו קניתי ב-170K רכב בן שנה, שכחדש עלה 280K (והיה שווה את זה מבחינת ביצועים ופינוקים, בהשוואה לאלטרנטיבות של אז, ובוודאי עדיף בעיצוב). לא הייתי מוצא רכב מקביל במחיר הזה. מתוך הסכום הזה עוד עשו לי טרייד אין על ה-147 במחיר מחירון, ועוד הוסיפו כמה צ'ופרים, אח"כ עוד היו לי שנתיים באחריות ועוד שנה נוספת שעברה בלי בעיות, אח"כ התחיל לעשות שטויות. רוב הזמן נהניתי מאוד. אם הייתי יודע אז מה שיודע היום, הייתי נותן לעצמי את הטיפ כשהתחילו הבעיות ואולי חוסך הרבה טרחה, הוצאות ועגמת נפש אח"כ.

זה גם עניין של זמן, בגיל מסויים איבדתי את הסבלנות לחוסר אמינות. ולמען הסר ספק - כל חיי כמעט אני על איטלקיות (פיאטים ואלפות) וזו היתה הנפילה היחידה - המנוע הזה, המזרקים הללו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תודה

אני בהחלט "חרמן טילים" על 159 ואני חושב על הרכב הזה כמחליפת האוונסיס בעוד כמה שנים - משהו ברכב הזה פשוט עושה לי את זה, העיצוב הפנימי, העיצוב החיצוני, הרעש

לא יודע לפעמים כשאני מביט על אלפות זה כאילו שהם מייצרים נשים ולא מכוניות - חבל רק שלרובן גם הטמפרמנט הוא נשי :-D

יש ציטטה מאוד מפורסמת של אחד ההוגים המפורסמים שאומרת משהו כמו -

הוגינה של האשה זה המנוע המשכולל בעולם!

אתה יכול להתניע אותו בקצה האצבע.

הוא משמן את עצמו.

תמיד נמצא בחום עבודה.

יביא אותך למקומות שלא חשבת עליהם.

רק חבל שלמערכת הניהול שלו יש כזה טמפרמנט משוגע! :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז ככה יש לי JTS2010 והיה לי גם JTS2006 שתיהם בGT.

עד היום אפס תקלות אבל זה אולי מזל.

חוץ מזה איכות גימור מעולה, רעש מנוע מדהים, מושבים מדהימים, היגוי חד כסכין, נוחות גרועה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
אז ככה יש לי JTS2010 והיה לי גם JTS2006 שתיהם בGT.

עד היום אפס תקלות אבל זה אולי מזל.

חוץ מזה איכות גימור מעולה, רעש מנוע מדהים, מושבים מדהימים, היגוי חד כסכין, נוחות גרועה.

האפס תקלות מיוחס גם ל2006? כמה זמן היתה לך אותה וכמה ק"מ?

תודה

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם
האפס תקלות מיוחס גם ל2006? כמה זמן היתה לך אותה וכמה ק"מ?

תודה

9 חודשים

73000 קילומטר

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תוכן חדש...