Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בדיוק לפי הכותרת, אני מחפש להחליף את הרכב עליו אני נוסע כעת בעיקר בגלל צריכת דלק גרועה (1:13)

אני נוסע כמעט כל יום ירושלים - ת"א וחזור, לפחות בתקופה הקרובה.

צריכת הדלק, הכי כואבת לי בכיס, אבל אני נמנע מלקנות ידני מכיוון שגם אישתי לעיתים נוהגת ברכב.

אם אלו היו השיקולים המרכזיים, על איזה רכב הייתם ממליצים?

אגב, לא חייב להיות בהכרח רכב חדש, יכול להיות גם משומש.

התקציב ( 100 +-)

תודה

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

קשה לשפר צריכת דלק משמעותית מ 13 לליטר בבנזין רגיל, לכן הייתי מתמקד בדיזל והיברידי.

דיזל אוטומטי די מוגבל

ג"טה TDI DSG אחרי 2010 המנוע הוא 1.6TDI לפני 1.9TDI, ה1.6 יותר חסכוני, ה 1.9 ותיק מאוד ואמין מאוד, על אמינות הגיר הדעות חלוקות.

יש גם קיה סיד אוטומטית דיזל (סטיישן ונאמר לי שגם הרגילה), לא יודע כמה שכיחה, יש גם קיה סול, שים לב שבגלל הגיר הן פחות חסכוניות מהרובוטיות האירופאיות.

רנו פלואנס 1.5 DCI עם תיבת מצמד כפול, חדשה מהחברה עולה 120K, אם אפשר למתוח את התקציב היא מאוד מעניינת, המנוע של הרנו מאוד אמין, התיבה חדשה בשוק ועדיין אין נסיון איתה.

היברידי

יש פריוס, סיוויק הייבריד ואינסייט. תתאמץ למצוא פריוס מהדגם החדש (מנוע 1.8) עדיפה מהישנה, רכב מאוד חסכוני בכל תנאי דרך.

הונדה ג"אז היברידית חדשה עולה 115K, שווה לשקול גם אותה.

פורסם

אינסייט בתנאים הללו תעשה לך 15-16 ק"מ לליטר אם אתה נוהג שפוי, הג'אז הייבריד תשתה בערך 10% יותר.

להיברידיות בתנאים הללו יש חסרון שיהיו מצבים מוסיימים המצבר יתרוקן ותשאר על מנוע הבנזין בלבד והרכב יסחוב פחות טוב.

הייתי מעדיף למצוא טורבו דיזל, הוא יסחוב הרבה יותר טוב.

פורסם

אני קצת משוחד (יש לי ג'טה TDI 2008 שאני הולך למכור) אבל כדי להוריד הוצאות דלק רק דיזל יכול לעזור (מה גם שיש מלא תחנות שמחיר דיזל פחות ממחיר בנזין)

בברכה netmag.

פורסם

איך אני אוהב שרשירים כאלה.

בבקשה תהיה סבלני איתי ותקרא עד הסוף ואז אתה תבין למה אני אומר את זה.

הבעיה - צריכת דלק.

הביקוש - רכב חסכוני ככל הניתן.

אבל זה לא הדבר היחיד בחיים, צריכת דלק.

קודם כל - אתם זוג נשוי? יש ילדים אין ילדים? צריך מקום לעגלה לא צריך מקום לעגלה?

ידני בא בחשבון? או רק אוטומטי או רובוטי?

האם הסבה לגז בא בחשבון? או רק היברידי או דיזל או כל דבר אחר חסכוני?

האם לקחת בחשבון שברכבים שיש גיר רובוטי אתה תצטרך להחליף קלאץ' כמו ברכב ידני כל שנתיים שלוש? ואם כן האם אתה מודע לכך שהעלות של החלפת הקלאץ' תהיה שוות ערך ככל הנראה לרוב מה שתחסוך בהוצאה על הדלק?

האם לקחת בחשבון שהסבה לגז עולה 10K ויקח לך כמה שנים טובות להחזיר את ההשקעה ועד אז אף אחד לא אמר שהרכב לא יתקלקל או שפשוט תרצה להחליפו?

אז, תן לנו לפחות לדעת מה הם התנאים המינימליים שהרכב צריך עמוד בהם כי להמליץ לך על אלטו ידנית בזמן שלא נכנסת לך שם עגלת תינוק נורמלית - לא יעזור לך.

אם יש לך 100K יכול להיות שלקנות רכב ישן יותר במצב טוב ולהשאיר בצד כסף לדלק יהיה יותר חכם?

תחשוב קצת. צריכת דלק זה חשוב אבל יש עוד פרמטרים ברכב שיכולים להשאיר לך כסף בארנק.

אפרופו בהמלצה עיוורת הייתי אומר לכם לחפש טויוטה יאריס עם גיר רובוטי או פיאט גראנדה פונטו - יש או ידנית או רובוטית - שני רכבים מצויינים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תל אביב - ירושלים כל יום עובר את ה 40K בשנה בכיף, שזה לבד הופך את צריכת הדלק לחלק הכי משמעותי בהוצאת הרכב שלו.

איזה מצמד זה שהחלפה שלו מוחקת (לדבריך כן?) חסכון בנזין מול דלק של 80K ק"מ? אתה מודע שגם בבנזין רובוטי יש מצמד? אתה מודע שגם לגירים אוטומטיים יש אחזקה יקרה? מה הקשר בדיוק של חסכון בדלק בהחלפת המצמד?

פורסם

מה הקשר?

גירים אוטומטיים של רכבים כמו קורולה למשל לא נוטים להתקלקל - למען האמת אתה תפתח ראש מנוע אי שם בין 250 ל 350KKM בפעם הראשונה לפי הסטטיסטיקה של הרכבים האלה אבל לא תשפץ גיר.

אם אתה קונה VAG מהתקופה של גולף דור 4 או רכבים צרפתיים באמת אחרי קילומטרז' שכזה כנראה שכבר תיאלץ לשפץ גיר פעם אחת.

לפי מה שאני זוכר להחליף קלאץ' עולה כמה אלפים טובים ברוב הרכבים שאני מכיר - בין 2K ל3K בערך.

אבל אם הנסועה היא כל כך גדולה אז נראה שהפתרון שאתה מחפש הוא בכלל רכב היברידי בין אם מדובר על הסבה לגז או שילוב של חשמלי עם בנזין.

או מנועי טורבו דיזל אבל אתה תיאלץ למתוח כאן קצת את התקציב כי הכי כדאי יהיה לקנות רכב חדש - בדרך כלל רכבי דיזל או טורבו דיזל נקנו מהסיבה הזו ולכן למצוא אחד שלא שחטו אותו - בהצלחה.

אני הייתי מחפש רכב יפני או איטלקי עם גיר רובוטי יד שניה באזור מחירים שבין 40 ל 70K שקלים

עושה הסבה לגז שעד כמה שזכור לי מדובר על השקעה של כ10K שקלים ואת שאר הכסף שומר ליישור קו\תקלות\דלק

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה אנשים על כל התשובות, אני אחדד קצת.

ראשית, כרגע מדובר על רכב לזוג, למרות שבעתיד אני מקווה שיהיה ילדים כרגע זה לא שיקול מהותי בקניית הרכב, הסיבה שלא הייתי חושב על הסופר מיני (פיקנטו ושות׳) זה המאמץ היום יומי שמסופקני אם הם יעמדו בו, מה גם שמרגע שהמשפחה תגדל הם יהפכו להיות לא רלוונטיים.

רכבי הדיזל/טורבו דיזל הם שאלה מעניינת, הרכב הקודם שהיה ברשותי היה קליאו B 2003 טורבו דיזל ופשוט עשה לי את המוות, תקלות חשמל + 2 מנועים + טורבו שהתפרק לחתיכות + EGR , בקיצור, נשבעתי שאני לא אגע יותר ברכב צרפתי למרות, שצריכת הדלק הממוצעת שלי איתו הייתה 1:22 והרכב עבד קשה מאוד (סדר גודל ממוצע של 350 ק״מ ביום)

הרכבים ההיברידיים בכלל לא נכנסו למשוואה שלי, מכיוון שמעולם לא נהגתי ברכב כזה, הוא יכול להיות אופציה מעניינת (הג׳אז בעיקר) אולם השאלה המתבקשת היא האם הוא באמת חסכוני בדלק, בייחוד שרוב הנסיעות הם בין עירוניות ( על מנוע הבנזין) והאם עלויות האחזקה של לא זוועתיות ביחס לרכבים אחרים.

כפי שכתבתי בכותרת, אילוץ עיקרי בשיקולי הקנייה הוא רכב בלי דוושת קלאץ׳ מכיוון שאישתי לא נוהגת ברכבים ידניים (וטוב שכך, אני מעוניין שהיא תתרכז בכביש ולא בתפעול הרכב) הרנו הייתה ידנית ולפיכך היא לא יכלה לנהוג ברכב, מה שהופך את האוטומט/רובוט לאילוץ.

אני חייב להוסיף ולשאול, ואני מקווה שזה לא כללי מידי, אני מודע ליתרונות הגדולים של רכבי הדיזל (בייחוד של דגמי הטורבו) מדוע הרבה אנשים נמנעים מלרכוש רכבי דיזל? איפה הקאץ׳? למה אנשים לא נוהרים לדיזל ונצמדים לבנזין?

ET 

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

אתה בטוח במספר שרשמת? 350 ק"מ ביום?

יש כמה סיבות שדיזל לא נפוץ:

1. דעות קדומות ובורות לגבי המצב הנוכחי, הדעה הקדומה היא תוצר של אגרת הרישוי הגבוהה לרכבי דיזל, שגרם להם להיות לא כדאיים (תוסיף לזה דלק היה יותר זול מעכשיו), האגרה של הנזין והדיזל זהה ואין מה לחשוש, ובן אדם שרואה שסולר עולה 8.5-12 ש"ח בתחנות חושב שזה המחיר שימלא, למרות שיש בכל מקום תחנות שמוכרות סולר קרוב למחיר הבנזין.

2. מחיר גבוהה, נוסחת המיסוי הירוק מענישה דיזל וגורמת לו להיות במחיר גבוה יותר מהבנזין המקבילה, למשל ג"טה 1.6 בנזין דור קודם עלתה 115K, הדיזל עם אותו האבזור בדיוק עלתה 145K, יש יוצאי דופן והפלואנס היא דוגמא אחת, אבל לרוב זה כך.

3. יש הנחה שטיפולים בדיזל יותר יקרים, אני לא בטוח עד כמה היא נכונה.

4. לדיזל יש ירידת ערך יותר גדולה.

5. זה ביצה ותרנגולת, אבל לרוב רכבי הדיזל באים ברמת אבזור נמוכה, ומיועדות יותר לשוק הליסינג או מוניות, ונדיר שתמצא אותו אוטומט, הרי המטרה מלכתחילה חסכון.

מצד שני:

הנסועה שלך תהרוג את הסחירות של רכב הבנזין שלך.

אחרי 150K (שלוש שנות שימוש אצלך), אל תצפה לאמינות משום רכב, אם כבר מנועי הדיזל הרבה יותר עמידים.

לא יודע עד כמה היברידי עמיד לסדר גודל כזה של ק"מ.

הייתי ממליץ לך על רכב דיזל יד שניה (בן שנה שנתיים), עם ק"מ נמוך מתחת ל100K ק"מ, ג"טה דיזל DSG למשל, ולחרוש עליו עד שתצא לו הנשמה.

השיקול שלך הוא כלכלי, ותשים לב שכל רכב שתקנה, עם נסועה כמו שלך, אתה מוריד לו 20% מהערך כל שנה לפחות, לכן לצמצם נזקים הייתי קונה רכב שכבר חטף ירידת ערך, על הדלק אתה מרגיש את התשלום כל שבוע, על ירידת הערך רק בעוד כמה שנים.

פורסם

כמו שאמרו לפני הכל דעות קדומות. אני קניתי את הג'טה TDI כי רציתי אוטו חזק וחשבתי על ג'טה 2.0 כש התחלתי לבדוק אז ראיתי ש-TDI עולה אותו דבר ולמרות שאני עושה באוטו פחות מ-15K בשנה החלטתי לקנות דיזל. בכל מקרה אני חוסך בצריכת דלק ומחיר סולר (היום משלם 7.09). וכן ג'טה שלי עברה רק 46K ביותר מ-3 שנים.

מחיר טיפולים לא שונה מרכב בנזין. טיפול קטן במוסך מורשה עולה 550 ש"ח וטיפול גדול 880ש"ח (זה מה ששלמתי)

ביטוח עולה אותו דבר כמו לאוטו מקביל בנזין.

מנוע דיזל מתאים יותר לנסוע מרובה ולא סטם במחירון לוי יצחק כדי לבדוק פיצוי/קנס על קילומטרג' יש להפחית 25% מרכב בנזין.

בברכה netmag.

• תוכן חדש...