Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיות למתקדמים

Guest Anonymous
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי קיבלתי קצת ייעוץ (בתפוז, תודה לכל מי שענה), עשיתי קצת מחקר, עכשיו הגיע שלב התהיות למתקדמים:

אני מחפש רכב קטן, ידני ואמין (בקיצור, שיעלה כמה שפחות כסף "להשתמש" בו - דלק, טיפולים וחניה).

ההמלצה הדי חד-משמעית הייתה פורד פיאסטה (נפסלו בגלל אמינות קצת פחות טובה פיאט אונו -רכב נחמד דווקא -, סיטרואן ZX, ג'אסטי, איביזה ושאר בנות הקטגוריה).

התקציב: עד 15000, כשה די הגבול העליון, והייתי שמח למצוא משהו ב 2-3K פחות, אבל אני מוכן להתפשר על סכום כזה כיוון שמדובר כבר בקניית אוטו חצי נורמלי.

הבעיה: פיאסטה, לפחות ע"פי הבדיקה שלי בלוי יצחק (וגם לפי המודעות בעיתונים), התחילו את הדור החדש ב 95, ושנת הייצור שקדמה לכך הייתה 92 (3 שנים הפסקה בייצור). מה גם שהדגמים החדשים (דיינמיק, קליפסו), הרבה יותר מתקרבים לרכב נורמלי מאשר לעגלה.

אלא, שפייסטה 1.3-1.4 95 עולה בין 18-20K מחירון.

וכעת לשאלות:

1) האם באמת אין למצוא פיאסטה נורמלית (מודרנית) 93 או 94 ?

2) האם יש סיכוי למצוא פיאסטה 95 במצב טוב ולשלם עליה בסביבות ה 14-15K, או שמחיר שוק=מחירון ?

3) הכי חשוב - על מה הייתם מתפשרים? לקנות פיאסטה 92, או אולי לחפש רכב קצת יותר נפוץ (אני רואה כל הזמן ג'סטי ושרייד שנראות טוב מבחוץ, בשנים 92-3, יש המון כאלו בשוק ובטח אפשר למצוא משהו במצב טוב, השאלה אם כדאי).

פורסם

אבל בד"כ הן יהיו מהשכרה / ציי רכב אבל רבות מהן טופלו לא רע בעיקר בגלל שאין מה להרוס.

בכל מקרה ע"מ לשמור על אחזקה זולה תתרחק מדגם הדיינאמיק, אמנם המנוע יותר מודרני אבל הוא ה-ר-ב-ה יותר מסובך וגדולה של הפיאסטה היא בפשטות ובאמינות של המכללים השונים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שרייד 92/3 -אלטרנטיבה מעולה במידה ומדובר בידנית. הבעיה היא למצוא אחת כזאת . רובן אוטומטיות.

לפי דעתי אם התקציב שלך הוא 15 , אתה בלב שקט יכול לבדוק מכוניות שמחירן "20 אלף" עקב מצב השוק היום.

אגב השרייד , היא לא רק נראית טוב מבחוץ יחסית , אלא גם מבפנים. פנים הרכב נשמר באופן מעורר כבוד : מ-3 שריידים שבדקנו , הדשבורד נשמר מעולה , המושבים נראו כחדשים וכו'.

האמינות הבסיסית טובה , אין גיר אוטומטי לבעית סחיבה . בחירה טובה לדעתי.

פורסם

קיימת פיאסטה 1993-1994

בדגמי

א) קליפסו (קבריולה, 2 חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מנוע 1300 , אני לא בטוח בקשר לדלתות)

ב) CLX 5 דלתות (ללא האבזור, אבל מנוע 1400, שאמור להיות עדיף אך קצת בעייתי)

מחירון של שתיהן - בערך 18K. אני מעריך (מקווה) שאפשר למצוא ב 14-16 .

לפני שאני מתחיל לחפש, יש למישהו המלצות \ חלופות ?

להזכיר אני תפרן, ואם הכל יהיה בסדר הרכב אמור ללוות אותי כמה שנים טובות (4-5 שנים של שימוש מתון)

פורסם
שרייד 92/3 -אלטרנטיבה מעולה במידה ומדובר בידנית. הבעיה היא למצוא אחת כזאת . רובן אוטומטיות.

לפי דעתי אם התקציב שלך הוא 15 , אתה בלב שקט יכול לבדוק מכוניות שמחירן "20 אלף" עקב מצב השוק היום.

אגב השרייד , היא לא רק נראית טוב מבחוץ יחסית , אלא גם מבפנים. פנים הרכב נשמר באופן מעורר כבוד : מ-3 שריידים שבדקנו , הדשבורד נשמר מעולה , המושבים נראו כחדשים וכו'.

בחירה גרועה לדעתי, מתקופת בעלות של 4 שנים.

קודם כל, השרייד שומרת על ערכה מעולה - מה שאומר שכיד שנייה אתה משלם הרבה - על שנתון נמוך.

בנוסף לכך, השרייד היא זללנית דלק לא קטנה והמנוע שלה לא מעודן ורועש.

הנוחות סבירה וכך גם המרווח אבל ההתנהגות רעה למדי.

עלות האחזקה גבוהה. הטיפולים והתיקונים י-ק-ר-י-ם גם בהשוואה למשפחתיות קומפקטיות מסויימות.

נכון, תא הנוסעים הספרטני נשמר היטב לאורך השנים, אבל זו גם נקודת האור הרצינית היחידה.

פורסם

קודם כל, השרייד שומרת על ערכה מעולה - מה שאומר שכיד שנייה אתה משלם הרבה - על שנתון נמוך.

עלות האחזקה גבוהה. הטיפולים והתיקונים י-ק-ר-י-ם גם בהשוואה למשפחתיות קומפקטיות מסויימות.

נכון, תא הנוסעים הספרטני נשמר היטב לאורך השנים, אבל זו גם נקודת האור הרצינית היחידה.

אז מה היה לנו?

מרווחת

מנוע טוב משודך לגיר ידני--> ביצועים טובים ביחס למתחרות.

רעשני? יחסית לפיאסטה שנת 93? לא בטוח

תא נוסעים נשמר

זללנית דלק באוטומט , סביר+ בידנית

מסכים אולי לגבי יוקר חלקים לאחר תאונה אבל בטח שלא לטיפולים שוטפים, אין שום דבר מיוחד בשרייד.

אמינה

התנהגות גרועה = לא מהנה או לא בטוחה? אני בספק אם זה מה שמבקש הייעוץ מחפש , אם כן שיקנה 205 GTI שנת 88.

ולכן , במידה והשואל מחפש רכב בסיסי , אמין , עמיד ששומר על ערכו ובעל ביצועים לא רעים אני ממליץ על השרייד הידנית.

אחרת , לחלופות האירופאיות, ובינהן הפיאסטה , שטובה מאד בזכות עצמה.

פורסם

אוקיי מה שאתה אומר על השרייד כבר שמעתי. לצערי זה המצב של רוב הקומפקטיות הזולות (ג'סטי, איביזה עוד יותר גרוע, פיאט אונו בכלל מתפרקת אע"פי שהתיקונים זולים והאוטו יותר מהנה).

עם זאת, כמנהל כאן (אחלה מקום יש לכם, באמת) בטח יש לך הצעות פרודוקטיביות לגבי מה כן כדאי: הם בתקציב האמור, לצרכים האמורים, הבחירה בדגמי הפיאסטה הללו היא הדבר הכי חכם לעשות?

המלצות מיוחדות בנוגע אליהם ? (למשל ברור שהקליפסו עם הגג והחלונות החשמליים יותר אטרקטיבית, לפחות יהיה משהו אחד לא ספרטני באוטו, מצד שני אולי זה דבר שדורש יותר טיפולים מלקנות אחר.. מה בנוגע למנוע - האם 1.3-1.4 זה הנפח ה"נכון", או שבידני קטן אפשר להסתדר עם מנוע 1000 - מניסיון עם קליאו 95 1.4 אוטומט של חברה שלי - האוטו לא סוחב בעליות, שלא לדבר על להדליק מזגן. האם מנוע קטן באמת חסכוני יותר, או שלמעשה זה מתקזז מול המאמץ בנסיעות מחוץ לעיר)

בקיצור, אשמח לעצות

תודה רבה מראש לכל מי שיכוון אותי קצת, כי אני בתחילת הדרך ואין לי מושג - אבל יש לי רצון ללמוד..

פורסם

אז מה היה לנו?

מרווחת

מנוע טוב משודך לגיר ידני--> ביצועים טובים ביחס למתחרות.

רעשני? יחסית לפיאסטה שנת 93? לא בטוח

תא נוסעים נשמר

זללנית דלק באוטומט , סביר+ בידנית

מסכים אולי לגבי יוקר חלקים לאחר תאונה אבל בטח שלא לטיפולים שוטפים, אין שום דבר מיוחד בשרייד.

אמינה

התנהגות גרועה = לא מהנה או לא בטוחה? אני בספק אם זה מה שמבקש הייעוץ מחפש , אם כן שיקנה 205 GTI שנת 88.

ולכן , במידה והשואל מחפש רכב בסיסי , אמין , עמיד ששומר על ערכו ובעל ביצועים לא רעים אני ממליץ על השרייד הידנית.

אחרת , לחלופות האירופאיות, ובינהן הפיאסטה , שטובה מאד בזכות עצמה.

אתה מפתיע אותי אביעד.

קודם כל, אתה מפרש איך שמתחשק לך את מה שאני רושם, שזה נחמד אבל לא כ"כ ראליסטי כי בינינו - לי היו 4 שנים שרייד ואתה מסתמך בעיקר על המוניטין שלה.

צריכת הדלק של השרייד מ-א-ו-ד גבוהה במיוחד כשחושבים שהיא היתה מוזרקת ותוחזקה באדיקות אין-קץ. 1:7 ק"מ לליטר בלי מזגן עם רגל לא יותר מדי כבדה זה נתון מכפיר לרכב 1.3 ליטר אפילו אם הוא אוטומטי. אני לא רוצה לחשוב מה צריכת הדלק ברכב לא מתוחזק עם קרבורטור.

רעשני גם ביחס לפיאסטה 93', בדוק (טוב, זו היתה פיאסטה 91' אבל זה אותו דבר :roll: ).

שוב, לא תיחזקת שרייד 4 שנים אז תרשה לי להגיד לך שגם אם אין בה שום דבר מיוחד, היא יקרה מאוד לאחזקה. לא מאמין לי? תקנה אחת ותעשה לה טיפול או שניים.

ההתנהגות גם לא מהנה - עם היגוי של 4 סיבובים מנעילה לנעילה (!!), וגם לא בטוחה. השרייד לא אוחזת טוב בלשון המעטה וכשהיא מאבדת אחיזה אתה יכול לסמוך על זה שיהיה לך מאוד קשה לתפוס אותה עם רמת תקשורת גרועה כ"כ.

התנהגות רעה היא בראש ובראשונה בטיחות אקטיבית, רק אח"כ הנאה ופה השרייד נופלת.

למה לכל הרוחות אתה חושב שהשואל צריך רכב שישמור על ערכו?!

הוא קונה רכב בעשרת אלפים שקל! ואתה חושב שצריך פה שמירת ערך? מה הטעם? אתה לא חושב שעדיף לרכוש מכונית חדשה יותר, מודרנית וטובה יותר באותו מחיר שבמקום שהוא יוכל למכור אותה בעוד 3 שנים ב4000 שקל הוא ימכור אותה ב3700? הרי נפילת הערך בין המכוניות בשנתונים האלה מינורית וחשובה לו הרבה פחות מאכויות הרכב.

הנוחות לא רעה בשביל יפנית מהתקופה, אבל בהשוואה ל205 למשל היא רעה.

השרייד היתה עסקה טובה אם היא היתה עולה כמו מתחרותיה באותו השנתון. היא לא, היא יקרה משמעותית ולא מציעה שום דבר מעבר למוניטין מהעבר. זה מה שנקרא לקנות בצורה טיפשית.

ליוסי:

אז מה כן לקנות?

פיאסטה, מלכת נפילת הערך היא אופציה מעולה. כיד שנייה הערך שלה ברצפה מה שאומר שאתה מקבל מכונית חדשה (יחסית) במחיר מגוחך. איבוד ערך נוסף כבר לא יהיה (איפה אפשר עוד לרדת? ;-)).

היא מודרנית (דור שלישי הוצגה ב1990, דור רביעי ב95'\96') ותציע לך יותר מהשרייד.

גרסת האקליפס לא רעה, אבל נדירה והגג רגיש לברד (כלומר, לברד גדול כמו שהיה השנה).

אפשרויות זולות וטובות נוספות:

פיאט אונו. היא מודרנית, חסכונית, מרווחת ובטוחה לנהיגה.

בדוחק, אתה יכול להשיג פונטו 55. פה כבר אתה מקבל מכונית מאוד חדשה (1995, מחירון 19 אלף) שהיא חסכונית, מודרנית ואכותית. אם תמצא אחת שהיתה מהשכרה או עם מוכר שלחוץ למכור, לבטח תוכל להרשות אותה לעצמך ופה מדובר במכונית מצויינת.

באופן כללי, כדאי לך לחפש רכבים שהיו רכבי השכרה או חברה. זה יאפשר לך שנתון גבוה יותר ודגם מתקדם יותר ובמרבית המקרים זה שהרכב היה בהשכרה לא גורע מערכו המכני כהוא זה.

אפשרויות נוספות במחיר שציינת:

סיטרואן AX (צפופה, נוחה, מיושנת, חסכונית להחריד).

פג'ו 106 (שנת 93' או 94' בחלק מהדגמים - נוחה, צפופה, מהנה, חסכונית)

פג'ו 205 (נוחה, מרווחת, מיושנת בהשוואה ל106 אבל חסכונית באותה המידה כמעט).

לגבי נפח מנוע: מנוע ליטר או ליטר ומאה סמ"ק יכול בהחלט לספק אותך.

נכון, האוטו יהיה איטי ועם נוסעים הוא יסחוב בקושי מסויים, אבל כשתסע לבד גם 106 1.1 יכולה לספק שפע של הנאה וקצב נסיעה מספק מאוד.

גם זה יכול לעזור לך לעלות בשנתון.

מנוע קטן יותר יהיה חסכוני יותר כל עוד לא תלחץ אותו ברמות מטורפות.

צריכת דלק אופיינית לקטנה עם מנוע ליטר יכולה לעבור את ה20 ק"מ לליטר ולא במעט.

היא תהיה גם זולה יותר לאחזקה, יש לשער.

אל תחרוג מ1.3-1.4 ליטר, שידרשו יותר תדלוקים אבל יספקו יותר כוח זמין כמובן.

והכי חשוב: כשאתה הולך לרכוש רכב משומש וככל שהוא ישן יותר הכלל הזה יותר תופס: הדבר הכי חשוב ברכב משומש הוא איך שתחזקו אותו בעבר. בלי קשר למוניטין, דעות קדומות וסיפורים הרכב המתוחזק באדיקות ובצורה נכונה ככל הניתן הוא יהיה זה שיחזיק את תלאות השנים בצורה הטובה ביותר, אז בחיפוש שלך תחפש את הרכב שנמצא במצב הטוב ביותר מכנית, שיש לו היסטוריית טיפולים לעבר הרחוק ביותר ושניכרת בו ההשקעה (רכב מטופל נראה טוב, קשה להסביר בדיוק איך אבל אחרי כמה מכוניות שתבדוק- תבין).

אה - ובהצלחה :D

פורסם

מנסיון של 5 שנים עם שרייד אני יכול לומר שהרכב לא הכי אמין בעולם

וגם לא הכי נוח בעולם. יש לתושבות מנוע תכונה להחזיר את חייהן לאלוהי התושבות

מוקדם מידי.... הרכב פשוט היה נכנס לויברציות בזמן עמידה בניוטרל .....

גם הוא היה מחסל דודים אחוריים במהירות יחסית.

יש לציין שהרכב נקנה חדש מהחברה בזמנו ואין ספקות לגבי טיפולים קודמים.

בכל מקרה, אני חושב שכדאי אכן ללכת על הפיאסטה, תוך התחשבות בעובדה ששום

רכב לא נמכר היום במחיר המחירון שלו... המצב בשוק לא מאפשר כזה מצב, במיוחד

למכוניות זולות יחסית אשר אפשר להגיע לפשרה במהירות עם הבעלים ששמח להיפטר מהן....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רועי , זאת בדיוק היתה הכוונה!

הרי כל שרציתי היא לתת אלטרנטיבות לשואל. ואני שמח שגררתי אותך לבסוף לתת תשובה נורמלית בתור מנהל פורום , על מה כן ללכת ולא רק על מה לא !

אני עדיין חושב שהשרייד הינה אופציה לא רעה, כמו גם החלופות שהוצעו כאן.

נ.ב - רועי:

הלוואי וכל תגובה בפורום ייעוץ היתה כמו התגובה שלך (האחרונה) - הגיע הזמן!

פורסם

הארת את עיניי. מה שכמובן מסכן אותך ואת יתר חברי הפורום בהצקות חוזרות מצידי.. :wink:

בכל מקרה, קודם כל נתחיל לחשוב מאיפה לגייס 15000 ש"ח.. :( (את האחזקה אני דווקא יכול להרשות לעצמי)

פורסם

אני אישית ממליץ מחפש אונו 60 92-93. מ94 התחילה תקופת ההזרקה, שבאונו היא הורידה כ-6 כ"ס (הזרקה חד-נקודתית).

עם מאמץ ומאט סבלנות ניתן למצוא אחת כזאת במצב טוב. אונו דורשת טיפול טוב, בזמן ובחומרים הנכונים (מים ירוקים וכו') אך מחירי הטיפולים פשוט מצחיקים! (טיפול 10000 הייתי עושה ב180-200ש"ח כולל שמן, פילטר, פילטר דלק, 4 פלגים, רפידות בלמים קדמיים ועוד כל מני דברים קטנים - במוסך טוב ויקר (אנג'לו).

יתרונות: אמינות מרכיבים בסיסיים (מנוע + גיר) גבוהה במיוחד. אני מכיר אנשים שמנוע פייר חי באונו שלהם מעל 250000ק"מ ללא בעיות.

כמובן הכל תלוי ברכב ספציפי - אך לדעתי אונו זו בחירה מצויינת ולא פחות אמינה מפיאסטה.

• תוכן חדש...