Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי גולף קומפורטליין 1600 שנת 2002 עם 102,000 ק"מ.

הרכב אצלי שנה וכמה חודשים ומאז הרכישה בוצעו התיקונים הבאים:

החלפת משאבת מים

החלפת קופסאת נתיכים

טיפולים שוטפים

היום בבוקר נכנסתי למוסך ג.ג.ג. עקב נורת מים שנדלקה פעמיים בשבוע האחרון, בדקו ומצאו שיש תקלה גדולה במערכת הקירור ולהלן רשימת החלקים שצריך להחליף:

פלנג' מים - 770 שח

גומיות - 26 שח

צינור מים - 380 שח

צינורות ניקל - 340 שח

מחבר מים - 40 שח

פקק לבלוק - 74 שח

גומיה - 7 שח

צינורות חימום (חלק מיוחד שצריך להזמין מחו"ל) - 680 שח

מים - 60 שח

לפני מעמ:

סהכ: 2387 שח

עבודה - 720 שח

סך הכל כולל מע"מ הטיפול יצא 3604 ש"ח (3000 לאחר הנחה) כמובן שכל החלקים מקוריים ויש אחריות של שנתיים על הכל (החלטתי שזה עדיף במקרה ולא אצליח למכור את האוטו לפחות שיישאר במצב סביר לנסיעה בחודשים הבאים)

בנוסף האוטו צריך גם טיפול 15000 שיצא 1400 כולל מעמ לאחר הנחה והחלפת רפידות ודיסקיות בלמים אחוריים שיצא 600 כולל מעמ לאחר הנחה.

בסופו של דבר התיקון יצא 5000 ש"ח עגול, סכום לא זול בכלל.

בנוסף, לאוטו יש בעיה של החלקת הילוכים, לאחר נסיעה של חצי שעה לפעמים קורה מצב שהטורים עולים וההילוכים לא מתחלפים, כאילו האוטו בניוטרל ואז ההילוך נכנס במכה, זה לא קורה תמיד ומסתדר לאחר כמה שניות שמורידים את מהירות הנסיעה, בעיה ומחלה ידועה בפולקסווגן לפי מה ששמעתי מהרבה אנשים.

אמרו לי שצריך לעשות שיפוץ גיר, ג.ג.ג. רוצים 9000 ש"ח ויש לי אפשרות לתקן במוסך לא מורשה בחצי המחיר.

אני עומד בפני התלבטות, לאחר התיקון של ה-5000 ש"ח (שכבר אישרתי למוסך להתחיל לתקן) אני לא יודע אם משתלם לי לתקן גם את הגיר. אני מעריך שהוא יהיה בסדר כמה חודשים לפני שתצוץ בעיה אחרת ואני חושב לקנות רכב חדש.

לדעתכם, האם כדאי להמשיך לנסוע ברכב או שהגיע הזמן להחליף, ומה הסיכויים למכור אותו?

שמעתי על אפשרויות של מימון ישיר מבנקים, טרייד-אין וליסינג אבל אני די חושש מהם כי אני לא יודע באמת עד כמה יכבלו אותי בהסכמים האלה.

אשמח לשמוע עצות, תודה.

פורסם

אין לנו הרבה מה לייעץ לך, אתה אדם מבוגר ויודע מה האופציות שלך:

א) לתקן את הגיר - אני הייתי מנסה לקבל עוד כמה חוות דעת, אולי מדובר רק בסולנואיד או רכיב אחר שלא יעלה כ"כ הרבה כסף להחליף.

ב) לא לתקן את הגיר ולהמשיך לסוע ברכב - סיכוי סביר שהתקלה רק תחריף.

ג) למכור את האוטו וליידע את הקונה שיש בעיה בגיר ולהוריד את המחיר של התיקון.

אין שחור ולבן בתחום הזה וכל עוד לא תלך על רכב חדש עם אחריות כל רכב משומש עלול לעשות לך בעיות כאלה ואחרות (במיוחד כשמדובר ברכב שכבר 10 שנים על הכביש).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כפי ש-redrose הסביר לך - מרכב הזה תצא רק בהפסדים, ואחת היא אם מדובר בכסף שיצא מכיסך במוסך או בכסף שלא תקבל מהקונה ה(לא) מאושר, אם בכלל תמצא אחד כזה.

אישית הייתי מחליף את הרכב כמה שיותר מהר מסיבה פשוטה - אני צריך רכב נוסע, לא רכב במוסך. והגולף שלך כבר הגיעה למצב של חוסר אמינות לא סביר. השאלה היא כמה כסף יהיה לרשותך לצורך רכישת רכב חדש, לאחר כל נזקי הרכב הקיים, ולפיכך מה האמינות הצפויה של הרכב שתרכוש, כלומר, בעצם, אם תוכל להרשות לעצמך רכב חדש או, נניח, בן 3-4 שנים במצב טוב. את זה תוכל לדעת רק בהתאם למצב חשבון הבנק שלך, ואני מניח שגם תוך התחשבות בסכום שתקבל תמורת הישן פחות עלויות התיקון שלה.

ודבר אחרון - כל הזמן מפמפמים לנו שכדאי לקחת הלואות. מה שהמפרסמים מסתירים הוא הלוואות צריך להחזיר! אתה צריך לבדוק מה עלות הלוואה המתאימה לצרכיך ומה ההחזר החודשי, בהשואה להכנסותיך. לא כדאי להסתבך עם הבנק בגלל רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבל מאוד שאתה "נעול" על מוסך ג.ג.ג.

פלאנג' מים יותר מ 700 שקל?!?! הוא עשוי מזהב?

להבא אני מציע לך לשאול כאן בפורום על מחירים של חלפים, אני יכול לומר לך שעלות החלפים שהינך מחליף לא אמורה לעבור את ה 1200 שקל וזה גם יהיה בהגזמה!

בדוק מחירים בחנויות חלפים הפזורות ברחובות של כל אזור תעשייה ותראה שאני צודק.

לגבי עבודה, גם כן מחיר מופקע. לעניות דעתי הם מחליפים שם הרבה מאוד חלקים שלא בטוח שיש צורך להחליפם. אם אין נזילות מדוע מחליפים צנרת? אם פלאנג' מים נוזל אז שיחליפו אותו וזהו! כנראה שלא מצאו את מקור הנזילה והחליטו להחליף את כל המערכת על חשבונך (מה רע?).

גיר מפירוק תקין ועובד אצל TG חלפים באזור (חלפים רק לרכבי אאודי, פולקסווגן, סיאט וסקודה) עולה 4000 שקל כולל מע"מ. ואני מניח שניתן להסתדר איתם על מחיר העבודה שלא יהיה יקר במידה ואתה עושה הכל אצלם.

בקיצור, אני לא מאמין ברכבים יקרים לאחזקה, אני מאמין שיש בעלי מוסכים שמנצלים תמימות של לקוח ומנסים לשתות לו את הכיס בכל הזדמנות.

פורסם

תראה כנראה ש-ג.ג.ג הזה זיהה שיש לך יד מהירה לכיס.

9K טיפול גיר זה לא בא בקלות.

חפש באינטרנט ובפורום מוסכים ואנשים שהצליחו לשפץ את הגיר בזול.

גש לעוד לפחות 4 מוסכים ותבקש הצעת מחיר על הגיר.

בפיג'ו שלי הגיר AL4 עשה גם בעיות, מוסך מורשה דרש 10K והוא שם חדש, בפורום (מוסכים שיש פה) ובעוד כמה מוסכים רצו 4.5-5 אלף, בסוף הלכתי למוסכניק שאני הרבה זמן איתו ב3.5K שיפצתי וחמדולילה טפו3X, כמו חדש כבר כמה חודשים.

אני זה לא VW, אבל גם לי באו בפוזה, ובסוף גם קיבלתי גיר 90% חדש (שיפוץ כללי), וגם חסכתי יותר ממחצית מחירון הרכב.

פורסם

idannnz - לגבי החלפים, מנהל העבודה של המוסך עבר איתי על המנוע חלק חלק והראה לי שבכולם יש נזילות, לא מדובר רק בפלאנג' שצריך להחליף אלא בכל ארבעת הצינורות שמעבירים מים למערכת, כולם נוזלים ואת זה וידאתי בעצמי, היו עליהם סימנים לבנים מהתחממות יתר ורקבון בצבע ורוד כזה, וגם סדקים בצינורות עצמם. בנוסף נתנו לי פה 600 שקל הנחה.

ודווקא בדקתי בעוד מוסך פה באיזור התעשייה ואמרו לי שחלק מקורי כזה לא עולה פחות מ-700 ש"ח, הלכתי גם למוסך הבוקר ווידאתי שהחלקים מקוריים עם סמל של VW ולא דוחפים לי תחליפיים.

לגבי הגיר, עוד לא תיקנתי אותו ו-9 אלף נשמע לי מחיר מופקע מאוד כמובן שאני לא מתכוון לשלם את זה ככ מהר.

בנוסף לא בטוח בכלל שצריך שיפוץ גיר, זה רק מה ש-ג.ג.ג. אמרו שצריך, עוד לא יצא לי לבדוק את הבעיה הזו במוסך אחר (שמעתי המלצות על מוסך רון וכנראה שאלך אליו לבדיקה לקבלת חוות דעת נוספת)

לגבי מכירת הרכב, כמובן שאני הולך ליידע את הקונה שיש בעיה ולהוריד את מחיר התיקון מהרכב. אבל חשבתי דווקא יותר על אופציה של טרייד אין, אני מאמין שבטרייד אין טוב אוכל לקבל על הרכב בסביבות ה-35 אלף שח, זו ירידה לא קטנה ממחיר הרכב אבל אין מה לעשות כל כך במצב כזה.

השאלה האם כדאי ללכת על רכב חדש ולהנות מאחריות של שלוש שנים או לקחת הלוואה קטנה יותר וללכת על רכב יד שניה שנמצא על הכביש שנתיים שלוש אבל שוב להסתכן בכניסות מרובות למוסך. אני לא מבין גדול במכוניות ואף פעם לא נכנסתי לעסקאת ליסינג כזו בגלל זה באתי לשאול כאן אנשים שבטח יש להם יותר נסיון ממני, האם זה באמת משתלם לקחת הלוואות בתנאי מימון ישיר\ליסינג וכמה מפסידים מהסיפור, איפה הכי משתלם ומומלץ, מה החבילה הכי טובה?

תודה

פורסם

לא רחוק מ ג.ג.ג יש את מוסך "טופ גיר" המתמחה בשיפוץ גירים אוטומטיים - מקצועי מאד ולא שוחט -ממליץ לגשת לקבלת חוות דעת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אכן כן - מוסך "טופ גיר" אף ברעננה במתחם המוסכים בפרדסים לכיוון בצרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...