Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

היום בבוקר כאשר התנעתי את הרכב, המד מפלס שמן אלקטרוני התחיל להבהב והראה שמפלס השמן נמצא על מינימום.

מיד כיביתי את הרכב ובדקתי במדיד שמן הידני וראיתי שהשמן נמצא בין המינימום למקסימום ושאין שום שינוי מהבדיקה הקודמת שעשיתי שנעשתה לפני שבוע.

יצאתי לנסיעה קצרה עם הרכב משהו כמו 300 מטרים, כיביתי אותי והתנעתי אותו לאחר כמה דקות והפעם מד מפלס השמן האלקטרוני הראה שמפלס השמן על המקסימום.

יצאתי לעוד נסיעה קצרה של משהו כמו 3 ק"מ כיביתי את הרכב והלכתי לסידורים חזרתי לאחר כחצי שעה והפעם מד השמן האלקטרוני הראה שמפלס השמן נמצא ברמה של 4/6.

האוטו נוסע מצויין ואין שום נורת תקלה דולקת, מה שמפחיד אותי זה שבספר רכב רשום שכאשר מד מפלס השמן האלקטרוני מהבהב יש בו בעייה וזה יכול לגרום לנזק למנוע.

השאלה שלי האם אפשר לנסוע ככה או שעדיף כרגע לעצור הכל להזמין גרר ולהכניס אותו למוסך?

• ספונסר פורום
פורסם

אם יש שמן במנוע אז כנראה שהבעיה חשמלית ורוב הסיכויים שלא יגרם נזק.

האם נדלקה לך גם נורית לחץ השמן או שרק המדיד מהבהב? יכול להיות שהבהוב המחוג מציין לחץ שמן נמוך ואז זאת באמת בעיה שעלולה לגרום לנזק רציני למנוע.

פורסם

לא נדלקה נורית לחץ שמן.

לפי ספר הרכב הבהוב של המדיד האלקטרוני מראה על בעייה- במדיד מפלס שמן אלקטרוני.

פורסם

זה רכב חדש עבורך? ההתנהגות היתה אחרת בעבר?

גם לי יש 206 שנת 2004, וגם אצלי לפעמים המדיד מהבהב במקום להראות תוצאה. זה קרה לי אחרי שהרכב עמד כמה ימים, וגם אחרי טיפול במוסך שם הוחלף השמן (טיפול שוטף, בלי קשר לתצוגת החיישן).

כשהוא כן מראה תוצאה (שזה רוב הזמן), הוא לרוב מראה שהכל מלא עד המקסימום, ולפעמים הוא מראה מקסימום פחות "קוביה" אחת.

גם אני נלחצתי קצת בהתחלה, אבל בכל פעם שבדקתי ידנית ראיתי שיש שמן עד המקסימום כמו שצריך. לכן מבחינתי מדובר באי דיוקים מינוריים של החיישן ולא בתקלה. צריך לקחת בחשבון שהמד הדיגיטלי מודד שמן בקרטר, ולא שמן בכלל המערכת, לכן ה"חוסר" לכאורה שהוא מראה לך, בעיקר אחרי נסיעה, זה למעשה שמן שעלה למנוע ובגלל זה אתה לא "רואה" אותו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הרכב בבעלותי כחצי שנה והיום זה קרה בפעם הראשונה, ועד עכשיו הוא תמיד הראה שזה על המקסימום.

ההבהוב קרה לאחר עמידה של הלילה משהו כמו 8 שעות ולאחר נסיעה קצרה זה שוב הראה שהשמן על המקסימום ואחרי עוד נסיעה זה הראה רק 4 קוביות מתוך 6.

פורסם

נשמע לי נורמלי לגמרי. גם ה-4 קוביות מתוך 6 זה הגיוני לאחר נסיעה (ראה הסבר בהודעתי הקודמת).

לגבי ההבהוב- לי זה נראה כמו חיישן שלא מספיק לקבל תוצאה בזמן מספק כדי להציג לך אותה (הרי תצוגת מד השמן מופיעה לכמה שניות ומסתיימת). אצלי האוטו נמצא רק כ-3 שבועות, וההבהוב החסר הופיע כבר באחד הימים הראשונים שלי איתו, כמו גם תצוגה של ריבוע אחד מתוך שישה איך שיצאתי מהמוסך מטיפול שבו מולא שמן...

בכל מקרה, למיטב ידיעתי, החיישן הזה הוא אביזר נוחות בלבד, כמו מד הטמפרטורה החיצונית ברכב, ותקלה בו, גם אם קיימת, לא גוררת אחריה שום תקלה אחרת. ככל הנראה, הכוונה בספר הרכב היא, שאם מישהו מסתמך רק על המדיד הדיגיטלי, והוא תקול, אזי עלול להיות מצב שחסר שמן במנוע והנהג לא יודע מזה. בכל מקרה, מדידת השמן המדוייקת ביותר היא הידנית, ולדיגיטלי צריך להתייחס בגדר המלצה בלבד.

לגרור למוסך בטח שאין סיבה, וגם לא להילחץ. גם אם החיישן הזה קצת התעייף אצלך (וגם אצלי), לא נראה לי שההשקעה בהחלפה שלו מצדיקה את המאמץ. התייעץ עם המוסך שלך. אם הם לא יחייכו בביטול וישלחו אותך בשלום לדרכך- עדכן אותי :)

פורסם

את האמת דיברתי עם איזה מכונאי (לא הקבוע שמטפל לי ברכב) והוא אמר לי שחבל על הזמן והכסף שלי, כי כל עוד המדיד הידני מראה שיש שמן אז אין שום בעייה והבעייה היא כנראה בחיישן הוא גם אמר שחבל לטפל בזה עכשיו אלא לחכות לטיפול הבא שבו יוחלף השמן מכיוון שהחיישן עצמו נמצא בקרטר ויכול להיות שצריך יהיה לנקז את השמן הנוכחי וחבל לשלם פעמיים.

החיישן עצמו לפי מה שהבנתי ממנו לא עולה יותר מדי.

נ.ב

על איזה חיישן טמפ' חיצוני אתה מדבר? :?

פורסם

אין בעיה, ותודה שעזרת לי.

נראה לי הרכב שלי לא ברמת גימור המתאימה כי אצלי אין שום תצוגת טמפ' (X-LINE)

פורסם

גם שלי X line. בצג שמראה את השעה והתאריך יש שני כפתורים שחורים קטנים, אחד משמאל ואחד מימין. לחיצה קצרה על אחד מהם (הימני, נראה לי?) אמורה להראות את הטמפרטורה בחוץ במקום התאריך, למספר שניות.

אצלי, זה אף פעם לא מראה את הטמפ' (התצוגה נראית פשוט "--"), ונראה לי שפשוט אין חיישן כזה ברמת הגימור הזו, כי אני גם לא רואה שום דבר יוצא דופן במראת הצד הימנית, שם אמור להימצא החיישן.

אם ייצא לך לבדוק, מעניין איך זה אצלך...

פורסם

לא נורא... כל עוד לא הפכת את הרכב שלך לבונקר אטום, אפשר להתרשם מהטמפ' בחוץ ע"י פעולה פשוטה כמו פתיחת חלון... :)

מזכיר לי שב306 שהיתה לי, ביום חם אחרי כחצי שעה בשמש, המד הראה 46 מעלות בחוץ, נתון שהיה אבסורדי למדיי אבל בסה"כ שיקף די יפה את ההרגשה שלי :)

• תוכן חדש...