Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לתפארת שוטרי ואזרחי ישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חלק מזה נגרם בגלל שהאזרח חושב שהוא יודע הכל יותר טוב מכולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
... אתמול חתכה אותי, ממש על גבול התאונה, ניידת תנועה...

היתה תקופה שהייתי משחק משחק כזה - כל פעם שנסעתי מאחורי ניידת הייתי מודד את הזמן שעובר עד שהיא עוברת עבירת תנועה. מהר מאד הפסקתי עם זה, כי גיליתי שיש שני סוגי שוטרים:

1. אלו ששומרים על כל חוקי התנועה, כולל מהירות. אלו מעטים - בערך 10% לפי הערכתי.

2. אלו שעוברים עבירות תנועה ללא הפסקה כמעט - קשה מאד לראות אותם נוסעים 60 שניות ללא עבירה. אלו הרוב - אולי 80% לפי הערכתי.

יש גם כמה שבאמצע - אולי מתלבטים?

אם הניידת עומדת באמצע הכביש וחוסמת אותו אולי יש לזה סיבה שאנחנו לא יודעים?

אולי, אבל הנסיון מראה שכנראה שיש לזה סיבה שאנחנו כן יודעים: זה פשוט לא מעניין אותם.

...הביקורת שלנו היא על תרבות העצלנות וה"להגיע בשקט לפנסיה" במשטרה שמביאה לתוצאות עלובות שכולנו עדים להן ברחוב, בכביש ובבית של זקנה ששדדו. כדי לעשות את עבודתה כמו שצריך המשטרה צריכה לעבור עבירות קטנות מהסוג שרואי הקטנות כאן נטפלים אליהן, ולדעתנו הרבה יותר.

אבל זה בדיוק הענין: שוטר שיעבור עבירת תנועה סתם ככה, יקבל גיבוי או לפחות הסכמה שבשתיקה; אבל שוטר שיפעל בנחישות כנגד עבריין לא יקבל גיבוי, וכל השוטרים יודעים זאת היטב.

דני

פורסם
אני ורבים מהמתנדבים מלאים ביקורת מבפנים על המשטרה אבל לא על הנקודות שילדים שרואים מכאן חושבים שהם יודעים משהו בהן ובעבודת משטרה בכלל.

מצחיק אותי איך הגעת למסקנה שאני ילד (מזמן כבר לא קראו לי ילד ויש לי מספיק שנות ניסיון על הכביש בכדי לגבש את הדעה שלי). יותר מצחיק אותי איך אתה מנסה בכח להגן על המשטרה כאשר לרוב המשתמשים פה יש דעה שונה משלך.

פורסם

מרוח הזלזול במשטרה הנפוצה כאן קשה לי להאמין שרבים ראו איך נראים הדברים מתוך ניידת במשמרת.

שונים.לא כמו בטלביזיה.רק נאמר שאת מה שהשוטרים שומעים ברשת הנוסע באוטו שלידו לא יודע וזה לבדו מספיק כדי להגיד שונים, ויש עוד הרבה. (אחד השיאים היה כאן כשאיזה גאון פורום התלונן על ניידת לפניו שהאטה בכוונה את התנועה. אני קיבלתי לא פעם הוראה לעשות כך ותמיד נחסכו בסבירות גבוהה תאונות עם נפגעים בכך.מעניין בתגובתו היה שלאחר כמה דקות/מאות מטרים כל נהג רואה מה היתה הסיבה להאטה היזומה ובכ"ז הגאון הביא את ה"סקופ" לכאן)

ןיש כאן כאלה a dime a dozen

פורסם

חיים, אתה רציני?

אני לא מאמין שאתה באמת מאמין שהורדה מלאכותית של מהירות התנועה מונעת תאונות.

אם כבר, היא גורמת הרבה פעמים לתאונות חזית-אחור.

נקודת מבט שונה לא נותנת לשוטרים לגיטימציה לעשות שטויות ולסכן את כולנו.

אני מבטיח לך ואפילו חותם לך שאם תעקוב אחרי ניידת במשך משמרת שלמה בלי שישימו לב, אתה יכול לרשום לשוטר קנסות בגובה של כמה אלפי שקלים למשמרת.

חלק גדול מהשוטרים מסוכנים לשאר משתמשי הדרך כי הם לא מתחשבים וחושבים שהם מעל החוק, וזה לא ממש משנה מה הסיבה לכך.

גם אם הם הולכים להציל את החיים של מישהו, שלא יסכנו את החיים שלי ושל כל מי שאני מכיר, ולא יעשו לנו את החיים לקשים יותר כי להם יש יותר זכויות.

ביום ששוטרים יפסיקו להיות ערסים ולהשתמש בכוח שלהם בצורה שגויה, יהיה יותר כבוד אליהם.

והעובדה שאתה מתנדב במשטרה ממש לא עוזרת לך עם האמינות, כי אתה תגן עליהם גם אם אתה טועה לגמרי. זו הצורה שלך להצדיק את זה.

וזה בא מאזרח שומר חוק, שזה דווקא כן עוזר לאמינות של הטענות שלי.

Facepalm 4.jpg

פורסם
חלק מזה נגרם בגלל שהאזרח חושב שהוא יודע הכל יותר טוב מכולם.

זאת בדיוק הסיבה! והיא לא נובעת חלילה מזה שאתה מזמין משטרה כי גונבים לך את הרכב/פרצו אליך הביתה/מאיימים עליך ברחוב או משהו בסגנון הזה, ופשוט לא שמים עליך.

וסתם משהו לתוספת כי המשטרה שלנו סופר מקצועית, סופר אמינה וכמובן יעילה ובעלת ערך שליחות -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4141434,00.html

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

חלק מזה, לא הכל.

יש הרבה דברים גרועים במשטרה, כמו שוטר שחונה במקדונלדס על חניית נכים, שוטר שמשקר שראה מישהו עובר בעצור ויש הקלטה שמוכיחה ההפך, אבל השוטרים הם חלק מהציבור, וחלק מהציבור מתנהג בצורה ששוה לתחת.

מה שאני מנסה להגיד, זה שגם האזרחים לא טלית שכולה תכלת. אתה לא יכול לצפות מהשוטרים להיות צדיקים כש (רוב) הציבור עליו הם מגינים שונא אותם אוטומטית.

אין לי חברים שוטרים ואני לא מכיר שוטרים בכלל, ככה זה נראה לי כאחד שמתבונן מהצד.

פורסם

מענין על איזה מחקר/סקר אתה בונה את "רוב הציבור שונא אותם"

לי, כמוך, אין תוצאות מחקר אבל כמוך, סופג התרשמויות מהסביבה. כל אחד והסביבה שלו, אחד קורא "הארץ" , השני "יתד נאמן" או "המודיע". שניהם מתרשמים מהמדווח שהם בחרו לקרוא.

הרושם שלי הוא שהציבור בד"כ לא מעריך את המשטרה כטובה ויעילה - בהתאם לתוצאות בשטח. לא שונא אותה .

יש מיעוט של נוטים לעבריינות ששונאים אותה, ואותו מיעוט שונא את המשטרות ומנסה להדביק להן סטיגמות שליליות בכל מדינה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה טעיתי בניסוח.

כשאמרתי "שונא" לא התכוונתי לשנאת נפש עזה, התכוונתי יותר ל"לא כ"כ אוהב".

לרוב האנשים שאני מכיר יש מה לומר על המשטרה, ולא דברי תשבחות.

בוא נאמר שאני שומע יותר דברים לא מחמיאים על המשטרה מאשר דברים טובים, כמו הכתבה הזאת למשל בהודעה 21.

פורסם

משום מה אני ואשתי, בתור אנשים נורמטיביים שנוהגים כחוק, אף פעם לא חושבים לעצמנו "איזה יופי, יש פה שוטרים שמפקחים שאנשים יסעו כחוק".

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
אתה לא יכול לצפות מהשוטרים להיות צדיקים כש (רוב) הציבור עליו הם מגינים שונא אותם אוטומטית.

האם אתה באמת חושב שלדיעה השלילית על המשטרה אין ביסוס עובדתי כלל?

אני שיניתי את דעתי על שוטרים לאחר שנתקלתי בכמה שוטרים טובים ומקצועיים, שניסו לעזור לי ולא רק חיפשו מה לרשום בדו"ח. חבל שזה לא היה בישראל.

דני

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באמת חבל.

כמובן שיש ביסוס עובדתי, כמו הדוגמאות שהבאתי בהודעה 22, אבל הוא מוציא שם רע לכל השוטרים ולא כל השוטרים כאלה.

פורסם

אני לא חושב שמישהו אמר כאן שכל השוטרים, ללא יוצא מהכלל, הם גרועים (או מוצלחים). ואם כן, אז כמובן שזו שטות.

אבל, אומרים גם אומרים שאחוז השוטרים הגרועים הוא גבוה. הרבה יותר מדי גבוה.

אז נכון שהנסיון שאישי שלי או שלך או שלו, כשלעצמם, אינם מראים דבר; אבל כאשר אנו שומעים שוב ושוב את אותו הדבר - ורק מידי פעם שומעים את ההיפך, ובד"כ מבעלי ענין - אז נראה לי שאפשר בהחלט להבין שהתופעה קיימת.

דני

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון. אין ספק שהתופעה קיימת, אבל אני לא חושב שבמימדים כאלה גדולים כפי שמתואר.

מי שיצא לו לפגוש שוטר גרוע / לראות עבודת משטרה רשלנית יספר לחבריו ויתלונן, אבל מי שיצא לו לפגוש שוטר אדיב בד"כ לא יעשה מזה סיפור.

פורסם

הכל בעיני המסתכל.

בעיני שוטר טוב הוא אחד שמביא תוצאות. משטרה טובה היא אחת שמונעת עבריינות ומפענחת פשעים. זה ששוטר מתייחס לאזרח יפה, (שכאן יביא לו שבחים,) ולא חונה במקום אסור משני לגמרי בעיני לגמרי אחרי תוצאות.ובמבחן זה משטרת ישראל לא טובה. הכביש והרחוב הולכים ונעשים יותר ג'ונגל.

המשטרה צריכה להפוך את הפילוסופיה של "עדיף ש-99 אשמים יימלטו מהדין ובלבד שאחד לא ייענש על לא עוול בכפו" לההיפך. כן, אני מעדיף להסתכן במכה משוטר שלא מגיעה לי ושהפושע ייתפס.פשוט אשתדל להמשיך לא להיות בחברה רעה, בזמן והמקום המועדים לפורענות. הענין הציבורי עדיף על זכויות הפרט וחוו"ד חברי אהרון ברק מהרווארד ואוקספורד על ישראל כאור לגויים.

משטרה צריכה להיות משרת הציבור קודם כל במניעת עבריינות. הציון בהתנהגות צ"ל רחוק אח"כ אם הוא כובל את ידיה בכך.

• תוכן חדש...