Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל מביני הרכבים,

ניתנו לי 3 אופציות לרכישת רכב חדש (ישן- יד שנייה כמובן)

ורציתי עזרתכם בבקשה לבחירת הרכב החסכוני ביותר והטוב ביותר.

להלן האופציות:

מאזדה 323 שנת 2000-2001

דייהטסו סיריון 2001 נפח מנוע 1300

יונדאי אקסנט 2004

יש לציין כי אני סטודנטית וחיסכון בדלק הוא הפרמטר הראשון החשוב לי ביותר.

אשמח לקבל רעיונות נוספים.

תודה!

פורסם

הסריון תהיה החסכונית ביותר,רכב אמין עם מנוע זריז,הטוב ביותר זה כבר תלוי מה אתה צריכה,המזדה מרווחות יותר עם תא מטען גדול יותר למשל,אם הסריון מבחינת התא מטען מתאימה לך וכיוון שאת סטודנטית אני מניח זה רכב מהבית ללימודים בעיקר,בחירה טובה מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מעבר למה שאמר קודמי, יש דברים נוספים שישפיעו על החסכון:

הגיר ישפיע מאוד - ידני חסכוני יותר מאוטומט, הבדלים שונים מרכב לרכב

וכמובן סגנון הנהיגה ואופי הדרך, מאותו הרכב אפשר להשיג תוצאות שונות לחלוטין כתלות בסגנון הנהיגה.

הנקודה השניה ידועה ומוכרת אבל בכל זאת הרבה לא מתייחסים אליה בפועל.

פורסם

עצה קטנה: בדקי אם המאזדה 323 (לאנטיס) היא מדגם GL או GLX. כמעט כל דגמי ה GL היו ליסינג בעברם. בנוסף, מקריאה (וגם מניסיון אישי) התה"ל האוטומטית כושלת לאחר 150-170K ק"מ ויש צורך בשיפוץ גיר.

חוץ מזה, אם הנסועה שלך קטנה מ 1000 ק"מ בחודש אז החיסכון בדלק אינו הפרמטר הקריטי אלא מתווסף להוצאות הטיפולים השוטפים והתיקונים. לסבר את האוזן, נאמר ואת חסכת 20 ליטר כל חודש, משמע 140 ש"ח/חודש או 1600 ש"ח לשנה. הפרש המחירים לטיפול קטן ברכבים שהזכרת מגיע לכ 400 ש"ח שאותם יש להביא בחשבון (ובואי לא נדבר על שיפוץ גיר שעולה מספר אלפים).

פורסם

דגם ה-LX היה נפוץ בליסינג. אין GL.

דווקא מניסיון משפחתי עם כמה לאנטיסים (2 1.6 ו-3 1.8) הרכב מפגין אמינות גבוהה ביותר ומלבד ראדיאטור אחד ורדיאטור חימום, כל אחד ברכב אחר, לא היו תקלות מיוחדות.

חג שמח.

פורסם

קודם כל תודה לכל המשיבים!

אני אציין כמה פרטים שאולי יעזרו לכם ובעיקר לי להמשיך להתלבט-

1. התקציב העומד לרשותי הינו 21000 - 20000 ש"ח ולא שקל יותר לצערי.

2. אני מדברת על רכב אוטומט כמובן.

3. מרחק הנסיעה שלי מדי יום הוא ת"א - ראשון ואולי עוד כמה נסיעות דרומה יותר בסופ"ש.

4. אני סטודנטית ללא ילדים אז אין שיקול של תא מטען גדול/קטן.

השאלה הכי חשובה לי זה האם לא כדי לי לקנות יונדאי אקסנט 2004 מאשר כל רכב אחר משנה פחות מתקדמת??

אשמח לקבל הצעות לרכבים טובים יותר- (קיבלתי הצעה נוספת לרכב- סוזוקי בלאנו. אני ממש לא מתחברת לרכב אז הוא ירד מהפרק).

פורסם

הכי חסכוני זו פיאט פנדה שאפשר למצוא בערך ב 23,000 לשנת 2005 עם קצת מזל. גם עם רגל כבדה על הגז- 1:16 בכיף.

אבל רק ידנית.

אוטומט= פיאט פונטו ספייס, שנת 2004-2005 גם כן, דגם ELX (משנת 2005 נקרא "DYNAMIC")

גיר אוטומט רציף, וצריכה של 1:15 גם לאנשים עם רגל כבדה על הגז. (אפשר להוציא יותר עם נהיגה קצת חסכונית)

פורסם
שלום לכל מביני הרכבים,

ניתנו לי 3 אופציות לרכישת רכב חדש (ישן- יד שנייה כמובן)

ורציתי עזרתכם בבקשה לבחירת הרכב החסכוני ביותר והטוב ביותר.

להלן האופציות:

מאזדה 323 שנת 2000-2001

דייהטסו סיריון 2001 נפח מנוע 1300

יונדאי אקסנט 2004

יש לציין כי אני סטודנטית וחיסכון בדלק הוא הפרמטר הראשון החשוב לי ביותר.

אשמח לקבל רעיונות נוספים.

תודה!

הסיריון הוא הרכב החסכוני היחידי ברשימה שהבאת.

הוא גם הרכב הכי אמין כאן, רק ש2001 עד כמה שאני זוכר זה המנוע החלש, אז מטוס, הוא לא.

האקסנט שתיינית לא קטנה אבל אין ספק ששלוש שנים אינן הולכות ברגל- זה שיקול חשוב. אם היא במצב טוב ואת יכולה להתגמש בעניין הדלק, זו אופצייה לא רעה.

גם לאקסנט וגם ליסריון יש עבר בחברות השכרה, אז שימי לב לידיים קודמות לפני שאת סוגרת עסקה.

פורסם
דגם ה-LX היה נפוץ בליסינג. אין GL. צודק, טעות תיקתוק. התכוונתי ל LX ליסינג (איבזור מינימלי וכ"א אחת) ול GLX (פרמיום? נמכרה כרכב פרטי)

דווקא מניסיון משפחתי עם כמה לאנטיסים (2 1.6 ו-3 1.8) הרכב מפגין אמינות גבוהה ביותר ומלבד ראדיאטור אחד ורדיאטור חימום, כל אחד ברכב אחר, לא היו תקלות מיוחדות.

חג שמח.

מניסיוני האישי עם LX האמינות לא הייתה מנקודות החוזק שלה. ב 90K התקלקל הראדיטור (חור בגודל אצבע אע"פ שטופל במוסך יבואן עם נוזל קירור לפי הספר) והוביל לראש מנוע וב 150K התה"ל הייתה נכנסת למצב חירום מפעם לפעם. מניסיון של מכרים התה"ל מפגינה אורך חיים של כ 150K ודורשת שיפוץ.

פורסם

"בכל הייקום "? - איזשהו "אוטו" של סטודנטים יפניים שעשה איזה 2700 ק"מ על ליטר באאוטבק באוסטרליה. מניח שגם הפרופ' עזר לילדים במשהו.

פורסם
הכי חסכוני זו פיאט פנדה שאפשר למצוא בערך ב 23,000 לשנת 2005 עם קצת מזל. גם עם רגל כבדה על הגז- 1:16 בכיף.

אבל רק ידנית.

אוטומט= פיאט פונטו ספייס, שנת 2004-2005 גם כן, דגם ELX (משנת 2005 נקרא "DYNAMIC")

גיר אוטומט רציף, וצריכה של 1:15 גם לאנשים עם רגל כבדה על הגז. (אפשר להוציא יותר עם נהיגה קצת חסכונית)

מצטרף להמלצה על הספייס למרות שאתה מעט אופטימי עם השנתונים, ה-ELX הרציף מאוד מבוקש.

והכי חשוב, לא להתפתות לרכוש את דגם האקטיב שהגיע עם גיר רובוטי ומנוע חלש יותר.

חג שמח.

פורסם

קודם כל ממליץ לך לשקול בחיוב תחבורה ציבורית. בייחוד שמעכשיו סטודנטים מקבלים 50% בתחבורה הציבורית. כלכלית זה ה-פתרון.

התחבורה הציבורית בין ראשון לתל אביב טובה מאוד ואין הבדל משמעותי מבחינת זמני נסיעה מכיוון שגם ככה הכל פקוק ולתחבורה הציבורית יש את ייתרון הנת"צים.

מבין כל הרכבים שנתת הסיריון הכי חסכונית ומתאימה לך כמו שנאמר.

האקסנט רכב מאוד צמא לדלק. באופן מפתיע.

בכלל אני ממליץ לך לא לקנות רכב אוטומט. סיריון מנוע 1.0 ידנית תהיה גם זולה יותר לקנייה ולאחזקה וגם חסכונית יותר.

מנוע 1.0 מספיק בהחלט לצרכים שלך.

קחי בחשבון שברכישת רכב משומש יש גם צורך ביישור קו של כל הההזנחה שנעשתה במהלך השנים כהוצאה ראשונית ולאחר מכן תחזוקה שוטפת לא זולה - בכל רכב - לכן חשוב לשמור לזה סכום כסף בצד.

פורסם

לפי המלצותיכם נראה כי הרכב "הנבחר" הינו הסיריון.

ההמלצה על הפונטו לכל סוגיו לא באה בחשבון עקב ניסיון קשה מאוד מהעבר.

היות ואני ממש לחוצה לרכב- אקבל את ההמלצות בחום ואתחיל לחפש רכב מהדגם הנ"ל במצב שמור.

את הכותרת של "בכל היקום" האתר המהולל הזה הוסיף מעצמו - אני סה"כ מחפשת רכב חסכוני, שמור ובמצב טוב לסטודנטית.

תודה לכולם!

• תוכן חדש...