Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבנתי מה אתה אומר.

אבל למה אני בתור לקוח שמשלם כסף, לא יכול לקבל את השירות, זאת לא זכותי?

לא.

כמו שאתה לא מקבל שום שירות עירוני אחר ביום הכיפור, אתה לא מקבל גם שירותי תל אופן.

איך אמרו חז"ל: ביג פאקינג דיל...".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
העניין פה הוא עניין של העסקת אנשים ביום כיפור, לא של נסיעה באופניים.

אפילו אני, כאתאיסט די מיליטנטי, מבין שפעם אחת בשנה יש לאנשים אפשרות לנוח ולעשות כל דבר חוץ מלנהוג בתוך הערים (כי מחוץ לעיר אף אחד לא יגיד לך כלום).

לא צריך לדעתי להעסיק אנשים ביום כיפור.

מסכים לחלוטין.

הפואנטה אצלי היא פשוטה מאד: אני אוהב חגים. מסיבה אחת פשוטה: יש ח-ו-פ-ש... ולא צריך להכריח אף אחד לעבוד בחופש. יום אחד בשנה שבו לכ-ו-ל-ם יש חופש זה מצב טוב לדעתי ואפילו דיי נחוץ.

הרבה אנשים מועסקים ביום כיפור, הראשונים שבהם הם החזנים המבוקשים בבית הכנסת :-D

כמובן שכל כוחות הבטחון בתי חולים וכו'

את השירות יכולים לתת מוקדנים מבני דודינו.

אבל כנראה שבכל זאת יש משהו ביום הזה , שאפילו כופרים גמורים מוכנים "לסלוח" על השבתה מוחלטת של כל השירותים למעט השירותים החיוניים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חושב שכל עניין ה"דורש העסקת מוקדנים" הוא קשקוש מוחלט.

ברור שללא מענה אנושי לתקלות רמת השירות תהיה פחות טובה, אבל עדיין ניתן להפעיל את המערכת 25 שעות בלי מפעילים אנושיים.

אם יהיו תקלות אז שיתקנו אותן אחרי החג.

כך שאותי הכפיה הדתית פה מעצבנת מאוד.

היה צריך להשאיר את השירות פועל, כאמור - ללא מוקדנים.

בדיוק כמו ספקיות האינטרנט, הוט, יס, וכו'.

אם יישרף לך המודם של האינטרנט דווקא ביום כיפור אף אחד לא ישלח לך טכנאי (ובצדק), אבל מצד שני גם לא משביתים לך את הקו שעתיים לפני תחילת הצום באופן יזום.

אותו דבר צריך להיות עם האופניים.

אם היה לי מנוי שנתי לתל-אופן הייתי מתעקש שיזכו אותי בחלק היחסי (כ70 אגורות), רק בשביל שיבינו שיש אנשים שזה מפריע להם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

זה לא רק מוקדנים.

עיקר האופרציה הוא בד"כ בשינוע של אופניים בין התחנות השונות ברחבי העיר, כך שלא יווצר מצב של חוסר או עודף באף תחנה.

זה מצריך כמה ואנים + נהגים + מוקדנים שישבו במרכז הבקרה ויגידו להם לאן לנסוע. ויש עוד דברים שקורים מאחורי הקלעים.

פורסם

נקודה נוספת.

לאן כבר אתה תוכל לנסוע על האופניים שאתה מנסה לשכור ביום כיפור? הרי הכל סגור, ולבית חולים חלילה ממילא נוסעים כבר ברכב או עם אמבולנס...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אי אפשר לכפות שום דבר על אף אחד,

אבל לדעתי אם בימים כאלה יגבילו את החופש של אנשים לחטוא, אולי זה יעזור ללמד אנשים שאפשר להסתדר 25 שעות בלי חשמל\אופניים\אוכל\שתיה\עוד שטויות.

עצוב לשמוע אנשים שטוענים שהם לא יכולים להחזיק אפילו 3 שעות (עד סיום התפילה) מבלי לאכול\לעשן\להדליק חשמל- זה המינימום שאני מבקש מחברים קרובים שיעשו בשביל עצמם גם אם הם לא רגילים לצום.

אני לא דתי, אבל אני חושב שזה מינימום שבנאדם צריך לעשות, ואין ספק שאחרי היום הזה כל בנאדם ששמר מרגיש הרבה יותר טוב בנפש.

פורסם

גם מבחינה תרבותית ולגמרי לא דתית, ליום הזה יש משמעות.

זה יום שכולם "אמורים להיות" יותר מודעים לעצמם, לדרך החיים שלהם ולהיות קצת יותר קשובים לקשר שלהם עם אנשים אחרים.

לדעתי להשבית את כל העולם ליום זה לא רעיון רע בכלל, בלי קשר לדת.

פורסם

זה יום שכולם "אמורים להיות" יותר מודעים לעצמם, לדרך החיים שלהם ולהיות קצת יותר קשובים לקשר שלהם עם אנשים אחרים.

עושים יום כדור הארץ וכו' אבל לרעיון הזה עוד לא הגיעו . וחבל..

רק דת יכולה לעצור את בני האדם , או להופכם לחיות אדם בשם הדת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל תלוי ברמת הבורות של המאמינים ובאינטרסים של מנהיגי הדת.

כל דת אפשר להפוך לסוג של כת שטנית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה לא רק מוקדנים.

עיקר האופרציה הוא בד"כ בשינוע של אופניים בין התחנות השונות ברחבי העיר, כך שלא יווצר מצב של חוסר או עודף באף תחנה.

זה מצריך כמה ואנים + נהגים + מוקדנים שישבו במרכז הבקרה ויגידו להם לאן לנסוע. ויש עוד דברים שקורים מאחורי הקלעים.

זו בדיוק הנקודה שלי - אפשר היה להמשיך להפעיל את המערכת 25 שעות גם ללא מערך השינוע הזה.

אז בחלק מהתחנות היה נוצר חוסר - אז מה?

אף חילוני לא היה בא בטענות אם היו מודיעים שהמערכת תפעל באופן אוטומטי בלבד ללא המערך האנושי של השינוע וכו', וייתכן מצב של חוסר בחלק מהתחנות.

זה בדיוק אותו דבר כמו כספומטים. הם ממשיכים לפעול כרגיל ביום כיפור אבל כמובן שאם ייגמרו השטרות באחד מהם אז רק בצאת החג יגיעו למלא אותו.

אבל למה להשבית את המערכת באופן יזום?

ולגבי לאן לנסוע - לבקר חברים/משפחה, לחוף הים, לטיול בטבע או סתם לנסוע לשם נסיעה.

פורסם

להשבית את המדינה ליום אחד בשנה מבחינת תחבורה ממונעת ופתיחת עסקים (=העסקת עובדים) זה לדעתי מנהג יפה שכדאי וראוי לשמר.

אם זה מסתדר מבחינה דתית ספציפית עם יום כיפור אז מצויין.

אבל לא צריך להיסחף, אין שום סיבה להשבית שירותים אוטומטיים כמו ספקי אינטרנט, טלויזיה, כספומטים, אתרי אינטרנט של הממשלה או השכרת אופניים.

פורסם

עצוב לשמוע אנשים שטוענים שהם לא יכולים להחזיק אפילו 3 שעות (עד סיום התפילה) מבלי לאכול\לעשן\להדליק חשמל- זה המינימום שאני מבקש מחברים קרובים שיעשו בשביל עצמם גם אם הם לא רגילים לצום.

אני לא דתי, אבל אני חושב שזה מינימום שבנאדם צריך לעשות, ואין ספק שאחרי היום הזה כל בנאדם ששמר מרגיש הרבה יותר טוב בנפש.

סליחה אבל עד כאן.

כחילוני גמור זה לא משנה אם אני יכול או לא יכול להחזיק מעמד (ולמען האמת אף פעם לא ניסיתי אפילו לצום) אלה העיקרון שאצלי בבית אף אחד לא יגיד לי מה לעשות כל עוד אני לא פוגע באחרים.

אני לא אחמם אוכל ואמלא את השכונה בריחות ובטח שלא אצא החוצה עם אוכל או בקבוק שתייה וגם לא אתן לבנות שלי לצאת ככה (למרות שהן רק בנות 9 ו 5) אבל בהחלט אוכל אצלי בבית. אני גם לא אשים מוזיקה בקולי קולות אבל בהחלט אפעיל מחשב וטלויזיה.

המינימום שבן אדם צריך לעשות זה להשתדל להיות בן אדם כל השנה ולא ללבוש לבן, ללכת לבית הכנסת ואיך שיוצא כיפור לדפוק את קופת הצדקה.

לראות מישהבו שזקוק לעזרה ולהושיט לו יד שווה פי כמה מכל הצומות והתפילות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...