Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחר הצהריים טובים ושנה טובה ומוצלחת לכל מי שרואה הודעה זו.

מבקש את עזרתכם: כרגע אני עובד בתור מאבטח בשעות הבוקר (גן ילדים), ובאוקטובר אני מתחיל לימודים אקדמיים.

יכול להיות שבעתיד אני ארצה לעבוד בעבודה שנייה, כמובן בגלל שהשכר באבטחה לא מגיע למינימום (3600 בערך).

השאלות שלי הן כאלה:

1. כמובן שהעבודה השנייה לא תהיה קבועה ותהיה על בסיס שכר יומי/חד פעמי, אני צריך להודיע למקום העבודה הנוכחי שלי על כך מאיזשהי סיבה שלא תהיה?

2. עבודות לא קבועות שהן חד פעמיות או שבעצם אני יעשה אותם 3 או 4 פעמים בחודש, ושאלה יהיו כביכול מוגדרות מבחינתי כעבודה שנייה, צריכה להיות משמעות לכך מבחינת מיסוי/ביטוח לאומי? אני שואל מבחינת כל היבט שלא יהיה.

תודה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

לא יודע לגבי ביטוח לאומי,

אבל בנוגע למס הכנסה זה פשוט מאוד, גש לקבל מהם תיאום מס.

אתה מגיע אליהם עם התלושים האחרונים של העבודה הנוכחית,

מגיע עם מס' תיק הניכויים של העבודה הנוספת, ומצהיר כמה תקבל עבורה בערך (חד-פעמי או חודשי או סה"כ כל השנה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מבחינת מיסוי - כדי שהמעסיק השני ינכה לך את המס הנכון (ולא 45%) אתה צריך ללכת למס הכנסה ולבקש לעשות תיאום מס.

תצטרך להביא להם תלוש משכורת מהעבודה הקבועה שלך (או תלושי משכורת), ובנוסף להצהיר כמה אתה הולך להרוויח.

את אישור המס הזה אתה נותן למעסיק כדי שינכה לך את המס הנכון. ככה תצטרך לעשות עם כל מעסיק נוסף.

הכי פשוט - תפנה ללשכת מס הכנסה באזורך ותבקש מהם הדרכה (מפקיד השומה). מנסיוני הם בד"כ נחמדים ושמחים לעזור.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

גם בביטוח לאומי צריך לבצע תאום, גש לסניף הקרוב אליך עם התלושים ובצע זאת. (יתכן שאפשר גם ברשת)

אחרת המעסיק השני ינכה ביטוח לאומי ע"פ המדרגה הגבוהה החל מהשקל הראשון,

אנשים בדרך כלל מבצעים תאום רק במס הכנסה ומשום מה לא מיחסים חשיבות לביטוח לאומי שהוא גם מס לכל דבר!

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

אהלן,

הייתי במצב שלך לפני כשנה. עבדתי בעבודה מסויימת והתחלתי לעבוד בעבודה נוספת. בעבודה נוספת בטופס הצהרתי שאני כבר עובד בעבודה מסויימת וזאת תהייה העבודה המשנית.

כדי שלא יגבו ממך יתר על המידה יש לעשות תיאום מס בשני מקומות במס הכנסה ובביטוח לאומי. במידה ולא תעשה תיאום מס עד שנסגר תלוש המשכורת בעבודה המשנית יגבה ממך מס של כ45%.

תיאום מס במס הכנסה ניתן לעשות באופן פשוט ומכוון ללא צורך לגשת אל הסניף עצמו. כל התהליך לוקח 5-10 דקות ומגיע אליך אחרי שבוע שבועיים מכתב שאיתו אתה הולך לחשבת שכר בעבודה השנייה.

פרטים ומילוי טופס תיאום מס ניתן למצוא בקישור הבא:

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SPTaxCoordination/SPTSalariedEmployee/

כדי שלא תהייה גבייה כפולה גם בביטוח לאומי יש לעשות תיאום מס. גם אצלם ניתן לעשות את זה בכמה אופנים הבעייה שהם לא יודעים איפה הרגליים והידיים שלהם ולכן אני החלטתי לעשות הכל מול הפקיד ולשם כך גררתי את עצמי לסניף ביטוח לאומי.

• תוכן חדש...