Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשמע לגבי גירים רובוטיים, אני לא מאחל לך שגיר כזה יתקלקל אצלך מעבר לתקופת האחריות, שכן תיקון שלי יכול להגיעה עד כדי 7-8 אלפש"ח ואם תצטרך להחליף אותו זה כבר עשרות אלפי שקלים. גם טיפול שוטף של גיר כזה יקר בהרבה (גי ידני כמעט ולא דורש טיפול שוטף למעט פעם ב.. להחליף סינכרנזטורים). באשר לצריכת דלק, נכון שלפי פרסום של יבואנים צריכה של גיר רובוי דומה מאוד לגיר ידני, אבל למרבה הפלא הצריכה בפועל גבוהה בהרבה מגיר ידני. ואגב, לגיר רובוטי יש הרבה בעיות, כמו חוסר כוח בתחילץ הנסיעה, התדרדרות לאחר כשמזנקים בשיפוע ועוד הרבה.

תשטוף כלים ידנית כי מדיח יכול להתקלקל. תעשה כביסה ביד בגיגית כי מכונת כביסה יכולה להתקלקל. לנוחות יש מחיר.

אם אנחנו מדברים על אמינות לא חסר מכוניות עם גיר אוטומט שעברו מעל 200,000 ק"מ בלי להזדקק לשיפוץ גיר. כמה מכוניות ידניות ראית שעברו 200,000 בלי להחליף קלאץ' וחלקים נוספים?

הגיר הידני לחלוטין לא יעלם, אולי ידחק, אולי יהפוך לזניח, אך מכוניות ספורט קלאסיות, מכוניות המשווקות בעולם השלישי, ודרישת לקוחות חברות המציעות דגמים ספורטיביים ישאירו אופציה לקבלת הרכב עם תיבת הילוכים ידנית.

מסכים.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תשטוף כלים ידנית כי מדיח יכול להתקלקל. תעשה כביסה ביד בגיגית כי מכונת כביסה יכולה להתקלקל. לנוחות יש מחיר.

אם אנחנו מדברים על אמינות לא חסר מכוניות עם גיר אוטומט שעברו מעל 200,000 ק"מ בלי להזדקק לשיפוץ גיר. כמה מכוניות ידניות ראית שעברו 200,000 בלי להחליף קלאץ' וחלקים נוספים?

.

אכן יש גירים אוטומאטיים במיוחד יפניים שמחזיקים זמן לא מבוטל. אבל גיר אוטומאטי זה לא גיר רובוטי.

בגיר ידני מחליפים פעם ב.... סינכרוניזטוריים שעולים גרושים. גם החלפת קלאץ עולה גרושים. גיר אוטומטי דורש מצדו טיפול שוטף, החלפת שמן וכו'. טיפולים שוטפים אלה עולים הרבה מעבר לעלות של החלפת מכלולים קטנים בידני. אני לא מדבר על הדלק שגיר אוטומטי שותה.

פורסם

זו הקבלה לא נכונה.

שימוש במכונת כביסה ובמדיח כלים מפנה לך זמן רב לדברים אחרים. אני בעד שימוש במכשירים אלו וכמובן משתמש בהם. הם מייעלים את התנהלות המשק בבית.

גיר אוטומטי לא גורם לך להגיע מהר יותר ממקום למקום.

פורסם
זו הקבלה לא נכונה.

שימוש במכונת כביסה ובמדיח כלים מפנה לך זמן רב לדברים אחרים. אני בעד שימוש במכשירים אלו וכמובן משתמש בהם. הם מייעלים את התנהלות המשק בבית.

אמנם הוא לא גורם לך להגיע מהר ממקום למקום, אך הנוחות שלו במדינה צפופה כמו שלנו היא חשובה (לטעמי כמובן).

הבוז לך.

פורסם
זו הקבלה לא נכונה.

צודק, אבל גיר אוטומטי הרבה יותר נוח. בנוסף גיר אוטומטי הוא foolproof. גיר ידני צריך לדעת לנצל כראוי. נהג על אוטומט תמיד יקבל את הביצועים האופטימלים. ברכב ידני ניצול הגיר תלוי בכישוריו של הנהג, ערנות (שמתי לב כשאני עייף התפעול של הגיר הרבה פחות טוב) ורצונו ללמוד לנצל את הגיר.

פורסם

הוא אומר לך שגיר אוטומטי לא יותר נוח בשבילו, ואתה מתעקש שהוא יותר נוח :roll: אתה יודע טוב מאוד מה עדיף לאנשים אחרים.

פורסם

אתם מתכחשים לקידמה. היתרון היחיד שנותר לגיר ידני היא עלות רכישה נמוכה יותר. עד סוף העשור גיר ידני כמעט יעלם לחלוטין.

אתם מתעקשם שיש קשר בין קידמה לגיר אוטומטי.

GM מוכרים גירים אוטומטיים מאז 1939 שזה דיי מזמן.

מי שנוהג בהילוכים חוסך דלק,מזהם פחות ומקבל ביצועים יותר טובים.

עד שגירים בסגנון ה DSG יגיעו לשלמות מי שקונה אוטומט נוהג ברכב יותר מיושן.

אייל

פורסם

א. חסכון זניח מאוד בדלק

ב. פער קטן מאוד בזיהום אוויר לטובת ידני

ג. כדי לקבל ביצועים יותר טובים מידני צריך לדעת לנצל את הגיר באופן אופטימלי. אוטומט תמיד יתן את הביצועים הכי טובים אצל כל נהג.

פורסם

דיזל+ידני = חיסכון בדלק. נקודה.

נסעתי מניו יורק ללוס אנג'לס עם גולף TDI 2003 עם 220 אלף ק"מ, המיכל הממוצע שלי עלה לי בין $40-45 והספיק לקרוב ל1000 ק"מ. (נסיעה ממושכת בכביש מהיר) אין דברים כאלה בבנזין. פשוט אין. אלא אם כן זה הייבריד.

Think. Feel. Drive.

פורסם

א. חסכון זניח מאוד בדלק

ב. פער קטן מאוד בזיהום אוויר לטובת ידני

ג. כדי לקבל ביצועים יותר טובים מידני צריך לדעת לנצל את הגיר באופן אופטימלי. אוטומט תמיד יתן את הביצועים הכי טובים אצל כל נהג.

תעשה לי טובה כנס לכל אתרי היבואנים תבדוק את הנתונים ותראה עד כמה אתה טועה.

א.יש הבדל ענק בצריכת דלק.

ב.יש הבדל ענק בזיהום אויר,הבעיה העיקרית שמכוניות 1.6 אוטומטיות וידניות נמצאות בדרגות שונות של זיהום אויר לפי חוקי אירופה.

ג.יש הבדל של כמה שניות בתאוצה וכמה קמ"שים במהירות מירבית,אבל הבעיה העיקרית זה בפניות ולא בקו ישר.

נזכרתי שטויוטה התחילו להביא את הגירסה האוטומטית של הקורולה הם פירסמו עד כמה היא פחות טובה מהגרסה הרובוטית.

attachment.php?attachmentid=146066&d=1234649545

אייל

פורסם

א. צריכת דלק נמדדת בתנאי מעבדה עם נהגים מקצועיים שיודעים לנצל את הרכב ב-100%. נהג ממוצע לא יודע לנצל את הרכב ב-100%. תיבה אוטומטית תנוצל ב-100% אצל כל נהג.

ב. לא מעניין אותי.

ג. אנחנו חוזרים לסעיף א'.

היתרון הקל של ידני בביצועים וצריכת דלק לא בא לידי ביטוי אצל נהג לא מקצועי.

פורסם

ג.נהג לא מקצועי שירד לי מהכביש הוא מסוכן.

עשיתי לך את העבודה ותראה מה ההבדלים בין פוקוס ידנית לאוטומטית.

האוטומט של הפוקוס החדשה הוא מצמד כפול הכי חדיש בשוק.

באנגליה משלמים יותר מיסים על האוטומט בגלל זיהום האויר

Titanium X 2.0 TDCi 163 PS Powershift 5dr

Titanium X 2.0 TDCi 163 PS 5dr

focus.JPG

אייל

פורסם

א.יש הבדל ענק בצריכת דלק.

ב.יש הבדל ענק בזיהום אויר,הבעיה העיקרית שמכוניות 1.6 אוטומטיות וידניות נמצאות בדרגות שונות של זיהום אויר לפי חוקי אירופה.

ענק זו מילה יחסית. למה אתה מתכוון "ענק"?? בפרסום של טויוטה רואים הבדל של פחות מ 5% בצריכת הדלק ובזיהום האויר בין הידני לאוטומט.

הויכוח הזה דיי אדיוטי, בסוף כל אחד נוהג במה שהוא מעדיף, הרוב בארץ כנראה מעדיפים אוטומט. מי שנהנה מנהיגה על ידני שייהנה. נראה לי בכלל שזה גם קשור לנשים, למשל, רוב הבחורות שאני מכיר (כולל אשתי) היו מעדיפות לנהוג על אוטומט מאשר על ידני וכנראה שזו כבר סיבה מספיק טובה שהרכב המשפחתי יהיה אוטומטי.

(שלא יתפרש מכאן שאני חושב שבחורות נוהגות פחות טוב או שאינן מסוגלות לנהוג על גיר רגיל, אני פשוט מציין עובדה שאני יודע לפחות ממי שסביבי)

דומה לויכוח על בקרת שיוט למשל, יש אנשים שחושבים שזה סתם אדיוטי ובכלל אין לזה שימוש בארץ ויש כאלה שנוהגים עם זה באופן קבוע כולל אפילו על כביש הערבה רצוף המשאיות, כמוני. לדעתי אחת התוספות היותר שימושיות ונחמדות שיש ברכב עם קצת פינוק, הרבה יותר משטויות כמו כסא מתכוונן חשמלית או מראה שמתכהה אוטומטית נגד סינוור.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
צודק, אבל גיר אוטומטי הרבה יותר נוח. בנוסף גיר אוטומטי הוא foolproof. גיר ידני צריך לדעת לנצל כראוי. נהג על אוטומט תמיד יקבל את הביצועים האופטימלים. ברכב ידני ניצול הגיר תלוי בכישוריו של הנהג, ערנות (שמתי לב כשאני עייף התפעול של הגיר הרבה פחות טוב) ורצונו ללמוד לנצל את הגיר.

אתם טוחנים מים. לך יותר נוח אוטומט, לו יותר נוח ידני, איש איש באמונתו יחיה. לא תצליח להוכיח שאוטומט יותר נוח. גם אני נוהג על ידני ברכבי הפרטי ולא מעט גם על אוטומט (לא DSG,תיבות פלנטריות), באוטומט ממש מפריע לי שאני לא זה שנמצא בשליטה ולכן הרבה יותר נוח לי גם לנהוג ברכב עם תיבה ידנית. בידני אני יודע שאני יכול לבחור בהילוך המתאים ליציאה מפניה, לעליית עליה, לבלימת מנוע כמו שאני רוצה וכו'. לא קשה לי התפעול שלה והוא מאוד אינטואיטיבי מבחינתי. גם עשית מגיר ידני "תורה מסיני", מי ישמע צריך תואר אקדמי כדי לדעת לתפעל אותו. הרכב של ההורים שלי גם כן ידני דווקא מהסיבה שאמא שלי לא מוכנה לעבור לאוטומט. היא ניסתה אבל אומרת שיותר נוח לה עם גיר ידני ומי אני שאתווכח איתה.

ככה שכל אחד עושה את הבחירות שלו וחבל על הויכוח.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לדעתי זה בערך כמו אנשים שלא אוהבים לאכול דגים טריים רק בגלל הקוצים, לא נח להם לנקות את הדג אז הם מוותרים עליו ואוכלים משהו תפל משקית קפואה.:-)

סליחה, אני מאוד אוהב פילה סלומון (כל שישי קבוע) שבא בשקית של דלידג וגם גיר ידני...

אז איך תסביר את התאוריה שלך עכשיו? :lol:

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..

• תוכן חדש...