Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישראלים קונים ידני בסגמנט מיני כי הפער במחיר בין ידני לאוטומט משמעותי מאוד. אם הפער במחיר בין פיקנטו ידנית לפיקנטו אוטומט היה עומד על 3-4 אלף רק אידיוט גמור היה לוקח ידני. וידני לעולם לא יהיה נוח כמו אוטומט. לעולם.

יש מקום לדעות שונות, אני למשל הייתי קונה ידני גם אם הוא היה יקר ב 3-4 אלף שקל מהאוטומטי, והמכירה העתידית לא מעניינת אותי. אני קונה רכב בשבילי ולא בשביל לרצות את היד השניה בעוד X שנים. ואוטומט (כולל תיבות רובוטיות עם 2 מצמדים למינהן) לעולם לא יהיה נוח כמו ידני.

אם אתה חולק על זה - אין כל בעיה. כמו שכתבתי קודם - דעות שונות, תרבות שונה. אני לא בא לשכנע אף אחד.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

aRegularNickname מזל טוב על הטיסה הראשונה שלך לחו"ל.

בכל מדינה יש את המנהגים שלה, בצ'כיה יש גם הרבה נוצרים ואין הרבה יהודים.

אם תבדוק איפה נוהגים יותר עם הילוכים אז במדינות יותר צפופות שאנשים עומדים כל הזמן בפקק רוב הנהגים מעדיפים ידני שזה נוגד את ההגיון של האנשים שמעדיפים אוטומט.

אל תנסה להבין את זה, זה מנהגים

אייל

פורסם

זה בדיוק מה שאני אמרתי בתחילת השירשור.

אין כל קשר לפקקים או לנוחות/חוסר נוחות.

פשוט תרבויות שונות.

פורסם

והתוספת בתגובה להודעה של sperial - אין כל נוחות אקסטרא בגיר אוטומטי, הכל פסיכולוגי בלבד ועיניין של הרגל.

מי שנהג מספיק זמן עם גיר ידני לא מרגיש בשום חוסר נוחות ולא מרגיש שום "שיפור תנאים" במעבר לטוטומט.

לידני יש יתרונות, אבל נוחות זה לא אחד מהם.

יש מקום לדעות שונות, אני למשל הייתי קונה ידני גם אם הוא היה יקר ב 3-4 אלף שקל מהאוטומטי, והמכירה העתידית לא מעניינת אותי. אני קונה רכב בשבילי ולא בשביל לרצות את היד השניה בעוד X שנים. ואוטומט (כולל תיבות רובוטיות עם 2 מצמדים למינהן) לעולם לא יהיה נוח כמו ידני.

אם אתה חולק על זה - אין כל בעיה. כמו שכתבתי קודם - דעות שונות, תרבות שונה. אני לא בא לשכנע אף אחד.

אולי אין לך בסיס להשוואה. אני למשל נהגתי על אוטומט רק פעם אחת בחיים למשך עשר דקות. זה הספיק לי כדי להבין עד כמה אוטומט הרבה יותר נוח. למרות זאת קניתי פיקנטו ידנית כי הפער במחיר בין הגרסאות היה משמעותי. לדעתי זה השיקול העיקרי של רוב האירופאים. אל תשכח שהם נהנים מתחבורה ציבורית הרבה יותר טובה ולכן התלות ברכב קטנה יותר. פחות נהיגה + מחיר רכישה גרסה ידנית משמעותית יותר זול מאוטומט = העדפה לידני.

פורסם
לידני יש יתרונות, אבל נוחות זה לא אחד מהם.

אין כל הבדל בנוחות, לאחר שנוהגים מספיק זמן ומתרגלים.

שוב, אתה יכול לא להסכים, ואין לי עם זה בעיה.

אולי אין לך בסיס להשוואה

אולי, אבל בכל זאת נהגתי כנראה יותר מ 500 אלף קילומטר, הרוב על מכוניות ידניות, אבל גם על אוטמטיות. אולי 10.000 קילומטר במצטבר על אוטומטיות.

כשיוצא לי לנהוג על רכב אוטומטי אני לא מרגיש שום שיפור ושום נוחות. הרכב נוסע בדיוק אותו דבר, רק עם שליטה טובה פחות.

כשמתרגלים, פעולת החלפת ההילוכים הופכת לחלק בילתי נפרד מנהיגה, היא לא מורגשת ולא מפריעה. וכמובן לא מעיקה ולא גורמת לחוסר נוחות.

פורסם

וזה גם די כיף ולי אין רכב ספורטיבי,באיזהו שלב כשמתרגלים לידני זה כבר בא מעצמו,לחיצה על קלאץ להחליף הילוך, וקשה להגדיר את זה כמועקה.

במיני אני לא מבין איך אפשר לקחת אוטומט,עוד יותר איטי וכבר לא כזה חסכוני,הפיקנטו יוצאת דופן כי לה יש מנוע יותר חזק,אבל אלטו אוטומט?:shock:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כאחד המכיר קצת את העם הצ'כי (הנפלא) הצ'כים הם אנשים דיי חסכניים ,לכן שילוב דיזל+ידני מתאים להם.

כשחצי "סטארופראמן" בפאב עולה 3 שקלים ! אפשר לתדלק עוד קצת מהחסכון בדלק :-D

פורסם
LotusElise מזל טוב על הבאת הציניות המגעילה לאשכול, באמת זה היה חסר לי.

למנהגים יש מקור, הם התחילו ממשהו.

לפני שאגיד את דעתי, אני כבר אומר שאולי אני טועה.

כשהייתי בגרמניה לפני שנה וחצי במשלחת חילופי נוער, ראיתי בבית של חבר שלי (הגרמני) מכשיר שפורס את הלחם (בבית), המשפחה אפתה את הלחמים. אפשר להגיד שזה עניין פרימיטיבי, אבל זה הנורמה החברתית שהם התרגלו אליה עוד מתקופת המאה ה-19. אמנם הם לא מכבסים ביד את הבגדים, אבל יש להם גם מנהגים כאלו. לדעתי לנהוג בידני זה חלק מהנורמה החברתית.

פורסם
כאחד המכיר קצת את העם הצ'כי (הנפלא) הצ'כים הם אנשים דיי חסכניים ,לכן שילוב דיזל+ידני מתאים להם.

כשחצי "סטארופראמן" בפאב עולה 3 שקלים ! אפשר לתדלק עוד קצת מהחסכון בדלק :-D

אתה גר בפראג?

אכן מחירי רצפה יחסית לישראל.

פורסם

כי אחרת אתה לא יכול לנהוג על ידני,אז עושים שיהיה על הדרך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע על מה אתם מדברים אני נוהג על ידני מאז שיש לי רישיון מ 2004 ונהגתי אולי כמה פעמים ספורות על אוטומט.

לא מרגיש שום חוסר נוחות בפקקים וכו ולא הרגשתי אנחת רווחה בפעמים שנהגתי על אוטומט.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

• תוכן חדש...