Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
LotusElise מזל טוב על הבאת הציניות המגעילה לאשכול, באמת זה היה חסר לי.

למנהגים יש מקור, הם התחילו ממשהו.

המקור הוא שבהתחלה לא היו מכוניות עם גיר אוטומט והם אף פעם לא חשבו לעובר לאוטומט.

בישראל קונים אוטומט כי זה היה נחשב ליוקרה פעם בשביל זה גם מוסיפים את הכתוב אוטומט למכוניות מאחור.

בארה"ב קונים אוטומט בשביל שיהיה יותר פשוט לנהוג ויהיה יותר פשוט להגיע ממקום למקום,בדיוק כמו הפשטות שהייתה פעם לעלות על מטוס בטיסות פנים.

ביפן קונים אוטומט כי הם אוהבים גדג'טים ואלקטרוניקה.

בכל שאר העולם קונים הילוכים.

אנחנו השונים,לא הצ'כים

אייל

פורסם

שכנוע עצמי זה דבר אדיר.

למה בדיוק אתה מתכוון - לאיזו תגובה ומה רצית לאמור במשפט הזה ?

פורסם
כנראה שהצ'כים לא עצלנים.

זה לא רק צ'כים זה בכל אירופה. אנשים אוהבים ונוהגים בידני. למעט חיסכון, נהיגה בידני יותר מהנה, יותר כיפית, יש שליטה על הרכב, ניתן לצאת לעקיפות בביטחון מירבי. לא פחות חשוב נהיגה באוטומט יכולה להירדים, כך שנסיעה בידני גורמת לנהג להיות יותר ערני לנהיגה ולנעשה בכביש ופוחת הסיכוי לנקר בנהיגה

פורסם

מסכים עם מה שאמרת למאט 2 דברים:

1-יכולת עקיפה בביטחון,גם ברכב אוטומט יש לך ביטחון במידה והרכב חזק,יש מצב קיק-דאון למצבי חירום.

2-אם אתה מתחיל להירדם על אוטומט אז כניראה אתה גם תירדם על ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נהגתי המון בידני, ולאחרונה יותר על אוטומט לצערי.

אוטומט יותר נוח, ידני יותר כיף!

באמת מורי הנהיגה הם האחרונים שהחליפו לאוטומט, עד שפחתה הדרישה והיום למיטב ידיעתי מעטים הלומדים על ידני.

מברך על חזרת הגיר הידני, הלוואי שיתפוס בעוד סגמנטים (אני צרכן של מכוניות לא מהניילונים)

דווקא אוטובוסים? הם האחרונים שעברו לאוטומט. אולי חוץ ממשאיות.

מישהו אמר לי (לגבי הידני), שזה קשור לתפקוד הרכב בתנאי שלג\גשם כבד. שטות מוחלטת?

כן, בשלג נהוג להתחיל בהילוך שני כדי למנוע החלקת גלגלים. יש גירים אוטומטיים עם מצב שלג, אבל כנראה קשה להסתמך על זה.

פורסם

אנסה לענות על השאלה, לדעתי הנהג בישראל אוהב אוטומט, כי הוא רוצה להיות פנוי על מנת שיוכל לדבר עם 2 הידיים כשהוא בפלאפון במקרה ויש דיבורית, הרי איך אפשר לדבר ללא ידיים? רק עם הפה?

יש את הישראלי הקמצן שאומר, נה למה לשים דיבורית? זה הרי לא שימושי..

יש את הנהג שמתעצל להתחבר לדיבורית גם כשיש לו ואז הוא משתמש ביד השניה לדיבורים ולסירוגין לשליטה בהגה.

מהצד שלי: אוטומט ממש מרדים אותי, אני מודה שזה נוח יותר בפקקים, אבל בנסיעות ככלל, אוטומט יותר מעייף אותי, למה? כי כל הזמן צריך לבלום, אתה לא יכול פשוט לשלב הילוך למטה והאוטו יתנהג כמו שאתה רוצה ואז שוב לתת גז שימשיך לנסוע, כל הזמן לשחק, בלם גז-בלם גז, משעמם, מרדים ומכאיב.

חתימה בהשהיה

פורסם

באוטומט אפשר לנעול הילוך.

אתם מתכחשים לקידמה. היתרון היחיד שנותר לגיר ידני היא עלות רכישה נמוכה יותר. עד סוף העשור גיר ידני כמעט יעלם לחלוטין.

למה בדיוק אתה מתכוון - לאיזו תגובה ומה רצית לאמור במשפט הזה ?

לתסמונת סטוקהולם שאתם חולים בה. ידני לא יכול להיות נוח כמו אוטומט. זה כשל לוגי.

פורסם

קשה להתנבא על העתיד. ראו מה קרה בשוק המיני.

קראתי אתמול מאמר מענין ב-Scientific American לגבי תיבות ה-DSG. מומלץ לכולם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתם מתכחשים לקידמה. היתרון היחיד שנותר לגיר ידני היא עלות רכישה נמוכה יותר. עד סוף העשור גיר ידני כמעט יעלם לחלוטין.

לתסמונת סטוקהולם שאתם חולים בה. ידני לא יכול להיות נוח כמו אוטומט. זה כשל לוגי.

אין ספק כי אחת היתרונות הגדולים של גיר ידני זה חיסכון (עלות נמוכה של רכב, תצרוכת נמוכה יותר של דלק, עלות הטיפולים).

אך גם בנוחות, יש לא מעט מקרים שגיר אוטומאטי לא מתפקד טוב, מה שגורם לפגיעה בנוחות.

יש גם הנאה מהנהיגה. אין הנאה בנהיגה באוטומט וזה עובדה. שליטה גרועה ברכב. נסיעה במורד באוטומט זה סיוט (שגם יכול בשריפת הבלמים).

לסיכום רכב אוטומט זה טוב לבחורות ולאנשים שלא מחפשים חיסכון ולא מחפשים הנאה מנהיגה.

אני אישית מכרתי רכב אוטומט וקניתי ידני.

פורסם

גירים אוטמטיים קיימים כבר אולי 60 שנה ולפני 20 שנה הגיעו לצורה פחות או יותר מקבליה למה שיש היום (לא כולל גירים רובוטיים).

כשמדובר בפיתוחים טכנולוגיים אחרים כל היצרנים מאמצים אותם בפרקי זמן קצרים הרבה הרבה יותר.

ועם גיר אוטומטי זה לא קרה.

ואם זה לא קרה עד היום, למה שזה יקרה בעוד כמה שנים ?

אני לא חושב, שעד סוף העשור המגמה באירופה הולכת להשתנות.

אולי במקום 1% של מכוניות אוטומטיות (לא כולל רכבי יוקרה) זה יעלה ל 3% או ל 5%.

GhemGuy85 - לגבי תגובה לשאלה ההאחרנה שלי :

כשמדובר בנהג חדש, שלומד נהיגה - ללא ספק אתה צודק.

גיר אוטמטי הרבה יותר נוח לאחד שלא רגיל לאף אחד מסוגי הגירים.

אבל כשמדובר באחד שנהג 10 או 15 או 30 שנה על גיר ידני ונסע 500 אלף או מיליון קילומטר - תאמין לי שאין הבדל.

אני לא חובב גדול של נהיגה ספורטיבית, אין ואף פעם לא היה לי רכב ספורטיבי ואני נוהג על רכב עם גיר ידני פשוט בגלל שאני לא אוהב לשלם על דברים שאני לא צריך ואני לא מוצא באוטומט שום יתרון.

יש ימים, שאני נוסע 300 או 400 קילומטר ביום, יצא לי גם כמה פעמים לעשות את זה עם מכוניות אוטמטיות. לא שמתי לב שהתעייפתי פחות בסוף היום. אז נשאלת השאלה - בשביל מה ?

פורסם

הגיר הידני לחלוטין לא יעלם, אולי ידחק, אולי יהפוך לזניח, אך מכוניות ספורט קלאסיות, מכוניות המשווקות בעולם השלישי, ודרישת לקוחות חברות המציעות דגמים ספורטיביים ישאירו אופציה לקבלת הרכב עם תיבת הילוכים ידנית.

לסיכום רכב אוטומט זה טוב לבחורות ולאנשים שלא מחפשים חיסכון ולא מחפשים הנאה מנהיגה.

אני אישית מכרתי רכב אוטומט וקניתי ידני.

שטויות במיץ, נו באמת. הגירים ה"אוטומטיים" החדשים (כשלמעשה אני מתכוון לרובוטיים ודומיהם) מציגים חיסכון משמעותי בצריכת הדלק, ובזמן האחרון אף אפשר לראות שצריכת הדלק בהם נמוכה יותר מאשר באותו רכב עם גיר ידני.

הנאה מנהיגה ? אצלי זאת הגדרה סלקטיבית, כלומר, איך אני ואיך אתה מגדירים הנאה מנהיגה.

המקור הוא שבהתחלה לא היו מכוניות עם גיר אוטומט והם אף פעם לא חשבו לעובר לאוטומט.

בישראל קונים אוטומט כי זה היה נחשב ליוקרה פעם בשביל זה גם מוסיפים את הכתוב אוטומט למכוניות מאחור.

בארה"ב קונים אוטומט בשביל שיהיה יותר פשוט לנהוג ויהיה יותר פשוט להגיע ממקום למקום,בדיוק כמו הפשטות שהייתה פעם לעלות על מטוס בטיסות פנים.

ביפן קונים אוטומט כי הם אוהבים גדג'טים ואלקטרוניקה.

בכל שאר העולם קונים הילוכים.

אנחנו השונים,לא הצ'כים

ובאוסטרליה קונים אוטומט כדי שלקנגרו יהיה קל יותר לנהוג. (ולא לנהוג,להעביר הילוך,ולבדוק שהכל בסדר בכיס עם התינוקות). :?

עכשיו אני מבין למה כתוב על קנגו אוטומטיות מאחורה, מטעמי יוקרה, ראש הטכנאים נוהג בה. :wink:

הבוז לך.

פורסם
הגיר הידני לחלוטין לא יעלם, אולי ידחק, אולי יהפוך לזניח, אך מכוניות ספורט קלאסיות, מכוניות המשווקות בעולם השלישי, ודרישת לקוחות חברות המציעות דגמים ספורטיביים ישאירו אופציה לקבלת הרכב עם תיבת הילוכים ידנית.

שטויות במיץ, נו באמת. הגירים ה"אוטומטיים" החדשים (כשלמעשה אני מתכוון לרובוטיים ודומיהם) מציגים חיסכון משמעותי בצריכת הדלק, ובזמן האחרון אף אפשר לראות שצריכת הדלק בהם נמוכה יותר מאשר באותו רכב עם גיר ידני.

הנאה מנהיגה ? אצלי זאת הגדרה סלקטיבית, כלומר, איך אני ואיך אתה מגדירים הנאה מנהיגה.

ובאוסטרליה קונים אוטומט כדי שלקנגרו יהיה קל יותר לנהוג. (ולא לנהוג,להעביר הילוך,ולבדוק שהכל בסדר בכיס עם התינוקות). :?

עכשיו אני מבין למה כתוב על קנגו אוטומטיות מאחורה, מטעמי יוקרה, ראש הטכנאים נוהג בה. :wink:

תשמע לגבי גירים רובוטיים, אני לא מאחל לך שגיר כזה יתקלקל אצלך מעבר לתקופת האחריות, שכן תיקון שלי יכול להגיעה עד כדי 7-8 אלפש"ח ואם תצטרך להחליף אותו זה כבר עשרות אלפי שקלים. גם טיפול שוטף של גיר כזה יקר בהרבה (גי ידני כמעט ולא דורש טיפול שוטף למעט פעם ב.. להחליף סינכרנזטורים). באשר לצריכת דלק, נכון שלפי פרסום של יבואנים צריכה של גיר רובוי דומה מאוד לגיר ידני, אבל למרבה הפלא הצריכה בפועל גבוהה בהרבה מגיר ידני. ואגב, לגיר רובוטי יש הרבה בעיות, כמו חוסר כוח בתחילץ הנסיעה, התדרדרות לאחר כשמזנקים בשיפוע ועוד הרבה.

פורסם

כול עוד יהיו מכוניות כאלה זולות כמו המיני והדלק יעלה,הידניות ישארו איתנו,הנה כבר התחילה שינוי בגם במשפחתי אפילו,פורד עם הפוקסו,יודנאי עם I30.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...