Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לרן, אין ספק שגבי העלה את הרף לגמרי בסגמנט, התוצאות מדברות בעד עצמם

עם המנוע 6 המקורי הוא עושה בית ספר לכל שאר ה ״כלים כלים״ . הייתי פונה אליו בלי להסס או לחשוב פעמים

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
מצטרף לרן, אין ספק שגבי העלה את הרף לגמרי בסגמנט, התוצאות מדברות בעד עצמם

עם המנוע 6 המקורי הוא עושה בית ספר לכל שאר ה ״כלים כלים״ . הייתי פונה אליו בלי להסס או לחשוב פעמים

אכן הרכב של גבי חזק אבל את מי מהרכבים החזקים גבי לקח ?

הכלים החזקים לא התחרו לצערי .

יתכן שהאור בקצה המנהרה זה אני עם הגיפ בפול גז אז זוז טמבל .:evil:

פורסם

לצערך....

בשטח שורה תחתונה

גבי בנה מכונה לתפארת , היא גם בעלת ביצועים מרשימים וגם הבניה סופר נקיה ואסטית, עוד דבר שנדיר במחוזתנו 

פורסם
לצערך....

בשטח שורה תחתונה

גבי בנה מכונה לתפארת , היא גם בעלת ביצועים מרשימים וגם הבניה סופר נקיה ואסטית, עוד דבר שנדיר במחוזתנו

למה לצערי?

https://picasaweb.google.com/103602301768311783042/322711?authuser=0&feat=directlink#5632624674314783538

https://picasaweb.google.com/103602301768311783042/322711?authuser=0&feat=directlink#5632627094896842962

https://picasaweb.google.com/103602301768311783042/322711?authuser=0&feat=directlink#5632677724196448642

וגבי רשם לאחר התחרות

אני יתחיל בתודה רבה רבה רבה לברוך דודי שנתן לי להרגיש איך זה לרחף, תודה רבה איש יקר!

לגבי האירוע, היה נחמד מאוד לפגוש את כולם בדיונה אחת צבעונית, חסרו הרבה משתתפים שדיברו הרבה פה בפורום וחבל

לגבי התחרות עצמה, באמת היו קרבות צמודים אבל היה חסר סדר והמשכיות, איפשהו אחרי כמה לחיצות בודדות כל אחד התקפל לאזור אחר. הצעת יעול, אפשר לעשות מסלול על גבי הדיונה מה שיאתגר גם את הנהג ולא רק את המכונה...

סה"כ היה באמת יפה, כל הכבוד למשתתפים ולמלך שעדין לא ברור מי הוא... אני בכל אופן נהנתי

אז לידע כללי יש לגבי אחלה כלי ועדיין לא ברור מי הכלי החזק בארץ וחבל

פורסם

אף אחד לא אמר הכי חזק, אבל בוא נגיד שהגיע הזמן שהוצאת איזה חצי מילת פרגון

סהכ הוא העלה את הרף והראה מה אפשר לעשות עם 6 טורי,עם בניה מקצועית ואסטית של מתלים ותא מנוע מבלי יותר מידי רעש וצילצולים כמו שנהוג במחוזתנו.

פורסם

ללא ספק הרכב של גבי בנוי נכון מקצועי ויפה ונותן ביצועים יפים בשטח יש עוד כלים יפים וחזקים ולא כל אחד מעוניין להסתיר את השינוי ברכב כמו בפרוייקט של הסופר צארג או בפרויקטים אחרים.

ובמלך הגיבעה 4 נקווה ליראות מלך אחד ולא 4 או 5

פורסם

ערב טוב.

מנועי הסופה הינם מנועים נפוצים ביותר בארה"ב ולדעתי משם תבוא לך הישועה.

תריץ חיפוש ראשוני כאשר נקודת ההתחלה שלך תהיה אותיות המנוע שלך בצירוף המלה TUNING.

המלצתי לך היא לחפש סדנה אשר תספק לך את כל החבילה ,ולא לנסות "להתאים טורבו למנוע"-זה לא מקצועי ,לא משתלם כלכלית ותמיד יהווה מקור לבעיות (מבלי חס וחלילה לזלזל בחברי המכובדים .)

ולכן ,שתי אופציות עיקריות לפניך:

1.קיט סופר-צארגר :זהו מגדש על ,מופעל ע"י רצועה ,בגרסה הפשוטה יגיע עם תושבת מתכת ,רצועת מנוע ארוכה יותר וצינורות אוויר למנוע -(לקיט פשוט ולא מומלץ)

בגרסה השניה (והיקרה יותר) תקבל :סופר צארגר ,אינטרקולר (מצנן ביניים) ,מזרקים מוגדלים ,תושבת מתכת לצארגאר,רצועת מנוע,צינורות גדישה ותוכנת ניהול מנוע מותאמת-שזהו למעשה המפתח לפרוייקט.-מומלץ מאוד.

2. האופציה השניה הינה קיט טורבו -היזהר -זהו לא המקום לקומבינות!

לך על קיט קומפלט ויעודי למנוע שלך ולדגם המחשב שלך !

קיט איכותי יכלול :מגדש טורבו איכותי מחברה מוכרת, סעפת פליטה,צינור ירידה מהטורבו,צינורות שמן ומים,מזרקים,קיט אינטרקולר,צנרת לפילטר אוויר ותוכנת ניהול מנוע.

את הבחירה בין שתי האופציות תוכל לעשות לפי השימוש שלך ברכב כאשר סופר צארגר יספק לך כח ליניארי ונשלט ואילו הטורבו יספק לך כח מתפרץ וקשה לשליטה (יכול להיות מסוכן במדרגות סלע וכ"ו.)

אם הייעוד שלך לרכב הינו דיונות-ללא ספק הייתי בוחר בטורבו.

אם הייעוד שלך לרכב יכלול מעברים קשים ,מדרגות סלע וכדומה ,הייתי בוחר בצארגר.

מקווה שעזרתי.

פורסם

אתחיל בתודה למפרגנים...

כאשר מתכננים מערכת גדישה יש לקחת כמה פרמטרים בחשבון, כמו:

-כמה כוח אני רוצה להוציא

-מתי אני רוצה שהכוח יהיה פעיל

-האם המנוע שלי יוכל לעמוד בהספק (בעייתי לדעת)

-זמינות של חלקים

-ואולי הכי חשוב, כמה אני רוצה להשקיע בנושא

אחרי שיש את כל התשובות לשאלות האלו אפשר להתחיל להכין את ה"סלט"

קצת לגבי ההבדל בין טורבו לסופרצ'רג'ר:

סופר מונע ע"י רצועת המנוע ולכן מסתובב כל עוד המנוע עובד, מה שמקנה לו את היתרון והחסרון שלו, יתרון-אין לו השהייה בבנית גדישה, והגדישה היא מיידית. חסרון-הוא מסתובב תמיד... ז"א יוצר נטל על המנוע שאין להתעלם ממנו (ידעת שבSLR הסופר מוריד 200 כ"ס מהמנוע רק מההתנגדות שלו?!?)

טורבו מונע ע"י גזי פליטה, בעצם אנרגיה מבוזבזת שאנחנו משחררים לאויר העולם, בגזים האלה יש גם תנע (זרימה) וגם חום, את שתי אנרגיות אלה יכולים למחזר לפעולת המנוע. יתרונות-לא מבזבז כוח מהמנוע, פעיל בטווח גדול יותר של סל"ד, זמין יותר. חסרונות-בבחירה לא נכונה של גודל הטורבו יכול להווצר החמצה של טווח הטורים בו המנוע יוציא את הספקו, ז"א השהייה גדולה מידי לפני "כניסת" הטורבו ואז בעצם איבוד מומנט בטורים נמוכים והצרת רצועת המומנט

אצלי ברכב בחרתי להשתמש בטורבו יחסית קטן, כזה שיתן לי את ההספק שאני מבקש ולא יהיה גדול מידי שיצור לי השהייה. התוצאה שקיבלתי היא די לשביעות רצוני, גדישה שמתחילה כבר מ1200 סל"ד (!!!) והספק גבוהה ממה שהצמיגים מסוגלים להוריד.

בקשר למלך הגבעה... אני תמיד שמח לבוא לתת קצת בגז, לנצח ואם צריך להפסיד, אבל כנראה שלא כולם כמוני...

פורסם
(ידעת שבSLR הסופר מוריד 200 כ"ס מהמנוע רק מההתנגדות שלו?!?)

יש מצב למקור המידע של המשפט הזה?

סופר גוזל 5-10 אחוז מכוח המנוע, נאמר בהגזמה שהוא גוזל 25 אחוז, לפי מספרים כאלה אתה טוען שמנוע של SLR מפיק 800 כ"ס לפחות, פעם אחרונה שבדקתי דיברו שם על סביב ה650.

נראה לי שהתווסף לך שם אפס מיותר...

ומסכן השואל המקורי - הוא אולי קיבל 3 תשובות רלוונטיות בכל השרשור הזה.

לצורך הענין - כמו שהמליצו קודמיי, נשמע שליישום עליו אתה מדבר סופר יעשה לך את העבודה טוב יותר - זמינות הכוח מסל"ד אפסי, אפשרות למשחקים פשוטים בניהול כדי לפצות על השינוי בתערובת ועוד.

לטעמי הוא גם פשוט יותר לעבודת DIY ואפשר לצפות את התוצאות גם בלי שתהיה בעל נסיון רב.

טורבו לעומתו יכריח אותך להמון ניסוי וטעיה, ואלא אם יש לך הרבה נסיון - כל סיבוב כזה של לימוד יעלה לך לא מעט כסף.

מקום נוסף להתייעץ בו לגבי השאיפה הזו שלך יהיה אולי ג'יפולוג - גם שם יש כמה חברה עם ידע לא מבוטל בתחום הזה (בתוספת משמעותית מאוד של הבנת והכרת הצרכים לרכבי שטח)

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני קצת ברחתי מהשירשור כי הוא יצא קצת משליטה.

כל מיני הערות מיותרות ודברים שהוצאו מהקשרם.

בכל מקרה לא נעצר המצוד אחר חלקים חדשים שיקדמו.

ונראה שהולכים לכוון הסופר.

למרות שמחירו בחול הוא לא זו בכלל.

נראה שהחבילה הכללית תורכב כאן והסופר יגיע מחו"ל לאחר שאני ישתדל להבין את מהות כל הבלאגן שסביב האישורים.

תודה רבה לכם חבר'ה.

הועלתם וקידמתם את העניין.

תודה.

• תוכן חדש...