Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פורד פוקוס 2003, לאחרונה שמתי לב כי הרכב פשוט "אוכל" שמן, בסביבות ליטר על כל 3000 ק"מ.

העלנו את הרכב על ליפט, בדקנו כל מקום אפשרי, הכל יבש! שום סימן לנזילה...

האם הגיוני שהרכב "שורף" שמן מסיבה כלשהי?

פורסם

אם אין נזילות והזעות חיצוניות למיניהם הייתי מהמר בתור התחלה על גומיות שסתומים סדוקות או קרועות. אתה יכול לדעת לפי מצב הפלאגים(מצתים) אם אכן ניכנס שמן אל תאי השריפה ונעלם לו שם.

:)
פורסם

ישר יש בעיה במנוע? ואתם עוד מתלוננים שמוסכניקים עושים עליכן קופה

מתחילים קודם בבדיקת סוג השמן שבשימוש ובמצב שסתום נשם PCV

פורסם

תודה חבר'ה!

אז פשוט לפרק את הפלאגים ולראות האם נכנס לשם שמן?

לגבי השסתום נשם, איפה הוא נמצא בדיוק?

שוב תודה

פורסם
תודה חבר'ה!

אז פשוט לפרק את הפלאגים ולראות האם נכנס לשם שמן?

לגבי השסתום נשם, איפה הוא נמצא בדיוק?

שוב תודה

לגבי הפלאגים - אתה יכול להוציא אותם ולראות מה מצב האלקטרודות. אם הם לבנות מידי זה מצביע על שריפת שמן עודפת.

לגבי שסתום PCV - הוא אמור להיות ממוקם על מיכסה השסתומים וממנו מיתחבר צינור דק אל סעפת היניקה. שסתום זה משמש כאיוורור לחלל בית הארכובה כאשר קיים שם לחץ גבוה ובכך הוא ניפתח וממחזר אדי שמן. במצב בו הלחץ נורמאלי שסתום זה ניסגר. בדר"כ מה שקורה מהגזים העוברים דרך שסתום זה שהוא מרוב ליכלוך ניתפס על מצב סגור או פתוח. אם הבעיה אכן בשסתום אז הוא פשוט תקוע במצב פתוח מה שגורם לאדי שמן בזמן לא רצוי להיכנס לסעפת היניקה ובכך לאבד שמן. כמו כן בדר"כ שהשסתום תקוע יש שינוייים במצב סרק בסל"ד בעיקבות שינוי בתערובת. שווה בדיקה.

פורסם

מתעלק.

הסימפטומים נשמעים דומים מאד למצב בפוקוס שלי.

איך בודקים האם השתסום הנ"ל שמיש, דורש ניקוי או החלפה?

מתחדשת*

פורסם
מתעלק.

הסימפטומים נשמעים דומים מאד למצב בפוקוס שלי.

איך בודקים האם השתסום הנ"ל שמיש, דורש ניקוי או החלפה?

לא ממש ניתן לראות זאת ולעיתים גם לא ניתן ממש להרגיש את השינוי אלא לאחר זמן מה. פשוט לפרק את השסתום הנ"ל ולנקותו ע"י חומר ממיס פיח ושומנים שמיועד לכך ולהחזיר.

פורסם
ניתן לבצע את העבודה ללא ליפט/ כלי יעודי?

הגישה היא ממיכסה המנוע ולא מתחתית הרכב. אני אישית ממליץ שכל עוד אינך יודע במה מדובר פשוט גש למוסך ובקש שיבצעו את הניקוי הנ"ל. זה יעלה כמה גרושים ולא יקר במיוחד.

פורסם

אני בד"כ מנסה לבד, עד שמגיע שלב שאני לא בטוח שאוכל לסיים אותו.

חוץ מזה להסתכל לא עולה כסף.

:lol:

תודה על ההסבר וההכוון.

מתחדשת*

פורסם

צודק בהחלט ולדעתי לא תהיה לך כל בעיה לזהות את זה כי האופציות שם מצומצמות וזה אמור להיראות לעיין. אני מאוד דוגל בלעשות לבד ובכך להעשיר את הידע המיקצועי ובנוסף לחסוך כסף ולדעת שהבייבי מטופל על ידך. אתה גם מוזמן להעלות תמונה של המנוע ונצביע לך עליו.

פורסם

עדכון:

לא מצאתי שסתום כפי שראיתי בגוגל וביוטיוב.

מה שכן מצאתי זה צינור שמוביל מכיסוי ראש המנוע אל תיבת מסנן האויר, כאשר בתוך תיבת מסנן האויר יש ספוג קטן ירוק בתווך.

מיותר לציין שהספוג הירוק הספיק לעשות הסבה מקצועית לשחור, ושלא מצאתי שסתום יעודי באיזור.

מחר אבדוק אם יש שינוי בעבודה בסרק.

מתחדשת*

• תוכן חדש...