Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהלן כולם

שנים שלא כתבתי בפורום. נחמד לחזור

קנינו לפני חודש סיאט איביזה אסטיאיי 1200.

צריכת דלק לפי המפרט היא 19 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת (עירונית+בינעירונית).

כמובן שלא ציפיתי לצריכה כזו, אבל לפי אנשים שדיברתי איתם ציפיתי לצריכה של 15-16 ק"מ ממוצע.

מאז שקנינו את האוטו מילאנו 4 מיכלים מלאים. בכולם קיבלנו צריכה של8-10 ק"מ לליטר.

במיכל הנוכחי נסעתי כמעט רק נסיעות בינעירוניות והוא צפוי לתת לי 10 ק"מ לליטר(!)

זו צריכה בעייתית בכל קנה מידה לרכב קטן. על אחת כמה וכמה לרכב קטן עם מנוע 1200 ו7 הילוכים.

לפני שבועיים הרכב היה בבדיקה ונמצא תקין.

אני מתכנן לקחת אותו שוב לבדיקה ומפחד שיגידו שוב שהוא תקין. כי בוודאי שהוא לא. הם פשוט לא רוצים לקחת אחריות.

למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות?

למישהו קרה פעם מקרה כזה?

שלום לכולם

גם אנחנו קנינו סיאט כזה , אחד מהשיקולים בעד הרכישה היה תצרוכת דלק פנטסטית של 19 ק"מ לליטר.

נדהמנו לגלות שבאמת תצרוכת הדלק הממוצעת עומדת על 10 ק"מ לליטר. הפרש עצום לכל הדעות.

גם אנחנו הכנסנו את הרכב לבדיקה במוסך פליקס ונאמר לנו שהרכב תקין לחלוטין.

הבדיקות שביצענו נערכו ממילוי למילוי, לא הסתמכנו כלל על מחשב דרך. והתוצאה כפי שאמרתי 10 ק"מ לליטר לאחר מילוי מיכלים רבים.

ניסיתי לנהוג את הרכב בעדינות מקסימלית כשרק אני נוהג אותו והצלחתי להגיע ל12 ק"מ לליטר.

אם יש עוד אנשים שרכשו מכוניות אלה וחושבים כמוני שיש טעם לפגם בפרסום המטעה, אנא הביעו דעתכם.

ואולי אני טועה ורק מספר מצומצם של מכוניות צורך דלק בכמות כזו, זאת נדע לפי התגובות.

לענין מחשב הדרך, הוא מחשב את התצרוכת הממוצעת של הבדיקה האחרונה.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנקדוטה קטנה, בהמשך לשרשור,

נכנסתי למוסך בשבוע שעבר,

פגשתי בעל סקודה אוקטביה, עם מנוע 1200 סמ"ק, TSI. הוא אמר שיחסית, המנוע צורך הרבה דלק (הוא לא חסכוני כמו שהובטח).

הוא אמר שהאוטו עשה 6000-7000 ק"מ עד כה.

נאמר לו שעם הזמן הצריכה משתפרת.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לחבר יש איביזה TSI כ-4 חודשים שגמעה 10K ק''מ

הוא נוסע 90% מהנסיעות שלו בינעירוני הכוללות מזגן קבוע הוא מגיע לצריכה של 1-16/16.5 ק''מ לליטר

הרכב הוא ידני .

פורסם

אני לא מצליח להבין את הטענה של המוסכים שאומרים שאחרי X זמן או קילומטר הצריכה משתפרת..

למה שיהיה שינוי, אם כבר שינוי נהנה לרעה שרכיבים מתיישנים

מישהו יכול להסביר לי את זה?

פורסם

אני יכול להבין אם אומרים שהצריכה תשתפר אחרי 1000 קילומטר

כי המנוע בהרצה

אז אוליייי אוליייי יש בזה משהו.

מעבר לזה גם אני בספק שיש בזה אמת. יותר נראה כמו "יהיה בסדר, עכשיו תעזוב אותי"

היום מילאתי עוד מיכל

42 ליטר

400 ק"מ

9.5 קמ לליטר, בנסיעה הכי חסכונית שאני יכול לחשוב עליה! חוץ מלכבות את המזגן...אין סיכוי

מתחילים נסיונות לתקשורת עם החברה

אין ספק שנפלנו פה.

אם זה לא יעזור, אולי נעבור להליכים משפטיים.

פורסם

1. הם תמיד יכולים להגיד ש... "נתוני היצרן תקפים לבדיקות מעבדה/בתנאי מעבדה".

2. ממנוע 1.4 הישן של VAG הצריכה העירונית היא 1:12, 1:13... נסיעה עירונית 100% (כמעט ללא מזגן). עם מזגן הצריכה בטח תהיה פחות חסכונית.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לפני שאתה הולך לאכול את צ'מפיון לא ציינת מהו אופי הנסיעות? איך אתה מזנק? איך אתה בולם? האם הרכב עומד הרבה עם מזגן או מנוע דולק? משקל נוסף ברכב? מה לחץ האוויר בצמיגים? האם ניסית לתדלק בתחנה אחרת?

כל אחד מהפרמטרים האלה יכול להשפיע עד עשרות אחוזים על צריכת הדלק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא יכול להעיד על הנסיעות עד המיכל האחרון, כי אבא שלי נסע אותן

במיכל האחרון נסעתי כמעט רק בכביש מהיר

במשך כל השבוע היה לי אולי 2 פקקים של 10 דקות עמידה כל אחד, ככה שזה לא מאוד משמעותי

מזנק בעדינות, בולם בעדינות. דאגתי לנסות לעשות את המיכל הזה חסכוני ככל שאפשר

והמשקל היחיד שהרכב סוחב זה אותי

לחץ אוויר רגיל. לא זוכר כמה. אבל כמהש צריך להיות

ולא נראה לי שאני "יאכל" את צמפיון כזה מהר

בדרך כלל זה עובד הפוך והם אוכלים את הלקוחות שלהם

זה ייקח זמן להוציא מהם משהו

פורסם

נשמע כאילו הבעיה היא לא בנהיגה שלך,ולא באוטו,אלה ביצרן\יבואן שקרן.

אם אתה לא היחידי שמקבל צריכת דלק כזאת,יש פה בעיה רצינית,ואם התופעה הזאת היא אצל כולם,צפה לירידת ערך חזקה במיוחד,בגלל שכל מי שקונה את הרכבים האלה,חושב בעיקר על צריכת הדלק.

באסה פטריה!

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
לפני שאתה הולך לאכול את צ'מפיון לא ציינת מהו אופי הנסיעות? איך אתה מזנק? איך אתה בולם? האם הרכב עומד הרבה עם מזגן או מנוע דולק? משקל נוסף ברכב? מה לחץ האוויר בצמיגים? האם ניסית לתדלק בתחנה אחרת?

כל אחד מהפרמטרים האלה יכול להשפיע עד עשרות אחוזים על צריכת הדלק.

איתמר.

וגם אם יתדלק בתחנת דלק אחרת, מה זה באמת יעזור לו?

הרכב אותו רכב ומה שמשתנה זה רק הדרך, ובמשך כל אותו זמן צריכת הדלק נשארת גבוהה ובפער גבוה מנתוני החברה.

סביר להניח שעבדו עליו אחרי הכל...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

לום לכולם גם אני רכשתי ייטי חדשה 1.2 TSI ובכן הרכב נהדר לנסיעה אבל .. צריכת הדלק זוועתית בפעם השנייה שמילאתי דלק בדקתי ובכן הרכב עושה בדיוק 9.7 ק"מ לליטר כאשר כל ההבטחות מדברות על 1:13 וצפונה האם ייתכן שחלק מהקמפיין השיווקי של סקודה בארץ להכנס עם הדגמים האלה כלל הונאת פרסום לאור המצב הקשה של מחירי הדלק ,ןאין סיבה שלא הייתם צריכים לרות כמה אנשים עומדים בתור להזמין רכבים עם מנועי TSI ובמיוחד 1.2 מאחר ששלפי הפרסום הם חסכוניים ביותר הדבר גרם לשאר המתחרות לירידה משמעותית במכירות , השאלה היא האם אכן יש פגם כלשהו בפרסום הרי גם אם החברה אומרת נתוני יצרן 1:14 עירוני 1:16 בינערוני עדיין בתחום סטיית טעות אתה מגיע בסוף ל 1:12/13 אצלי זה לא המצב ואם בגלל זה מכרתי את המאזדה 3 שלי שעשתה 1:8 1:10 אז נראה לי שמישהו יקבל תביעה ייצוגית אני מקווה שעוד חברי פורום שרכשו מנועי TSI 1.2 וכבר לא משנה של איזה דגם יגידו מה באמת צריכת הדלק האמיתית וכך אולי נרה אם אכן ישנה הטעיית ציבור במכוון .

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

מי שרוצה חסכון משמעותי בצריכת דלק צריך ללכת על דיזל או הייבריד. מנועי טורבו קטני נפח מהווים פתרון בהחלט טוב בכל הקשור לזיהום אויר וזמינות כוח מצוינת. מבחינת צריכת דלק אין בהם בשורה יוצאת דופן, במיוחד בשל כך שקשה מאוד לשמור על רגל קלה ומלטפת במכוניות כאלו. ובכל מקרה נסיעות קיציות קצרות עם מזגן ועצירות תכופות הן מתכון בדוק לצריכת דלק מסיבית.

פורסם
אני יודע שהמחשב דרך מדבר על ליטרים ל100 קילומטרים. כמובן שחישבתי לפי זה בהמרה של קמ לליטר

הממוצע של המחשב דרך זה ממוצע לנסיעה הנוכחית

או לנסיעה מאז שאיפסתי את הקילוטרז'

או מאז ומתמיד?

אתה צריך לאפס את הממוצע כל נסיעה

יכול להיות שמד הק"מ שלך מזייף. אין סיכוי שה1.2 יצרוך יותר מ1.4 עם 222 סוסים

משהו מאוד לא הגיוני שם. וזה לא כי ה1.2 לא חסכוני. אני מכיר מישהו ממקור ראשון שנוסע על 1.2 (לא מסיאט אבל דגם אחר של החברה) שנוסע בקלילות 15 קמ לליטר.

לגבי למה הצריכה משתנה עם הק"מ נובע בעיקר מפעולת המנוע, השחיקה הטבעית ופתיחת הטבעות (רינגים) לאטימה מלאה.

לכן בהתחלה המנוע גם צורך שמן.

אגב, אתה בטוח שקנית את ה1.2? ולא את ה1.4 שהיה במבצע? והוא לא TSI.

פורסם

שחר, מה שלומך? שנים... שנים...

תמשיך לצבור ק"מ ותראה אם צריכת הדלק תשתפר - מניסיוני, לאחר כ-10K ק"מ צריכת הדלק השתפרה מהותית והחלה להתייצב. לפני כחודש עשיתי עדכון תוכנה בשקודה (L12) ויש שיפור קל נוסף, והרכב עבר את ה-18K ק"מ.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

חברים - בעבודה שלי יש לא מעט אוקטביות 1.2 TSI וגם מעט ייטי (כולן DSG) ולפי קצין הרכב שבודק נתונים אמיתיים מדלקנים הממוצע באזור 1:12.

אם לוקחים בחשבון שמדובר בנהגי ליסינג אז זה סביר בהחלט ובנהיגה רגילה שמרנית ופרטית ניתן להגיע למספרים טובים יותר, אבל לא בקילומטרים הראשונים של הרכב.

עובדתית הוא נמדד על עלויות דלק והיה רוצה להביא עוד הרבה אוקטביות אבל אין בחברות ליסינג בחצי שנה הקרובה...

• תוכן חדש...