Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים שלום.

גם אלקטרה וגם טורנדו מיוצרים בסין.

כמו שאיציק אמר רוב התקלות בשנה שנתיים הראשונות קורות עקב התקנה לקויה ( ניקוז,דליפת גז).

לסיכום- אלקטרה היה בזמנו מותג אמין שהיה שולט בשוק המזגנים, כיום קמו מתחרים רבים שנושפים בעורפו ואף עוברים אותו.

יתרונות של טורנדו על אלקטרה:

אחריות- אלקטרה שנה, טורנדו 5!.

BTU -אלקטרה 23000, טורנדו 26000!.

מחיר- אלקטרה 4300 ש"ח, טורנדו 3800 ש"ח.

בקיצור אתמול רכשתי מזגן טורנדו SUPER GOLD 34I הכולל הובלה והתקנה במחיר של......... 4300ש"ח!!!

אז שלא יעבדו עליכם...

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

שאלה למומחי המזגנים, יש לי שני מזגנים מיני מרכזי בבית, אחד לחדרים ואחד לסלון.

כשאני מכוון את המזגן ל-25 מעלות נניח, איפה המזגן מודד את המעלות שהוא מוציא ?

לפי מה הוא קובע את רמת הקירור שהוא מוציא ?

אני יודע שיש את נושא ה IFEEL שלבשלט אבל משום מה זה נראה לי בלוף אחד גדול.

פורסם

ככל הידוע לי ה IFEEL מנסה להבטיח שהטמפרטורה באיזור של השלט תהיה כפי שתבחר וכדי לקיים זאת הוא יווסת אותה אוטומטית.

לומר לך שזה עובד בפועל? לא בוודאות.

את הטמפרטורה המזגן מזהה להערכתי באמצעות תרמיסטורים (חיישני טמ"פ) שקיימים בפתחים ובקופסת הפיקוד שלו [אני מדבר על מיני מרכזי] או ע"י תרמיסטורים בגוף היחידה הפנימית עצמה במקרה של מזגן רגיל.

חברים יקרים שלום.

גם אלקטרה וגם טורנדו מיוצרים בסין.

כמו שאיציק אמר רוב התקלות בשנה שנתיים הראשונות קורות עקב התקנה לקויה ( ניקוז,דליפת גז).

לסיכום- אלקטרה היה בזמנו מותג אמין שהיה שולט בשוק המזגנים, כיום קמו מתחרים רבים שנושפים בעורפו ואף עוברים אותו.

יתרונות של טורנדו על אלקטרה:

אחריות- אלקטרה שנה, טורנדו 5!.

BTU -אלקטרה 23000, טורנדו 26000!.

מחיר- אלקטרה 4300 ש"ח, טורנדו 3800 ש"ח.

בקיצור אתמול רכשתי מזגן טורנדו SUPER GOLD 34I הכולל הובלה והתקנה במחיר של......... 4300ש"ח!!!

אז שלא יעבדו עליכם...

זה נחמד שחסכת ובחרת את הזול , אבל אין לך מספיק נסיון עם המוצר כדי לטעון שעובדים על מי שלא קנה את היקר יותר.

בתור אחד שמתעסק בין היתר בהוצאת מוצרים לייצור בסין :

בסין יכולים לייצר באיכות הגבוהה ביותר שיש ולייצר גם באיכות העלובה ביותר שיש, הכל עניין של מחיר.

טורנדו מוכר בזול, מייצרים לו מוצר זול יותר. זה מוצר שפותח תוכנן ויוצר בסין.

אלקטרה זו חברה עם מוניטין שאין לי ספק שמתכננת את המזגנים שלה בעצמה וגם מעורבת בבקרת האיכות וכו'.

האם האחריות של טורנדו היא מלאה או שנה מלאה + 4 עם כוכבית וישחטו אותך בביקור טכנאי?

מה שאתה אומר על אלקטרה מפתיע,הייתי בטוח שמדובר ב3 שנות אחריות.

עריכה, מתוך כתב האחריות של טורנדו :

חלק א': תנאי שנת אחריות ראשונה

1. במשך תקופה של עד תום 12 חודשים ממועד התקנת המזגן בבית הצרכן (להלן: "שנת האחריות הראשונה"), מתחייבת טורנדו מוצרי צריכה בע"מ (להלן: "החברה") לתקן, ללא תמורה, כל קלקול שהתגלה במזגן, להשיב את המזגן למצבו טרם הקלקול, כמו גם להחליף, במידה ויידרש, את המזגן או כל חלק ממנו ללא כל תמורה, ובתנאי ש:.....

בחלק ב' שכותרתו : "אחריות מוגבלת לתקופה של XX חודשים בתום השנה הראשונה" מופיע :

תשלום בגין ביקור טכנאי

תשלום בגין ביקור טכנאי עומד על סך של 240 ₪ לכל מזגן (כולל מע"מ) (להלן: "תשלום היסוד").

החל מתום שנת 2011, ובכל שנה קלנדארית עוקבת, תהא החברה רשאית להגדיל את גובה התשלום בגין ביקור טכנאי - כל שנה במצטבר, בשיעור של עד 10% מסכום תשלום היסוד כהגדרתו לעיל.

מובהר כי אין באמור לעיל כדי למנוע מאת החברה לגבות תשלום בגין ביקור טכנאי לכל מזגן בסך של 240 ₪ (כולל מע"מ) כשסכום זה גדל כפי שיעורו בצמוד למדד המחירים לצרכן, החל ממדד חודש ינואר 2010 (העומד על 104.5 נקודות) (להלן: "מדד הבסיס") ועד למדד שיהיה ידוע ביום 1 בינואר בכל שנה קלנדארית עוקבת (להלן: "התשלום הצמוד"). במקרה כאמור, התשלום הצמוד יהא בתוקף במשך כל אותה שנה קלנדארית. מובהר שהתשלום הצמוד לא ירד אל מתחת למדד הבסיס.

אז שלא יעבדו עליך הא ?

:)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגבי אלקטרה, אכן היום ניתנת אחריות של שנה בלבד.

לגבי הייצור בסין, לטעמי הייצור בסין הוא פחות איכותי, אבל כמו שאייל כותב, יש ויש.

לגבי טורנדו, אם קנית ואתה שלם עם זה, סבבה. זה כמו להגיד שפעם המכוניות הגרמניות

היו הרבה יותר איכותיות מאלה מהמזרח הרחוק, והיום הפער הולך ומצתמצם, אז שלא יעבדו עליך

ואל תקנה מכונית גרמנית, כי היא עולה יותר.

פורסם
כשאני מכוון את המזגן ל-25 מעלות נניח, איפה המזגן מודד את המעלות שהוא מוציא ?

...

אני יודע שיש את נושא ה IFEEL שלבשלט אבל משום מה זה נראה לי בלוף אחד גדול.

המזגן מודד את טמפרטורת האויר החוזר ומפסיק את הקירור כשמגיע לטמפרטורה זו.

כמובן, יכול להיות הפרש גדול בין טמפ' זו לטמפרטורה בסביבת המשתמש (במיוחד במיני מרכזי). לשם כך קיימת פונקציית

i-feel, שבה חיישן בתוך השלט מדווח למזגן (פעם בדקה) את הטמפרטורה בסביבתו. כמובן, השלט צריך להיות במרחק ובזוית מתאימים להקלט על ידי העינית.

אני הרכבתי את השלט בתושבת שלו על הקיר, ליד מד חום דיגיטלי. IFEEL מצליח לווסת את טמפרטורת החדר עד כמעלה סביב לטמפרטורת היעד. עובד מצויין עבורי (מיני מרכזי). ממש לא בלוף, וזהו אחד היתרונות של המזגן והשלט המקורי (בטורנדו יש?).

:turn-l:
פורסם

להורים שלי יש טורנדו בחדר אוכל.

הוא מרעיש. ועבר לפחות תיקון אחד.

לחבר יש מזגן אלקטרה 4 שנים שלא תוקן.

אני קניתי לבית שלי. בהצעת מתקין חבר. אלקטרה לחדר שינה. ולסלון פודיטסו. (אבל המחיר בהתאם)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מהערב פועם לו בסלון שלי טורנדו Gold 22i. כרגע הוא מכוון על 27 מעלות, ונדמה לי שאני רוצה פינגווינים הולכים מכות עם החתול.

תודה רבה לאושיית הפורום וגורו הצוחפתיות איציק נ. ואחיו משה על ההתקנה האיכותית!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ככל הידוע לי ה IFEEL מנסה להבטיח שהטמפרטורה באיזור של השלט תהיה כפי שתבחר וכדי לקיים זאת הוא יווסת אותה אוטומטית.

לומר לך שזה עובד בפועל? לא בוודאות.

את הטמפרטורה המזגן מזהה להערכתי באמצעות תרמיסטורים (חיישני טמ"פ) שקיימים בפתחים ובקופסת הפיקוד שלו [אני מדבר על מיני מרכזי] או ע"י תרמיסטורים בגוף היחידה הפנימית עצמה במקרה של מזגן רגיל.

זה נחמד שחסכת ובחרת את הזול , אבל אין לך מספיק נסיון עם המוצר כדי לטעון שעובדים על מי שלא קנה את היקר יותר.

בתור אחד שמתעסק בין היתר בהוצאת מוצרים לייצור בסין :

בסין יכולים לייצר באיכות הגבוהה ביותר שיש ולייצר גם באיכות העלובה ביותר שיש, הכל עניין של מחיר.

טורנדו מוכר בזול, מייצרים לו מוצר זול יותר. זה מוצר שפותח תוכנן ויוצר בסין.

אלקטרה זו חברה עם מוניטין שאין לי ספק שמתכננת את המזגנים שלה בעצמה וגם מעורבת בבקרת האיכות וכו'.

האם האחריות של טורנדו היא מלאה או שנה מלאה + 4 עם כוכבית וישחטו אותך בביקור טכנאי?

מה שאתה אומר על אלקטרה מפתיע,הייתי בטוח שמדובר ב3 שנות אחריות.

עריכה, מתוך כתב האחריות של טורנדו :

בחלק ב' שכותרתו : "אחריות מוגבלת לתקופה של XX חודשים בתום השנה הראשונה" מופיע :

אז שלא יעבדו עליך הא ?

:)

חבל שאתה בוחר לצטט מתוך הכתובים את מה שנראה לך...

אז אם התחלת אני ימשיך...

תקנון 5 שנות אחריות

לקוחות טורנדו נהנים ממבצע "לוקחים אחריות" -5 שנות אחריות

תוקף המבצע 7.7.11-7.8.11

חלק א': תנאי 3 שנות אחריות ראשונות

1. במשך תקופה של עד תום 36 חודשים ממועד התקנת המזגן בבית הצרכן (להלן: "3 שנות האחריות הראשונות"), מתחייבת טורנדו מוצרי צריכה בע"מ (להלן: "החברה") לתקן, ללא תמורה, כל קלקול שהתגלה במזגן, להשיב את המזגן למצבו טרם הקלקול, כמו גם להחליף, במידה ויידרש, את המזגן או כל חלק ממנו ללא כל תמורה, ובתנאי ש:

א. הקלקול במזגן לא נגרם כתוצאה ממעשה ו/או מחדל מכוונים או בזדון של הצרכן, או של צד שלישי שאינו מטעם החברה.

ב. הקלקול במזגן לא נגרם כתוצאה ממעשה ו/או מחדל רשלניים של הצרכן ו/או צד שלישי שלא מטעם החברה (ולרבות: בשל הפעלה שלא בהתאם להוראות השימוש ו/או בשל תחזוקה לא הולמת ו/או שלא בתנאי שימוש רגילים ו/או בשל התקנת המזגן שלא על פי הוראות ההתקנה).

ג. הקלקול במזגן לא נגרם כתוצאה מכוח עליון שהתרחש לאחר מסירת המזגן לצרכן (ולרבות תקלות והפרעות ברשת החשמל, אש, שיטפון, רעידת אדמה, פגיעת ברק, וכו').

ד. במזגן לא בוצעו ניסיונות לתיקונים ו/או תיקונים ו/או פעולות אחרות שלא על ידי גורם אשר נשלח על ידי החברה לשם ביצוע התיקון, ניסיון התיקון ו/ או הפעולה שבוצעו.

2. תיקון ו/או החלפה של המזגן, או כל חלק ממנו, בשל קלקול שנגרם מאחת או יותר מהסיבות המצוינות בסעיפים 1א עד 1ד לעיל, יהא כרוך בתשלום בגין ביקור הטכנאי לפי חלק ג' להלן וכן בתשלום מחיר מזגן חדש או מחיר החלפים שיותקנו/יוחלפו במזגן, כפי שיהיו מעת לעת.

3. ביקר טכנאי אצל הצרכן והתברר שנדרשה לצרכן הדרכה לשם שימוש במזגן ו/או פעולת תחזוקה שוטפת כגון: ניקוי מסננים והחלפתם, ניקוי ושטיפת סוללות/מאיצים או החלפתם, ניקוי פילטרים, החלפת סוללות בשלט - יהא ביקור הטכנאי כרוך בתשלום ביקור הטכנאי לפי חלק ג' להלן.

4. החברה לא תהא אחראית לפי תעודה זו:א. לאי התאמת המזגן שנבחר לשטח שבכוונת הצרכן למזג; ייעוץ בנדון יש לקבל מגורם מתאים.

ב. להתקנת המזגן ו/או אביזרים נלווים להתקנה, כגון: תעלות, מרכזיה, דמפרים, משאבת מים וכו'.

ג. להפסדים ונזקים תוצאתיים ו/או עקיפים אשר עלולים להיגרם לצרכן או לצד שלישי כלשהו כתוצאה מפעולת המזגן או עקב הקלקול שנגרם בו.

ד. לנזקים אשר עלולים להיגרם בבית הצרכן בעת הוצאת המזגן ממקומו לשם תיקונו, כגון: נזקים לקירות, חלונות, טיח, טפטים, צבע, זכוכית, גבס וכו'.

5. החברה מתחייבת לתקן מזגן שאחריות החברה חלה לגביו כאמור בתעודה זו לעיל, בתוך 3 ימי עסקים ממועד קריאת הצרכן ושזמן ההמתנה לטכנאי לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה לביקור (נצפה איחור העולה על שעתיים - תודיע על כך החברה לצרכן ויותאם מועד ביקור חילופי בתוך 3 ימי העסקים הנ"ל). כמו כן, היה ותידרש החלפת חלקים במזגן לצורך התיקון, החברה מתחייבת להשתמש בחלקים מקוריים וחדשים; ככל שנדרשת הובלת המזגן למעבדה, החברה תדאג להובלה למעבדה ולהשבת המזגן לבית הצרכן על חשבונה; לאחר התיקון, החברה מתחייבת למסור לצרכן אישור בכתב ובו פירוט מהותי התיקון ופירוט החלקים שהוחלפו.

6. מאחר והמזגן נרכש על ידך שלא במישרין מאת חברתנו ועל מנת לאפשר לחברתנו לממש את האחריות כלפיך - הנך מתבקש/ת לשלוח אלינו את הספח הצמוד לתעודת אחריות זו בצירוף העתק חשבונית הקניה בסמוך לאחר התקנת המזגן. כן הנך מתבקש/ת ולשמור בידך העתק המסמכים הנ"ל לשם הצגתם בפני הטכנאי בעת קיום ביקורו.

לאחר שלוש!!! שנות אחריות מלאה!!!.....

חלק ב': תנאי אחריות נוספת מוגבלת למשך שנתיים נוספות

תנאי האחריות שביחס ל3 שנות האחריות הראשונות כמפורט בחלק א' כאמור לעיל, יחולו למשך תקופה נוספת של עשרים וארבעה (24) חודשים החל מתום שנת האחריות הראשונה, אולם בתנאים ובשינויים הבאים:

א. במזגן נעשה ע"י הצרכן שימוש ביתי בלבד (לא שימוש במשרד ו/או בבית עסק).

ב. בגין כל ביקור טכנאי ישולם תשלום שתעריפו יקבע בהתאם לקבוע בחלק ג' להלן.

ג. לא יאוחר מ-30 ימים לאחר התקנת המזגן בביתו, שלח הצרכן לחברה, בדואר רשום, את ספח תעודת אחריות זו בצירוף העתק חשבונית הקניה, כשהספח חתום ע"י המוכר/מתקין ופרטיו מולאו במלואם; נשלחו מסמכים אלה שלא באמצעות דואר רשום,על הצרכן לוודא אישור קבלת המסמכים בחברה ולקבל את אישורה בכתב להימצאותם בידיה או לחלופין שלח הצרכן תעודת אחריות ממוחשבת דרך האתר בצירוף חשבונית קניה סרוקה.

ד. הצרכן הציג לטכנאי בעת קיום הביקור את העתק הספח הצמוד לתעודת אחריות זו, את חשבונית הקניה ואת אישור החברה בדבר קבלת מסמכים אלה שנשלחו אליה.

לא התקיים תנאי מהתנאים הנקובים בחלק ב' לעיל - לא תהא אחריות החברה בתוקף מעבר לשנת האחריות הראשונה.

חלק ג': תשלום בגין ביקור טכנאי

תשלום בגין ביקור טכנאי עומד על סך של 240 ₪ לכל מזגן (כולל מע"מ) (להלן: "תשלום היסוד").

החל מתום שנת 2011, ובכל שנה קלנדארית עוקבת, תהא החברה רשאית להגדיל את גובה התשלום בגין ביקור טכנאי - כל שנה במצטבר, בשיעור של עד 10% מסכום תשלום היסוד כהגדרתו לעיל.

מובהר כי אין באמור לעיל כדי למנוע מאת החברה לגבות תשלום בגין ביקור טכנאי לכל מזגן בסך של 240 ₪ (כולל מע"מ) כשסכום זה גדל כפי שיעורו בצמוד למדד המחירים לצרכן, החל ממדד חודש ינואר 2010 (העומד על 104.5 נקודות) (להלן: "מדד הבסיס") ועד למדד שיהיה ידוע ביום 1 בינואר בכל שנה קלנדארית עוקבת (להלן: "התשלום הצמוד"). במקרה כאמור, התשלום הצמוד יהא בתוקף במשך כל אותה שנה קלנדארית. מובהר שהתשלום הצמוד לא ירד אל מתחת למדד הבסיס.

החברה-היבואן, שירות ואחריות: טורנדו מוצרי צריכה בע"מ, מ.ח 511705477,רח' עמל 11 א.ת פ.אפק ראש העין 48092 טל': 1700-50-15-15 פקס: 03-9011400.

אז אם החלטת לצטט לפחות על תעוות את העיקר שהוא:

שלוש שנות אחריות מלאה ללא עלות ביקור טכנאי.

בשנה הרבעית והחמישית עלות ביקור טכנאי 240 ש"ח!.

אז מי עבד על מי?

פורסם

אני לא אוהב את הסעיף הזה:

3. ביקר טכנאי אצל הצרכן והתברר שנדרשה לצרכן הדרכה לשם שימוש במזגן ו/או פעולת תחזוקה שוטפת כגון: ניקוי מסננים והחלפתם, ניקוי ושטיפת סוללות/מאיצים או החלפתם, ניקוי פילטרים, החלפת סוללות בשלט - יהא ביקור הטכנאי כרוך בתשלום ביקור הטכנאי לפי חלק ג' להלן.

זה פתח לדרישת תשלום גם ב-3 שנים הראשונות. מילא אם נקרא טכנאי לתיקון מזגן, וסיבת התקלה היא סוללות גמורות בשלט - אבל זה לא מה שנכתב פה.

פורסם
אני לא אוהב את הסעיף הזה:

זה פתח לדרישת תשלום גם ב-3 שנים הראשונות. מילא אם נקרא טכנאי לתיקון מזגן, וסיבת התקלה היא סוללות גמורות בשלט - אבל זה לא מה שנכתב פה.

אתם תמים או סתם מתחכם ?

פעולות תחזוקה שוטפות אינן נכללות במסגרת האחריות. זה כמו שלא תבדוק אויר בצמיגים שנה ואז תלך לחברה ותגיד להם שמכרו לך צמיג דפוק - כי כל הדופן שלו שחוקה.

ישנן פעולות תחזוקה שנדרשות אחת לתקופה מסויימת, ואין שום סיבה שזה יהיה כלול במסגרת אחריות בדיוק כמו שהחלפות שמנים ומילוי אויר בצמיגים\שמן מנוע\מים וכו' אינן נכללות במסגרת אחריות של רכב פרטי.

החברות הישראליות יודעות את נפש בהמתן ולא רוצות שיריצו את הטכנאים שלהם לנקות פילטרים ומאיידים ולהחליף סוללות כי הלקוחות לא מזיזים את הישבן שלהם לבצע תחזוקה שוטפת *לפי מה שרשום בחוברת ההפעלה של המכשיר*. יש לציין כי הן פועלות בצדק (אתה בתור עסק כלכלי גם לא היית רוצה שיריצו את העובדים שלך לחינם על פעולות תחזוקה בסיסיות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא זה ולא זה. אני רק חשדן. אני אסביר: נניח שאני מזמין טכנאי בגלל תקלה אמיתית. הטכנאי מגלה "על הדרך" שכבר שבוע לא ניקיתי את הפילטרים. האם זו לא תהיה עילה לדרוש ממני תשלום?

אני חושב שלגיטימי לגבות תשלום כשהתקלה היא עקב אי מילוי הוראות, למשל שלט שלא פועל כי לא החליפו לו סוללות, או מזגן שלא מוציא אויר כי המסנן שלו סתום. אבל הייתי מצפה שהניסוח יהיה בהתאם - "במקרה שהתקלה נגרמה עקב..." ולא "התברר שנדרשה...".

אני מתנצל אם אני סתם חשדן, אבל אני ישראלי, והרגילו אותי להיות חשדן.:wink:

פורסם

איציק שלום.

כנראה שיש אנשים שמתחכמים לכול דבר כתוב שהם רואים...

האם פעם לקחת משכנתה? קראתם פעם את כול הניירת הנלוות?

פוליסת ביטוח רכב מישהוא קרא את כול הנספחים?

אז אתם מתחכמים על אחריות של מזגן??? שגם אם הטכנאי רוצה לדפוק אתכם זה יעלה לכם 240 ש"ח.

באמת ירדם לקטנות....

כנראה הפרסומת של אלקטרה שרצה עכשיו בטלויזיה מדבקת...

• תוכן חדש...