Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני צריך למזג חלל של 35 מטר רבוע ( סלון+מטבח)

מה עדיף?

טורנדו גולד 34- תפוקת קרור 26300 BTU - חימום 26700BTU שנות אחריות 4, מחיר 3900 ללא התקנה.

אלקטרה קלסיק 28- תפוקת קרור 23600 BTU - חימום 25300 BTU - שנה אחריות, מחיר 4600 ללא התקנה.

דעתכם?

פרטו נמקו והסבירו.

תודה.

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

אם אתה "גרופי" של אלקטרה, תקנה אלקטרה (כי שום שכנוע אחר לא יעזור). אם את מחפש מזגן טוב + שקט + אחריות ארוכה, תיקח את הטורנדו.

אם בכל זאת אתה מתעקש על האלקטרה, תיקח את ה SUPER. הקלאסיק הוא הדגם הכי פשוט ונחות שיש לאלקטרה; הוא רועש, פשוט מידי בעיצוב ויש לו רק שנה אחריות. ה SUPER מעוצב בצורה נאה יותר והוא שקט יותר. הדגש כאן הוא בעיקר על השקט ולא בהכרח על העיצוב (העיצוב, בוא נגיד ככה, הוא בונוס במקרה הזה). למיטב זכרוני, דווקא בהספקים האלו ההבדל במחיר בין הקלאסיק הרגיל ל SUPER הוא זניח לחלוטין (100-300 שח).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על תגובתך.

להפך, אני לא גרופי של אלקטרה,דווקא הטורנדו חזק יותר מבחינת BTU ובעל אחריות ארוכה יותר ( 5 שנים).

האם תפוקה של 26000 BTU תמזג חלל של 35 מטר רבוע? ( סלון ומטבח)?

תודה.

פורסם

בהחלט. 26K BTU זה מעולה ל 35 מ"ר. בעיקרון, אם אתה גר בבניין משותף (קומת ביניים) אתה צריך כ 20K BTU. אם אתה גר במבנה משותף (קומה אחרונה) או בית פרטי (ללא בידוד) אתה צריך 23K-25K BTU.

ההבדלים (בהתאמת המזגנים בהתאם לגודל החדר ביחס למיקום ולאקלים) בין המלצות היצרנים השונים (תדיראן, אלקטרה וכו') לעיתים מאוד שונות ולעיתים גם מאוד דומות. צריך להסתכל על הכל בערבון מוגבל וכמובן לראות גם מניסיונם של אחרים מה מתאים לאיפה - ואיך.

הבחירה שלך במזגן חזק של 26K BTU בעצם "מכסה" אותך מכל הכיוונים. שוב, אם אתה גר בקומת ביניים בבניין דירות, אתה יכול לקחת מזגן קטן יותר ולחסוך עוד כמה מאות שקלים לפחות.

ההבדל בין גולד 34i ל 30i הוא זניח (בערך 100-200 שח) אבל אם תיקח את ה 22i עם הספק של 19,600BTU, אתה חוסך בערך 1100 שח.

בהתאם למבנה הסלון והמטבח ומיקום התקנת המזגן ניתן יהיה לדעת אם אפשר לקחת מזגן קטן יותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שוב תודה על תגובתך.

אני גר בבינין משותף קומה ראשונה.

הסלון פונה לחזית ( מערב) והשמש מגיעה בשעות הצהרים.

כיום מותקן אצלי מזגן ריצפתי ישן של אלקטרה פנטהואז בן 20 שנה סוס עבודה שעדיין מקרר.

תפוקת הקרור שלו היא 25000 BTU. הוא ממזג מצוין סלון 25 מטר+ יש לו תריס אחורי לחדר 10 מטר.

עקב שיפוץ שאני מתכן אניע מתכוון להוריד את הקיר של סלון והחדר ולהפוך אותם לחלל אחד, שהחדר יהיה המטבח וישולב עם הסלון.

מידות החדר- 3.52 על 2.78, מידת הסלון 6.90 על 3.40.

היום דיברתי עם מתקין ששלל התקנה של טורנדו לחלוטין עקב אמינות לאורך שנים.

הוא המליץ המלצה חמה על אלקטרה 28.

היתרון של טורנדו על אלקטרה הוא:

1) אחריות 5 שנים.

2) הספק BTU גבוהה יותר.

3) מחיר זול יותר.

לסגור על טורנדו?

תודה.

פורסם

ברור, כולם ממליצים על אלקטרה כי זה מה שהם בעיקר רגילים אליו ורוצים למכור. משום מה, תמיד הם גם מוכרים ללקוח את הדגם הפשוט ביותר בהיצע (קלאסיק) עם אחריות לשנה כמובן.

טורנדו עושה להם את החיים קשים יותר כי המחירים של המזגנים מעט יותר נמוכים (ככל שהמזגן חזק\גדול יותר, ההפרש גדול יותר), מגוון הדגמים רחב מאוד והאחריות רחבה יותר (שקט נפשי ללקוח, אמון במוצר טוב יותר). מעבר לזה, הדירוג האנרגטי (למי שזה חשוב) טוב יותר ובשורה התחתונה כולם מיוצרים בסין. ה"הילה" שיש לאלקטרה בשוק היא זאת שמאפשרת להם את המשך קיומם לצד מתחרים טובים ממנה (תדיראן, טורנדו) וכמו בכל מוצר צריכה, היבואן תמיד משווק את הנקודות החזקות שהעסק שלו מציע (במקרה של אלקטרה: שירות, כי המזגנים לא מציעים משהו טוב יותר ביחס למתחרים).

בהצלחה אבאל'ה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה על תגובתך המלומדת.

החלטתי שאני הולך על טורנדו SUPER GOLD 34 I.

ושוב תודה על ההסבר.

אורן.

פורסם

אלקטרה זה כבר לא מה שהיה פעם. יש לי שני אלקטרה בני 4, ולהורים שלי שניים זהים (מיני מרכזי + עילי). רק אחד מהארבעה לא התקלקל אף פעם - השאר התקלקלו בממוצע פעם בשנה וחצי כל אחד.

אם הייתי קונה היום מזגן, הייתי קונה את זה עם האחריות (האמיתית, המלאה) הארוכה יותר.

:turn-l:
פורסם

כבר שמעתי סיפורים על ה"שירות" של טורנדו ,

היום כמעט ואין הבדלים בין המזגנים ובין מוצרי חשמל בכלל, מה שחשוב זה השירות ובגלל השירות כן הייתי לוקח אלקטרה.

עם כל הכבוד לטורנדו , שישקיעו את הכסף בשירות ולא בפרסומות שמיועדות למכנה המשותף הנמוך ביותר.

אל תשכח שבשורה התחתונה טורנדו זה מזגן מדבקה סיני שמיובא ע"י אחת הרשתות שחושבת שאפשר לבנות מותג יש מאין.

אותו ג'אנק כמו פיילוט, פמילי ושות'.

אני אוהב לקנות מותגים טובים , עם אחריות ושירות כמו שצריך. לא מחפש קיצורי דרך ולקבל מקסימום מפרט במינימום כסף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שלום חברים,

אם יורשה לי להתערב בבקשה, שאלה קטנה.

יש לנו את המזגן הבא:

http://www.pereg-ac.co.il/acontent%20catalogue/c5728/50573.php

הוא כבר איתו משנת 2006. רציתי לדעת, מה דעתכם על המפרט?

אמא שלי רכשה אותו ללא ידע, ללא ניסיון.

אנחנו ההינו ילדים גם לא הבנו בזה, אבא אין, מישהו שיעזור ביעוץ עם ניסיון וידע במזגנים ודברים כאלה - אין.

אז אם יוצא שהמפרט לא טוב או משהו, מקווה שתבינו איך נעשתה הבחירה.

היא גם רכשה אותו ב - 4000 שקלים כולל התקנה, שלדעתי זה המון זה מוגזם למזגן כזה, אין לי מושג אפילו כמה כח סוס יש בו, האם הוא חסכוני בחשמל, האם הוא טוב? אשמח לשמוע מעט חוות דעת.

תודה רבה :wink:

פורסם

לגבי טורנדו, אני יכול לספר לך אישית על מזגן שהיה לנו בדירה הקודמת, שנקנה חדש מהחברה.

בזמנו נתנו 3 שנים אחריות, והוא התקלקל כל שנה לפחות פעם אחת.

המזל שלנו היה שהיה לנו ביטוח מוצרי חשמל לדירה כולל מזגנים כך שהיינו מכוסים גם אחרי תום האחריות.

מה לא החליפו לנו שם?! מדחסים/קבלים/חיווט/תרמוסטט.

טכנאי המזגנים כבר היה עולה לגג לבד, מתקשר אליי להודיע

שהוא שם, ושאני יפעיל/יכבה/יוריד את הפיוז. נראה לי שהיה עדיף לחברת התיקונים שנתנה לנו את

הביטוח לקנות לנו מזגן חדש :-)

עד שנשבר לנו והחלפנו לאלקטרה, שטפו טפו טפו לא עושה בעיות.

יכול להיות שנפלנו על מזגן מעאפן, ולפי מה שהבנתי טורנדו השתפרו בשנים האחרונות, אבל עדיין, אני לא

הייתי קונה מזגן שלהם, אלא אם יש אחריות מלאה ומורחבת לחמש שנים לפחות.

פורסם

שירות זה דבר חשוב, אבל למרבה הפלא הוא לא תמיד הכי הכי חשוב.

מזגן קודם כל צריך להיות שקט וחסכוני - ועם כל הכבוד, המכנה המשותף של אלקטרה במכירת מזגנים מתמקד בעיקר בדגמים הכי מעפנים שיש, והאמינות שלהם רחוקה מלהיות מה שהיתה פעם. כשאני אומר רחוקה - זה ממש רחוקה. אני לא מוכן לסבול מזגן רועש 365 ימים בשנה בשביל שפעם ב... כשהוא יתקלקל, הטכנאי יגיע מהר.

אנשים כמו אייל תמיד יקנו מותגים (שנשענים על הילת העבר שלהם) כי פסיכולוגית זה מה שעושה להם טוב על הנשמה. "היה לי אלקטרה, תן לי אלקטרה, לא מכיר ולא רוצה לשמוע משהו אחר", ככה נשמעים רוב הלקוחות שלי שרוצים אלקטרה. אנשים כאלה אין טעם לשכנע ואני גם לא מבזבז זמן בלשכנע, כי זה בעצם כמו שאני יתחיל לשכנע את אייל למכור את ה GTI ולקנות C4 :lol:

מאידך, המתחרים הנושפים בעורפם של המותגים לא נשארים אדישים והמוצרים שלהם רק משתבחים ולעיתים עוקפים בקלות את אותם מותגים מתחרים בלי להניד עפעף. היצרן של כל מזגני טורנדו הוא MIDEA, זה אחד היצרנים הטובים והמוערכים ביותר בסין עם היקף מכירות עצום וקצב התקדמות בלתי פוסק. מי היצרן ומה כתובתו אינם מוסתרים, בניגוד למוצרי מדבקה סיניים אחרים שלעולם לא תדע מי בסין באמת מייצר אותם. אנשים כמו אייל נוטים לחשוב שכל מוצר שמיוצר בסין הוא באופן אוטומטי גם ג'אנק - וברור לנו מה הטעם בבזבוז הזמן בלנסות לשכנע אנשים שאוהבים סוג מסויים של הכללות.

בעידן שלנו, שכל המזגנים הם "מוצרי מדבקה" של יצרן סיני כלשהו (או ייצור יעודי בסין) חשוב לראות מי נותן את האחריות הטובה ביותר והמזגן הטוב ביותר. עם כל הכבוד לאלקטרה, חוץ מהשם ו"הילת השירות" אין להם הרבה מה להציע בתחום המזגנים העיליים (ולא, מזגן בצבע סגול\אפור\צהוב\ירוק זה לא נקרא "להציע" ביחס לאחרים). המזגן העילי הנמכר ביותר שלהם ("קלאסיק") הוא מזגן רועש, בעל דירוג אנרגטי נמוך, אחריות לשנה אחת בלבד וגם האמינות שלו לא מי יודע מה (גם שם מתקלקלים קבלים, אפילו על הכרטיס בקרה של המזגן).

בברכת קיץ קריר ;-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני כאמור כתבתי מנסיוני המר עם טורנדו, ולכן לא יכנס לי הביתה טורנדו.

אני לא אומר שאלקטרה לא מתקלקל, אבל עדיין אתה מצפה שחברה שידעה לייצר מזגנים

טובים, תמשיך לייצר אותם, ולכן רבים רוצים אלקטרה או תדיראן.

לצערי אלקטרה מייצרים גם הם בסין, ולכן התוצאות בשטח, אבל בגלל זה גם העלות היום היא

קטנה יותר מול המתחרים.

פורסם

מניסיוננו בבניין: לנו יש מזגן אלקטרה קטן בן 3 שטפו טפו טפו עובד ללא בעיה, ואחד ענתיקה, "הי-טק" למי שזוכר אותם משנות ה- 90, אני חושב, שמידי שנתיים ככה מצריך תיקון כזה או אחר. שכנים שלנו התקינו טורנדו חדש, ותוך פחות מחודש נצרכו לתיקון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מרבית התקלות בחודשים הראשונים להפעלת המזגן הן תקלות באשמת התקנה (ניקוז, דליפות מחיבורי צנרת וכד'). להתקנה יש מרכיב מאוד חשוב ב"אמינות" של המזגן לאורך זמן.

מניסיוני האישי, אחוז התקלות כיום במזגנים (במיוחד בשנה-שנתיים הראשונות) הוא נמוך מאוד ורוב התקלות הן לא תקלות יצור אלא תקלות התקנה (כמו שציינתי מעלה: דליפות, ניקוז וכד').

לכל אחד יש סיפור על איזה מזגן שהתקינו ואחרי כמה זמן היתה לו תקלה וכו' וכו' וכו' - אבל בשורה התחתונה מי שיכול לספק נתונים יותר מדוייקים ממשתמש-קצה הם המתקינים\טכנאים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...