Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המייעצים!

ברשותי קורסה 93 ידנית 3 דלתות , ואני מאוד אוהבת אותה אבל היא כבר ישנה ודורשת הרבה תיקונים, אז אני חושבת לקנות רכב חדש-ישן..

הדרישות הן: עדיפות גדולה מאוד לגיר רגיל, שיהיה אוטו קטן וחסכוני, חלקים לא יקרים, לרוב נסיעות בינעירונייות (כ 60 ק"מ ביום

אני לוקחת הלוואה אז עם יישור קו 25000 שח זה ממש הכי גבוה אלא אם כן יש משהו ממש מציאה.

ראיתי את הפיאט בראבו שנראית קטנה, וחמודה אבל לא מצאתי פה הרבה דעות עליה

ובלי קשר למחיר שנקבתי מה אתם חושבים על פיאט פנדה?

ושאלה נוספת, מאיזו שנה אפשר למסור את הרכב לממשלה לגריסה? כי לא נראה לי שאצליח למכור את הקורסה עם כל הבעיות שלה

יש לי הרבה שאלות:) תודה לכולם!!!

סוניה

פורסם

שלום סוניקי.

בתקציבך יש אפשרויות רבות ולאו דווקא הייתי בוחר בפיאט פנדה או בראבו, למרות שבתקציב זה אפשרי לקנות פיאט ממודל מאוד גבוה. אך אם הרכב מתוכנן לנסוע 60 ק"מ ביום הייתי ממליץ על משהו הרבה יותר אמין, כמו קורולה 97-99 (בידני אפילו יותר טובה אך פחות סחירה), סיריון 99-00 (קצת חלשה במנוע 1.0, משתפר ב1.3), סיוויק 97-00. הקורולה והסיוויק הן מכוניות משפחתיות כמובן, אך מכונית כזאת תבצע את העבודה של 60 ק"מ ביום עם פחות בעיות מאשר רכב קטן לטווח הארוך, בשל מנוע חזק יותר.

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

באמת למה פיאט?

ועוד בראבה/ו? לא ולא.

לגבי הגריסה, מדובר ברכב שיגיע לגיל 20, או לחילופין הורד מהכביש ע"י בוחן.

לא מומלץ לך להחזיק את הרכב עד אז, היות ותיאלצי להעביר אותו מבחן רישוי פעם אחר פעם עד הגיעו לגיל מעיכה.

ובהתחשב בכך שבכל פעם, את תיאלצי לקבל אישור בלמים והבוחן יתמסטל מגזי הפליטה, קל זה לא יהיה... ולא זול.

את אמנם צפויה לקבל החזר על אגרת רישוי, אך רק על האגרה האחרונה ובאופן יחסי מרגע העברתו במסלול הייסורים ולעד למסירת רשיונו אל פקידי משרד הרישעוי.

מה מומלץ?

גיישה מסורה. אין כמו יפנית מזדקנת בכבוד.

איזה מהן? לא חסר.

פורסם
שלום סוניקי.

בתקציבך יש אפשרויות רבות ולאו דווקא הייתי בוחר בפיאט פנדה או בראבו, למרות שבתקציב זה אפשרי לקנות פיאט ממודל מאוד גבוה. אך אם הרכב מתוכנן לנסוע 60 ק"מ ביום הייתי ממליץ על משהו הרבה יותר אמין, כמו קורולה 97-99 (בידני אפילו יותר טובה אך פחות סחירה), סיריון 99-00 (קצת חלשה במנוע 1.0, משתפר ב1.3), סיוויק 97-00. הקורולה והסיוויק הן מכוניות משפחתיות כמובן, אך מכונית כזאת תבצע את העבודה של 60 ק"מ ביום עם פחות בעיות מאשר רכב קטן לטווח הארוך, בשל מנוע חזק יותר.

תודה על התשובה, מבאס אותי רכב גדול, יש עוד אפשרויות טובות לרכב קטן? ומה כוונתך בטווח ארוך?

ובכלל נראה לי קצת מפגר להחליף רכב ישן בישן או שאתם אומרים שה 6 שנים האלה הן משמעותיות?

פורסם

אז אחרי שקראתי את כל ההמלצות פה של אנשים, גיבשתי בערך דעה על מה נראה שמתאים לי אז זה פורד פיאסטה ידני או דייטסו סיריון ידני שנת 99-2000, מה אתם אומרים?

פורסם

לדעתי, הסיריון תהיה עדיפה מבין השתיים וגם בחירה מוצלחת בפני עצמה.

הסיריון מציגה אמינות עדיפה,זולה יותר לאחזקה, בטיחות עדיפה (הכל יחסי כמובן- מדובר על 2 כ"א ו3 כוכבי בטיחות) ועיצוב עדכני יותר.

גם בדגם הבסיסי היא מאוברת יותר טוב מהפיאסטה.

בפיאסטה לעומת זאת נוחות הנסיעה תהיה עדיפה (הדייהטסו קצת נוקשה וקופצנית, לעומת הפיאסטה).

בכל אחת משתיהן התקציב שלך קונה לך שנתון מתקדם יותר ממה שכתבת.

שתיהן יהיו נדירות יחסית בדגם הידני.

(זה אוטו של בחורות, והרי ידוע שבחורות נוהגות על אוטומט, למה את צריכה להיות חריגה:lol: )

קחי בחשבון שברכב ישן, הרבה יותר משחשוב הדגם, חשוב לחפש בסבלנות אחרי אקזמפלר שמור, כדי לחסוך עגמת נפש וישורי קו יקרים.

דא"ג- עוד רכב לרשימת השיקולים- יונדאי גטס משנת 2005-2006 עומדת בתקציב שלך וברוב הדרישות (ידועה כשתיינית דלק לא קטנה יחסית לנפח,פחות נורא בדגם הידני) אבל אמינה מאד וזולה מאד לאחזקה. יש מבחר גדול מאד של אקזמפלרים, מהם שמורים מאד עם ק"מ לא גבוהים, ועם ABS שתי כריות אוויר וארבעה כוכבי בטיחות בדגם הGLS הנפוץ.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הכוונה בטווח הארוך שמנוע 1.6 (במיוחד של טויוטה) יחזיק הרבה יותר מעמד עם 60 ק"מ ביום, במידה וטופל כראוי. אין סיבה שמנוע קטן יותר לא יחזיק מעמד כמובן, אך בהגיון מנוע גדול יותר אמור לעשות יותר קילומטרים ולעמוד בעומסים גדולים יותר (במיוחד משומש בן 10-12).

דבר נוסף ששכחתי, לגבי הגריטה, זה שהרכב חייב להיות בן 20 ועם טסט. לא חייב להיות במצב נסיעה, אך שיהיה לו טסט (משהו לא מובן...). ככה שיש לך עוד שנתיים להנות מהאופל :)

לגבי המכוניות שדיברת עליהן, נתקו כבר נתן את התיאור המוצלח ביותר. סיריון יש בשפע ואת יכולה להנות מהמתיחת פנים של 2003, שנראית יותר מודרנית. לגבי הגטס הצריכת דלק השערורייתית תפגע בך, אף שהרכב אמין.

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

:mm_yeah:

דייטסו סיריון ידני שנת 99-2000

בהצלחה, רק לא לשכוח:

לבדוק שברדיאטור אין מי ברז רגילים או חומים.

מים ירוקים מעידים על אחזקה ראויה. (באוטו הנ"ל לפחות).

מערכת הקירור היא חולשה דהייטסואית ידועה בקרב הסבתות בעיקר.

לא למלא מי ברז, גם אם זה אוטו אחר. אנטיפריז פשוט ובקבוק נוזל רדיאטור חלקלק יעשו את העבודה. ויגרמו לדייהטסו שלך להאריך חיים.

כל טוב.

פורסם

בניגוד לממליצים פה - סיריון דור ראשון זה רכב זוועתי לדעתי. לא נוח, לא יפה, ולא אמין במיוחד. אלה עם המנועים הקטנים (3 צילינדרים) מרגישים נורא במיוחד.

לגבי בראבו / בראבה, הדגם המומלץ הוא 1.6 ולא ה-1.4, ידנית כמובן. קחי בחשבון שרוב הבראבו נקרעו ע"י צעירים שחשבו שיש להם רכב ספורט. בנוסף יש לרכב הזה מחלה שהידיות של הדלתות מתקלפות.

מצד שני, אחת שמורה כזאת תהיה נוחה יותר מכל שאר האופציות שהעלו פה.

לגבי פנדה - אם את הולכת על אחת עם גיר ידני, מדובר ברכב אמין. הוא גם זריז ולדעתי מרגיש נחמד מאוד.

לגבי הגטס - יש כאלה כמו זבל, רובן יוצאות ליסינג בלי ABS ועם כרית אוויר אחת. אם תחפשי אחת פרטית עם אבזור מתקדם אז זאת קניה לא רעה. האוטו לא נוח במיוחד, אבל אופציה לא רעה. שימי לב שכל הדברים החשמליים עובדים.

קורולה 97-00 באמת תהיה אופציה מאוד אמינה, אבל בתנאי שהיא טופלה כמו שצריך, וכמובן שצריכת הדלק שלה תהיה גרועה יותר מכל שאר האופציות שהועלו פה.

ועוד אופציה שאני מחבב - פונטו ספייס ידנית. אני הייתי מעדיף את הגרסה הפשוטה שלה (אך המאובזרת) בשביל שיקולי אמינות וידע של מוסכים.

אני לא מבין למה 60 ק"מ ביום נחשב פה הרבה. אני מכיר הרבה רכבי סופר מיני ישנים שנוסעים את זה בלי בעיה במשך שנים רבות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לבחור שתהה למה אני צריכה להיות חריגה בידני, פשוט כי זה כיף לי וחוסך לי בדלק, האופל עושה 1:14 וככה אני גם רוצה שהצריכה תישאר לכן הגטס לא באה בחשבון. וזה שסיריון זה אוטו של בחורות זה הוריד לי ממנו אבל תודה:)

בכל מקרה תודה לכולם על העזרה, אולי אסע באופל עוד שנה, נראה כמה יעלו לי ענייני טסט ותיקונים.

פורסם

סוניקי,

כדאי שתוותרי על פיאט בשנתונים האלה..

חשבת אולי על רנו קליאו B? ידני, מנוע 1.4 - צריכת דלק ממוצעת של 14.3 (מחוץ לעיר, 18 ק"מ/ליטר, על פי היצרן).

את יכולה למצוא כזה בין 2002-2006 ובתקציב שלך.

נ.ב

מחזקת אותך, אין כמו ידני - הנהיגה יותר כיפית וחסכונית.

בהצלחה,

ענת מאוויס

לבחור שתהה למה אני צריכה להיות חריגה בידני, פשוט כי זה כיף לי וחוסך לי בדלק, האופל עושה 1:14 וככה אני גם רוצה שהצריכה תישאר לכן הגטס לא באה בחשבון. וזה שסיריון זה אוטו של בחורות זה הוריד לי ממנו אבל תודה:)

בכל מקרה תודה לכולם על העזרה, אולי אסע באופל עוד שנה, נראה כמה יעלו לי ענייני טסט ותיקונים.

פורסם
סוניקי,

כדאי שתוותרי על פיאט בשנתונים האלה..

חשבת אולי על רנו קליאו B? ידני, מנוע 1.4 - צריכת דלק ממוצעת של 14.3 (מחוץ לעיר, 18 ק"מ/ליטר, על פי היצרן).

את יכולה למצוא כזה בין 2002-2006 ובתקציב שלך.

נ.ב

מחזקת אותך, אין כמו ידני - הנהיגה יותר כיפית וחסכונית.

בהצלחה,

ענת מאוויס

מניסיון של חברים קיבלתי רושם רע על רנו קליאו אבל אני אבדוק, תודה!:)

פורסם

מניסיון - סיריון מכונית נהדרת - זה הרכב השני אצלנו במשפחה (שנת 1999), ידנית, מנוע 1000 וחסכונית: 15.5 ק"מ/ליטר בנסיעות משולבות. אגב, זו הדייהטסו החמישית במשפחתנו - מכוניות אמינות ומאד עמידות לשמש ולבלאי טבעי.

אבל, אם מרבית נסיעותייך הן בין-עירוניות, יש כאן בעיה: הסיריון 1000 תהייה קצת חלשה, ובאופן כללי לא הכי נוחה בעולם. ולמרבה הצער, לדגם 1.3 יש רק גיר אוטומטי.

אבל, יש לי רעיון אחר. דייהטסו טריוס שנת 2000 ידנית. מנוע 1.3, למרות הנעה כפולה, מכונית חסכונית ומאד אמינה, ויהיה לה מספיק כוח לנסיעות בין-עירוניות. היא מרווחת יחסית, מקנה ישיבה גבוהה ושלטת, ואפילו הנאה בשבילים. שימי לב למודעה הנ"ל:

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1990271&Code=f5fedb3f1d3356b3d589743c88667273

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אבל, יש לי רעיון אחר. דייהטסו טריוס שנת 2000 ידנית. מנוע 1.3, למרות הנעה כפולה, מכונית חסכונית ומאד אמינה,

מה זה הנעה כפולה? וכמה היא חסכונית? תודה!

• תוכן חדש...