Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205GTI

irork
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי פג'ו ביד שתיים המוצגת כ 205GTI שנת 89. ברכב מותקן באמת מנוע 1.6 B1 אבל עם קרבורטור כפול. אני חשבתי שכל ה205GTI באו עם הזרקת דלק. מבחוץ הרכב נראה כמו GTI אבל המנוע מעלה שאלות. האם יתכן שזו GTI מקורית כפי שמציג המוכר?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יכול להיות רכב מקורי שמישהו הירכיב קרבורטורים.

יכןל להיות גם שזה דגם ראלי ואז הוא מגיע עם קרבורטורים מקוריים .

נתן

פורסם

בדיוק כך יש דגם שנקרא 205 ראלי הם בדרך כלל בצבע לבן קרבורטורים כפולים היו כמה עד לא מזמן, לא נראה לי שיש עוד כאלו מקוריות

בעבר:

פיזו 205 TOP XRI

סיטרואן GT/GTI/SPORT

פיזו 306 XT 1.8 כיום ZX 1.4

פורסם

לרכב היו סימני GTI על הגוף ועל ההגה. לא נראה לי שזה היה ראלי נדמה לי שלדגמי ראלי יש פסים בצדדים שאין לGTI . בכל אופן בעל הרכב מנסה למכור אותו כבר הרבה זמן ולא מצליח אז כנראה שיש כאן בעיה. נמשיך לחפש.

פורסם

מערכת ההזרקה בפיג'ו 205 GTI היתה נפרדת ממערכת ההצתה, ולא היתה שום בעייה להרכיב ראש מנוע של סיטרואן BX שכלל סעפת יניקה עם מאייד.

יצא לי לנהוג בפיג'ו מוסבת כזו, ולפחות עד לסל"ד ביניים ומעלה, היא נסעה הרבה יותר טוב מהמכונית המוזרקת, והרגישו היטב את המומנט הבריא של המנוע, שבדגם המוזרק הלך לאיבוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

האם זאת הלבנה במקרה? משום שגם אני התעניינתי בה.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם
מערכת ההזרקה בפיג'ו 205 GTI היתה נפרדת ממערכת ההצתה, ולא היתה שום בעייה להרכיב ראש מנוע של סיטרואן BX שכלל סעפת יניקה עם מאייד.

יצא לי לנהוג בפיג'ו מוסבת כזו, ולפחות עד לסל"ד ביניים ומעלה, היא נסעה הרבה יותר טוב מהמכונית המוזרקת, והרגישו היטב את המומנט הבריא של המנוע, שבדגם המוזרק הלך לאיבוד.

ההליך היה מקובל אז, ההזרקה עשתה בעיות (דלק ירוד ומכונאים עוד יותר...) זה התחיל מכך שהמנוע המקורי היה

משתגע בניטראל אחרי נהיגה מאומצת, וממשיך שהרכב היה נכבה בנסיעה, או מאבד ממונט דווקא כאשר

הנהג הזדקק לו יותר מתמיד, האילתור היה להחליף הזרקה בקרבורטור, הווברים כיכבו, ה-40 נתן באמת

את התחושות שדיבר עליהם חן, ה-45 היה מוצלח יותר וחייב נהיגה "של פעם" וחשבון כיס גדול הרכב עשה

4:1 או קצת יותר "לזהג נהיר"...

אם אני לא טועה את הסבה הראשונה עשה "דר בראיין אבר" בקליניקה שלו, ואחריו הלכו רבים.

נהגתי על מס' רכבים כאלה והם נהדרים לנהיגה ובלתי ידידותיים בעליל לחשבון הבנק!

הייתי בודק הייטב את מקוריות הרכב וסוג הקרבורטור, לדגמי הראלי היה גם יחס העברה שונה בגיר

עם זכרוני הקשיש אינו בוגד בי, כפי שהוא נוהג לעולל לי לאחרונה...

כך או כך אם בנהיגה עסקינן אין לכך משמעות גדולה כי בכדי לחזור לימי העבר על הרכב יהיה לעבור

מקצה שיפוץ מקיף בכדי להחזיר עטרה ליושנה.

או להחזיר את מערכת ההזרקה או לשפר את הרכב לנהיגה מהנה בכל מקרה תרוויח-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הראלי היתה עם מנוע 1400 סמ"ק 2 וובר 40 ,האחות AX הגיעה עם סולקסים.

את מערכת ההזרקה המקורית החלפנו בזמנו בGTI למערכת SYBEL שפתרה את כל הגיהוקים שיהוקים ושאר הבעיות שהיו

בכלל הGTI היתה מקור בלתי נדלה לשיפורים ועד היום אני מתגעגע לGTI DIMMA הראשונה בישראל שהיתה בבעלותי המון שנים.

מירוצי מכוניות

פורסם
ועד היום אני מתגעגע לGTI DIMMA

הפעם האחרונה שראיתי אותה היתה לפני כ-7 שנים, בצבע סגול עמוק, במוסך הדקל בהרצליה.

מה איתה ? היא קיימת ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אגב, יש אחת שעומדת כבר הרבה זמן בכפר סבא והיא מודל 87. נראה שמישהו מתכנן לשפץ אותה בבוא העת. אני חשבתי למצוא אחת במצב סביר ולדנדש אותה עם הזמן כי אני זוכר שזה היה החלום שלי כשהייתי נהג צעיר בתחילת שנות ה 90. קשה למצוא אחת במצב טוב, יש בעיות עם הדשבורד וכל הפלסטיקים שהם באיכות ירודה. מה גם שרוב הרכבים האלו עברו הרבה ידיים וזה ניכר עליהם.

פורסם
הראלי היתה עם מנוע 1400 סמ"ק 2 וובר 40 ,האחות AX הגיעה עם סולקסים..

דני,

קטונתי אפילו מלהעיז ולנסות אותך בכל מה שקשור לפיג'ו בכלל ול 205 ספורטיביות בפרט אבל הראלי לא הייתה 1300 סמ"ק?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם החלום שלי הוא למצוא GTI/CTI (כן,אני יודע זה לא אותו דבר.אך אני אוהב את שתיהן באותה המידה)

אפילו במצב קוסמטי/מכאני לא מזהיר,לשפץ אותה,וכמובן לשמור אותה כרכב אספנות,מה שנקרא- "קלאסיקה מודרנית".

אני בחיפושים לא אינטנסיביים כאלו כבר שנתיים בערך.

לפני כשנה עמדתי לפני קניה של CTI אדומה שעומדת כבר כמה שנים בחצר בית בשכונת יד אליהו.

הבעיה הייתה שהמוכר רצה סכום אסטרונומי על רכב שרק אגרות הטסטים המצטברות בו הגיע לכמה אלפי שקלים.

קצת חבל,משום שהפלסטיקה דווקא הייתה יפה ושלמה ייחסית לדגם.

המעניין הוא שגם לה היה קרבורטורים כפולים.

נ.ב גם אני זוכר שהראלי הייתה 1300 סמ"ק :roll:

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

הפלסטיקה של 205 אומנם בעייתית אבל אין שום בעיה להחליף את הכל .יש חלקים גם חדשים וגם מפירוק .

זה כולל גם את הסלון .

יש עוד כמה 205 במצב סביר ואפילו סביר פלוס למכירה.

נתן

• תוכן חדש...