Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בחנייה רכב ישן ומוזנח שנסע אחורה פגע בפגוש שלי.

הנזק : הפגוש קצת זז מהמקום , כמובן שפשופים בצבע.

יצאנו ודיברנו הבן אדם מודה שהוא עשה את הנזק , התקשר היום וקבע שנלך ביחד למוסך לקבל הצעת מחיר ולתקן את הרכב על חשבונו .

רבות סופר בפורום על הישראלי הממוצע , רציתי להביא דוגמה גם לישראלי הישר ( אומנם לא טיפוסי אבל קימים אנשים כאלו ).

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שהוא לא טיפוסי. יש הרבה מאוד כאלה פשוט שומעים רק על השליליים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה כל הזמן שומע על כל מיני מיקרים של הישראלי המכוער כי אלא המקרים ה"פיקאנטיים".

המציאות להלכה היא שמידי יום מתרחשות מאות מיני תאונות שנסגרות בצורה יפה, חברית וג'נטלמנית בצורה ישירה ואישית וללא עירוב של הביטוח.

נכנס אלי לחנות ביום שישי אדם (שאינו לקוח שלי) ומתנצל, נראה לו שהוא פגע ברכב שלי ועשה נזק, ניגשנו לרכב ואני רואה פס שחור קטן על הטמבון באורך של אולי 2 ס"מ. לא שריטה אלא מריחת גומי של המגן טמבון שלו, משהוא שווקס יוריד בקלות.

לחצתי לו יד, אמרתי תודה על הכנות ואיחלתי לו שבת שלום ונפרדנו כידידים.

מה אני בא להגיד, שיש מזה זמן מה מין איזה טרנד מכוער שהתקשורת כל הזמן מנסה להראות לכולם כמה אנחנו עם מכוער, גרוע, עלוב, האמריקאים קוראים לזה SELF HATING JEW.

הלכה למעשה, אנחנו ממש לא כאלה גרועים :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה אני בא להגיד, שיש מזה זמן מה מין איזה טרנד מכוער שהתקשורת כל הזמן מנסה להראות לכולם כמה אנחנו עם מכוער, גרוע, עלוב, האמריקאים קוראים לזה SELF HATING JEW.

הלכה למעשה, אנחנו ממש לא כאלה גרועים :wink:

וואו, מישהו מתחיל להתעורר, יבוא יום וגם תבין איזה חוגים שולטים בתקשורת :wink:.

גם לי היה סיפור עם בן אדם שפגע לי ברכב עם התנדר שלו תוך כדי רוורס ועשה נזק לטמבון הקדמי, לקח אחריות, היה בחור ממש נחמד, התקשר לברר כל הזמן מה נסגר עם הסיפור. כשאמרתי לו את המחיר (טמבון מפירוק+צבע) שלח לי צק' עם הסכום הנקוב+סכום סמלי על עוגמת נפש.

פורסם

לפני כשבוע הייתי בנאפיס באשדוד, מי שמכיר יש חניה מאחורה עם ירידה ממש חדה.

יורד למטה חונה יוצא מהרכב ורואה יונדאי H1 כחולה מנסה לטפס בעליה עם טון סחורה מאחורה.

כמובן שהניסיון נכשל, הרכב התדרדר בסוף הירידה הייתה מיאטה בצבע ירוק בהיר.

במבט חטוף הלוחית רישוי של המיאטה התעקמה קצת.

את המספר של הH1 לא הספקתי לקלוט.

לא צריך לציין שבעל היונדאי נסע כאילו לא קרה כלום.

פורסם

מנגד, לא חסרים מקרים שאני רואה ברחוב עושים חנייה בדחיסה ומנשקים טמבונים מקדימה ומאחורה, יוצאים וממשיכים בשגרתם כאילו לא קרה דבר :?

פורסם

במבט חטוף הלוחית רישוי של המיאטה התעקמה קצת....לא צריך לציין שבעל היונדאי נסע כאילו לא קרה כלום.

רצית שהם יחליפו פרטים על לוחית זיהוי עקומה? :shock:

מנגד, לא חסרים מקרים שאני רואה ברחוב עושים חנייה בדחיסה ומנשקים טמבונים מקדימה ומאחורה, יוצאים וממשיכים בשגרתם כאילו לא קרה דבר :?

חברה, לא צריך להסחף, החיים בערים גדולות וצפופות מכתיבים חניה ע"י "נשיקה קלה", אין בזה כל אסון וזה מקובל בכל עיר גדולה בעולם.

וואו, מישהו מתחיל להתעורר, יבוא יום וגם תבין איזה חוגים שולטים בתקשורת :wink:.

אין מה להתעורר, מאז ומעולם זה ברור לי לחלוטין איזה חוגים שולטים בתקשורת. מצד שני, ברור לי גם איזה חוגים מחזיקים את הממשלה בביצים וגורמת להם להעביר חוקים גזעניים ותקציבים מיותרים לאן שבא להם ותאמין לי, זה הרבה יותר מדאיג אותי.

פורסם

יש ויש, גם ישרים, גם חארות וגם כאלה באמצע.

לי היו כמה מקרים כאלה, בחלק עשו נזק ונעלמו, במקרה אחד בודד השאירו פרטים וגם שלמו,

והיה מקרה אחד שמישהו שבר לי פנס של ספרינט, השאיר פרטים, דיברתי איתו והוא התנצל

וביקש שאשלח לו קבלה. אחרי שתיקנתי בעצמי את הנזק, ושילמתי רק על פנס, כדי לחסוך לו

עלות של מוסך וכד', שלחתי לו קבלה על הפנס, ולא הגיע אליי לא כסף ולא נעליים.

בזמנו הייתי כ"כ עסוק שלא היה לי זמן להתעסק בזה, ואחרי כמה פעמים שדיברתי איתו זנחתי

את העניין.

נכון שעל הישרים בדרך כלל לא נשמע, אבל אני מהמר שאחוז הפגיעות בארץ ללא השארת

פרטים, גבוה מיתר מדינות המערב.

פורסם

יש עוד נקודה שכדאי לשים לב אליה.

לפעמים, אנים ישרים, שמטבעם כן היו עוצרים לבדוק נזק ולהשאיר פרטים וכו', חוששים מאוד לעשות זאת פן "יחמילו" [יעמיסו] עליהם עוד ועוד נזקים שהם לא גרמו. או שיגררו אותם למוסך מורשה שלוקח הון במקום לפירוקיה וכד'.

מה אני בא לומר? שחלק מהמשתמטים מאחריותם עושים כן בגלל הצד השני.

כמובן שאיני בא להצדיק זאת, אלא רק לעורר עוד נקודה למחשבה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לפני מספר שנים, פגעתי פגיעה קלה בכנף קידמית של רכב חונה, שריטה מזערית. להערכתי תיקון באיכות מקסימלית לא היה אמור לעבור את ה 100 ש"ח.

השארתי פרטים, וההוא חזר אלי לאחר מספר ימים עם חשבונית של למעלה מ 5000 ש"ח על החלפת דלת.

שלחתי אותו לביטוח.

אפשר במידה מסויימת להבין אנשים שלא משאירים פרטים, כדי שלא יכסחו להם את הצורה ויפילו עליהם את הוצאות תחזוקת הרכב של כל השנה כולה בשל שריטה קטנה.

(לא להתנפל עלי, אמרתי להבין לא להצדיק).

מנוולים יש משני עברי המתרס.

פורסם

לפעמים, אנשים ישרים, שמטבעם כן היו עוצרים לבדוק נזק ולהשאיר פרטים וכו', חוששים מאוד לעשות זאת פן "יחמילו" [יעמיסו] עליהם עוד ועוד נזקים שהם לא גרמו. או שיגררו אותם למוסך מורשה שלוקח הון במקום לפירוקיה וכד'..

לא ישרים ולא נעליים, סתם תירוץ לא להשאיר פרטים.

אין היום בן אדם בלי נייד עם מצלמה, מצלמים את הנזק מכמה זויות, משאירים פרטים ועושים את המעשה הנכון.

אם אמא שלי, אשה בת 70 מסוגלת לעשות את זה, אין סיבה שמישהוא אחר לא יעשה.

פורסם

לפני חצי שנה בערך, הצלע התקשרה ואמרה שמישהו שיפשף לה את האוטו בחניה ברכבת בנתניה ( כל פעם היא חוזרת עם נזק אחר לרכב משם) אלא שהפעם, מישהי השאירה פרטים.

התקשרתי, אבא שלה ענה ואמר שהוא ממש מתנצל, והוא לא ממש מבין למה היא השאירה פרטים אבל מבקש להתקדם.

ביקש שאגש לפחח שהוא מכיר לאומדן של הנזק, למחרת קבענו לנסוע יחד לפחח המדובר. סיפור של 500 ש"ח (תיקון כיפוף בדלת אחורית צד נהג), עוד באותו היום הגעתי לקחת את הרכב ונסעתי לשלום, התיקון כבר שולם.

יש, ויש.

לפני לא מעט שנים, הרכב הראשון שלי, השקעתי את מיטב כספי בו, חזרתי לאחר יום עמוס בעבודה וגיליתי שי לי חריטה וכיפןף לאורך כל צד שמאל!! מדחת הנהג ועד הסרן האחורי!! ומה? כלום, לא פרטים ולא דובים!

"מאדר פא**ס"

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
לא ישרים ולא נעליים, סתם תירוץ לא להשאיר פרטים.

אין היום בן אדם בלי נייד עם מצלמה, מצלמים את הנזק מכמה זויות, משאירים פרטים ועושים את המעשה הנכון.

אם אמא שלי, אשה בת 70 מסוגלת לעשות את זה, אין סיבה שמישהוא אחר לא יעשה.

א. יש עוד אלפים עם מכשירים סלולריים בלי מצלמה.

ב. אכן, במקרה שהנזק מצולם אפשרויות ההסחפות של הנפגע פוחתות.

ג. אבל עדיין יש אפשרות לנפח את הנזק - בעיקר ע"י התעקשות על מורשה וכו' [אני לא מדבר על רכבים חדשים או מלוקקים שמגיע להם. אני מדבר על כל מיני רכבים חבוטים שלא ראו מוסך [מורשה עכ"פ] כמה שנים טובות לצורך טיפולים שוטפים, אבל פתאום "אני מתקן רק בצ'מפיון"...

ד. אגב, כשאחותי היתה נהגת חדשה, סטתה מנתיב ופגעה ברכב סמוך. עצרה במקום, הנהגת מהרכב ההוא גם יצאה ומיד התחילה לצעוק "תראי מה עשית! כל הדלת! תראי פה ופה ופה! והגב שלי! ...

אבי, שהיה ברכב כמלווה, והוא גם חובש במד"א, יצא, וגילה שפשוף קל על הדלת של ההיא. שאר המכות / דפיקות/ שריטות שהאשה טענה להן, היו ישנות מאוד - וראו זאת בנקל כי הם כבר היו חלודות ומלוכלכות וטביעת הזמן ניכרה בהם.

הוא אמר לה: רוצה 100 ש"ח על השפשוף? בבקשה. לא רוצה? לכי לביטוח. תתבעי אותם על ה-כ-ל, אבל את מסתכנת בתביעת נגד על שקר ונסיון סחיטה וכו' וכו'.

היא התקפלה במקום ועד היום [8 שנים אחרי] לא שמענו ממנה.

מה רציתי לומד בסיפור הזה? שיש אנשים עזי פנים שהדבר הראשון שעובר להם בראש זה "איך אני מוציא מהאומלל שנכנס בי כמה שיותר".

הדבר הזה גרם לרובנו להיות חשדניים וקיפודים, ובכל מקרה מיד לנסות להכחיש.

ה. ברור שאני בעד להשאיר פרטים. רק שאמרתי שניתן להבין [גם אם לא להסכים] למה נוצר מצב שרבים וטובים לא משאירים פרטים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אין מה לנפח את הנזק. המקסימום שתשלם הוא ההשתתפות העצמית של הביטוח אז אין לך מה לפחד.

היה לי מקרה עם בחורה שפגעה באחד הרכבים שלנו. הנזק לא היה גדול (סריטה מכוערת בכנף האחורית של אוטו בן 3 חודשים) וקבענו ללכת לפחח יחד.

הפחח שהלכנו אליו ביקש אלפייה ואני טענתי שהסכום מוגזם (זה שאני לא משלם לא אומר שלאט צריך להיות אכפת לי) וביקשתי ללכת לקבל הצעה נוספת. הבחורה הפתיעה אותי ואמרה שהיא משאירה לי צ'ק על שמי על אלפייה, שאחפש איזה פחח שאני רוצה ושהיא סומכת עליי שאת ההפרש אתרום לעמותה ראוייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...