Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה: התחדשתי בפיקנטו לפני כחודש, למי שמכיר את המערכת של הפיקנטו, מדובר בזוועה אמיתית. שיפורים:

רמקולים: זוג 6X9 40W ,הפיוניר הפשוטים ביותר, בתוך תיבות 20L מאחור. כנראה בהמשך תיבה אחודה שתתפוס את ה 20 ס"מ התחתונים של תא המטען. יתקבלו כך כ 30L לרמקול.

מערכת: גם כאן 2 שלבים. ראשית, התוכנית היא לפרק את הפאנל שמכיל את המערכת המובנית, ולהוציא אות מונחת מיציאות הרמקולים למגבר קטן שיהיה מותקן ליד. אני לא מנסה לקבל משהו מטורף. אם לא יספיק לי ברגע שיהיה בשוק פאנל תחליפי אקנה אותו ואתקין HU נורמלי.

היום הגיע המגברון בדואר, כזה:

http://cgi.ebay.com/2-15-watt-4ohm-TA2024-D-class-Audio-Amplifier-Board-/230633339563?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b2d17aab

חיברתי אותו בינתיים בבית לרמקולים 6 אום, חמוד לאללה (אבל כמובן קצת חלש, 10W לערוץ). לא מתחמם כמעט בכלל אפילו שאין לו היטסינק.

עכשיו אני מתכוון לפרק את הפאנל (לא בטוח, אולי אתקין מאחור אבל אז אצטרך למצוא שם 12V@3A), וכאן אני צריך עזרה. אין לי הרבה נסיון עם פירוק כזה, והמעט שקיים היה מלווה בפלסטיק שבור פה ושם, כמובן שהייתי רוצה להמנע מזה.

מישהו יכול לתת לי עצות כלליות לפירוק כזה ואולי אפילו ספציפיות לרכב?

תודה

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

מה בדיוק אתה מתכוון לעשות? לפרק את המגבר הפנימי של הרדיו המקורי ולהתקין את המגבר הזה במקום? ברור לך שהם באותו הספק, נכון?

הפתרון האמיתי יבוא בדמות הוצאת RCA מהמעגל המודפס של הרדיו וחיבור למגבר חיצוני אמיתי. במקרה שלי הרעיון עבד אבל הייתי חייב ליין-דרייבר באמצע כדי להגביר את הסיגנל שהיה חלש מאוד וגם גיינים פתוחים לחלוטין במגבר לא איפשר קבלת עוצמה מקסימלית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרעיון של להתעלק על החוטים של הרמקולים ולהרכיב פרוססור מנחת במקום נסתר כמו ביט TEN או רוקפורד 3sixty.1 יתן לך בעיניי את התמורה המלאה.

מגברים כמו שאתה הראית אפשר גם למצוא בהספקים הרבה יותר גדולים - רק תיקח בחשבון שלרוב הם מוצהרים להספקים בהתנגדות של 8 אוהם...

במקום ה9*6 מאחורה הייתי מביא סאב 8 אינטש ומגבר 4 ערוצים סטנדרטי אבל זה כבר עניין שלך.

הפיקנטו - רכב חמוד ככל שיהיה - ללא ספק תוכנן ע"י מישהו ששונא מערכות אודיו.

המקומות לרמקולים בדשבורד הם לא גרילים שמתפרקים אז כנראה שצריך להגיע לרמקולים מלמטה...

בדלתות הקדמיות בכלל לא הכינו מקום לרמקולים.

בתא המטען אין מגש אחורי.

בניגוד לכל זה בI10 שהיא האחות הפחות היפה של הפיקנטו - יש את כל הדברים האלה...

באסה :-(

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מה בדיוק אתה מתכוון לעשות? לפרק את המגבר הפנימי של הרדיו המקורי ולהתקין את המגבר הזה במקום? ברור לך שהם באותו הספק, נכון?

הפתרון האמיתי יבוא בדמות הוצאת RCA מהמעגל המודפס של הרדיו וחיבור למגבר חיצוני אמיתי. במקרה שלי הרעיון עבד אבל הייתי חייב ליין-דרייבר באמצע כדי להגביר את הסיגנל שהיה חלש מאוד וגם גיינים פתוחים לחלוטין במגבר לא איפשר קבלת עוצמה מקסימלית.

איתמר.

הי,

אני ממש לא חושב שהם בהספק דומה. אין לי נתונים של המערכת המקורית אבל כרגע היא מחוברת ל 6X9 והעוצמה מגוחכת, אני נוסע במהירות 100 קמ"ש והווליום על מקסימום, לא שומע כלום...לדעתי וואטים בודדים וגם זה באיכות זוועתית.

המגבר הזה נותן כ 10-11W ב THD של כ 0.1%, ב 12V. לפי נתונים של שבבים דומים אני מניח שכשיעבוד על 14V של הרכב המונע המצב יהיה אף מעט יותר טוב.

כרגע הוא מחובר לרמקולים של 6 אום, בחדר של כ 30 מ"ר, והעוצמה(+איכות) לא רעה בכלל. כמעט כל מה שאני צריך בחדר.

אני מניח שברמקולים 4אום ברכב המצב יספק אותי. אולי לא...ננסה.

בקשר להוצאת סיגנל ממעגל הרדיו, אני מניח שזה כדי לחסוך את העיוות של דרגת ההגברה המקורית. מסכים איתך. הבעיה היא בדיוק מה שתיארת - אני לא יודע מה עוצמת האות לפני מגבר ההספק במערכת(אין לי סקופ כרגע). אני צריך כ 1V בכניסה למגבר שלי. לא יודע מה זה ליין דרייבר - לפי ההקשר אני מניח שזה קדם מגבר כלשהו - אבל אם גם ככה היה צורך בהגברה אז למה לא להשאיר את התפקיד אצל המערכת המקורית?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

הרעיון של להתעלק על החוטים של הרמקולים ולהרכיב פרוססור מנחת במקום נסתר כמו ביט TEN או רוקפורד 3sixty.1 יתן לך בעיניי את התמורה המלאה.

מגברים כמו שאתה הראית אפשר גם למצוא בהספקים הרבה יותר גדולים - רק תיקח בחשבון שלרוב הם מוצהרים להספקים בהתנגדות של 8 אוהם...

במקום ה9*6 מאחורה הייתי מביא סאב 8 אינטש ומגבר 4 ערוצים סטנדרטי אבל זה כבר עניין שלך.

הפיקנטו - רכב חמוד ככל שיהיה - ללא ספק תוכנן ע"י מישהו ששונא מערכות אודיו.

המקומות לרמקולים בדשבורד הם לא גרילים שמתפרקים אז כנראה שצריך להגיע לרמקולים מלמטה...

בדלתות הקדמיות בכלל לא הכינו מקום לרמקולים.

בתא המטען אין מגש אחורי.

בניגוד לכל זה בI10 שהיא האחות הפחות היפה של הפיקנטו - יש את כל הדברים האלה...

באסה :-(

פרוססור מנחת כזה נראה נחמד אבל נראה לי שעלותו היא כפולה כלשהיא של כל הרכיבים אצלי ביחד...ולא ממש הבנתי מה הוא עושה חוץ מלהנחית (שילוב של אקולייזר וכו'?). נראה לי אוברקיל מטורף כאן.

את ההנחתה אני אעשה עם פוטנציומטר כפול פשוט, 1K אום כנראה. (כמו מה שעשית אתה אבל בלי ההספק).

לגבי מגבר עוצמתי יותר - קניתי את זה כי לא מצאתי תמורה טובה יותר למחיר (18$ כולל משלוח), ואני מכיר ואוהב את המוצרים שלהם. חיפשתי מגבר סטייל DIY כזה יותר חזק ולא מצאתי.

בקשר לסאב, מגבר וכו', זה כבר משחק אחר לחלוטין:-)

אני לא מכוון לשם. אני מכוון להתקרב למה שניתן לקבל עם HU חביב.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

תרשה לי לתקן אותך, שכן אני עצמי התחלתי סבב שיפורי אודיו בפיקנטו; הגרילים בדשבורד יוצאים בקלות. צריך רק חולץ פאנלים דק. או יפנית למי שלא מפחד משריטות.

נכון לעכשיו, הוזמנו מתאמי פלאגים לרמקולים מאיביי כדי לשמר את החיווט המקורי ושני סטים של מורל; מקסימו קואקסיל 4" ו-5.25".

עוד כשבוע נדווח על תוצאות :-)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הי,

אני ממש לא חושב שהם בהספק דומה. אין לי נתונים של המערכת המקורית אבל כרגע היא מחוברת ל 6X9 והעוצמה מגוחכת, אני נוסע במהירות 100 קמ"ש והווליום על מקסימום, לא שומע כלום...לדעתי וואטים בודדים וגם זה באיכות זוועתית.

המגבר הזה נותן כ 10-11W ב THD של כ 0.1%, ב 12V. לפי נתונים של שבבים דומים אני מניח שכשיעבוד על 14V של הרכב המונע המצב יהיה אף מעט יותר טוב.

כרגע הוא מחובר לרמקולים של 6 אום, בחדר של כ 30 מ"ר, והעוצמה(+איכות) לא רעה בכלל. כמעט כל מה שאני צריך בחדר.

אני מניח שברמקולים 4אום ברכב המצב יספק אותי. אולי לא...ננסה.

בקשר להוצאת סיגנל ממעגל הרדיו, אני מניח שזה כדי לחסוך את העיוות של דרגת ההגברה המקורית. מסכים איתך. הבעיה היא בדיוק מה שתיארת - אני לא יודע מה עוצמת האות לפני מגבר ההספק במערכת(אין לי סקופ כרגע). אני צריך כ 1V בכניסה למגבר שלי. לא יודע מה זה ליין דרייבר - לפי ההקשר אני מניח שזה קדם מגבר כלשהו - אבל אם גם ככה היה צורך בהגברה אז למה לא להשאיר את התפקיד אצל המערכת המקורית?

צ'יפים הגברה לרדיו לרכב הם די סטנדרטים, וגם אם יש הבדל הוא זניח. אני בטוח שבפיקנטו יש צ'יפ הגברה של 4X40 או 4X50 מה שנותן את אותו ההספק ואותם אחוזי העיוות כמו של המגבר קלאס D שרכשת. צריך לבדוק מה כל כך מסרס את עוצמת השמע בפיקנטו ולטפל בו.

לגבי סיגנל שילך למגבר, סיגנל של 1V ממש לא מספיק, שום מגבר חיצוני לא ידע לנצל אותו כמו שצריך. זו בדיוק הסיבה שנאלצתי להכניס את הליין דרייבר - קדם מגבר שמעלה את מתח הסיגנל.

לעניין בדיקת המגבר בבית - אין מה להשוות את התנאים האופטימליים בבית לתנאי רכב, ברור שבבית גם הספק אפסי ישמע חזק מאוד, ע"ע כל הרמקולים למחשב והסטליטים שלהם שמקבלים 2-10W.

בקיצור - או שתמתין קצת ותרכוש מתאם ומערכת חלופית או שתוציא סיגנל נקי מה HU שילך למגבר חיצוני אמיתי ולא למגברון שרכשת. כל פתרון אחר יהיה בבחינת כוסות רוח למת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
צ'יפים הגברה לרדיו לרכב הם די סטנדרטים, וגם אם יש הבדל הוא זניח. אני בטוח שבפיקנטו יש צ'יפ הגברה של 4X40 או 4X50 מה שנותן את אותו ההספק ואותם אחוזי העיוות כמו של המגבר קלאס D שרכשת. צריך לבדוק מה כל כך מסרס את עוצמת השמע בפיקנטו ולטפל בו.

לגבי סיגנל שילך למגבר, סיגנל של 1V ממש לא מספיק, שום מגבר חיצוני לא ידע לנצל אותו כמו שצריך. זו בדיוק הסיבה שנאלצתי להכניס את הליין דרייבר - קדם מגבר שמעלה את מתח הסיגנל.

לעניין בדיקת המגבר בבית - אין מה להשוות את התנאים האופטימליים בבית לתנאי רכב, ברור שבבית גם הספק אפסי ישמע חזק מאוד, ע"ע כל הרמקולים למחשב והסטליטים שלהם שמקבלים 2-10W.

בקיצור - או שתמתין קצת ותרכוש מתאם ומערכת חלופית או שתוציא סיגנל נקי מה HU שילך למגבר חיצוני אמיתי ולא למגברון שרכשת. כל פתרון אחר יהיה בבחינת כוסות רוח למת.

איתמר.

יש שבבים חלשים יותר. TDA1554 למשל, שהוא פופולרי למדי, מוציא 5-6W לערוץ לתוך 4 אום. עדיין יהיה יותר חזק ממה שאני שומע כרגע.

אבל באמת אין לי מושג מה שמים במערכות מובנות מחורבנות כמו המערכת הזו. אז לדעתך יש שם שבב לא פראייר אבל כיוונו את ההגבר נמוך? ואז כדאי לאתר על הלוח את נגדי הפידבק ולשנות ערכים לקבלת הגבר יותר גבוה? אם זה לא SMT אני לא פוסל.

בנוגע למתח המוצא, 1V זה מה שאני צריך (אף פחות, 0.8 ). ההגבר במגברון הוא 12.

בקשר למה שאמרת על כך שהרמקולים בחדר גדול ישמעו חזקים יותר מאשר בחלל הקטן והמחזיר של הרכב, זה נשמע לי מוזר.

אנסה את המגבר אצלי ברכב ונראה.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אני לא בטוח ש"כוונו" את ההגברה שם נמוך - אני חושב שההתנגדות של הרמקולים המקוריים כנראה גבוהה.

בהרבה מקרים רואים רמקולים מקוריים של רכב עם התנגדות 16 אוהם... כנראה שצריך להבטיח יכולת של המגבר לשלוט ברמקולים המחורבנים האלה בצורה שפויה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם הההגברה לא תספיק לי אז זה מה שאעשה. אני מעדיף בגדול להשאר עם המערכת המקורית.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

למה הזמנת דבר כזה?

במחיר שהוא עלה הייתה מוצא בארץ מגבר פשוט שהיה עושה את אותה העבודה ואפילו טוב יותר :roll:

איתמר.

• תוכן חדש...