Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 1.4 AMBIENTE או בראבו 1.4 SENSATION ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ידידיי,

מדובר בשני רכבים טובים למדיי,עם הבדלים לא גדולים כמעט מכל בחינה אך אולי הפיאט נוחה יותר לאחזקה

אני לא בטוח באמירה זו ואשמח אם תוכלו לקבוע מניסיונכם העשיר.

החיסרון הבולט של הבראבו הוא התיבה הרובוטית,קראתי על כך גם בפורום זה ובעוד פורומים ברחבי העולם.

אחרי שמתארים את התיבה,תמיד מציינים שמעבר לשליטה ידנית משפר את התנהגות הרכב בצורה משמעותית.

אני את רישיון הנהיגה (לפני כעשור)הוצאתי על גיר אוט' מטעמי בריאות.

אני לא מודע כלל לאופן הפעלה ידני של תיבת ההילוכים,האם זה משהו שאפשר להתרגל אליו ?

למה לצפות וממה להיזהר תוך כדי ?

מצד שני יש את האוקטביה,עליה יצא לי לעשות נסיעת מבחן ,הגיר הרובוטי מתנהג ב100% (ממה שהצלחתי להתרשם)

כמו גיר אוט' סטנדרטי ולכן מבחינת תיבת ההילוכים לאוקטביה יתרון על פני הבראבו.

ברכב אעדיף התנהגות שמוכרת לי ולא כזו שצריך ללמוד ולהתרגל אליה .

ממה שראיתי במפרטי הרכב,שני הרכבים מאובזרים בצורה דומה עם יתרון מסוים לפיאט .

לדוגמה יציאת מזגן למושבים האחוריים יש בשניהם ,לבראבו יש אפשרות שליטה מן ההגה +דיבורית מובנית,לדעתי מדובר

בתוספת חשובה שתורמת לנהיגה בטוחה .

המחיר של שני הרכבים זהה (להפתעתי).

אני רואה את עצמי נוהג די רגוע,נמנע מהאצות מיותרות או עקיפות שלא לצורך ,איזה משני הרכבים יתאים יותר לאופי

הנהיגה המתואר?

האם האוקטביה צפויה לשמור טוב יותר על ערכה ? (משך הבעלות המשוער כ4 שנים)

מבחינת אמינות,שני הרכבים נמצאים במחוזותינו תקופה מספיק ארוכה ,אני מניח שאין מה לדבר על "מחלות ילדות"

תודה

פורסם

קודם כל, חשוב שתעשה נסיעת מבחן על הבראבו ותרגיש בעצמך איך היא. אין כמו התרשמות אישית. אין ספק שהבראבו תאבד יותר מערכה, כמו כל פיאט, למרות שמדובר ברכב מצויין. מה שכן, כך בחשבון שהביטוח על סקודה אוקטביה יהיה הרבה יותר יקר כי זה רכב מאוד גניב. כך שהפער בעלות הביטוח על פני כמה שנים עשוי לצמצם את הפער במחירונים...

פורסם
אין ספק שהבראבו תאבד יותר מערכה, כמו כל פיאט.

אז כנראה שאצטרך "להתפשר" על האוקטביה שגם היא כשלעצמה רכב מצויין.

אני מודע לעלויות הביטוח הגבוהות ,זוהי הסיבה שאני מחפש רכב שישתווה לאוקטביה אך יציג חסכון יחסי בעלויות האחזקה לעומת הסקודה.

בתנאים בהם אני מחליף רכבים,לשמירת ערך ישנה השפעה לא קטנה.

התנאים הם :

רכישת הרכב נעשית לאחר קבלת הלוואה עומדת המתנהגת כהנחה במיסי הרכב.

לאחר ההנחה ,עלות רכב חדש מהווה את ההפרש בין עלות הרכב לגובה מיסי הרכב .

ככל שערך הרכב גבוה יותר,הסיכוי למכור את הרכב במחיר גבוה הוא גדול יותר (בהנחה כמובן שהרכב תקין מכל הבחינות)

ואז ההפרש קטן (משוואה אלגברית פשוטה שעליי לקחת בחשבון כל פעם מחדש )

כך למשל האוקטביה עולה לי כ86K .

עדיין לא בררתי לגבי הבראבו.

פורסם

שתי המכוניות הללו מתנהגות באופן די שונה למרות דמיון הנתונים. כדאי מאוד לעשות נסיעת מבחן ואז להחליט. בכל הנוגע לעלויות, להבנתי הפיאט זולה יותר לביטוח ולאחזקה בשל מרווח טיפולים כפול מזה של האוקטביה ( שנתיים או 30K לעומת שנה או 15K ) ונותנת עוד שנת אחריות. אם ניתן לגזור ירידת ערך עתידית מהמצב בהווה, כנראה שהפיאט תאבד מערכה יותר.

פורסם

אפשר בבקשה הסבר לשוני התנהגות שני הרכבים?

כדי שאדע למה לצפות.

אני רוצה לדעת מכם כי המבחן שאעשה יהיה גם קצר ויכל להיות שלא אוכל להבחין בהבדלים

וחוץ מזה ,מי אמר שהסוכנים הנמצאים ברכב יגלו את הכל.

התפקיד שלהם הוא למכור את הרכב והם מתמקדים בפרטים מינוריים ,למשל כמו מערכת השמע או תאורה בסלון

רק בפורום יש לי הזדמנות לגלות ולהבין את התמונה המלאה .

על האוקטביה אני יודע די הרבה,אבקש להתמקד בבראבו .

תודה ויום טוב לכולנו

פורסם

תפקידה של נסיעת המבחן אינו לחלץ מידע ממי שילווה אותך, אלא לתת לך רושם על הרכב ותפקודו בנהיגה ובנסיעה. נכון שנסיעה קצרה לא תוכל ללמד את הכל, היא ודאי תוכל להשכיל אותך יותר מכל תאור שתקבל כאן, ממני לפחות. אם בכל זאת חשוב לך לקרוא את שאני, גם אחרים, כתבנו על האופן בו הבראבו מתנהגת, עשה חיפוש כאן בפורום.

פורסם

בסקודה מוכרים לך אוקטביה? מסתמן שאין להם אפשרות אפילו להקים הזמנות בגלל חוסר בהקצאות אצל היצרן.

• תוכן חדש...