Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העניין של להשאיר את הרכב במשפחה הוא לא כזה פשוט. בעבר לאבא שלי הייתה פיג'ו 405 וכשהוא רצה למכור אותה ביקשתי ממנו שיעביר לי אותה. הייתי עוד צעיר ורק קיבלתי רישיון. אבל מה, אבא לא היה במצב כלכלי של פשוט להשאיר לי את הרכב ולהוציא מכיסו סכום מלא על רכב חדש. אולי אני טועה, אבל העניין של להוריש מכונית למישהו במשפחה ואז להוציא סכום מלא על רכב חדש, זה נשמע כמו משהו שרק אנשים אמידים מבחינה כלכלית יכולים לעשות, וכידוע, בישראל יש יותר עניים מעשירים.

נכון,במקרה שלילד אין רכב למכור ההורים תורמים את הכל/כמה שהם מוכנים מערך הרכב המועבר.

במקרים המתורגלים אצלנו הבן/בת הנשואים מוכרים את האוטו שלהם/מעבירים לדור השלישי ואת תמורת מכירתו + מה שהזקנים מבקשים על היותר חדש מעבירים להם לטובת קנית החדש. קל וטוב לכולם במשפחות שומרות רכב בקפדנות. אף אחד לא צריך לצאת לצוד בג'ונגל.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כל זמן שהיבואנים\המדינה "דואגים" לכך שמחירי רכבים חדשים כפולים ומשולשים מאי אלו בחו"ל המצב כאן לעולם לא יהיה בריא.

מצב מתוקן הוא אכן כזה שאינו מדמה רכישת רכב כהשקעה כז או אחרת ומכאן שמירת ערך לא יכולה להתקיים, לאור אופי משרד האוצר והתנהלות המיסיולוגיה בארץ זה לעולם לא יהיה מתוקן, לכל היותר, רכבים חדשים ימשיכו לעלות הון תועפות והפערים בין משומשות לחדשות ימשיכו לגדול לכיוון התהומי.

זה מצב בריא מה שתארת ,הכנסות המדינה גדלות ומשמינות,והעם נהנה מרכב משומש בגרושים ,ככה צריך להיות .

פורסם
גם זה לא יבטיח לך סחירות עתידית. תחשוב על כל אלו שלפני קצת פחות מעשור קנו "מכונית משפחתית שרצה קצת פחות חזק בציי הרכב" כמו רנו לגונה או רובר 45 ונתקעו עם בעיית סחירות לא פחות חמורה.

אלו לא "מכוניות משפחתיות שרצות קצת פחות חזק בציי הרכב", אלו "מכוניות משפחתיות שקנייה שלהן היא כמו חתונה קתולית". יש גם באמצע, אתה יודע... :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני 30 שנה אבא שלי מכר את החיפושית שלו, ובסכום שקיבל מהמכירה (שהיה סכום גבוה! מהסכום ששילם שנה קודם כשקנה אותה) שילם על חלק ניכר מהדירה שקנה.

היום תמכור סוזוקי אלטו ואין לך מספיק לשלם אפילו למסביב של קנית דירה (עורך דין וכו').

איזה מהפך...

היום במקום לקנות דירה פשוטה במיליון וחצי, אפשר לקנות 30 סוזוקי אלטו ולהפוך לחברת השכרה לכל דבר.

פורסם

מדינה ויבואני רכב בלעדיים שודדים את הקליינטורה הינו מצב בריא בעיניך? צא ולמד.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם
לפני 30 שנה אבא שלי מכר את החיפושית שלו, ובסכום שקיבל מהמכירה (שהיה סכום גבוה! מהסכום ששילם שנה קודם כשקנה אותה) שילם על חלק ניכר מהדירה שקנה.

היום תמכור סוזוקי אלטו ואין לך מספיק לשלם אפילו למסביב של קנית דירה (עורך דין וכו').

איזה מהפך...

היום במקום לקנות דירה פשוטה במיליון וחצי, אפשר לקנות 30 סוזוקי אלטו ולהפוך לחברת השכרה לכל דבר.

ענק ,וכמה חכם .

למי ששם מעט אפילו בנדלן ,יש תמורה .

פורסם
מדינה ויבואני רכב בלעדיים שודדים את הקליינטורה הינו מצב בריא בעיניך? צא ולמד.

תשלום ליבואני הרכב וכניעה הינו מצב בריא בעיניך ?

מה שמופנה למדינה שיך לכולם .

עשיר קונה חדש ועוזר למדינה .

מי שקונה משומש בזיל הזול כמו המצב כעת ,עוזר לעשיר למלא קופת המדינה ועוזר לאותו אחד להעביר את שקנית ממנו למדינה .

מצב הכי בריא שיכול להיות קיים וצדק סוציאלי מעולה .

למה לבכות ? במקום זה נסו את שיטת הקוטג' , בבקשה .

ולשלם בקפה על חסה וקולה 49 שח ,זה בריא בעיניך ?

אבל זה שטויות ,את הבכי והמאמץ יש לעהביר לפתרונות הדיור ולא לרכב .

בעינין הצא ולמד ובכן ,יצאתי כבר מזמן ולמדתי ,כל השקעה ברכב חדש פרושה הפסדים .

פורסם

לא אמרתי שרכישת רכב הינה השקעה בעיני, להיפך. אמרתי שמחירי החדשות בארץ הם גניבה אחת גדולה.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

אנשים נטפלים ל"רכב זה לא השקעה" יותר מדי, המינוח אולי לא נכון, אבל הכוונה ברורה, אנשים לא רוצים להוציא יותר כסף משצריך על תחבורה, ובוחרים רכב שיהווה פשרה טובה בין רצונם ליכולתם הכלכלית.

פורסם

האנשים שמחפשים את החבילה הכי משתלמת, קונים בד"כ רכב משומש. זה הדבר הכי נכון לעשות מבחינה כלכלית ברוב המקרים.

כמות המכוניות החדשות שעולה כל שנה על הכביש מראה שלא כך הדבר.

אם יותר אנשים היו מחפשים רכב משומש, מחיר המשומשות היה עולה.

כנראה שעבור רבים מהאנשים, גם כאלה שקונים מאזדה2 או פיקנטו, הוצאה על רכב היא יותר מהוצאה על תחבורה.

emotion of motion

פורסם

לדעתי הבעיה של מחיר המכירה לרכבים משומשים הוא שולי לבעיה המרכזית והיא חוסר קונים.

רוב הקונים מעדיפים פריסת תשלום ורכישת מכונית חדשה או חדשה יחסית ולכן פונים למבצעי היבואנים או למבצעי חברות הליסינג.

המחירים נוחים, תנאי התשלום מדהימים ואין צורך לרוץ ולחפש בין עשרות מודעות.

גם העובדה שהמכוניות כיום אמינות יותר מבעבר הפכה את האלטרנטיבה של הליסינג/חדשה למעניינת יותר עבור הקונים מאשר "שמורה עם יד נמוכה".

פשוט צריך להתרגל שקונים פרטים צריכים או לרכוש חוזי ליסינג/שכירות במקום רכבים בבעלותם או לחילופין להחזיק רכבים עד לסוף דרכם הכלכלית (כ-8 עד 10 שנים).

בפריסת עלות רכב של 130 אלף על 10 שנים (120 חודש) ומכירה בסוף ב-10 אלף - מגיעים לעלות רכישה ממוצעת חודשית (ללא התיחסות לריבית) של כ-1000 שח בחודש.

פורסם
כל מי שחושב שקניית רכב היא השקעה, שלא יתפלא שהוא מפסיד כסף.

לא לרכוש רכב חדש כי מפסידים כסף.

לא לאכול במסעדה כי אפשר להסתפק בלחם ובצל.

לא לנסוע לטיול בחו"ל כי אפשר לראות את הכל בחינם בטלוויזיה.

בקיצור לא לחיות אלא רק לחסוך, אבל היי - היורשים שלך מאוד יעריכו את המאמצים שעשית למען רווחתם...

פורסם

אכן השוק , סוף סוף, אחרי אלפיים שנות, מתחיל להיות נורמלי, והכל בזכות עליית מחיר הדלק, כניסת הקטנות המוזלות (עקב קבוצת זיהום נמוכה = מיסוי נמוך) והמעבר המבורך של עמישראל לתיבה ידנית, אמינה, חסכונית וזולה, התחלנו להיות דומים לאירופאים, שם אחוז הידניות גבוה מאד, ואחוז המכוניות הקטנות וה"נכונות" בערים גדול, וכולם שמחים.

אפשר גם לראות מה קורה ביפן, שם אפשר לקנות רק רכב חדש, רכב משומש הולך לאשפה (והעולם מייבא מהם לחלקי חילוף)

גם אני מכרתי רכב ספורט בן 8, ובאותו סכום קניתי רכב קטן-ידני-חדש בניילון, פאר היצירה וההיגיון הכלכלי...

אבל היי ... אני רוכב על אופנוע שעולה כפול :lol: (לנשמה, לפקקים, לפאן ולהיגיון הלא כלכלי)

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...