Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס 2009 152,000 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים אבקש חו"ד בנוגע לרכישה של פוקוס סטיישן 2009 עם 152000 ק"מ מליסינג.

לפי ההפחתה המקובלת לפי הקילומטרז המחיר יוצא 58 אלף ש"ח. שעל פניו זה מחיר טוב לשנת 2009. אני לא יודע מה היה אופי הנסיעה. יתכן ומדובר בנהג יחיד שנסע כל יום למשל מאשדוד לחיפה במשך שנה וחצי, או רכב שחנה ושימש כל דכיפן לכל נסיעה במסגרת החברה.

השאלה היא כמה משמעותית נסועה (המילה העברית לקילומטרז) שנתית כה גבוה באוטו חדש. האם אני עושה טעות ?

חשוב לי רכב סטיישן גדול וההיצע הוא נמוך שכן "אופנת" הסטיישנים המחודשת החלה ב2009 ושנתון זה טרם יצאו משירות הליסיניג, אלא אם מד האוץ מראה מעל 150,000 ק"מ.

פורסם

לרכב שעל הכביש, כשנתיים וחצי - שלוש, זהו קילומטראז גבוהה מאוד, ועוד נזכור שמדובר ברכב בעל מנוע בנזין 1.6 חלש יחסית ולא בטורבו דיזל!

אני מבין שמחיר אטרקטיבי ובאמת רכב מאוד שימושי אך אישית לא הייתי נוגע בו.

לדעתי רכב לא היה אצל נהג יחיד אלא היה רכב "זונה" של החברה וכולם חרשו אליו (יכול להיות שאני טועה).

58K זה גם הרבה כסף, אולי כדאי לחסוך עוד 10-15K וללכת על רכב עם קילומטראז הרבה יותר נמוך.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

סביר להניח שרוב הנסועה היתה בתנועת בין עירונית - ואז הבלאי למנוע הוא נמוך יחסית.

אם אתה לא מתכוון לנסוע ברכב הרבה - אז בשלב מסויים הקילוטראז' יתאזן.

האם המחיר שנקבת הוא המיחר בו מוצע לך הרכב - או שמדובר במחיר שאתה חישבת (ואתה חושב) שיהווה בסיס למו"מ?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
קילומטרז' פסיכי, לא הייתי נוגע אלא אם כן נותנים לי עוד שנתיים שלוש אחריות והתחייבות לקנות חזרה במחיר מחירון.

+1

אל תתלהב מהמחיר הנמוך. בבוא העת,עם כזה קילומטראג', אתה תמכור את הרכב במחיר שחיטה מטורף.

פורסם
סביר להניח שרוב הנסועה היתה בתנועת בין עירונית - ואז הבלאי למנוע הוא נמוך יחסית.

אם אתה לא מתכוון לנסוע ברכב הרבה - אז בשלב מסויים הקילוטראז' יתאזן.

האם המחיר שנקבת הוא המיחר בו מוצע לך הרכב - או שמדובר במחיר שאתה חישבת (ואתה חושב) שיהווה בסיס למו"מ?

ראשית, תודה רבה על החו"דים המהירים והכנים.

אני צפוי לגמוע כ150 ק"מ ביום שזה הרבה מאוד (5*150*4= 3000 ק"מ בחודש) הרבה

האחריות היא לחצי שנה בלבד

אכן, התשובה האם הרכב היה "זונה" של העבודה או פשוט נסע הרבה מחוץ לעיר, היא מכרעת.

הבעיה שאין חלופות סטיישן זמינות מליסינג ...

האמת היא כי קיוותי שנסועה גבוהה מתקזזת מול מיכלולים ומערכות חדשות שכן לפוקוס בשנתון הזה עושים טיימיניג ב300,000

ובסה"כ מדובר ברכב אמין. יש הטוענים כי ייסע עד חצי מיליון ק"מ בלי בעיה ?!?

פורסם

אתה מתכוון להשאר עם הרכב הזה לסביבות ה-10 שנים?

כי אם המטרה שלך היא לחסוך בכסף(זאת הסיבה מלכתחילה שפנית לרכב הספציפי הזה), ואתה מתכוון למכור אותו אחרי 3-4 שנים, אתה תפסיד הרבה מאוד.

לצורך העניין ביד 2 פוקוס 2009 עולה 67-68 אלף אחרי 3 שנים אתה מוכר אותה ב-35-40 אלף עם בערך 180 אלף קילומטראג.

את הפוקוס הזאת אתה קונה ב-58 אלף, ותשאל את עצמך בכנות, כמה אתה היית משלם על פוקוס 2006 עם 300(!) קילומטראג? 25 אלף שקל וגם על זה שיגידו תודה?

יוצא לך שלא תרוויח שום דבר מבחינה כלכלית, תיסע על רכב שעברו עליו שנתיים קשות מאוד, ותהיה נתון לחסד מעשיות ופיות מזל למינהם(מכלולים אמינים, מנוע עד חצי מיליון ושאר בלה בלה).

תאמין לי שכול חברות הליסינג לא פראייריות. יושבים שם יועצים שמקבלים הרבה מאוד כסף על איך לגרום להם להרוויח את המקסימום מכול סיטואציה, ולעיתים גם בעזרת תחבולות כמו פה.

פורסם
אתה מתכוון להשאר עם הרכב הזה לסביבות ה-10 שנים?

כי אם המטרה שלך היא לחסוך בכסף(זאת הסיבה מלכתחילה שפנית לרכב הספציפי הזה), ואתה מתכוון למכור אותו אחרי 3-4 שנים, אתה תפסיד הרבה מאוד.

לצורך העניין ביד 2 פוקוס 2009 עולה 67-68 אלף אחרי 3 שנים אתה מוכר אותה ב-35-40 אלף עם בערך 180 אלף קילומטראג.

את הפוקוס הזאת אתה קונה ב-58 אלף, ותשאל את עצמך בכנות, כמה אתה היית משלם על פוקוס 2006 עם 300(!) קילומטראג? 25 אלף שקל וגם על זה שיגידו תודה?

יוצא לך שלא תרוויח שום דבר מבחינה כלכלית, תיסע על רכב שעברו עליו שנתיים קשות מאוד, ותהיה נתון לחסד מעשיות ופיות מזל למינהם(מכלולים אמינים, מנוע עד חצי מיליון ושאר בלה בלה).

תאמין לי שכול חברות הליסינג לא פראייריות. יושבים שם יועצים שמקבלים הרבה מאוד כסף על איך לגרום להם להרוויח את המקסימום מכול סיטואציה, ולעיתים גם בעזרת תחבולות כמו פה.

תודה , אכן דברי טעם . . .

התכנון הוא להחזיק את האוטו ל5-6 שנים.

הבעיה שאני צריך להחליף את הקאווליר האהובה הנוחה החזקה (מאוד חזקה) ברכב משפחתי חדש יותר שחייב להיות סטיישן.

פורסם

תודה , אכן דברי טעם . . .

התכנון הוא להחזיק את האוטו ל5-6 שנים.

הבעיה שאני צריך להחליף את הקאווליר האהובה הנוחה החזקה (מאוד חזקה) ברכב משפחתי חדש יותר שחייב להיות סטיישן.

אפשר למצוא רכבים מליסינג גם מ 2009.

צריך פשוט לחפש ולהיות בסטנד ביי.

יש לא מעט חברות ששוברות הסכמים ומחזירות הרכבים לפני תום 3 שנים

פורסם

עם נסועה כזאת 36000 ק"מ בשנה לא חושב שהייתי הולך על הרכב הזה כי אתה עלול לגלות כל מיני תקלות שאפילו היצרן לא חשב עליהן. ובכיוון שהשוק הולך אליו ב-350000 ק"מ פשוט לא יהיו קונים לרכב בכלל.

מה אני הייתי עושה?

הייתי קונה יונדאי i30 CW חדשה או CEED SW חדשה (לאחרונה שבע שנות אחריות) בליסינג פרטי. לאחר תום הליסינג הפרטי הייתי לוקח הלוואה מהבנק על היתרה - קונה את הרכב וממשיך לשלם הלאה.

בסופו של דבר לאורך זמן תגלה שהתרגיל הזה לא יעלה לך יותר מלקנות רכב משומש, לקנות אחר - פשוט ככה תחזיק את הרכב יותר שנים.

בהצלחה :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בדוק בחברות השכרה, ראיתי קאיה סיד סטיישן מודל 2009 עם 33,000 על השעון ב 77,000 א"ש.

נראה הצעה טובה מעט יותר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

+1 להצעה מעלי.

בחברות ההשכרה מוציאים את הרכבים לפנסיה מוקדמת, לא תמיד אחרי 3 שנים אלא לפעמים אחרי שנתיים וגם שנה. הכל תלוי בביקושים שלהם באותה עת.

הקילוטראז' גובל בהזוי ואתה נוסע לא מעט מדי יום - מתכון וודאי להוצאות ע-נ-ק על הרכב בקרוב מאוד, תושבות, בולמ"ז, רכיבי קירור וכו' - שכולם כבר בק"מ שיתחיל לדרוש החלפה בקרוב.

דבר נוסף - רכב עם מעל 200 אלף ק"מ קשה יותר למכור, עניין פסיכולוגי בעיקר. רכב בן 4 עם 200 אלף ק"מ, אי אפשר למכור - רק לסוחר רכבים וגם זה במחיר שחיטה שאני מניח שחברת הליסינג לא תתן לך.

פורסם

אני גם חושב שתוך שנה הרכב יעבור לקטגוריה "לסוחרים בלבד" ויקבל "מחירון סוחרים" שזה בגדול חצי מהמחירון הרשמי.לכל סיר יש מחיר- המחיר המתאים לנקודת הזמן הזאת הוא סביב 40% הנחה ביחס למחירון לא משוקלל.

פורסם

מבחינת מחירון/סחירות/מכירה - לדעתי אין מה לדאוג. נניח שאתה קונה את הרכב היום ב-58K. לאחר 6 שנים תמכור אותו ב-10K ואולי תזרוק אותו לפח. עדיין מדובר בירידת ערך סבירה של כ-10K לשנה. לא נורא בכלל. רכב חדש שתחזיק 6 שנים יספוג ירידת ערך גדולה יותר. הכל בהנחה שאתה באמת תחזיק ברכב כ-6 שנים ויותר.

החשש הגדול יותר הוא מעלויות האחזקה של רכב עם ק"מ כה גבוה.

• תוכן חדש...