Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ממש לא נהנה מזה. למעשה אני קורבן של מצב דבילי שבו אנשים[ההורים] שלא מבינים מהו רכב ומהי תחזוקה, מקבלים את כל ההחלטות.

בגלל סיבות דומות אנחנו[ההורים] מוכרים את העסק...

.

כן יוסי,עכשיו הכל ברור נגענו בשורש שאלתי -עכשיו אוכל לנום בלילות בנחת.

בבירכת החלמה מהירה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם אני מתעלק על השרשור: החתול שלי תקף אותי היום.

+1.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הגיע הזמן שתתנתק מההורים, אתה ילד גדול. אל תאשים אותם בכשלונות שלך.

כשההורים שלי עומדים לעשות טעות ,במיוחד בתחום המוטורי, אני עוצר אותם בזמן.

קח אותי לדוגמא, הרכבים שלי נרכשו מהכסף שלי ובהדרגה ולא בשיטה המטופשת שאתה עובד :

לקנות רכב פח זבל, להשקיע עליו 15-30 אלף שקל, למכור אותו בפחות ממה שקנית וחוזר חלילה.

ואתה קונה כמה גרוטאות סימולטנית ככה שאתה ממשיך להפסיד.

כך בחיים אתה לא תתקדם בשנתונים ורק תסבול מהמסביב.

בוא נתחיל מהבייסיקס:

עד שלא היה לי 30 אלף שקל לקנות רכב סביר שמכבד את עצמו , המשכתי לנסוע באוטובוסים או לקחת רכב מההורים מדי פעם (עד גיל 20-21)

אחר כך התקדמתי לרכב של 30 אלף, רכב של 50 אלף , רכב של 70 אלף ורכב של 100 אלף.

הרכבים שקניתי היו סופר שמורים ולא נחסך שקל באחזקתם,הם היו מבוקשים ולא איבדו המון מערכם כך שהם נמכרו במהירות ומעל המחירון, כך שההתקדמות שלי בשרשרת המזון היתה הרבה יותר מהירה.

עכשיו תבחר מה אתה רוצה לעשות, להשקיע 30 אלף שקל ברכב ששווה ביום טוב 4 שקל (רובר) או להפטר מכל הגרוטאות אחת ולתמיד ולהתחיל התחלה נקיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
זה בציניות? :|

ציניות או לא, אני עדיין לא מבין איך אדם משכיל (בדרך לתואר שני?) עושה כאלו טעויות ואח"כ טוען כי זו אשמת הוריו.

אני לא מתכוון לשפוט אותך, במיוחד לא במצב שלי (אין לי אבא ורמת התלות שלי באימי הייתה לא נמוכה עד לא מזמן).

אתה נשמע אדם מצחיק/חברמן/כייפי, אבל אתה חייב להודות שאת הטופיק הזה אי אפשר לסכם באחת במילים הללו :).

פורסם

קח אותי לדוגמא, הרכבים שלי נרכשו מהכסף שלי ובהדרגה ולא בשיטה המטופשת שאתה עובד :

לקנות רכב פח זבל, להשקיע עליו 15-30 אלף שקל, למכור אותו בפחות ממה שקנית וחוזר חלילה.

בוא נתחיל מהבייסיקס:

עד שלא היה לי 30 אלף שקל לקנות רכב סביר שמכבד את עצמו , המשכתי לנסוע באוטובוסים או לקחת רכב מההורים מדי פעם (עד גיל 20-21)

הרכבים שקניתי היו סופר שמורים ולא נחסך שקל באחזקתם,הם היו מבוקשים ולא איבדו המון מערכם כך שהם נמכרו במהירות ומעל המחירון, כך שההתקדמות שלי בשרשרת המזון היתה הרבה יותר מהירה.

עכשיו תבחר מה אתה רוצה לעשות, להשקיע 30 אלף שקל ברכב ששווה ביום טוב 4 שקל (רובר) או להפטר מכל הגרוטאות אחת ולתמיד ולהתחיל התחלה נקיה.

מחזק.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
בוא נתחיל מהבייסיקס:

לא מחייב.

אני תמיד מחזיק לאשתי רכב במחיר של כ 15-20 אלף ש"ח ומחזיק אותו כ 4-5 שנים. אני מקפיד לקנות רכבים במצב טוב ולכן הם משרתים אותה בלי בעיות (רנו 19 שהיתה אצלי 6 שנים עם כמעט 0 תקלות, ס. לאנסר שהיתה 5 שנים עד שנקרע צינור שמן גיר והיא המשיכה לנסוע עד שהגיר נשרף וכעת בלאנו מודל 97 מטופלת ושמורה מכנית).

החוכמה היא לא לקנות רכבים מוזנחים כי גם ב 100K אפשר לאכול אותה בגדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוא נתחיל מהבייסיקס:

1) הייתי מנותק מההורים. היה לי את הפיאט (על שמם, אבל אני מימנתי אותו עם כסף שלי שלא קיבלתי מהם).

כשהייתי מנותק גם כלכלית, הכל היה בסדר והאוטו לא עשה לי בעיות.

2) ברגע מסוים הם ביקשו שאני אחזור כי אמא שלי לא מתמודדת עם העסק. חזרתי לעבוד איתם במשכורת יותר נמוכה בשביל לעזור.

לפני חודשיים הייתי צריך לתקן את הפיאט והם סירבו להכניס כסף באוטו ששווה כמעט כמו התיקון, והכריחו אותי לקחת אותו לגריטה ולקנות משהו אחר (מבחינה כלכלית זה היה מפגר לגמרי, כי רכב שמטופל טוב, לא משנה אם הוא ממש ממש ישן, עדיין יותר זול לאחזקה מההפרש המחיר למשהו יותר חדש).

הודעתי להם שזה מפגר לגמרי אבל לא הזיז להם, הם רצו שאני אתקדם למשהו אחר.

3) בגלל שזה לא הרכב שיהיה לי תמיד ואני חוסך קצת בצד (למרות שעם המשכורת הנוכחית זה קשה), לא ממש אכפת לי אם הוא ישן. אני לא שם כל כך הרבה חשיבות לרכב, למרות שהטווינגו "יותר מגניבה מישנה".

4) ברגע שאני מתחיל לעבוד לא בשביל ההורים, אני יכול לקנות רכב חדש תוך חודשיים (שם איזה 15000 מזומן ומשלים את השאר אחר כך).

5) הרובר של אחותי. היא גם תלויה בהורים והם משלמים לה הכל (למרות שהיא לא עובדת), אז ההחלטות הדביליות מגיעות גם לשם. אני לא קשור ממש לרובר ויש מסמך משפטי שחייבתי את ההורים שלי לחתום, שהם משחררים אותי מכל אחריות על האוטו הזה ועל כל רכב שהם קונים בעתיד.

כיום הם לא יכולים להגיד לי מה לעשות כי זה הרכב שלי והכסף שלי.

וברגע שיהיה לי כסף, אני אחליף לרכב חדש מהניילונים (סביר להניח שפיקנטו או פיאסטה)

אני רק מחכה שהעול הזה של העסק יפסיק להיות לי על הכתפיים כדי להתחיל את החיים שלי איך שאני רוצה לחיות אותם.

אגב, תזכור בבקשה שלפני רק 8 שנים הגעתי לארץ, ב3 השנים הבאות הייתי חייל בודד בלי גרוש על הנשמה, ואז הייתי סטודנט לבד בארץ והסתדרתי לא כל כך רע, עד שהפכתי להיות עמוד התווך של המשפחה שהחליטה לחזור לארץ.

בשביל מישהו שהתחיל מאפס וכיום עובד 18 שעות ביום (לא כולל לימודים!) בתמורה ל4500 לחודש, אני מסתדר לא רע.

פורסם

אתה צודק.

עד עכשיו זה היה תסריט דבילי שחזר על עצמו.

מעכשיו אני אחראי לזה, ואני אטפל בכל העניינים האלו כמו שצריך.

כרגע כבר קניתי את האוטו ואני די אוהב אותו (למרות שהוא מנסה להרוג אותי), ועשיתי יישור קו עצבני ביותר (היום החלפתי את כל מערכת הבלימה).

אז בינתיים אני נשאר איתו, כי להחליף רכב זה תהליך מייגע ודבילי, שתמיד עולה המון כסף (חוץ מזה שאני לא יכול לחשוב על רכב אחר שאני ממש רוצה).

אבל הרכב הבא שלי יהיה הרבה יותר חדש, ואם פשר, מהניילונים.

פורסם

תישאר עם הטווינגו, היא יותר טובה מהפיקאנטו. (זולה, נוחה, מרווחת).

רק אל תתקן אותה ביקר כמו שאתה יודע. ;)

משכנתא זה קל

פורסם

אף פעם לא הבנתי למה הגדרה של "אוטו טוב" או "די אמין" מתחילה ב-30K. כריזמה מטופלת בפחות מ-15K, לאחר ניסיון של כמעט 13 שנים (היא עדיין במשפחה), יכולה להיות אופציה מעולה.

פורסם

יש אנשים שלא מבינים את זה.

אני מסכים איתך.

הטמפרה הייתה הקנייה הכי טובה שעשיתי בחיים (3 שנים כמעט בלי תקלות על פני 92000 קילומטר), ומדובר על רכב בן 20.

זה לא הגיל של הרכב ולא המחיר, אלא המצב שלו.

את הטמפרה קניתי 2000 מעל המחירון.

למזלי יש לי את הכסף לתקן את הטווינגו (בעצם כבר החלפתי לה הכל בחדש) אז אני ממשיך לנסוע עליה בינתיים.

אגב, במחיר של 70000 ש"ח (שזה המחיר שאני יכול להביא טווינגו כמו שלי חדשה), (מייצרים אותן עדיין בקולומביה באותה צורה), שווה גם לקנות טווינגו מהניילונים, אם הפיקנטו היא האופציה השניה.

חדש מול חדש, אני מעדיף טווינגו.

פורסם

כרכב מזדקן אמין גם אני הייתי מעדיף יפני.

הבעיה שלכם שאתם מסתכלים רק על פרמטר אמינות.

מה לגבי בטיחותם המחפירה של הרכבים הישנים?

מה לגבי עייפות של מכלולים שאף אחד לא מחליף ? (בולמי זעזועים, צינורות בלימה וכו' וכו'..)

אין לזה סוף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...