Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אשמח לקבל את דעתכם בנוגע לבדיקת רכב מסוג אלמרה פרפקט 2003 1800.

מבקש להתייחס רק על על סעיף של המנוע 1. 2. 3. 4. :

ראש מנוע -> רעש בשסתומים וגל זיזים, ראש מנוע-> שריפת שמן מובילי שסתומים, חוסר שמן, לתאם מנוע.

תודה רבה.

פורסם

במכון בדיקה לא תקבל תשובה אמיתית, במיוחד ברכב ישן - עקב חשש המכון מכשל ברכב שיוביל לתביעה כנגדו.

אם תרצה תשובה אמיתית לעניין מצב מכני עליך לפנות למוסך המתמחה ברכב שיבצע בדיקה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אם הבוחן רכב לאחר הבדיקה, במשרדו, פנים מול פנים אומר שבגדול הרכב טוב, וכל מה שנוגע למנוע זה בגדול בסדר ואין צורך להתחיל להתעסק עם המנוע. ואחרי הרכישה מגלים שיש בעיות במנוע, מה עושים במצב הזה?

פורסם

מה עושים ?

אם אתה הקלטת אותו (מה שקשה להאמין...) - אולי תוכל להוכיח את צדקתך במיקרה של בעייה כפי שציינת. לכן, בדר"כ ירשמו בטופס הבדיקה כל מיני כסת"חים כדי ל"הגן" על מכון הבדיקות, מבחינה משפטית.

אבל - בדר"כ - אם הבוחן אומר משהו בע"פ - גם לזה הייתי מייחס חשיבות כלשהי.

למען הסר ספק - תתייעץ עם מוסך שמכיר את הדגם לגבי הממצא הזה של הבדיקה.

alfa 156 2.5.

פורסם

האמת היא שרכשתי את הרכב, אחרי יומיים ביצעתי טיפול, וכבר אחרי כמה ימים לא היה הכלצ שמן במנוע, כלומר המנוע בולע שמן בערך ליטר ל-100-150 ק״מ, בנוסף לכך בשיוט של 100 קמ״ש הרכב ״נחנק״ ונבלם למרות לחיצה עדינה על הגז, באותו הרגע מרגישים גם שהרכב רועד ומלווה אוצו צליל של ״בריחת ניצוץ״. האם יש לי קייס לתביעה?

פורסם
האמת היא שרכשתי את הרכב, אחרי יומיים ביצעתי טיפול, וכבר אחרי כמה ימים לא היה הכלצ שמן במנוע, כלומר המנוע בולע שמן בערך ליטר ל-100-150 ק״מ, בנוסף לכך בשיוט של 100 קמ״ש הרכב ״נחנק״ ונבלם למרות לחיצה עדינה על הגז, באותו הרגע מרגישים גם שהרכב רועד ומלווה אוצו צליל של ״בריחת ניצוץ״. האם יש לי קייס לתביעה?

האם הרכב מטפטף שמן?

תצרוכת השמן שציינת מאד גבוהה ויש לבדקה. אולי בעייה בגומיות השסתומים? אולי בעייה בטבעות הבוכנה?

בכל מקרה מוסך נדרש לבדיקת המצב.

עפ"י טופס הבדיקה המכון כאמור ניקה עצמו מאחריות ע"י כך שציין שיש שריפת שמן וחוסר בשמן וטענת המכון תהיה - עצם רכישת הרכב למרות האמור בטופס הבדיקה הינו על אחריותך.

פורסם

אין נזילות, הרכב לא פולט עשן שחור או לבן, ככה שזאת לא בעיה בגומיות שסתומים.

הייתי בהילוך שישי בבאר יעקב, שם טענו כי יש לבצע אוברול, ואולי זה גם רינגים, בקיצור אמרו לי שעדיף להחליף מנוע מאשר להכנס לזה.

ומה בנוגע לכך שהרכב לא יודע לשייט ב-100-קמ"ש?

זה גם משהו שהם ניקו עצמם מאחריות?

תודה.

פורסם

ואוו מה בדיוק קנית חתול בשק? אוברול? תנסה למכור ומהר.

אני נוהג עפ"י כל החוקים... החוקים שלי כמובן

פורסם
אין נזילות, הרכב לא פולט עשן שחור או לבן, ככה שזאת לא בעיה בגומיות שסתומים.

הייתי בהילוך שישי בבאר יעקב, שם טענו כי יש לבצע אוברול, ואולי זה גם רינגים, בקיצור אמרו לי שעדיף להחליף מנוע מאשר להכנס לזה.

ומה בנוגע לכך שהרכב לא יודע לשייט ב-100-קמ"ש?

זה גם משהו שהם ניקו עצמם מאחריות?

תודה.

איני יודע את עובדות המקרה לאשורן (חתמת על הסכם מכר וגם/או מה כתוב בו), בכל מקרה אני הייתי תובע את המוכר ואת מכון הבדיקה (לאחר תיקון הרכב עם קבלות) ומקווה לטוב.

על פניו נראה שהמנוע עבר בעבר הקרוב טראומה (רתיחה או בעייה בלחץ השמן) ומכאן שישנה שחיקה בטבעות הבוכנה שגורמות לאיבוד שמן במהלך פעולת המנוע.

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

סליחה שאני לוקח את השרשור למקום קצת אחר.

אבל תסבירו לי כיצד אדם שלא מבין הרבה בתחום הרכבים לוקח רכב למכון בדיקה ששם הוא משלם לא מעט כסף כדי לקבל חוות דעת אוביקטיבית לפני קנייה וככה נופל עם הרכב?

אז בשביל ללכת למכון בדיקה? רק לזהות תאונות והחלפת חלקי פח ברכב?

איך סעיף כזה גדול ורציני מתפספס בבדיקה?

פורסם

טעות של החיים תאמין לי! יעשו הכל בשביל הכסף האנשים האלה, תחלס הבדיקה הזאת לא נתנה לי כלום!

שאסי אני גם לבד אצליח לזהות ברכב, ולבדוק איזה חלקי פח הוחלפו זה הכי לא בעיה, כל רכב שאין לו קוים ישרים כבר רואים שעבר תאונה, וגם ניתן לזהות על ידי פנסים לא מקוריים של חברות כמו דפו וכדומה.

אם הייתי יודע לפני כן שניתן לעשות בדיקות מסוג זה במוסכים מרכזיים הייתי עושה זאת!

לענייננו, הייתי היום במכון בדיקה, אמרתי למנהל שם שבמקרה הוא גם זה שבדק לי את הרכב לפני הקניה, הוא ביצע שוב בדיקות, רק ששם הוא ביצע את הבדיקות על הילוך שני, כאשר אמרתי לו שישנה בעיה בשיוט ב-100 קמ"ש הוא לקח את הרכב לנסיעה, וכאשר חזר אמר לי שהוא לא יודע על מה אני מדבר!, ביקשתי ממנו שישב איתי ברכב ושאני אנהג, הוא כמובן שהתנער מהנסיעה.

בקיצור הוא אמר שהחיישן למבדה לא תקין, אחרי שהכניס את ה-"4 גזים" הערך של הלמבדה היה על 1000 והוא טען שהוא צריך להיות על 300.

בנוסף אמר שהחיישל אגזוז (למבדה?) והחיישן כמות אויר לא תקין לכן ישנם בעיות, כמובן שאת כל זה הוא ביצע ללא חיבור לסורק תקלות.

בסוף הוא איפס לי את המחשב על ידי ניתוק ה-מינוס מהמצבר וחיבר אותו לפלוס של הרכב למשך 10 דקות.

כאשר הוא חיבר שוב הכל לקדמותו הנורה של הצ'אק אנג' נידלקה, טען שזה יעבור עוד כמה דקות, ושלח אותי הביתה.

כאשר ביקשתי ממנו שיתן לי איזשהו מסמך שביקרתי אצלו ושלטענתו הכל תקין, הוא אמר לי שהוא לא נותן לי שום מסמך.

מה אתם חושבים שעלי לעשות?

יש שאומרים שאולי הממיר סתום. אבל בבדיקה כתוב שמערכת הפליטה תקינה.

פורסם

גש למוסך נוסף לקבל חוות דעת שנייה.

נראה לי שנעקצת לצערי.

האם היו סימנים חשודים בנושא הרכב או המוכר בדיעבד ?

פורסם

היו סימנים, הוא היה ממש ממש לחוץ למכור לי, טען שיש עוד מישהו שרוצה לקנות אותו, כל שניה הייתה לו שיחה ממישהו שחיכה לו ליד הבית שיראה את הרכב בזמן שאני איתו בבדיקה, כניראה סתם כדי להלחיץ אותי. בקיצור השאלה שלי היא אם יש בעיה בממיר קטליטי סתום שהוא גורם לחוסר סחיבה במאה קמ״ש ובבדיקה רשום לי שההערכת פליטה תקינה, אני יכול לסדר את זה ולהיא למכון בדיקה חשבונית ושהם ישלמו על ההוצאות?

• תוכן חדש...