Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הייתי רוצה לשאול מהי המתחרה הישירה של האוריס?

הרי בכל סיגמנט ישנם כמה רכבים והרוכש בוחר את הרכב שאליו הכי התחבר מבחינה כלשהי כגון עיצוב,נוחות,מרחב פנים ופרמטרים אחרים.

עשיתי נסיעת מבחן על האוריס ומצאתי יתרונות לצד לא מעט חסרונות .

יתרונות:

1.מיימדי הרכב מתאימים לי ביותר ,מצד אחד לא גדולים ומצד שני לא קטנים מדי.

2.עיצוב הצ'באק מעוגל ודי יפה לטעמי.

3.הסלון די מרווח ,אין לי צורך ביותר מקום הן מקדימה והן מאחורה.

4.מנוע די שקט.

5.איכות ההרכבה של הפלסטיקה בסלון הרכב טובה

חסרונות:

1.מנוע מסורס ,לא אגדיר את האוריס כעגלה אך גם לא כרכב זריז.

2.המסגרת האפורה בה נמצאת תיבת ההילוכים נראית לא במקום,מקנה לכל הקונסולה הקדמית מראה די זול.

3.השילוב של צבע רכב לבן וגווני סלון בהירים ממש לא יפה.

4.נשמעו חריקות\צפצופים בבלמים ,הסוכן שנסע איתי ברכב טוען שלא מדובר בתקלה :shock:

אציין שלפי היצרן,צריכת הדלק קצת יותר טובה מאשר בטידה.

אם תוכלו להמליץ על רכב שצורך פחות ,אשמח מכיוון שרוב הנסיעות שלי עירוניות (80%)

נסועה שנתית משוערת כ17K ק"מ.

גיר רגיל לא בא בחשבון (מוגבל לאוט' ברישיון הנהיגה).

תודה

פורסם

המתחרות שלה הן כל המשפחתיות הקומפקטיות כמו הגולף, יונדאי I30, מאזדה 3 האצ'בק וכו'.

לגבי רכב שצורך פחות עם מאפיינים דומים, הייתי בודק מתי אמורה להגיע הגולף 1.2 TSI שאמורה להיות חסכונית יותר וכבונוס גם ידידותית יותר לסביבה.

בהצלחה.

פורסם

תודה על התגובה.

לגבי יונדאי I30 קראתי בעבר שהיא לא מן החסכוניות ,האם הדבר השתנה בדגם האחרון הנמכר כיום בשוק?

הייתי בסוכנות ,פנים הרכב נראה די מיושן וברמת הגימור הגבוהה ביותר ,תוספת האבזור לא כ"כ משנה את הרושם הכללי.

אולי נסיעת מבחן תצליח בכך .

הגולף משדרת יוקרה אבל עליה משלמים בעלויות אחזקה.

מנוע 1.4 TSI ממש לא בתקציב

המנוע 1.6 עם התיבה DSG אולי אופציה אבל שוב פעם,קיים חשש מעלויות אחזקה גבוהות,האם הוא מוצדק?

לגבי המנוע 1.2 TSI אין מידע בנתיים

אני מתכנן לקנות רכב בחודשיים הקרובים כך שגם לזמן ולזמינות מלאי ישנה כאן השפעה

אבקש המלצות נוספות.

תודה למגיבים

פורסם

בוקר טוב,

המקבילות של האוריס אצל יצרנים אחרים הם גרסאות ה-5 דלתות של המשפחתיות הרגילות, הרי גם האוריס (פעם קראו לה ראנקס) היא גרסאת האצ'בק לקורולה רגילה. בקטגוריה הזאת יש לך מכוניות כמו הונדה סיוויק, סוזוקי SX4, רנו מגאן וכו'.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

חסרונות:

1.מנוע מסורס ,לא אגדיר את האוריס כעגלה אך גם לא כרכב זריז.

2

אם מצאת את המנוע של האוריס מסורס, תתקשה למצא אוטו אחר 1.6 אוטומטי זריז יותר.

הטידה דווקא אחת מהן, אבל זה בעיקר תחושה.

מזדה 3 תתן לך הרגשה מעט יותר זריזה בגלל תגובה מהירה של הגיר.

פורסם

לדעתי פג'ו 308 (ואולי גם הסיטרואן C4 החדשה, אבל אותה ראיתי בינתיים רק מעל דפי עיתון אז אני לא מדבר עליה) זו אחלה אופציה בסגמנט הזה.

פורסם
בוקר טוב,

המקבילות של האוריס אצל יצרנים אחרים הם גרסאות ה-5 דלתות של המשפחתיות הרגילות, הרי גם האוריס (פעם קראו לה ראנקס) היא גרסאת האצ'בק לקורולה רגילה. בקטגוריה הזאת יש לך מכוניות כמו הונדה סיוויק, סוזוקי SX4, רנו מגאן וכו'.

קצת קשה להשוות ל-SX4 שהיא מכונית הרבה יותר זולה. סיבה מרכזית לכך שבחרתי ב-SX4 על פני האוריס לפני כמה חודשים היה הפרש מחיר של למעלה מ-15,000 ש"ח, וכן בחרתי בדגם בעל תא המטען הגדול בגלל טעמה של אשתי (אישית הייתי מעדיף את הדגם הקצר). מבחינתי הגימור של ה-SX4 מספק לגמרי, אבל נראה לי שאתה הרבה יותר רגיש ממני לסוגיה זו, אני לא בטוח שתאהב את העיצוב.

אם מצאת את המנוע של האוריס מסורס, תתקשה למצא אוטו אחר 1.6 אוטומטי זריז יותר.

הטידה דווקא אחת מהן, אבל זה בעיקר תחושה.

מזדה 3 תתן לך הרגשה מעט יותר זריזה בגלל תגובה מהירה של הגיר.

אני חולק עליך לגבי ה-3. התחושה שלי (בדגם ה-1.6 ליטר) היא של תיבה שלא מגיבה טוב, צריך יותר מדי התערבות בטיפטרוניק. אין לי נסיון עם הקורולה\אוריס החדישות כך שאיני יכול להשוות ישירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא בדגמים המאובזרים תא הנוסעים ב-I30 נראה הרבה יותר ומרגיש שונה לגמרי, האיבזור בדגם היקר יותר עשיר וכלל חיישניי אור וגשם, ריפוד עוד משולב בבד, חומרים נעימים יותר בתא הנוסעים, חישוקי מגנזיום ובקרת אקלים.

צריכת הדלק מניסיון של שנה עם שני רכבים כאלה עמד על כ-11 וחצי קילומטרים לליטר בנסיעה משולבת שרובה בין עירונית ללא הקפדה על נהיגה חסכונית ועם מזגן עובד תמיד.

בהצלחה.

• תוכן חדש...