Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר מדברים על השחרה, מישהו מכיר מקום בראשון/חולון שעושה עבודה טובה?

יש את ״קרינה״ באיזור התעשייה החדש של ראשון.

קצת יקרים אבל עושים אחלה עבודה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו נזכרתי שגם יש בתחנת הדלק פז בכביש המכבים

אם אתה נוסע מצומת בית דגן לכיוון ראשון.

ב"קרינה" אני שילמתי בזמנו בסביבות ה-400 שקל לשני חלונות אחוריים.

זה מקום איכותי עם שם ידוע אז לא הפריע לי לשלם על מוצר ועבודה איכותית

למרות שאני יודע שיש גם יותר זולים.

מעבר ל-200 שקל לחלון נראה לי סתם יקר מידי...

כמובן שהכל מתייחס להשחרה במדבקות ולא באמצעים אחרים שהם יותר יקרים מן הסתם,

ולחלונות צדדיים ולא לחלון האחורי עצמו שגם הוא יותר יקר.

פורסם

אם זה בחלונות של הדלתות האחוריות לא, כל השאר כן.

אם מישהו מעוניין יש לי קרוב משחפה שפתח סדנא להשחרת חלונות והדבקת קרבון על פח הרכב ראיתי אתמול את העבודות שלו מאוד מקצועי, הוא יושב באזור לב המפרץ-חיפה.

פורסם

למי ששאל על מתקין באזור ראשל"צ:

יש בחולון מתקין בשם חסיד טל' 0507138016. הוא לוקח 160 ש"ח לחלון. קיבלתי את הטלפון שלו מנהג מונית אחרי שהתרשמתי מהעבודה היפה שנעשתה במונית.

אם אתה מגיע אליו, אנא חזור לעדכן כי גם אני חושב להשתמש בשירותיו.

לפותח השרשור - אם אתה חושב לעשות לבד, תעשה את זה ואל תתן לאף אחד פה לייאש אותך. מכל התנסות לומדים וזה דבר חשוב בפני עצמו, בלי קשר לתוצאה הסופית, שאני מאחל לך שתהיה טובה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

שמע, במידה ואתה בוחר לעשות לבד.. אל תצפה שבפעם הראשונה יצא לך מושלם כי אין מה לעשות אין לך ניסיון ויש בועות מעצבנות מסוימות שלא יוצאות, אל תדאג יש לך שני נסיונות כי הגליל הוא באורך 3 מטר[גם אני קניתי מאוטו דיפו] והחלונות שלך לא ארוכים יותר מחצי מטר ליחידה, אני ניסיתי פעם ללא הצלחה[ כמובן שהפעם השניה הרבה יותר מוצלחת מהשניה] אך עדיין נראה כאילו יש שריטות ובועות שמסרבות לרדת אחרי מספר נסיונות לא קטן.

עצה שלי, גש עם הסליל של המדבקה לבעל מקצוע[אלא אם כן אתה יכול לשאת את העובדה שזה יהיה קצת מכוער במידה קטנה]

והכי חשוב הכרטיס אשראי[ תשתדל לעטוף אותו בנייר כדיי שלא ישרוט את החלון,דבר המכער מאוד את החלון]

פורסם

רק שתדע שאם הוא כבר הולך למתקין עדיף לתת לו להתקין את הפילים שיש לו, בד"כ הם הרבה יותר איכותיים ולא מה שיש באטודיפו.

פורסם
שמע, במידה ואתה בוחר לעשות לבד.. אל תצפה שבפעם הראשונה יצא לך מושלם כי אין מה לעשות אין לך ניסיון ויש בועות מעצבנות מסוימות שלא יוצאות, אל תדאג יש לך שני נסיונות כי הגליל הוא באורך 3 מטר[גם אני קניתי מאוטו דיפו] והחלונות שלך לא ארוכים יותר מחצי מטר ליחידה, אני ניסיתי פעם ללא הצלחה[ כמובן שהפעם השניה הרבה יותר מוצלחת מהשניה] אך עדיין נראה כאילו יש שריטות ובועות שמסרבות לרדת אחרי מספר נסיונות לא קטן.

[ תשתדל לעטוף אותו בנייר כדיי שלא ישרוט את החלון,דבר המכער מאוד את החלון]

צריך הרבה סבלנות ובסופו של דבר זה מצליח,(גם בפעם הראשונה).

הכי חשוב זה לא למהר, גם אם העבודה מתישה ומעייפת, זה חלק מהעיניין על מנת שההדבקה תהיה ישרה וללא בועות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
צריך הרבה סבלנות ובסופו של דבר זה מצליח,(גם בפעם הראשונה).

הכי חשוב זה לא למהר, גם אם העבודה מתישה ומעייפת, זה חלק מהעיניין על מנת שההדבקה תהיה ישרה וללא בועות.

ל'

קניתי כבר גליל חדש מרוב ייאוש, ראיתי כמה וכמה סרטונים והסברונים על איך בדיוק לעשות זה.

היום בצהריים הגעתי למצב שאני נוסע עם חלון אחד שחור חלון אחד שקוף[מהייאוש והאי הצלחה בפעם הרביעים או החמישית].

פורסם

אני מאמין שעם הטקטיקה הנכונה אפשר להגיע לגימור מעולה גם באמצעים ביתיים.

להלן ה 2 cents שלי:

ניסיתי ליישם את הפילם הפשוט שדובר עליו כאן בפורום (זה שעולה 28-30 שח) אצלי ברכב. בקיט יש סכין חיתוך קטן וחתיכת פלסטיק ייעודית ליישום הפילם על החלון (בכל זאת, מומלץ להשתמש במטלית רכה, לחה וחזקה בין הפלסטיק לפילם).

צפיתי בסרטי ה YOUTUBE שהועלו כאן בפורום - ובכלל ב YOUTUBE יש עוד מלא סירטונים שמסבירים איך לעשות זאת בקלות.

הבעיה ביישום היא לא ביישום על משטחים גדולים אלא בחלונות עם מסגרת.

בנוסף, בכל הסירטונים לא מסבירים מאיזה חומרים עשוי הנוזל שעובדים איתו וכולם מכנים אותו "Application solution".

את היישום ביצעתי באמצעות מרסס (כמו של חלונות) עם מים וממש קצת סבון כלים.

שימו לב, למרות שבחלק מהמקומות רשום שצריך ליישם את הפילם רק עם מים, זה בלתי אפשרי.

המים לא נצמדים לשמשה (הם זולגים מעליה) והם אינם "חומר סיכה" טוב בין הפילם לחלון.

התוספת המיקרונית של הסבון מאפשרת את ההצמדות של המים לחלון ולפילם - והכי חשוב, מאפשרת גמישות מקסימלית ואפשרות לעשות עם הפילם ככל שעולה על רוחכם עד שהחלטתם לבצע הצמדה סופית לחלון. בזכות היותו מסכך מצויין, אין שום בועות אויר בזמן היישום.

יישום עם מים בלבד = מתכון בטוח למלא בועות אויר, הידבקות של הפילם, קימוטים וכו'.

ממשיכים הלאה:

היישום הוא קל ופשוט לפי כל הצילומים שיש ב YOUTUBE, לא נשארות כלל בועות אויר ולמעשה הכל עובד בצורה חלקה עד לרגע שבו אתה צריך לעשות את המסגרת של הפילם. כמו שרואים ב YOUTUBE, יש לרסס בנדיבות את התערובת של המים עם הסבון הן על החלון והן על הפילם (לאחר החיתוך) ולהניח את הפילם על החלון.

אז איפה הבעיות ?

בצדדים עוד אפשר להסתדר ללא בעיות מיוחדות, אבל בחלק התחתון של החלון - היכן שהפילם צריך להיכנס מתחת לגומיה, יש לעיתים בעיה ליישם את הפילם כמו שצריך כי הוא לא נדבק כמו שצריך (כאילו שפתאום חסר לו שם דבק).

אני חושב ש-

א. ייתכן וישנם רכבים שצריך לפרק את הדיפון הפנימי בשביל להוציא את הגומיה (לרוב הגומיה בעצמה היא חלק מהריפוד הפנימי של הרכב, כך שאם אתה מפרק אותו אז פתרת את רוב הבעיה).

ב. ייתכן והסבון כלים מחליש את הדבק בצורה כלשהיא, וזה גורם לבעיה של הצמדות הפילם באיזורים הכי קריטיים. מצד שני, חובה שיהיה חומר סיכה בתוך המים, השאלה היא האם סבון כלים זה החומר הנכון.

ג. גם בצדדים, היכן שיש מסילות שבתוכן נע החלון מעלה, לפעמים קשה להגיע לרמת כזו שהפילם לא "נצבט" ומתחיל להתקלף, אבל אני מאמין שזה פתיר בדרך כלשהיא...

בעיקרון, אם החלון בחוץ או שמדובר בחלון קבוע שניתן לפירוק כמו שיש במסחריות קטנות, מדובר בעבודה שהיא קלי-קלות עם תוצאות מקצועיות ברמה הכי גבוה שאתם מכירים.

אשמח אם מישהו יוסיף מניסיונו האישי בנוגע לנוזל יישום עבור הפילם הזה.

תוספת לאחר עריכה:

חיפשתי ומצאתי - וכנראה שהגעתי לחלק ממקור הבעיה של ההידבקות.

מאחר והשתמשתי בסבון כלים, ייתכן וזה החליש במידה מסויימת את הדבק של הפילם.

מצאתי שרוב אנשי המקצוע, לפי מה שחיפוש ברשת הניב, משתמשים בסבון תינוקות של JOHNSON & JOHNSON.

מאחר והסבון הנ"ל אינו מכיל דטרגנטים, הוא משמש חומר סיכה מעולה ללא פגיעה בדבק.

סבון תינוקות יש לי בבית, עכשיו נשאר להשיג עוד פילם ...

אעדכן בעוד כמה ימים לאחר ניסיון נוסף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגביי חוקיות הנושא,דובר על זה כאן רבות בעבר ושוב השחרה/הכהיית חלונות צדדים אחוריים בלבד מותרת חוקית.

מחירים:

השחרה בכל הדרגות בהדבקה כולל עבודה וסרט = 50-250 ש"ח לחלון *

השחרה מקצועית בכל הדרגות בטבילה כימית = 400-700 ש"ח לחלון *

המחירים משתנים מחברה לחברה,רצוי לעשות השוואה.

פורסם

איציק, תודה על השיתוף.

אני שמתי לב לשני דברים, בדיעבד:

1. קיים הבדל רציני בין החלונות האחוריים לחלונות הקדמיים - החלונות האחוריים הם "ריבועיים" והחלונות הקדמים הם "מעצבנים", אתה פשוט לא מסוגל לתאר לעצמך, כמה עצבים הם הוציאו ממני.

2. ב-Ebay ניתן לקנות, עבור מספר יורו, כיסוי פילם בדיוק לדגם של הרכב. ז"א שכל העצבים על גזירה נכונה, מיותרים.

• תוכן חדש...