Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט לפני קניית דייהטסו סיריון הנוכחית (חדשה).

מה ידוע על דגם חדש שעומד להחליף אותה ונקרא ביפן "בון" - נראה יותר עגלגל מהנוכחי.

האם נכונה השמועה שדייהטסו תפסיק לייצא לאירופה (ולישראל) בשנת 2013 ?

והאם סיריון הנוכחית היא קניה מוצלחת יחסית לסוזוקי ספלאש או אפילו סקודה פאביה ?

בכל מקרה מדובר בהוצאה עד 90,000 ש"ח, ל-1,200 סמ"ק אוטומטית.

פורסם

לפי מה שהבנתי הגיעו מספר די גדול של דגמים של הסיריון שהם חלודים, אין לי מושג אם הם נכנסו לשוק הפרטי או רק לליסינג.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

קשה לדעת כי הדגם הוא חדש, אמינות, צריכת דלק וכו... אין סיבה ליפול אבל לפעמים יש הפתעות.

למה לא ללכת על פנדה? באותו מחיר לפי מה שאני זוכר, חסכונית מאוד, מרווחת ואמינה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
לפי מה שהבנתי הגיעו מספר די גדול של דגמים של הסיריון שהם חלודים, אין לי מושג אם הם נכנסו לשוק הפרטי או רק לליסינג.

איפה החלודה ואיך ניתן לאתר אותה ?

והאם יש לך איזה הערות לגבי יתר הנקודות שהעליתי ?

פורסם
איפה החלודה ואיך ניתן לאתר אותה ?

והאם יש לך איזה הערות לגבי יתר הנקודות שהעליתי ?

אין לי מושג כיצד ניתן לאתר אותה אבל אני מאמין שבדיקה במוסך תגלה זאת, אני יודע זאת משכני שעובד באלדן.

ואין לי מושג לגבי ההערות שהעלת אבל לגבי הפנדה שהציעו לך אני יכול להגיד שהרכב די נוח בעיר הוא מרגיש זריז וחסכוני אבל הוא אחד מהרכבים הפחות בטיחותיים אם לא הכי פחות בקטגוריה שלו.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

בנוגע לפנדה- 3 כוכבים ב NCAP עם 2 כריות אוויר ובלי ESP. הגרסה שמשווקת בארץ מגיעה עם 4 כריות אוויר ו ESP. חבל שב NCAP אין בדיקה שלה, הייתה לנו אולי אינדיקציה טובה יותר לגבי זה.... בכל מקרה, היא לא בדיוק רחוקה מהשאר בעניין הבטיחות.

בנוגע לסיריון ב 90 אלף- לא משתלם. היא בגודל של הפיקנטו, פחות חסכונית, עולה הרבה יותר, ולא מציגה יותר מדי יתרונות.

בנוסף, בעוד 2000 ש"ח אפשר לקנות גרנדה פונטו, שרשימת היתרונות שלה על הסיריון ארוכה מאוד. (על הדרך, אפשר במחיר הזה לקנות גם איביזה, פולו במבצע שיש עכשיו, ועוד....)

השאלה אם אפשר גם ידני או שדרושה רק אוטומטית.

פורסם

כמשומשת היא אופציה לא רעה בכלל. כחדשה? אני בכלל לא בטוח. יש לא מעט אופציות טובות יותר בשוק. לאו בגלל בגלל שדייהטסו אולי מפסיקים לייצא רכבים לישראל אלא גם מבחינת התמורה לכסף. תבדקי את היונדאי i20 למשל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אכן, ביפן כבר יש גרסה חדשה מזה מספר חודשים לסיריון (דייהטסו בון/ טויוטה פאסו) ובעצם, מחודשת, זו מעין מתחית פנים. אבל, דייהטסו נוטשת בימים אלה את אירופה, ולא יימכרו ביבשת הקלאסית רכבים חדשים, רק עודפים שלא נמכרו עד כה. הגרסה הרשמית של דייהטסו היא הבדלים בשער היין, שאינם אטרקטיביים ליצרנית מבחינת רווחים. הסיבה הלא רשמית: באירופה המותג דייהטסו לא נהנה מהצלחה מסחרית ובנוסף, שיקולי החברה האם טויוטה, שמוכרת יפה, ובשווקים מסוימים אין צורך במותג דייהטסו לצד מכוניות קומפקטיות של טויוטה (יאריס, אייגו, IQ וכו').

מבחינת ישראל: יש סיכוי מסויים שגם אלינו ייפסק הייבוא, כי אנחנו עובדים לפי תקינה אירופאית. עם זאת, הייבוא מתבצע ישירות מיפן, ולאור הצלחת המותג בישראל, היבואן הצהיר בעבר, שלהפסקת הייצוא לאירופה אין קשר, וישראל תקבל כלי רכב. והאמת, חבל לטלקאר להפסיד את המותג, כי יש לדייהטסו התמחות חזקה במכוניות קטנטנות - בדיוק מה שהשוק הישראלי זקוק לו בתקופה הנוכחית. כלומר, שווה ליבואן להשקיע כסף רב בביצוע תקינה אירופאית באופן עצמאי, במידה והדבר אפשרי (זה לא תמיד ניתן, בעיקר אם המדובר בתכנון פגושים שונה ובמנועים שאינם עומדים בתקנות יורו).

ולענייננו: למרות שהסיריון היא מכונית נהדרת כמעט מכל בחינה שהיא, היא עדיין לא מתחרה במיטב הסחורה של 2011 בקטגורית הסופר-מיני. נ.ב.: בניגוד למה שקודמי אמר, הפיקנטו נמצאת ליגות שלמות מתחת, מכל הבחינות, ובראש ובראשונה במימדים: הסיריון מכונית עצומה מבפנים, ברמה שמתקרבת למשפחתיות בנות מספר שנים!

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מחזק את דבריך, לאמי הייתה סיריון והיא הוחלפה לפיקנטו לפני כמה שבועות, אין מה להשוות, למרות שהסיריון כבר מיושנת ולא עומדת בסנטדרטים של המכונית מקבוצתה ברוב הפרמטרים (בטיחות, ביצועים, צריכת דלק וכו'..) היא עולה עשרות מונים על מכוניות המיני הנמכרות בשוק, מתוכננת באופן חכם להפליא ומציעה מרווח מרשים גם מאחור. לסיכום, סיריון כיד שניה? קנייה מומלצת. כחדשה? ישנן אופציות הרבה יותר טובות ובמחירים דומים.

פורסם

סלח לי, אבל מבחינת מרווח פנים, הסיריון לא מתקרבת אפילו לסופר מיני האירופאיות המודרניות.

סיאט איביזה שמרגישה קטנה יחסית לאחרות מרגישה גדולה ביחס לסיריון, הסוזוקי סוופיט מרווחת יותר ממנה, ושלא נדבר על הגרנדה פונטו שבכלל מרגישה כמו אולם ביחס לסיריון.

אולי התכנון שלה חכם, אבל יש דברים שאי אפשר ממש להתגבר עליהם, המימדים החיצוניים עדיין מגבילים.

פורסם

שמעו דבר מעניין: בעבר הייתה לנו דייהטסו אפלאוז - משפחתית חביבה מתכנון של אמצע שות השמונים. ב-2006 קנינו סיריון חדשה, ומסתבר כי המימדים הפנימיים של הסיריון (אורך/רוחב/גובה - לא כולל תא מטען ) טובים משל האפלאוז! ואני מדבר מבדיקה של הנתונים באינטרנט וגם מדידה בפועל.

זה כי הסופר-מיני של ימינו צמחו לממדים של משפחתיות בנות עשר.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...