Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנות עד 60K, על מה המהומה?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם מנוע של 908 סמ"ק וחסכוני וגם אני נהגתי בו (1.99 גובה) ולפותח השירשור אני נכנס יופי בקיה הקטנה ואפשר לשבת מאחורי.

נראה לי השאלה לא הובנה. האם בזמנו מחיר של פיאט אונו חדשה היה כמו אלטו/פיקנטו/יונדאי I10 ועוד מקטגוריה? או שהיה יקר יותר. וכמה זה עלה אז?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפיאסטה שלי נמכרה חדשה בשנת 1988 ב-27000 ש"ח עם מזגן (מקבילה לאלטו/I10/פיקנטו וכו" מבחינת יעוד/קבוצה)

שער הדולר היה בין 1.53 ל- 1.64 ש"ח

שזה כמו 44000 ש"ח היום.

סוברו לאונה (מקבילה למזדה 3 מבחינת היעוד/קבוצה) נמכרה בשנת 90 בכ-40000-45000 ש"ח

שער הדולר היה בין 1.96 ל-2.04

שזה 80000-90000 ש"ח היום.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

עד תחילת השנה- סוף 2010 אנשים לא האמינו שאפשר לקנות מכונית ב60 אלף.

עם ישראל לא רגיל למחיר הזה, למרות שהוא גם מוגזם ביחד למחיר בחו"ל.

השרשורים הארוכים על הספארק והפיקאנטו עכשיו, לדעתי לפחות, הם כדי לבדוק האם ואיפה קיצצו במכוניות הללו כדי להכניס אותן לתקציב זעום כזה, השרשורים הללו נפתחים בצדק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
עד תחילת השנה- סוף 2010 אנשים לא האמינו שאפשר לקנות מכונית ב60 אלף.

עם ישראל לא רגיל למחיר הזה, למרות שהוא גם מוגזם ביחד למחיר בחו"ל.

הנה udical כותב שפעם היו מחירים כאלה:

הפיאסטה שלי נמכרה חדשה בשנת 1988 ב-27000 ש"ח עם מזגן (מקבילה לאלטו/I10/פיקנטו וכו" מבחינת יעוד/קבוצה)

שער הדולר היה בין 1.53 ל- 1.64 ש"ח

שזה כמו 44000 ש"ח היום.

.

מעניין לי ממש ( ממש חשוב לי ) כמה עלתה פיאט אונו חדשה בשנת 1990+ כי היתה לי כזאת לאבא שלי.

ואיזה נפח מנוע היה לפיאט אונו?

פורסם
האם ואיפה קיצצו במכוניות הללו כדי להכניס אותן לתקציב זעום כזה

טוב שיש תקנות של אבזור חובה למכוניות בארץ, אחרת היו מוציאים מהמכוניות האלה את כל מה שאפשר ואי אפשר, וכפיצוי היו דוחפים מנוע וגיר של מכסחת דשא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עם מנוע של 908 סמ"ק וחסכוני וגם אני נהגתי בו (1.99 גובה) ולפותח השירשור אני נכנס יופי בקיה הקטנה ואפשר לשבת מאחורי.

903 סמ"ק (45 כ"ס) אם רוצים לדקדק.

המנוע שנלקח מן הפיאט 127 והאוטוביאנקי היה חלש ולא הצטיין באמינות אבל פיאט אונו היה רכב גבוה יחסית עם מרווח פנימי גדול הודות לתכנון הגאוני של ג'יוגי'יארו.

דווקא מנועי 1.0 ליטר מדגם Fire היו חזקים וטובים יותר.

250px-Fiat_Uno_front_20070829.jpg

פורסם

המנוע שנלקח מן הפיאט 127 והאוטוביאנקי היה חלש ולא הצטיין באמינות אבל פיאט אונו היה רכב גבוה יחסית עם מרווח פנימי גדול הודות לתכנון הגאוני של ג'יוגי'יארו.

דווקא מנועי 1.0 ליטר מדגם Fire היו חזקים וטובים יותר.

היה גם נפח מנוע אחר חוץ מ908 סמ"ק? בכמה נמכרה בשנת 1990+ פיאט אונו חדשה?

פורסם

מצד אחד אני מבסוט שאנשים קונים מה שמתאים להם , וטוב לראות שאנשים לא מקובעים על 1.6 אוטומט.

מצד שני המניע של רוב האנשים הוא חסכון כספי ולא כי הם באמת בוחרים במה שמתאים להם.

הפיתוי לחסוך דלק ולקבל רכב חדש במחיר של משומש גורם להם להתפשר על פרמטרים רבים אחרים בכלי הרכב שלהם.

עם זאת, אנשים לא מבינים שהמטרה כאן היא רכב עירוני זול, ופוקקים לי את הנתיב השמאלי באיילון עם כל מיני רכבי 1000 עם גלגלים בעובי של אופניים שננהגים באיטיות מרגיזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מצד אחד אני מבסוט שאנשים קונים מה שמתאים להם , וטוב לראות שאנשים לא מקובעים על 1.6 אוטומט.

מצד שני המניע של רוב האנשים הוא חסכון כספי ולא כי הם באמת בוחרים במה שמתאים להם.

הפיתוי לחסוך דלק ולקבל רכב חדש במחיר של משומש גורם להם להתפשר על פרמטרים רבים אחרים בכלי הרכב שלהם.

עם זאת, אנשים לא מבינים שהמטרה כאן היא רכב עירוני זול, ופוקקים לי את הנתיב השמאלי באיילון עם כל מיני רכבי 1000 עם גלגלים בעובי של אופניים שננהגים באיטיות מרגיזה.

ממש צחקתי. צחקתי המון. כדאי עכשיו לבקש תוספת לרכב גדול מקל מפנצ'ר גלגלים. תוכל תוך כדי נסיעה להוציא את המקל ולפנצ'ר להם גלגלים כדי שלא יפריעו. שתדע שהרכבים האלה חופשי נוסעים מהירות מותרת. אז אל תעבור מהירות מותרת באיילון או תשתמש במקל שהמלצתי לך.:lol:

פורסם

אייל - ואם הם היו קונים מזדה3 משומשת, אתה חושב שהם פתאום היו נוסעים 150 באיילון ולא 90?

זה לא קשור לדגם הרכב, כל רכבי המיני שנמכרים היום מסוגלים בלי שום בעיה לשייט באיילון (שהוא די מישורי, כידוע) על 120+,

או לחלופין, לא להיות בשמאלי.

הבעיה היא בנהגים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

המנוע שנלקח מן הפיאט 127 והאוטוביאנקי היה חלש ולא הצטיין באמינות

אינני יודע על מה אתה מבסס את זה, אבל אצלי האוטוביאנקי עברה מעל 20,000 ק"מ מאז נרכשה, ללא בעיות מיוחדות, טפו טפו טפו.

אז נכון שהמנוע עבר שיפוץ ראש, אבל זה קרה רק מפני שמנוע המאוורר של הרדיאטור התקלקל, מה שהוביל להתחממות.

חלש? תלוי ביחס למה ותלוי מה אתה מתכוון לעשות איתו. אני החלטתי לשמור על הרכב ולכן אני מאוד משתדל לא "ללחוץ" איתו, אבל להגיע איתו למהירות שיוט חוקית+ (והספידומטר נבדק עם GPS ונמצא מדויק למדי) זאת לא משימה קשה במיוחד.

לא הייתי יוצא עם הרכב הזה לשוד בנקים. בשביל זה המציאו את האבארט. מצד שני, לומר שהוא גורם לפקקים באיילון? ממש, אבל ממש לא (אייל, אתה מוזמן לבוא לסיבוב כדי להתרשם).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הנה udical כותב שפעם היו מחירים כאלה:

מעניין לי ממש ( ממש חשוב לי ) כמה עלתה פיאט אונו חדשה בשנת 1990+ כי היתה לי כזאת לאבא שלי.

ואיזה נפח מנוע היה לפיאט אונו?

הכוונה ידידי היתה בשנים האחרונות.

מאז שהתחילה מדיניות הליסינג (נזרוק מספר- 15 שנים) לא היו מכוניות כאלו.

אף אחד לא חשב להביא לארץ רכב שהוא גם ידני וגם קטן.

את הפיאט אונו אני מכיר טוב מאוד, גדלתי בתוכה.

כל פעם שאמא שלי היתה נוסעת איתנו לכרמל בגשם הייתי צריך להרים רגלים על המושב כל הדרך כי נוצרה שלולית ענקית למטה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
הכוונה ידידי היתה בשנים האחרונות.

מאז שהתחילה מדיניות הליסינג (נזרוק מספר- 15 שנים) לא היו מכוניות כאלו.

אף אחד לא חשב להביא לארץ רכב שהוא גם ידני וגם קטן.

את הפיאט אונו אני מכיר טוב מאוד, גדלתי בתוכה.

כל פעם שאמא שלי היתה נוסעת איתנו לכרמל בגשם הייתי צריך להרים רגלים על המושב כל הדרך כי נוצרה שלולית ענקית למטה.

איזה נוסטלגיה. לנו לא היו שלוליות, אבל היו נזילות בתוך הרכב. אני מקווה שהפעם אני לא קונה אותו דבר- קניתי יונדאי I10.

לי יצא לנהוג ברכב של אבא. לכן גם מאוד מעניין לי לדעת איזה נפח מנוע זה היה.

איזה נפח מנוע היה לאונו , רק 900? כמה היא עלתה בשנת 1990+?

פורסם
אייל - ואם הם היו קונים מזדה3 משומשת, אתה חושב שהם פתאום היו נוסעים 150 באיילון ולא 90?

זה לא קשור לדגם הרכב, כל רכבי המיני שנמכרים היום מסוגלים בלי שום בעיה לשייט באיילון (שהוא די מישורי, כידוע) על 120+,

או לחלופין, לא להיות בשמאלי.

הבעיה היא בנהגים.

יש בזה משהו.

עם זאת ברכב כמו סוזוקי אלטו אתה מרגיש טוב מאוד שאתה בגבולות המהירות המותרת בשל הרעש שנוצר בתא הנהג מהמנוע ורעשי הרוח, הרבה יותר מאשר ברכבים מכמה קטגוריות מעל.

בנוגע למהירויות חוקיות באיילון, מי שרוצה לעבור את המהירות המותרת בשמאלי, זו הבעיה שלו.

מבחינתי הסיטואציה מדברת על רכב שנוסע 70 בשמאלי שזו עבירת תנועה כי הוא לא עוקף אף אחד בימני ולכן עליו לעוף מיידית בחזרה . זה נתיב לעקיפה בלבד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...