Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

הגיע הזמן להחליף את התיק הנוכחי, הוא הפך צפוף מידי לאור שדרוג / הוספת ציוד, וזה הזמן לשדרג.

התיק החדש אמור להכיל: גוף 50D עם גריפ, קנון 10-22, קנון 17-55, קנון 50 מ"מ, קנון 85 מ"מ, סיגמא 70-300 (שתוחלף בעתיד לקנון 70-200L), פלאש חיצוני ושלל ציוד ניקוי, סוללות, מטען ושאר שטויות קטנות.

חשבתי על התיקים הנ"ל או על הנ"ל. מה דעתכם?

כמובן שאשמח לשמוע המלצות על תיקים אחרים, במידה ויש :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לי יש את ה-FLIPSIDE 400AW והוא תיק מעולה ונוח מאוד בעל מערכת תמיכה טובה לגב ולכתפיים, עשיתי איתו הרבה טיולים ארוכים או ימי צילום מאוד ארוכים בשטח ולא כאב לי הגב לרגע.

אני לא בטוח שתוכל להכניס את כל העדשות שלך בתיק הזה, אני למשל שם את העדשות שלי בשכיבה ולא בעמידה כמו שחלק עושים וככה יוצא לי להכניס לתיק פלש גדול, 2 עדשות שונות וגוף עם גריפ כשאליו מחוברת עדשה.

חשבת אולי להשאיר חלק מהעדשות בבית ולא לקחת איתך תמיד את כל העדשות? ככה יהיה לך יותר מקום בתיק, התיק יהיה קל יותר ועם חלילה יקרה לתיק לא תאבד את הכל ברגע אחד (לא שמים את כל הביצים בסל אחד).

מקווה שעזרתי.

פורסם

ומה דעתכם על זה? :wink:

מן הסתם שבטיול ארוך ארצה את כל הציוד איתי, הרי תמיד יש את הרצון / הצורך להחליף עדשות (לפחות עד שארכוש גוף נוסף שיקל מעט מבחינת החלפה אך יגזול מקום נוסף).

את עדשות ה-50 וה-85 אין בעיה למקם בעמידה, ואת השאר ננסה בשכיבה, השאלה האם זה יכנס בוודאות...

איבוד / גניבה זה בהחלט גורמים לחששות - מצד שני, הציוד מבוטח, אז חצי נחמה...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ידידי, עצה? עזוב את lowpro, התיקים שלהם לא טובים.

יש לי שני תיקים שלהם והם ממש אכזבה!

אם אתה מעוניין בתיק שיהיה לך נוח, באיכות הכי גבוהה שיש, זה התיק-

http://www.bhphotovideo.com/c/product/544650-REG/Tamrac_558701_5587_Expedition_7x_Backpack.html

אומנם הוא יחסית יקר, אבל שווה כל שקל!(או דולר במקרה הזה).

בן.

Got To love It

פורסם

בן, תודה רבה. גיסתי באה לביקור באוגוסט - אבקש ממנה שתביא לי :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הייתי מציע לך לחשוב אחרת.

קנה תיק גדול שישאר עם כל הציוד בבית

ותישאר עם הקטן לטיולים.

גם כך אתה לא צריך 100 עדשות לטיול.

לדעתי יספיקו לך 10-22 ו 70-210 וגם כך הרבה מהתמונות הן של נוף שנעשה בעדשה רחבה. ככה גם הגב שלך יכאב פחות.

פורסם

בקשר למה שנאמר פה על התיקים של לאופרו, מניסיון ארוך ומגוון עם התיקים שלהם לא נתקלתי בשום בעיה איתם ואני חושב שאתה יכול בראש שקט ללכת על תיק שלהם.

דבר נוסף, אם אתה חושב ששני גופים יעשו לך חיים קלים אז אתה אולי לא מודע לכמה כאב ראש זה יכול להיות במידה ואתה לא חייב את זה איתך כל הזמן או בשביל העבודה שלך.

אני עובד בצילום ותאמין לי שלהיות עם 2 גופים בו זמנית איתך זה לא פשוט, צריך לדעת לתמרן נכון איתם ולדאוג שהם לא יחטפו מכות או יפלו, זה עוד משקל עליך ולפעים זה בדיוק מה שיעשה לך את היום ליום ערור ומעצבן.

אני במקומך הייתי לוקח איתי בדיוק את מה שאני צריך וזהו ולא את מה שאולי אצטרך, אתה הרי לא יוצא מהבית לעבודה עם זוג תחתונים נוסף לכל מקרה ש...

פורסם

Ice men, יצא לי - יותר מפעם אחת ופעמיים - להסתובב עם שני גופים (500D ו-50D), ועם שלל עדשות. אני בהחלט יכול לחיות עם זה.

אייל, כשאני נוסע לטייל בחו"ל (בארץ זה פחות קריטי) אני מעדיף את רב (אם לא - כל...) הציוד עלי. שתמיד תיהיה היכולת לשחק בין הציוד, במידת הצורך. עניין המשקל פחות משחק עבורי - התרגלתי לזה :-)

חברה, תודה על העזרה - לקחתי בחשבון את הנאמר ואשקול זאת בכובד ראש. בינתיים ביקשתי מאחי שיזמין לי את התיק של TARMAC ושישלח לי אותו עם גיסתי באוגוסט הקרוב :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני אומר שבכלל תעבור לניקון! :wink:

עודד, אני אומר ש... לא יקרה.

:wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תתחדש על התיק, מקווה שתהנה מהבחירה.

ההמלצה שלי קצת שונה, וזה לא חלילה כדי לערער את ההחלטה שלך, יותר כדי לעזור למי שיתקל בשרשור הזה בעתיד.

רכשתי לעצמי תיק באותו סדר גודל לפני שנה וחצי ועברתי בערך על כל מה שיש בשוק. עשיתי את זה עם כל הציוד שלי, הכנסתי לתיק, פתחתי סגרתי, פירקתי הרכבתי, שמתי על הגב, הורדתי - בקיצור ניסיתי לדמות שימוש.

אני בחרתי בלואופרו וורטקס שישב לי הכי טוב, וגם עשה רושם של בנוי הכי נכון עבורי. אצלי דגם 200, יש גם גדול יותר (300). גם סדרת הפרו ראנר נראית לא רע, קצת פחות מסיבית אבל בנויה נכון.

מה ההמלצה בעצם? לבדוק פיזית בחנות, ולהתעלם מכל מה שהמוכר אומר :).

לגבי חוות הדעת השלילית על לואופרו - יש ברשותי שלושה תיקי גב שלהם (ארבעה אבל אחד לא בשימוש ממש), אני מבסוט לאללה גם מהאיכות וגם מהשירות של היבואן (פוטו מהיר). הם עברו ועוברים חיים לא קלים, ולא מראים סימני שחיקה עדיין. לשירות נזקקתי עבור כמה אבזמים שנשברו או אבדו.

יש לי גם שני תיקים (כתף) של טמרק, דווקא מהם אני קצת פחות מבסוט, הם אצלי כי קיבלתי אחד בזול מאוד, ואת השני קיבלתי בעסקת החלפה ביד שניה. באחד מהם מתפתח קרע לא סימפטי, והשני סתם מתוכנן בצורה מפגרת. בשניהם המחיצות הפנימיות מתחילות לקרוס.

בקיצור, לא רוצה ללכלך סתם על טמרק, אני לא מכיר מספיק לעומק, בטח לא את הליין החדש, אבל מהנסיון הפרטי שלי לא אמהר לרכוש אחד לפני בדיקה מעמיקה.

ועוד דבר - אני לא מוכר אף פעם תיקים, מקסימום מחליף ביד שניה. תמיד יש שימוש לתיק, כל יציאה עם ציוד צילום אצלי יש לה את התיק המתאים לכמות הציוד ולמטרה הספציפית. אין לי אף תיק שכל הציוד נכנס בו, כי אין שום מצב שאצטרך הכל איתי (טוב נו, קרה כבר שלקחתי שני תיקים, אבל אחד נשאר במקום בטוח ורק מהווה גיבוי).

כמה שפחות לסחוב יותר בריא, גם לגב וגם ליצירתיות שלך.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני לא בקי בדגמים, אני יודע שכל החברים הצלמים שסביבי משתמשים בתיקים של KATA. לא זולים בכלל (בגלל זה אני טרם רכשתי) אבל מחזיקים מעמד יפה מאוד, נוחים והסידור הפנימי ניתן לשינוי.

אם תחליט מהר מספיק, אולי תספיק לתפוס אותי לפני שאני קופץ לביקור ותחסוך משלוח ;)

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
אני לא בקי בדגמים, אני יודע שכל החברים הצלמים שסביבי משתמשים בתיקים של KATA. לא זולים בכלל (בגלל זה אני טרם רכשתי) אבל מחזיקים מעמד יפה מאוד, נוחים והסידור הפנימי ניתן לשינוי.

חבר'ה, רב תודות. קיבלתי המלצה נוספת על הורטקס 200, ואני עדיין נוטה לטאמרק (בעקבות התייעצות עם צלם מקצועי הנעזר בציוד שלהם).

Simon, תודה. גיסתי חוזרת מגיעה לביקור קצרצר כאן - איתה יגיע התיק :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני אוהב מאוד את קאטה, ומשתמש בכמה פריטי ציוד שלהם. הרצועה שלהם למשל היא המוצר הכי טוב בשוק עבורי.

בנושא תיקי גב - בד"כ הציוד שלהם מגושם ומעוצב בצורה מוחצנת מדי לטעמי. אין לי ספק שהם עמידים כמו טנק, עם זאת. היה לי תיק גב שלהם פעם, החלפתי אותו ביד שניה.

ראיתי שיש להם ליין חדש יחסית של ציוד שמעוצב ובנוי אחרת, מעניין לבדוק איך זה מרגיש, עוד לא יצא לי.

אגב מבחינת מחירים, הם לא יותר יקרים משום חברה אחרת שממצבת עצמה בשורה הראשונה. בפעם הבאה שאחפש תיק או אביזר כלשהו, אבדוק את הציוד שלהם, כמו בכל פעם - אם הם קולעים למטרה שלי אני אעדיף אותם, ולו בגלל שהם ישראלים.

מי שמחפש תיקי איכות אמיתיים (ויקרים) - מומלץ לבדוק את ThinkTank.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אישית אני יותר בקטע של תיקי צד ולא בהכרח תיקי גב

אבל מצד שני אני לא מסתובב עם יותר משני עדשות

מה שכן , אני פוגש צלמים כל יום כל היום ורואה את כל סוגי הציוד

הרוב הגדול משתמש בתיקי TAMRAC גם גב וגם צד

תקן אותי אם אני טועה , אבל יש פה עניין של תקציב ? (תיק מקצועי וטוב יכול להגיע למאות דולרים)

על תיקים בכלל ותיקי צילום בפרט אני חושב שתמיד כדאי שיהיה כמה שיותר גדול

בכל מקרה , תציץ בEBAY על התיקים של TAMRAC

• תוכן חדש...