Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיאסטה מכונית מעולה, אך הדגם היחיד המיובא לארץ הוא הפחות מוצלח עקב שילוב לא מבריק בין מנוע חלש וגיר מסרס.

לא הרגשתי בפיאסטה איזשהו חוסר בכח בנהיגה סטנדרטית, לא יודע מאיפה דבק הרושם הזה.

so far so good so what

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

חבר שלי קנה עכשיו את הפולו החדשה וממש אהבתי.

היא מהירה (נראית לי אמינה) וממש חסכונית!!! 1ל-13 בעירוני ו1 ל-21(!) בבין עירוני ומשולב 1 ל-17.

אם אתה רוצה ידנית אז תוכל לקנות מנוע 1400 ב89K ואוטומט ב104K-106K.

היא נראית מאוד ספורטיבית ויפה אז האבזור הוא דיי מינימאלי.

תוכל לקרוא הכל כאן ונראה לי שתאהב.

http://www.vw.co.il/files/89af7c5774febbbdbc96bff959a35c07/polo.pdf

פורסם
לא הרגשתי בפיאסטה איזשהו חוסר בכח בנהיגה סטנדרטית, לא יודע מאיפה דבק הרושם הזה.

איינשטיין כבר אמר: "הכל יחסי..."

תנהג בפולו/איביזה/פאביה ובפיאסטה בתנאים משתנים (עליות, עקיפות וכד') ותבין לבד שאתה משווה אייפון/אנדרואיד (סליחה מראש לכל חובבי אפל...) לרייזר 8)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כתבתי "בנהיגה סטנדרטית" לא כתבתי שהרכב מומלץ לפותח השרשור אם הוא מחפש רכב מהיר וספורטיבי (לא שהרכבים שציינת הם כאלו), גם בעליות ועקיפות הפיאסטה הרגישה מצויין ויכולה לעשות את העבודה יופי, לא הרגישו שקשה לרכב.

בכללי יצא לי לנהוג גם בסוויפט לא מעט ק"מ וגם בפולו, ולא הייתי מוותר על מה שהפיאסטה מציעה יחסית לאחרות במחירים דומים,

הרגשה הרבה יותר איכותית ונעימה.

so far so good so what

פורסם

קודם כל, מודה לכולם על התגובות.

חזרתי מנסיעות מבחן על פאביה ועל סוויפט. כרגע מבחינתי הסוויפט לוקחת בהפרש לא קטן, ולא רק בגלל הרכב עצמו, אלא גם מעבר.

ראשית לסיבות הענייניות יותר:

1. הסוויפט מרגיש איכותי יותר. מאוד אהבתי את סביבת הנהג, הרכב מרווח יותר ובאופן כללי הוא מרגיש לי יותר רכב תמורת הכסף.

2. אין עוררין על הפוטנציאל של הפאביה לנהיגה זריזה וכיפית, אך הגיר קצת מרגיז אותי בתחילת נסיעה (דיליי קטנטן אך מורגש), והסוויפט למרות שהיא משמעותית פחות חזקה, עדין מספקת את הסחורה ובהחלט נהניתי מהנהיגה עליה.

3. האבזור בסוויפט בהחלט עשה לי את זה. גם בטיחות (כרית אוויר נוספת) גם דברים שימושיים (בקרת שיוט) וגם גימיקים קטנים ונחמדים (התנעה בכפתור).

4. שלוש שנות אחריות לעומת שנתיים בלבד. מניסיון, אם כבר קורות תקלות, סביר יותר להתקל בהן בשנה השלישית מאשר בשנתיים הראשונות.

5. עלות טיפולים וסחירות. בסופו של דבר, הפאביה תעלה יותר בשל סחירות מעט נמוכה יותר (אתם יכולים להגיד שאי אפשר לחזות את העתיד, אך מגמה של 20 שנה, לא סביר שתשתנה מהותית דווקא עכשיו) ובשל עלות טיפולים יקרה יותר.

מעבר לכך, אולי סיבות פחות ענייניות, אך עבורי הן חשובות. ביקרתי במוסכים של שתי הסוכנויות באזור מגוריי, הסתכלתי על הלקוחות, התגובות שלהם והאווירה במקום. היה הבדל מאוד מהותי לרעת הסוכנות של סקודה/אוודי/סיאט.

בקיצור, גם הרכב עצמו עדיף (מבחינתי האישית בלבד) וגם כל מה שמסביב. כרגע עושה רושם שזו הבחירה הטבעית. נשאר לעשות סיבוב על הפיאסטה, אבל נראה לי שאני כבר מכור....

פורסם
קודם כל, מודה לכולם על התגובות.

חזרתי מנסיעות מבחן על פאביה ועל סוויפט. כרגע מבחינתי הסוויפט לוקחת בהפרש לא קטן, ולא רק בגלל הרכב עצמו, אלא גם מעבר.

ראשית לסיבות הענייניות יותר:

1. הסוויפט מרגיש איכותי יותר. מאוד אהבתי את סביבת הנהג, הרכב מרווח יותר ובאופן כללי הוא מרגיש לי יותר רכב תמורת הכסף.

2. אין עוררין על הפוטנציאל של הפאביה לנהיגה זריזה וכיפית, אך הגיר קצת מרגיז אותי בתחילת נסיעה (דיליי קטנטן אך מורגש), והסוויפט למרות שהיא משמעותית פחות חזקה, עדין מספקת את הסחורה ובהחלט נהניתי מהנהיגה עליה.

5. עלות טיפולים וסחירות. בסופו של דבר, הפאביה תעלה יותר בשל סחירות מעט נמוכה יותר (אתם יכולים להגיד שאי אפשר לחזות את העתיד, אך מגמה של 20 שנה, לא סביר שתשתנה מהותית דווקא עכשיו) ובשל עלות טיפולים יקרה יותר.

מהותי לרעת הסוכנות של סקודה/אוודי/סיאט.

בקיצור, גם הרכב עצמו עדיף (מבחינתי האישית בלבד) וגם כל מה שמסביב. כרגע עושה רושם שזו הבחירה הטבעית. נשאר לעשות סיבוב על הפיאסטה, אבל נראה לי שאני כבר מכור....

1. אסכים ואומר שהסוויפט הנוכחית טובה משמעותית בכל הקשור לאיכות החומרים, הרכבה והרגשה כללית ביחס לדור היוצא.

מכאן ועד להיות עדיפה על פני ה-VAGיות (והפיאסטה), יש עוד הבדל. ואם לא הבנת - היא לא. היא לא נופלת מהן משמעותית, אבל הפער המסויים הזה עדיין קיים ומורגש לטובת הגרמניות (לצורך העניין).

2. הדיליי הזה הוא משהו שחזרתי עליו אלפי פעמים - קיים ומעצבן מעט.

אפשרי להתגבר עליו ברגע שלומדים ללחוץ על המצערת בכמות מסויימת, או לנהוג במצב SPORT / ידני, ואז הדיליי הזה כמעט ולא נמצא.

5. הסוויפט שומרת על ערכה בצורה טובה יותר - אין על כך ויכוח כלל וכלל.

חשוב רק לציין שלמרות הכל, גם לפביה שמירת ערך מפתיעה וטובה בהחלט, ובניגוד לסוויפט (ובתקופה האחרונה היו שתיים כאלה שנמכרו ע"י חברים קרובים) היא נמכרת מ-ע-ל המחירון, בעיקר כשמדובר ב"ספורט" אוט' או ידניות. שאר הגרסאות פחות מבוקשות.

בניגוד לדעה הרווחת שסוזוקי זולות לאחזקה - בדוק זאת שנית, זה לא מדוייק בעליל ורחוק מלהיות נכון.

טיפול 15K בסוויפט 1.5 עולה כמעט כפול מטיפול 15K בפביה 1.6 - וזה נבדק לא פעם ולא פעמיים, לשם השוואה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מאחר ונהגתי על שני הרכבים האלו היום, אני יכול רק לומר את הרגשתי. אולי המילה איכות טיפה מטעה. יותר מדוייק לומר שהיה נעים והרגיש טוב יותר בסוזוקי,מעבר לעניין המרווח. שתיהן איכותיות מאוד יחסית לסופר מיני, זה בטוח.

לגבי עלות האחזקה, ביררתי באופן מדוייק רק בסוזוקי. מהיכרותי את המחירים של סקודה קשה לי להאמין למה שאתה אומר. אולי זה נכון אם אתה משווה סקודה ידנית לסוזוקי אוטומטית. בכל אופן, ממה שנמסר לי עלות טיפול 15K בסוזוקי הינה 450-500 שח ועלות הטיפול הבא 600 שח. קשה לי להאמין שהמחירים בסקודה הם חצי מאלו.

ואני אזכיר שוב, שנת אחריות עשויה להיות מאוד מהותית לעניין עלות האחזקה.

אגב, נקודה לרעת סוכנות פורד. נרשמתי לנסיעת מבחן, לא טרחו לחזור אליי... נקפוץ פיסית מחר, נראה מה הולך שם.

פורסם

אני אישית אם הייתי צריך לבחור עכשיו סופר מיני, לא הייתי קונה את הפביה ולו רק בגלל ציון לא מספיק גבוהה במבחני ריסוק, היום 4 כוכבים לדעתי זה כבר לא מספיק. במיוחד כאשר המתחרות קיבלו 5 והסוויפט קיבלה ציון כמעט גבוהה במיוחד.

פורסם
מאחר ונהגתי על שני הרכבים האלו היום, אני יכול רק לומר את הרגשתי. אולי המילה איכות טיפה מטעה. יותר מדוייק לומר שהיה נעים והרגיש טוב יותר בסוזוקי,מעבר לעניין המרווח. שתיהן איכותיות מאוד יחסית לסופר מיני, זה בטוח.

לגבי עלות האחזקה, ביררתי באופן מדוייק רק בסוזוקי. מהיכרותי את המחירים של סקודה קשה לי להאמין למה שאתה אומר. אולי זה נכון אם אתה משווה סקודה ידנית לסוזוקי אוטומטית. בכל אופן, ממה שנמסר לי עלות טיפול 15K בסוזוקי הינה 450-500 שח ועלות הטיפול הבא 600 שח. קשה לי להאמין שהמחירים בסקודה הם חצי מאלו.

ואני אזכיר שוב, שנת אחריות עשויה להיות מאוד מהותית לעניין עלות האחזקה.

שוב: איכות החומרים, ההרכבה וההקפדה בפביה / פולו עדיפות. גם הפיאטסה טובה בהחלט בנושא.

לא דיברתי ולא נגעתי במרחב פנים, כך שזה ממש לא רלוונטי למדובר כאן.

הכרות על איזה בסיס בדיוק - יש לך כזאת? הייתה לך? אני בספק רב. אבל אשמח לשמוע מהיכן הגעת אליהן.

בוא נפסיק עם ה"שמעתי", "אמרו לי", "אכלו לי" - בפועל, העלויות סבירות והגיוניות בהחלט, וכפי שכבר אמרתי, הן זולות משל הסוויפט היוצאת - ואין שום קשר שהוא בין הגיר (ידני / אוט') לעלות הטיפול - היא זהה.

ולמגיב הנוסף: מסכים איתך שבימינו 4 זה לא טוב כמו 5. כך או כך ציון הריסוק היה גבוה יחסית.

בטיחות היא בהחלט דבר חשוב - כנראה הכי חשוב, אבל מכאן ועד לא לקנות זאת הגזמה. היא מתחרה ח-ז-ק-ה מאוד בקטגוריה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שוב: איכות החומרים, ההרכבה וההקפדה בפביה / פולו עדיפות. גם הפיאטסה טובה בהחלט בנושא.

לא דיברתי ולא נגעתי במרחב פנים, כך שזה ממש לא רלוונטי למדובר כאן.

הכרות על איזה בסיס בדיוק - יש לך כזאת? הייתה לך? אני בספק רב. אבל אשמח לשמוע מהיכן הגעת אליהן.

בוא נפסיק עם ה"שמעתי", "אמרו לי", "אכלו לי" - בפועל, העלויות סבירות והגיוניות בהחלט, וכפי שכבר אמרתי, הן זולות משל הסוויפט היוצאת - ואין שום קשר שהוא בין הגיר (ידני / אוט') לעלות הטיפול - היא זהה.

ולמגיב הנוסף: מסכים איתך שבימינו 4 זה לא טוב כמו 5. כך או כך ציון הריסוק היה גבוה יחסית.

בטיחות היא בהחלט דבר חשוב - כנראה הכי חשוב, אבל מכאן ועד לא לקנות זאת הגזמה. היא מתחרה ח-ז-ק-ה מאוד בקטגוריה.

אמרתי מעבר למרווח הפנימי, משהו הרגיש לי נעים יותר בסוויפט. שוב, איכות ההרכבה מעולה בשני הרכבים.

מעולם לא היתה לי סקודה, אני מכיר עלות טיפולים בפולו מלפני 5-6 שנים ועלות טיפולים באאודי A6 (אבל זו לא באמת השוואה הוגנת) בשלוש שנים האחרונות.

שוב, זה לא באמת משנה. גם אם עלות הטיפולים זהה (ואני לא משווה בין סוזוקי לסקודה, ואפילו לא בין פאביה לסוויפט, אני משווה רק בין הדגמים הספיצפיים שאני מעוניין בהם), ואפילו אם עלות הטיפולים נמוכה יותר בפאביה (ושוב, לאור המחירים שקיבלתי בסוזוקי, הסיכוי לכך קלוש), שמירת הערך ושנת האחריות תוביל לכך שהסוזוקי זולה יותר לאחזקה.

עניין הבטיחות קצת התמסמס פה, אני רשמתי שזה הדבר הכי חשוב לי ואתה במילותיך מסכים ואומר "כנראה הכי חשוב", אם הסיבה הכי חשובה לא מספיקה בשביל להעדיף רכב X על פני רכב Y, איזו סיבה כן מספיקה?

כמובן שכפי שאמרתי, זה ממש לא רק עניין הבטיחות למרות שהוא קריטי, וממש לא עניין עלות האחזקה שנתפסת קצת עליו (שולי עבורי), אילו רק מצטרפים לעוד לא מעט סיבות בגינן אני מעדיף את הסוויפט. כמובן שזו ההעדפה שלי בלבד, אדם אחר שינהג בשתי המכוניות וישקול את כל הנתונים יכול להגיע להחלטה אחרת. אם זה לא היה כך, היתה נמכרת מכונית אחת בעולם...

מקווה שהיום (או בקרוב) אוכל לבדוק גם את הפיאסטה ואז לקבל החלטה סופית.

פורסם

טוב, זה היה מוקדם מהצפוי.. חבר מהעבודה הגיע עם פיאסטה חדשה ולקחתי לסיבוב.

נתחיל מהדברים הטובים:

היא טיפה נוחה יותר מהסוויפט והפאביה. לא באופן קריטי, אבל קיים.

הנסיעה בסדר גמור, מהנה במידה דומה לסוויפט עם ביצועים דומים.

אהבתי את התנהגות הרכב על הכביש, קשה לי להסביר, אבל משהו שם היה שונה מהפאביה והסוויפט, ולטובה.

חיצונית, היא היפה ביותר מבין השלוש.

והדברים הפחות טובים:

בפנים היא מרגישה זולה. זה לא שהחומרים לא איכותיים או משהו כזה, אבל משהו בפלסטיק הקשה ששולט בכל פינה, ודמוי המתכת בקונסולה המרכזית גורם לי להרגשה של גטס.. זה כנראה משהו אצלי, אבל זה פשוט פסל אצלי את הרכב על הסף.

יש רק דגם אחד לבחירה, והאבזור בו חלש לעומת הסוויפט.

כמו הפאביה, ואולי אפילו במידה גבוהה יותר בשל תדמית רעה (מקווה שתשתנה), היא לא שומרת על ערכה כמו הסוויפט.

פורסם

עוד לא..

עכשיו אני צריך להחליט סופית שאני משקיע 80K ומחליף את האוטו. לגבי איזה אוטו, עכשיו הבחירה קלה יותר עבורי...

פורסם

יצא לך לשקול אולי את הפונטו איבו החדשה?

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

• תוכן חדש...